Kuka valvoo työttömien rahankäyttöä?!

miltä kuulostaa?

Ei kukaan. Ja siinäpä se ongelma onkin! Työttömien rahankäyttöä ei valvo kukaan!

Ensisijaisesti työttömän tulisi AINA käyttää rahansa sellaisiin toimenpiteisiin, joilla edistetään työn saantia. Valitettavasti liian usein rahat menee kuitenkin kaikkeen muuhun, kuten rahapeleihin, alkoholiin, tupakkaan ja roskaruokaan.

Näin ehdotankin, että työttömän tulee joka kuukausi täyttää lomake, johon työtön erittelee tarkasti työttömyyskorvauksensa käytön. Kuitit jokaisesta ostosta ja hankinnasta tulee olla liitteenä. Kaikki rahankäyttökohteet, joilla ei edistetä työnsaantia, perittäisiin myöhemmin takaisin. Tämä motivoisi työttömiä huomattavasti fiksumpaan rahankäyttöön, jonka seurauksena työtön löytäisi helpommin töitä.

Myös työllisyys kasvaisi, koska rahankäyttölomakkeiden käsittelemiseen tarvitaan tuhansia uusia virkoja.

10

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kraalepin raato

      Mene nyt jo mielisairas hoitoon. Elämäsi on pelkkää paskaa ja kulutat sen loppuun spämmäilemällä aivotonta sontaa. Ja mikään ei koskaan muutu. Et saanut mitään aikaiseksi.

    • Työtön rahankäyttäjä

      löysän persees päällä istumiseen.
      Mene vaikka kuntouttavaan työtoimintaan.
      Tulee perseeseenkin enemmän napakkuutta. Tosi on!

    • Äly hoi, älä jätä...

      "rahankäyttölomakkeiden käsittelijät" olisivat pelkästään veronmaksajien riippakiviä. Eikö tuota virkaloisten määrää pitäisi juuri pienentää eikä kasvattaa: et taida oikein ymmärtää, miten yhteiskunta toimii... huoh!

    • Tuhannet virattomuud

      tarvinnut sossuämmien luona vierailla.
      Nyt vaalien lähestyessä lähesty tällä nerokkaalla ehdotuksellasi eduskuntaa. Siellähän on aikamoinen sakki veronmaksajien rahoilla eläviä; he saattaisivat hyvinkin ymmärtää tuhansien virkailujen tarpeellisuuden tai sitten ei...

    • Uutta jälleen

      Tässäpä taas uusi ehdotus Kaalepilta. Aina uusien idioottimaisuuksien suoltaminen kaikkien näiden vuosien jälkeen osoittaa kyllä tietynlaista luovuutta.

      Kun työnantajalla on työtä tarjolla, hän kyllä osaa tiedottaa siitä. Maassa on lisäksi työnvälitykseen erikoistunut virallinen, massiivinen byroo ynnä liuta yksityisiä palveluja. Kyllä näiden kautta työ ja tekijä pystytään yhdistämään.

      Tästä huolimatta - ilmeisesti - "miltä kuulostaa?"n mielestä työttömyys ei johdu työpaikkojen puutteesta vaan siitä, ettei niitä etsitä riittävästi. Valistettakoon, ettei olemattomien etsintään kannata aikaa tuhrata, etenkin kun tätä hakua suorittaa jo mittava arsenaali palkattua työvoimaa ja kehittyneitä ohjelmia.

      Yksityishenkilön rahankäyttö taas kuuluu perustuslain suojaamaan yksityisyyteen. Ainoan poikkeuksen tekevät henkilöt, joille oikeuden kautta katsotaan tarpeelliseksi asettaa edunvalvojat alentuneen henkisen kyvyn vuoksi - mutta heiltäkään ei saa kieltää tavanomaiseen elämään kuuluvaa rahankäyttöä.

    • heh heh

      Tuohan lisäisi vaan byrokratiaa ja kustannuksia eikä takaa sitä että työttömien rahan käyttöä voitais silti kontrolloida ja miksi pitäisikään. Harmaa kuittikauppa leviäisi rakennuksilta ostarien kulmille kun olutkuitin vois vaihtaa ruokakuittiin sopivalla summalla. Vaikka ei noita ruokakuitteja tarviis ostaa koska näkyy noita ruokakuitteja olevan meidänkin lähikaupan rosiksessa ihan riittävästi.
      Jos tuohon touhuun mentäis niin jokaisella työttömällä pitäis olla oma valvoja 24h/vrk 7 päivänä viikossa. Työpaikkojahan tuo valvonta lisäisi niin, että jokaista työtöntä kohti olis 5 valvojaa. Epäilen ettei varonmaksajat suostuisi maksamaan noiden valvojien palkkaa. Jo nyt nuo kyykytystoimet maksaa aivan liikaa ja sen lisäksi nuo haitavaikustukset moninkertaistavat tuon hinnan, hyötyähän noista ei juuri ole.

      Siis kaikenkaikkiaan tuo idea on "idioottinobelin" arvoinen.

    • virkaan?

      Niinmpä juuri. Oikea työnteko ei kiinnosta ketään vaan työttömienaktivointi, kuntoutus ym. hömppä josta saa sellaiset palkkansa jonka eteen ei tarvitse tehdä mitään fyysistä työtä. Ei tarvitse olla edes mitään koulutusta kunhan on näennäisesti pätevä.

      Työllisten rahankäyttöä ei valvo kukaan! Työllisten sairaslomia ei valvo kukaan eikä muitakaan harrastuksia.
      Kunnan viroissa kaikki työlliset laskeskelee kuinka paljon voi olla palkallisilla sairaslomilla vuodessa ettei mene palkasta. Harjoittrlijana kuulin kuinka kyselivät toisiltaan onko kaikki "palkalliset" sairaslomat siis pidetty? Jollain kunnan ja valtion aloilla voi palkan nostaa melko tyhjästä ja nehän ruikuttaa eniten.

      Kuinka monet työharjoittelijat tekevät ilmaiseksi työn niin ettei firman tarvitse edes ottaa vuokrafirmasta työntekijää. Työkkärin temppukoulutuksessa jouduin alistumaan orjaksi ja välttyi kaupunki ym. yritys ottamasta sijaista kun käytettiin raakasti hyväkseen. Vaikka koulutuksessa kiellettiin tekemästä sijaisuuksia mutta ei pädennyt se todellisuudessa. Suurin osa käytti talvi, sairasloma, kesäloma ym. sijaisuuksiin opiskelijaa. Muuten ei olltaisi otettuakaan ellei hyötyä olisi.

    • Piikkisika*

      josko hän voisi Kelan pääjohtajan ominaisuudessa palkata meille jokaiselle henkilökohtaisen rahankäyttöbyrokraatin, ja huomaa: tämä kaikki veronmaksajien piikkiin! :)
      Tämmöinen, jos mikä, lisäisi niiden virkailijoiden määrää sadoilla tuhansilla ja näin muodoin Suomi nousuun! DDDDDDDDDD

    • tyiojhnlölnhögaslk5t

      Jonkun pitäis valvoa kaalepin netin käyttöä. Se on ehdottomasti valtakunnan ykkösaihe, kaaleppia ei saisi päästää nettiin lain..toisaalta, onpahan muusta pahanteosta pois, tuollaisesta kun ei tiedä..

    • Tahtoo tietää

      miten rahalla edistetään työn saantia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe