Kilpailutus kannattaa?

- PP -

Eräs hallituksen jäsen, joka vasta valittiin hallitukseen, arvosteli kovalla kädellä hallitusta ja isännöitsijää puutteellisesta kilpailutuksesta. Yhtiökokouksessa tuli puheeksi eräs pikku korjaus, arviolta muutaman tuhannen. Nyt sitten yhtiökokous päätti, että tämä uusi hallituksen jäsen kerää listan yrityksistä joilta tarjous pyydetään ja sen hän oli tehnytkin. Nettiä selaamalla laatinut epämääräisen listan yrityksistä (toistakymmentä yritystä). Itse ei kehdannut (tai joku muu syy) toimittaa listaa isännöitsijälle, vaan se lappuinen kiersi hallituksen jäseneltä toiselle ja lopulta isännöitsijälle. Isännöitsijä oli hieman ihmeissään. Miten teillä tällaiset asiat hoidellaan ja onko siinä mitään järkeä, että täysin rakennusalaa tuntematon kotirouva laatii moisia listoja?

12

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ArvoT2

      Joo, kannattaa muistaa, että mielipide asiasta kuin asiasta on kuin persreikä, jokaisella on sellainen.

    • rouva minäkin

      Niin kuinka se lista yrityksistä olisi pitänyt valita tai hakea? Eikö se ole niin, että usea tarjous, joista sitten porukalla valitaan? Miksi isännöitsijä arvostelee yhtiökokouksen ja hallituksen päätöstä, kenelle se firman haku oli annettu tehtäväksi? Ei yhtiön hallitustyössä tarvitse olla alan ammattilainen, pääasia että on sen verran viisas, että kysyy asiantuntijoilta neuvoa. TArjousten läpikäyntivaiheessa todennäköisesti kysytään sen ammattilaisen eli isännöitsijän taitoja.

      • - PP -

        Yhtiökokouksessa yritettiin tuoda julki, ettei ole mitään järkeä lähteä tekemään massivista tarjouspyyntökierrosta parin - kolmen tonnin hommasta. Äänen volyymi kuitenkin voitti järkevän keskustelun ja itse en viitsinyt ruveta tappelemaan, kuten ei moni muukaan.

        Mietin vain tuossa, että jos näitä vastaavia hommia kilpailutetaan vastaavalla systeemillä, siinä kohta loppuu isännöitsijältä tekohalut. Joku suhteellisuushan hommissa pitää olla. Lisäksi lista oli puutteellinen ja muutenkin hutaistun oloinen. mm. muutama firma oli hyvinkin kaukaa. Taisi olla jotain mielenilmausta koko homma.

        On mielenkiintoista nähdä kuinka kotirouvalla riittää puhtia, kun aletaan käymään tarjousnippua läpi.


    • ipr

      Meillä ei kukaan jaksa kilpailuttaa saati etsiä yrityksiä, mutta en oikein arvosta teidänkään hallituksen pikkurouvaa vain etsimässä yrityksien yhteystietoja netistä.

      Teen työkseni kilpailutuksia muulla alalla ja se vie aikaa- myös taloyhtiössäkin. Taloyhtiönne pikkurouvan into arvostella ja sen jälkeen kaivella netistä urakoitsijoita ei kovin järkevältä kuulosta, koska hyvin moni urakoitsija ei välttämättä ole edes kiinnostunut kilpailemaan muutaman tonnin keikoista saati onko edes aikaa. Pikkurouvanne täytyisi suulautensa lisäksi kyetä soittamaan ne 20 yritystä läpi, eikä läiskiä työtä isännöitsijälle, joka laskuttaa ylimääräisestä työstään aivan varmasti. Missä siis säästö?

      Pikkurouvalle vinkiksi, että laatii vaan nöyrästi valmiiksi tarjouspyynnön, soittaa 20 yritystä läpi, laatii saamiensa vastauksien perusteella vertailuun soveltuvalle taulukkopohjalle hinnat, työlle luvatun aikataulun, koska yritys pystyy tekemään, mitä työ todellisuudessa pitää sisällään jnejne lisäkustannukset sunmuut. Jos pikkurouva murehtii kännylaskujaan, niin siinä vaiheessa hän todellakin herää arjen todellisuuteen ja ehkä jatkossa miettii koska haluaa ammattilaisia neuvoa.

    • No tilanteen voi tulkita ja kertoa monella tavalla.
      Monesti uuden jäsenen ajatukset / aloitteet torpataan järjestelmällisesti, kun vanhat jäsenet tasan tarkkaan tietävät miten hommat hoidetaan ja näin on tehty maailman alusta alkaen.
      Jos aidosti halutaan yhtiön parasta on hyvä välillä kuunnella myös sisäpiirin ulkopuolisia toimijoita.
      Aika on saattanut ajaa sen vanhojen miesten kahvittelukerhon ohi ja kotirouva saattaa olla tuoreilla aivoilla ja nykyaikaisella osaamisella varustettu kummajainen.
      Ihmisestä tulee aika peto, kun se uhattuna puolustaa omaa henkistä reviiriään, jonka se on itsensä turvaksi määrittänyt. Veikkaan, että suuri osa suomalaisten as.oy:n hallituksia on tällaisia "minun hiekkalaatikkoni" pätemispaikkoja.
      Uusia ajatuksia torjutaan niin sinnikkäästi, että asiat jäävät toisarvoisiksi.

      • - PP -

        Tällaisella sähläämisellä sinne hiekkalaatikolle ei ole kohta tulijoita, ei hallitukseen eikä isännöintiin.

        Ainahan kun rahasta puhutaan ja päätetään on myös tunteet mukana ja tällä rouvalla ne tuntui olevan päälimmäisenä. Jos homma jatkuu tällaisena, siitä ei hyvää seuraa. Mielestäni ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko tarpeen tullen jyrätä rouva oikein kunnolla tai sitten lähteä itse pois hallituksesta.


      • - ÖÖ-
        - PP - kirjoitti:

        Tällaisella sähläämisellä sinne hiekkalaatikolle ei ole kohta tulijoita, ei hallitukseen eikä isännöintiin.

        Ainahan kun rahasta puhutaan ja päätetään on myös tunteet mukana ja tällä rouvalla ne tuntui olevan päälimmäisenä. Jos homma jatkuu tällaisena, siitä ei hyvää seuraa. Mielestäni ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko tarpeen tullen jyrätä rouva oikein kunnolla tai sitten lähteä itse pois hallituksesta.

        No miten olisi asiallinen keskustelu? Ei taida kuulua keinovalikoimaasi.
        Olen samaa mieltä, että sukupolvenvaihdos tarvittaisiin. Besservisserit ulos hallituksista ja uutta verta tilalle.


    • trtert

      Yleensä tarjousta pyydetään kolmelta firmalta ja se riittää.

      Ko. henkilölle pitää vain ystävällisesti selittää, että turhaa on kymmeneltä firmalta pyytää tarjousta. Jos järkipuhe ei auta niin ainahan hallituksessa voidaan äänestää ja kumota rouvan esitykset. Niin kun teette vuoden niin hän eroaa seuraavassa kokouksessa.

      • VoeVoet

        2-3 tonnin pikkutyötä on turha kilpailuttaa, vaan teettää jollain luotettavalla tekijällä, josta taloyhtiöllä on kokemusta. Säästyy aikaa ja vaivaa. Eri asia, jos on kyse isommasta ja kalliimmasta remontista, silloin totta kai kilpailutus. Tälläisen pikkurouvan ei pidä päästää päsmäröimään, kun amatööri laitetaan asialle on ilmassa kaikki katastrofin ainekset ja taloyhtiössä kaikki kohta sekaisin. Kyllä taloyhtiön hallituksen pitäisi antaa isännöitsijän hoitaa kilpailutuksen ja luottaa hänen ammattitaitoonsa. Myös isännöitsijältä pitää löytyä sen verran rotia, ettei päästä tälläistä pikkurouvaa sotkemaan asioita.


    • Markus9012

      Voin lämpimästi suositella kaikille kaikille Katajanokan Huolto Oy: ta, niin isännöinnin kuin huollonkin kannalta. Pieni, luotettava, lämminhenkinen huoltoyhtiö. Tutustu osoitteessa : www.katajanokanhuolto.fi , mikäli kiinnostaa kilpailuttaa isännöintiä tai huoltoa. Terveisin: Markus Ylävuo

    • 83gji

      30 vuotta kestäneellä isännöintiurallani näin usein sen että kun hallituksen enemmistö vaihtui niin uusi hallitus dissasi melkein kaiken entisen hallituksen ja isännöitsijän aikaansaannokset ha muutti tai halusi muuttaa miltei kaiken vanhan, yleensä huonompaan suuntaan. Yhteistyökumppanit vaihtui halvempiin mitä löytyi jne. Kunnes huomasivat että pieleen meni ja nämä nuoret besservisserit poistuivat vähin äänin takavasemmalle jättäen aikaansaamansa paskan isännöitsijän korjattavaksi.

      • ousyy

        Kannattaa suunnata puhti sinne, missä hyöty on suurin. Palveluntarjoajaa valittaessa kannatta kiinnittää huomiota myös laatuun hinnan lisäksi. Kyl meidän yhtiössä on jouduttu pahasti pettymään, kun on halvin otettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1782
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1449
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      121
      1226
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1140
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      74
      915
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      240
      891
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      105
      862
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      795
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe