läpivirtauskiukaan toimintaperiaate

Warmheart 7.2.07

Arvoisa kiuas-suunni24.4.2011 22:12 0 Avaa
Sulje Kiuas-suunnittelijalle
Kirjoittanut: Warmheart. / 7.2.07 / klo 10:55Kiuas-suunnittelija on oikeassa, että KIUAS, JONKA TULIPINTOJEN VÄLISSÄ EI OLE riittävän tilavia VIRTAUSKANAVIA, SAUNASTA PUUTTUU ILMANKIERTO ja sauna lämpiää ainoastaan kivipinnan yläpuolelta (säteilylämpö), joka on varmasti VTT testeillään todennut.

Olisiko kiuas-suunnitelija hyvä, katsoisi www.warmheart.fi sivuilta tarkemmin, läpivirtauskiukaan sydänosaa, josta ainakin alan ammattilaiselle luulisi selviävän, Läpivirtauskiukaan vastavirtaperiaate, joka kiistatta saa aikaan ilmankierron (konvektion) saunaan.

Kiukaan tilavissa VIRTAUSKANAVISSA KUUMENNUT ILMA NOUSEE YLÖSPÄIN, lämmittää samalla yläpuolella halutun määrän olevia kiviä. Koska KIUAS OTTAA virtausILMAA KIUKAAN pohjan ALAPUOLELTA, LÄMMENNYT ILMA ON PAKOTETTU VIRTAAMAAN KIUKAAN ALAPINNAN TASALLE. Tosiasia, SAUNA LÄMPIÄÄ ALAS SAAKKA.
Sama lämmitys periaate toteutuu savusaunan kiukaassa, kierrättämällä huoneilmaa tulipesän kautta.

Arvoisa kiuas-suunnittelija, väittämällesi, että läpivirtauskiuas ei lämmittäisi saunan huoneilmaa kivipinnan alapuolen osaa, ei pidä paikkaansa.

Nyt ei ole rautalankaa, mutta vertailun vuoksi kerrottakoon kiuas-suunnittelijalle, että LÄPIVIRTAUSKIUKAAN TOIMINTAPERIAATE selviää sinulle parhaiten, katsomalla kaksikerroksisen lämpöpatterin toimintaa, joka LÄMMETESSÄÄN KIERRÄTTÄÄ HUONEILMAA, patteriLEVYJEN VÄLISSÄ OLEVAN VIRTAUSKANAVAN KAUTTA ja HUONE LÄMPIÄÄ MYÖS patterin YLÄPINNAN ALAPUOLISELTA OSALTA.

Mikäli saunaan, jossa on läpivirtauskiuas, tulipesän kautta hormiin poistuneen ilman tilalle otetaan, korvaavaa ilmaa seinän alaosasta, mahdollisimman etäältä kiukaasta, sillä saavutetaan erittäin hyvä ilmastointi saunaan ja puhdas happirikas ilma sekoittuu tehokkaasti hengitysilmaan.

101

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1900-luvun hitec

      http://www.sydankiuas.fi/files/4213/0313/2613/imgblock_tutustu_mallistoon.png

      Toimintaperiaatteen valmistaja jo kertoi avauksessa ja kuvasta löytyy myös ne läpivirtauskanavat. Yläosat rei'itetty jotta ilma kiertää. Löytyy jokaisesta peltilaatikosta.

      Tarkoittaa sitä että "savusaunamainen" ilmankierto löytyy jokaisesta saunasta ja sauna lämpeää alas asti saunassa missä on kiukaan paikalla peltilaatikko.

    • upsididitagain

      Tässä suora lainaus sivuilta missä edellä mainittu "läpivirtaus kuumien pintojen välissä" ei toimi kuin sydärissä ja (??) savusaunassa..
      **********************************************************************************

      Uuden teknologian Sydän-kiuas® lämmittää saunan tasaisesti ilman kylmän rajaa. Saunassa on helppo hengittää, koska kiuas pyörittää huoneilmaa ja sekoittaa korvausilman hengitysilmaan.

      Tasainen lämpötila saunassa pitää osaltaan rakenteet hygieenisina, koska alalauteetkin lämpenevät ja lämpö tuhoaa bakteereita.

      Ilmankierto saunatilassa
      Alla olevista esimerkeistä näkyy miten saunan ilmankierto muuttuu huonetilassa, riippuen siitä millainen lämmitystekniikka on käytössä. Perinteisellä säteilylämpökiukaalla lämmitettäessä saunan alaosa lämpenee huonosti, kun taas savusaunassa kiukaan läpivirtaus lämmittää saunatilan lattiasta kattoon.

      Sydän-kiuas® ja savusaunan kiuas lämmittävät saunatilan, pyörittämällä huoneilmaa kuuman kiukaan läpi. Sauna lämpiää tasaisesti lattian ja laipion väliltä ja saunassa ei ole kylmänrajaa.

      Säteilylämpökiukaan ilmankierto



      Näin toimii kiuas, jossa on huono läpivirtaus!

      Saunassa on havaittavissa kivipinnan tasalla kylmänraja. Päätä polttaa ja varpaita paleltaa. Kiuas, jossa on huono läpivirtaus, jättää myös saunan alimmat rakenteet kosteiksi ja näin homeelle alttiiksi.

      Savusaunan ilmankierto



      Savusaunan ilmavirtaukset kiertävät tulipesän ja kivikerrosten kautta.

      Savusaunan läpivirtaus saa aikaan luonnonmukaisen ilmankierron ja pitää rakenteet kuivina ja sauna lämpiää tasaisesti.

      Samat ominaidet ovat myös Sydän-kiuas® -saunassa.
      *************************************************************************************

      "Läpivirtausteknologiasta" on jätetty pois mm. paloimu joka on se pääasiallinen "moottori" ilmakierrolle plus löylyn käyttäytyminen plus ilmanvaihto yms. "pientä", uuden teknologian edustajan mielestä varmaan epäoleellista asiaa mistä nyt yleensä saunan ilmankierto muodostuu.

      En kiellä etteikö kivitilan läpi kiertoa saa aikaiseksi eri toteutustavoilla mutta pääasiallisen kierron "hoitaa" paloimu, avoimet kanavat (ulkovaipan ja tulipintojen välinen kanava joka kuumetessaan ottaa alhaalta ja poistaa ylhäältä) ja normaali löylyn heitto yhdistettynä ilmanvaihtoon.

      Hieno asia että kiukaita kehitellään mutta olisi suotavaa että "teknologia" kyettäisiin esittää todeksi muutoinkin kuin mututekniikalla. Tuossa kun on jätetty pois tai sivuutettu sekin asia että on olemassa monia kiuastyyppejä joista "puuttuu" kaikki kanavat tai vastaavat paloimun lisäksi ja ilma kiertää pelkän löylyn kierron ansiosta, tavallaan painovoimaisesti. Esim. kertalämmitteinen Aito, pönttökiuas, SAVUSAUNANKIUAS, verkkokiuas, "patakiukaat" joissa kivet on samalla tavalla "suljetussa tilassa" eri tavoin jne. Hyvä teoria mutta ihan liikaa aukkoja.

      Ettei mene liian negatiiviseksi palautteeksi, on sydän-kiukaassa hyviäkin ajatuksia. Kun ne "hyvät ajatukset" vielä valmistaja osaisi yhdistää toimivaan kiukaaseen. Hyvä proto mutta vaatii tuotekehitystä.

      Kannustavassa ja rakentavassa mielessä vaikka sävy on helposti tulkittavissa negatiivis-sävytteiseksi. Aina voi "vanhakin kettu" oppia jotain uutta.

      ps. Miksi iki jättää saunan lämmitysvaiheessa "kylmäksi"?
      (Vastaus avauksessa muodossa mikä puuttuu?)

    • ladonta

      On tuossa asiaakin mutta tuo säteilylämpökiuasteoria on hatusta vedetty koska säteilylämpökiuas(?) ja Sydänkiuas on yksi ja sama asia.

      Korvausilma mahd. etäältä alhaalta on oikein vaikka ei puolla nykyistä tapaa johtaa korvausilma saunaan. Kun tulo on kaukana kiukaasta, tuloventtiilin ja kiukaan välille muodostuu jatkuva ilmavirta. Sama ilmavirta pitää omalta osaltaan saunan ilmankierron jatkuvassa liikkeessä ja samaan ilmavirtaan vanha löylykin laskeutuu. Voimistaa suuresti saunan ilmankiertoa jos on vielä yhdistetty toimivaan poistoon (kiukaan lisäksi). On vain melkoista kakkapuhetta että sauna olisi täysin tasalämpöinen koska mainittu sijoitus korvausilmalle tarkoittaa sitä, että tulon ja kiukaan välillä lattia on erittäinkin kylmä, riippuen ilmoista jne. Miinuksena se, että on vaarana että lauteiden alla oleva tulo pitää aina lauteiden alusen kosteana jos tulo ei ole helposti suljettavissa käytön jälkeen.
      Omassa saunassa tulo samalla periaatteella toteutettu ja toimii. Virtaus on paloimun ansiosta niin voimakas ja että kiuas tavallaan kierrättää ilman erittäinkin hyvin ja löylyt on happirikkaat. Omassa saunassa korvausilma ei mene kyllä kiukaan läpi kuin osittain vaan pääasiassa kiukaan etuseinää mukaillen. Jos tulo on liian suurella, löylyistä katoaa jo "terä" koska kylmää korvausilmaa sekoittuu löylyn sekaan ihan liikaakin.

      Kyllä kiukaalla voi edistää saunan ilmankiertoa mutta saunan ilmankierto ei ole riippuvainen kiukaan yksittäisistä rakenteellisista toteutustavoista. Tekisipä mieleni väittää että kivien riittävän harva ladonta on jopa ratkaisevampi asia kuin kiukaan rakenne.

      Nuo jatkuvalämmitteisen kiukaan "läpivirtauskanavat" ulkovaipan ja tulipintojen välissä ovat varmaan vahinko? Huomasivat että peltihän kuumenee ihan pirusti ja laittoivat suojapellin ympärille ilmaraolla ettei lämpö siirry ulkovaippaan. Sitten ne huomasi että oho, saunahan lämpeää noilla kanavilla ihan pirusti?
      Ikissä on varmaan "samaa vikaa"? Ensin ympärillä oli vanhasta tottumuksesta kiinteä pelti mutta ilman ilmarakoa. Sehän kuumeni varmasti ihan hirveästi niin heittivät kiinteän vaipan tilalle verkon ja kappas, sehän toimii?

      • SAUNASSASI ON VIKA

        Paloilmaa tulee liikaa , katoo löylytkin.
        Saunaan tulee just. niinpaljon palo / korvausilmaa kun sieltä lasketaan pois.

        Olkoon painovoimanen tai koneellinen poisto.


      • vika?
        SAUNASSASI ON VIKA kirjoitti:

        Paloilmaa tulee liikaa , katoo löylytkin.
        Saunaan tulee just. niinpaljon palo / korvausilmaa kun sieltä lasketaan pois.

        Olkoon painovoimanen tai koneellinen poisto.

        Miten se saunan viaksi muuttuu jos itse johdan saunatilaan liikaa korvausilmaa? Tuo nyt oli vain esimerkki miten omassa saunassa ilma kiertää.
        Niin että omaan saunaan saa helposti liikaa korvausilmaa ja huomattavastikkin enemmän kuin mitä poistot (kiuas ja erillinen poisto pukuhuoneessa lisäksi) kykenee poistamaan. Pukuhuoneeseen kertyy kova ylipaine koska poisto ei kerkiä kaikkea ilmaa poistamaan jos tulo on liian suurella. Kiukaan paloimu on niin voimakas että tuloilman määrää ei voi säätää kuin pienentämällä tuloa.

        Esimerkki lähinnä sen takia koska tuossa kerrottiin ettei ilma kierrä ilman läpivirtauskanavia.
        Nyt sitten ilmaa kiertää liikaa ja se on saunan vika?


      • YMMÄRRYS HOI !
        vika? kirjoitti:

        Miten se saunan viaksi muuttuu jos itse johdan saunatilaan liikaa korvausilmaa? Tuo nyt oli vain esimerkki miten omassa saunassa ilma kiertää.
        Niin että omaan saunaan saa helposti liikaa korvausilmaa ja huomattavastikkin enemmän kuin mitä poistot (kiuas ja erillinen poisto pukuhuoneessa lisäksi) kykenee poistamaan. Pukuhuoneeseen kertyy kova ylipaine koska poisto ei kerkiä kaikkea ilmaa poistamaan jos tulo on liian suurella. Kiukaan paloimu on niin voimakas että tuloilman määrää ei voi säätää kuin pienentämällä tuloa.

        Esimerkki lähinnä sen takia koska tuossa kerrottiin ettei ilma kierrä ilman läpivirtauskanavia.
        Nyt sitten ilmaa kiertää liikaa ja se on saunan vika?

        Mitenkä, minä saatan korvaus / paloilman säädön saada kohdalleen ?
        Kun minulla saunassa puusta " rakolattia ". Siltikään ilmaa ei tule liikaa.
        Kehuttuna rantasaunana 24 v


      • hiio&hoi
        YMMÄRRYS HOI ! kirjoitti:

        Mitenkä, minä saatan korvaus / paloilman säädön saada kohdalleen ?
        Kun minulla saunassa puusta " rakolattia ". Siltikään ilmaa ei tule liikaa.
        Kehuttuna rantasaunana 24 v

        Eiköhän se johdu siitä että toisessa tapauksessa tuloilma on rajattu hyvin pienelle alalle ja kauas itse kiukaasta ja toisessa koko lattia on tavallaan tuloilmaventtiilinä?
        Toisesta puuttuu siis selkeä reititys kiukaalle jolloin ns. kohdistettua ilmavirtausta ei muodostu koska rakolattia antaa ilman kiukaalle jo kiukaan vierestä. Siitä puuttuu silloin tavallaan työntövoima koska rakolattia antaa ilman huomattavasti lähempää kuin peräseinällä oleva tuloventtiili. On eri asia onko tulon ja kiukaan välinen ero 20cm vai 200cm.


      • hoihiio
        hiio&hoi kirjoitti:

        Eiköhän se johdu siitä että toisessa tapauksessa tuloilma on rajattu hyvin pienelle alalle ja kauas itse kiukaasta ja toisessa koko lattia on tavallaan tuloilmaventtiilinä?
        Toisesta puuttuu siis selkeä reititys kiukaalle jolloin ns. kohdistettua ilmavirtausta ei muodostu koska rakolattia antaa ilman kiukaalle jo kiukaan vierestä. Siitä puuttuu silloin tavallaan työntövoima koska rakolattia antaa ilman huomattavasti lähempää kuin peräseinällä oleva tuloventtiili. On eri asia onko tulon ja kiukaan välinen ero 20cm vai 200cm.

        Ei ne pelkät etäisyydet ratkaise vaan venttiilien sijoittaminen saunatiloissa suhteessa saunan luonnolliseen ilmankiertoon ja sen suuntaan.


    • Positiivisena

      palautteena täytyy kyllä lisätä Sydän-kiukaan valmitajan eduksi vielä se, että suuri osa vieläkin markkinoilla olevista kiukaista on lähes kirjaimellisesti luokiteltavissa "horminlämmittäjiksi". Siinä mielessä asianomainen on hyvinkin oikeassa mutta onneksi uudet kiuasmääräykset "poistaa" markkinoilta onnettomimmat kiukaat siirtymäajan jälkeen.

      Ainahan jatkuvalämmitteiset kiukaat ovat olleet suurimmaksi osaksi ihan luokattomia mutta tiilihormien tilalle tuli ihan onnettomia valmishormeja joiden yleistyessä korkeat hormilämpötilat muodostui paloturvallisuusriskeiksi kuten täällä asia ilmaistaan.

      Ongelma tai syy miksi Sydän-kiukaan valmistaja saa osakseen aiheetontakin palautetta johtuu mielestäni pääasiassa siitä syystä, että ongelmakohdat asianomainen esittää varsin epäasiallisella tavalla joka provosoi monet "ottamaan kantaa" vaikka asiat ja aihepiirit ovat hyvinkin asiapohjaisia lähtökohdiltaan.

    • Onko se ylivoimaisin
      • ylihintainen perusla

        Muiden ei tarvitse turvautua ostohoukuttimiin, kauppa käy muutenkin.


    • esim
    • sivu 4/20
    • LAATUTAKUUSTA

      Piirroksessa Harvian säteilylämpökiukailla esitellään miten virtaukset kulevat vaipan välissä ja vaakatasolla kivitilan läpi. Kokonaan toinen juttu on saada se toimimaan käytännössä?

      Kysyisin onko Harvian piirroksissa esitelty vähäinen ilman virtaus ulkovaipan välissä todella riittävä, huoneilman pyöritykseen (konvektio) saunassa ?

      Lämpiääkö sauna tasaisesti, ilman kylmänrajaa ?

      Myönnättekö myös 2 kk. LAATUTAKUUN palautus mahdollisuudella?

      Jos ette voi myöntämään 2 kk. LAATUTAKUUTA , niin onko kyseisen piirroksen tarkoitus vain kusettaa kuluttajia? ( KONVEKTIO)

      ISOILTA tuttua infoa, tulipesän laki / katto 8 -12 mm, mutta kiuas palaa loppuun 1 - 3 v. aikana, tapauksesta riippuen.

      Jos kiukaan lämpöä ei saada talteen, niin se toimii kuin ahjo ja kuumuudessa teräs sulaa aine vahvuuksista riippumatta.

      • älä sönkötä

        selviö kopio yksiselitteisesti. Ilmatilan loukkaus


    • ?-?

      Eiköhän ne ilmavirtaukset kulje hiukan helpommin avonaisten sivukanavien kuin kivien läpi?
      Jos sinun kiukaasi toiminta perustuu (KONVEKTIOON) minkä kuvailemisessa käytät kaksikennoista patteria niin miten sama asia ei toimi muissa kiukaissa vaikka jokainen peltilaatikko toimii samalla tavalla???

      Kuten edellä kerrot ja hyvin perustelet, kiertoa ei voi estää. Miksi kiellät omat sanomisesi?

      Myönnättekö? Taasko sinä keskustelet täällä ISOJEN kanssa?

      Sama asia sinun ja Harvian mututekniikkaan pohjautuviin "läpivirtausten" kanssa. Kumpikaan ei voi todistaa virtaako ilmat ja jos virtaa niin missä? Ilmavirtauksia ei kumpikaan ole missään tutkimuksissa (esim. kokeet missä mitataan kohdistettuja virtausnopeuksia kiukaan eri osissa) todistanut toimiviksi vaan molemmat perustuu ns. mututekniikkaan. Ilma "kiertää" joka saunassa missä on jatkuvalämmitteinen kiuas. Poikkeuksena saunat missä ilmanvaihto on perseellään.
      Sama kantaa vaikka täysin kamina saunaan ja ilma kiertää koska kuumenevalla ilmalla on ihmeellinen taipumus nousta ylös lämmetessään ja paloimu vetää jäähtyneen ilman vastaavasti alas ja saunassa ilma kiertää väistämättä. Kiukaalla ilmiö korostuu koska löylyä lyötäessä, löyly työntää edestään vanhan ilman alas kiertoon.
      Tai no, molemmat avauksessa mainitut kiukaat on kaminakiukaita eli lähes sama asia. Kaminoidenkin toiminta perustuu samaan lämmitystekniikkaan kuin kaminakiukaidenkin. Siksi peltilaatikoista kutsutaan nimellä kaminakiuas. Molemmista löytyy ne samat KONVEKTIOkanavat rungon ja ulkovaipan välistä. Muuten palaa näpit jne.

      Miten sydärin ulkovaippojen jäähdytys toimii ja miksi ulkovaipan yläosa on avonainen?
      Kuluttajien kusettaminen on arkipäivää mutta että kiuasvalmistaja kompastuu omaan nokkeluuteensa on harvinaisempaa. Aika erikoista kertoa että kiukaan "läpivirtaus" perustuu kivitilan läpivirtauksella koska saman kiukaan virtaukset perustuu lähinnä ulkovaippojen ja rungon välisten kanavien "konvektioon"?

    • kusettamisesta

      Harvian kuvissa sentään kerrotaan että ulkovaipan ja rungon välissä on ilmavirtaus.

    • Hyvä kuva
    • Mielipide.

      Jos tuon kivitilan yläpuolelle tai rungon ja ulkovaipan yläpuolelle laitetaan mittarit joilla mitataan virtausnopeudet, kivitilan virtausnopeus jää toiseksi.

      Molemmat toimii samalla tavalla mutta toisen virtausnopeus on nopeampi koska toinen kanava on "tukittu" kivillä.

      Alaosassa ilma menee palamiseen ja ulkovaipan ja rungon väliseen kanavaan koska ulompi kanava on auki.

      • 1917

        Molemmista ulkovaipat pois niin ilmankierto hidastuu oleellisesti. Vaippojen (läpivirtauskanavien) riisumisen jälkeen ilma menee palamiseen ja rungon ulkopintoja myötäillen kiertoon joka perustuu ilman kanavia lämmenneen ilman kohoamiseen.
        Käy samalla tavalla kuin tm:n katiskatestissä. Peruskiukaissa kiinteiden verkkojen tilalle avonaiset verkot ja saunan lämmittämiseksi kului kolme kertaa pidempi aika koska "läpivirtauskanavat" oli poistettu.
        Löylyt? Siellähän ne kivissä..Uusi löyly työntää aina edeltään vanhan löylyn joka jäähdyttyään muuttuu raskaaksi ilmaksi, laskeutuu alas ja menee poistoon. Aika mielenkiintoinen väite ettei saunassa kierrä ilma ilman "läpivirtaustekniikkaa" koska ilmankiertoa on aika vaikea estää jos ilmanvaihto ei ole ihan päin peetä..


    • markkinointi halluss

      Ihan mielenkiintoista läppää siinä mielessä että koko Sydänkiukaan niin sanottu tekniikka perustuu sittenkin ihan peruskiukaaseen? Aika lahjakkaasti ampui taas omaan jalkaansa. Sivuillaan kertoo kuvan kanssa ettei ilma kierrä säteilylämpökiukaalla ja tuossa kertoo ettei ilmankiertoa (konvektioita) voi estää vaan ilma on pakotettu virtaamaan kiukaan alapinnan tasalle.

      Nyt varmaan miettii miten kieltäisi omat puheensa?

      Saadaankohan taas lukea ihmeellinen teoria kuinka säteilylämpökiuas lämmittä saunan yläosan ja säteilylämpöä ei saa saunan yläosasta mitenkään pois ja jalat paleltuu?

    • Harras telia

      Kyllä se jossain määrin ilma nousee kivitilan läpi kun lämmittää kiuasta ja kivitilan alaosa on tavallaan auki. Nousee se ilma muutenkin vaikka kivitilan pohja olisi kiinteä ilman reititystä mutta avonainen pohja hiukan edistää asiaa. Siinä mielessä kyllä Sydänkiukaankin "läpivirtaus" on perusteltavissa. Rungon ja ulkovaipan väliset kanavat vie vain palamiseen menevän ilman lisäksi "läpivirtaukselta" hiukan tehoja.

      Mielenkiintoista keskustelua joka tapauksessa. Vielä kun pysyttäisiin enemmän asiassa kuin merkkikohtaisten erojen todistelemisen parissa. Ei se Sydänkiuas niin huono ole kuin annetaan ymmärtää. Jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa. Kokonaisuuteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota kuin yksityiskohtiin tai yksittäisiin toimintoihin.

    • ajerhuneskytädevatua

      Ei kait se ketään haittaa millään muotoa itse kiuas vaan kiukaan valmistaja koska provosoi haistattelullaan ja haukkumisillaan muita käyttäytymään yhtä asiattomasti.

      • Siinähän se

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/yritys/

        Hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit naurattivat harakoita ja häiritsivät Reijoa vuosikymmeniä.

        Saunan hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit olivat tosiasioita ja niistä keskustellaan edelleen. On totuttu, että perinteisellä saunottaessa "päätä polttaa ja jalkoja paleltaa".

        Paremman saunan puolesta. Keksijän oli aloitettava puhtaalta pöydältä, haettava innovaatiotoiminnan kautta aivan uusi kiuasteknologia.

        Tähän rautakauppa kiukaista ei ollut apua, sillä niissä oleva teknologia oli tiensä päässä ja se oli hylättävä.

        Tavoite: Saadakseen rakenteellisesti lämmönvaihtimeen suuria tulipintoja ja pystysuuntaisia läpivirtauskanavia myös paloprosessitilan läpi, lämmönvaihdin oli jaettava kolmeen osastoon siten, että paloprosessi tapahtuu mahdollisimman puhtaasti jo kiukaan sisällä, eikä vasta hormissa. Läpivirtauskanavista kaikki tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi, kuumentaa kiuaskivet ja lämmittää saunahuoneen vastavirtaperiaatteella mahdollisimman suurella hyötysuhteella. Näin ei tapahdu missään muussa tunnetussa kiukaassa.

        Lopullisesti läpivirtausteknologia avautui pitkäaikaisen innovaatiotoiminnan myötä Reijolle vuonna 1998.


      • 20+20=osta
        Siinähän se kirjoitti:

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/yritys/

        Hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit naurattivat harakoita ja häiritsivät Reijoa vuosikymmeniä.

        Saunan hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit olivat tosiasioita ja niistä keskustellaan edelleen. On totuttu, että perinteisellä saunottaessa "päätä polttaa ja jalkoja paleltaa".

        Paremman saunan puolesta. Keksijän oli aloitettava puhtaalta pöydältä, haettava innovaatiotoiminnan kautta aivan uusi kiuasteknologia.

        Tähän rautakauppa kiukaista ei ollut apua, sillä niissä oleva teknologia oli tiensä päässä ja se oli hylättävä.

        Tavoite: Saadakseen rakenteellisesti lämmönvaihtimeen suuria tulipintoja ja pystysuuntaisia läpivirtauskanavia myös paloprosessitilan läpi, lämmönvaihdin oli jaettava kolmeen osastoon siten, että paloprosessi tapahtuu mahdollisimman puhtaasti jo kiukaan sisällä, eikä vasta hormissa. Läpivirtauskanavista kaikki tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi, kuumentaa kiuaskivet ja lämmittää saunahuoneen vastavirtaperiaatteella mahdollisimman suurella hyötysuhteella. Näin ei tapahdu missään muussa tunnetussa kiukaassa.

        Lopullisesti läpivirtausteknologia avautui pitkäaikaisen innovaatiotoiminnan myötä Reijolle vuonna 1998.

        Lopullisesti läpivirtausteknologia avautui pitkäaikaisen innovaatiotoiminnan myötä Reijolle vuonna 1998.

        Nyt ei ole rautalankaa, mutta vertailun vuoksi kerrottakoon kiuas-suunnittelijalle, että läpivirtauskiukaan toimintaperiaate selviää sinulle parhaiten, katsomalla kaksikerroksisen lämpöpatterin toimintaa, joka lämmetessään kierrättää huoneilmaa, patterilevyjen välissä olevan virtauskanavan kautta ja huone lämpiää myös patterin yläpinnan alapuoliselta osalta.

        Koska kiuas ottaa virtausilmaa kiukaan pohjan alapuolelta, lämmennyt ilma on pakotettu virtaamaan kiukaan alapinnan tasalle. Tosiasia, sauna lämpiää alas saakka.
        _______________________________________________________

        Hyvin kuvailtu kuinka ulkovaipan ja kiukaan rungon välisen virtauskanavan ansiosta ilmankiertoa saunatilassa ei voi estää.


    • TUOSSA TOUHUSSA

      UNOHTUI
      Eihän rantasaunassa ole " savukaasuimuria "

      Kertokaase asiakkaalle , te hämäätte.
      Mikään kevythormi ei toimi ( ei ole luonollista vetoa )

    • "KONVEKTIO"

      "UNOHTUI
      Eihän rantasaunassa ole " savukaasuimuria "

      Kertokaase asiakkaalle , te hämäätte.
      Mikään kevythormi ei toimi ( ei ole luonollista vetoa ) "
      _______________________________________________________

      VS. Ei niin, mikäli siellä on Sydän-kiuas !

      "Tavoite: Saadakseen rakenteellisesti lämmönvaihtimeen suuria tulipintoja ja pystysuuntaisia läpivirtauskanavia myös paloprosessitilan läpi, lämmönvaihdin oli jaettava kolmeen osastoon siten, että paloprosessi tapahtuu mahdollisimman puhtaasti jo kiukaan sisällä, eikä vasta hormissa. Läpivirtauskanavista kaikki tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi, kuumentaa kiuaskivet ja lämmittää saunahuoneen vastavirtaperiaatteella mahdollisimman suurella hyötysuhteella. NÄIN EI TAPAHDU MISSÄÄN MUUSSA TUNNETUSSA KIUKAASSA. "

      • Tulistettu ilmavirta

        Heh heh. Kannattaisi katsoa vaikka tekniikan käsikirjasta mitä tulistaminen tarkoittaa. Enpä halua olla lähellä tulistettua ilmavirtaa, siinä irtoaa lihat luista.


      • S: vanha teknologia

        NÄIN EI TAPAHDU MISSÄÄN MUUSSA TUNNETUSSA KIUKAASSA. "

        Paitsi että "läpivirtauskiukaat" löytyy mm. ainakin Harvialta ja Kastorilta, miksi sivuilla korostetaan ettei kivet kuumene liian kuumiksi kuten ei savusaunassakaan (??????) jos hyötysuhde on mahd. korkea?

        Ulkovaippojen ja runkon välissä se kierto on, ei niinkään kivitilassa:

        ____________________________________________________________

        Nyt ei ole rautalankaa, mutta vertailun vuoksi kerrottakoon kiuas-suunnittelijalle, että läpivirtauskiukaan toimintaperiaate selviää sinulle parhaiten, katsomalla kaksikerroksisen lämpöpatterin toimintaa, joka lämmetessään kierrättää huoneilmaa, patterilevyjen välissä olevan virtauskanavan kautta ja huone lämpiää myös patterin yläpinnan alapuoliselta osalta.

        Koska kiuas ottaa virtausilmaa kiukaan pohjan alapuolelta, lämmennyt ilma on pakotettu virtaamaan kiukaan alapinnan tasalle. Tosiasia, sauna lämpiää alas saakka.
        _______________________________________________________

        Hyvin kuvailtu kuinka ulkovaipan ja kiukaan rungon välisen virtauskanavan ansiosta ilmankiertoa saunatilassa ei voi estää.


    • asdddddddddddddddddd

      ketä kiinnostaa v...tu sentään... miten helvetissä joku jaksaa tätä paskaa mainostaa täällä loputtomiin...?

      • No no, eipä

        nimitellä. Onhan katiskoita Inoan mukaan viimekin vuonna peräti kymmenkunta saatu kaupiteltua.


      • Pakko ?

        Jos talous on niin heikossa jamassa (laatutakuu), ei kait siinä ole vaihtoehtoja kuin mainostaa keskustelupalstalla.


      • Missä rautalankaa?
        Pakko ? kirjoitti:

        Jos talous on niin heikossa jamassa (laatutakuu), ei kait siinä ole vaihtoehtoja kuin mainostaa keskustelupalstalla.

        Kyllä te jaksatte kun hyväksytte tosiasiaat !

        "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
        Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

        Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

        Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

        Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/


      • "UUSI KIUAS"
        Missä rautalankaa? kirjoitti:

        Kyllä te jaksatte kun hyväksytte tosiasiaat !

        "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
        Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

        Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

        Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

        Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/

        Tornadon periaate / 5.2.07 / klo 20:28
        Miksi loukkaannut kun kuluttajia valistaa?
        Ostaisitko sinä sian säkissä?
        Läpivirtauskiuas Tornado tapauksessa, näyttäisi olevan niin, että siellä pelataan avoimin kortein, mutta sinun tapauksessa, kaikki kortit näyttää olevan piilossa.
        Kyllä Tornaadosta tihkunut tieto on otettava tosissaan, se ei liene kenellekkään epäselvää.

        Palaa todelliseen ongelmaan ja julkista kiukaasi käyttöominaisuudet, älä sönkötä. Kentältä löytyy erittäin paljon tarkkoja silmiä ja korvia.

        Eivät ole piilossa kiuasvalmistajien jakamat markkinat ja alasta tietämättömien kuluttajien kusettaminen. Jos muuta väität niin olet sokea.

        Läpivirtauskiukaassa on on tapahtunut huima edistys verrattaessa, mihin tahansa muuhun puulämmitteiseen kiukaaseen.

        2002 olemme hankkineet Tornadon edeltäjän, jota silloin myytiin nimellä "DAVID", kiuas jaksaa antaa edelleen savusaunamaisen pehmeät löylyt, kuluttaa puita minimaalisen vähän ja on vielä hurjassa paraati kunnossa, vaikka saunomme keskimäärin neljä kertaa viikossa neljän hengen vomalla.

        David kiukaamme ansaitsee jopa kuninkaan kiitokse.


    • suurta kusetusta

      Pelkkää sanahelinää nuo laatutakuut, ei todista yhtään mitään. Kiukaita on palautettu vino pino eikä kukaan ole saanut penniäkään, kun on vedottu mitä ihmeellisimpiin syihin. Usko jo, kiukaasi on täysi paska ja kelpaa vain verkon painoksi, jos siihenkään.

      • tosiasiaat !

        Mitä merkitystä takuilla kun tälläkin palstalla on kaksi kolme ihmistä kertonut ettei normitakuutkaan toimi ja puhki palaneen Tornadon takuut evättiin vedoten kiukaan virheelliseen käyttöön??

        Sydän-kiuas on ainoa jonka talous on tasolla jossa epätoivoisiin ostohoukuttimiin (laatutakuu) täytyy turvautua myynnin elvyttämiseksi. Samasta syystä "markkinointi" hoidetaan keskustelupalstalla.


        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9422922

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9427867

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9482756

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9611496

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9722615

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9821288#comment-49253926

        Sydän24palsta


      • Sydänkiuas ?????????
        tosiasiaat ! kirjoitti:

        Mitä merkitystä takuilla kun tälläkin palstalla on kaksi kolme ihmistä kertonut ettei normitakuutkaan toimi ja puhki palaneen Tornadon takuut evättiin vedoten kiukaan virheelliseen käyttöön??

        Sydän-kiuas on ainoa jonka talous on tasolla jossa epätoivoisiin ostohoukuttimiin (laatutakuu) täytyy turvautua myynnin elvyttämiseksi. Samasta syystä "markkinointi" hoidetaan keskustelupalstalla.


        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9422922

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9427867

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9482756

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9611496

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9722615

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9821288#comment-49253926

        Sydän24palsta

        ???????????????????????????????????????????????????????

        "Missä rautalankaa?5.5.2011 19:52 Kyllä te jaksatte kun hyväksytte tosiasiaat !

        "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
        Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

        Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

        Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

        Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/ " ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


      • väsynyttä läppää
        Sydänkiuas ????????? kirjoitti:

        ???????????????????????????????????????????????????????

        "Missä rautalankaa?5.5.2011 19:52 Kyllä te jaksatte kun hyväksytte tosiasiaat !

        "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
        Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

        Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

        Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

        Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

        http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/ " ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

        Siksi koska Sydän on ainoa kiuas jonka hormilämpötilat (joista hoosiannat mittaillaan koska peltilaatikko ei muuta iloa anna) on mitattu hormissa jo jäähtyneistä savukaasuista, ei hormiliitoksesta.

        Laatunamu taas on vain ostohoukutin joka kertoo yrityksen taloudellisen tilanteen epätoivosta.
        Suomeksi = Ei kauppa käy.

        Sehän siinä on hauskaa ettei puun kulutus laske jos lämmönsiirto on niin päin peetä ettei kiuas hyödynnä hyvää puunpolttoa yhtään sen enemmän kuin perinteinen peltilaatikko (mikä sydärikin on).

        Johtuuko uudesta kiuasteknologiasta että valmistajan sivuilla oikein korostetaan ettei kivet kuumene liian kuumiksi????????????????



        Ai niin. Sydän on ehdottomasti ympäristöystävällisin kiuas koska sitä ei kukaan osta.


      • hähääh
        väsynyttä läppää kirjoitti:

        Siksi koska Sydän on ainoa kiuas jonka hormilämpötilat (joista hoosiannat mittaillaan koska peltilaatikko ei muuta iloa anna) on mitattu hormissa jo jäähtyneistä savukaasuista, ei hormiliitoksesta.

        Laatunamu taas on vain ostohoukutin joka kertoo yrityksen taloudellisen tilanteen epätoivosta.
        Suomeksi = Ei kauppa käy.

        Sehän siinä on hauskaa ettei puun kulutus laske jos lämmönsiirto on niin päin peetä ettei kiuas hyödynnä hyvää puunpolttoa yhtään sen enemmän kuin perinteinen peltilaatikko (mikä sydärikin on).

        Johtuuko uudesta kiuasteknologiasta että valmistajan sivuilla oikein korostetaan ettei kivet kuumene liian kuumiksi????????????????



        Ai niin. Sydän on ehdottomasti ympäristöystävällisin kiuas koska sitä ei kukaan osta.

        ktä oikeesti kiinnostaa häh?


    • turhake?

      70%:lla lämmitysaika 90 min.

      Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

    • Sinua kiinnostaa

      Sepä se, on oikeesti "hauskaa", että ainoastaan Sydänkiuas-saunoille on mahdollista myöntää laatutakuu. Riippumatta siitä, minkälaiseen huoneeseen Sydänkiuas asennetaan,

      "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
      Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

      Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

      Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

      Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

      http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/ "

    • VTT 70% lämm.aika 1½

      Sepä se, on oikeesti "hauskaa", että ainoastaan Sydänkiuas-saunoille on pakko myöntää laatutakuu eikä mene kaupaksi edes ostohoukuttimilla. Riippumatta siitä, minkälaiseen huoneeseen Sydänkiuas asennetaan,

      Ulkonäön perusteella asennuskohteeksi on tarkoitettu perunakellari.

      • huijarisydäri

        Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta.


      • a-linja
        huijarisydäri kirjoitti:

        Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta.

        Tuollaiset kommentit pitäisi pystyä perustelemaan, muuten menee viestien sisältö "reiskalinjalle".

        On täällä muutama kirjoittaja kertonut että Tornadon korvausvelvotteet on evätty vedoten siihen, että kiuasta on käytetty väärin. Se onko väittämät totta, en tiedä?


    • uusi teknologia ?
    • LAATUTAKUU !

      Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.

      Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut taikka yrittänyt palauttaa Sydän-kiukaan valmistajalle tähän päivään mennessä?

      Warmheart Oy maksaa ilmoittajalle 5000 EUR. palkkion heti.

      • käteisenä kiitos

        Ruiskanen29.12.2008 15:12
        0 Avaa
        Sulje Jep! Nimenomaan kukaan muu ei menetä mitään. Asiallinen keskustelu on o.k (jopa sydänkiukaasta) mutta sitä täällä on käyty hyvin vähän ks. kiuasmerkistä. Lähinnä jonkun höyrypään kommentteja "kaminakiukaista".

        Ideahan on oikeasti kaunis ja hyvä mutta oma vähäpätöinen mielipiteeni on että pelkkä kaunis ajatus ei riitä vaan tuotteen pitää oikeasti myös toimia HUOMATTAVASTI muita paremmin että siihen kannattaa satsata rahaa. Esim. ikisi on aivan omalaatuisensa kiuas missä on selkeästi eri ideat kuin muilla. Paljon positiivisia seikkoja. Ja käyttäjästä riippuen myös negativisia. Riippuen mikä itselle on tärkeintä.

        Sydänkiuas ei ole sinällään tuttu mutta kuulun tähän tornadon ostaneiden joukkoon ja siinä kiukaassa ei mikään toiminut kunnolla. Paloi puhki lopulta tänä syksynä eli kesti se noin 4-5 vuotta. Tosin en sillä itse ole saunonut enään vuosiin mutta vuokralaiseni ovat. Nyttemmin he saunovat eräällä toisella kiuasmerkillä, joka on sinullekin tuttu. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viesti

        sama kiuas kuin sytän28.12.2008 20:25
        0 Avaa
        Sulje tosiaan oli tornado aikoinaan ja ei todellakaan ollut kaksisempi kuin perus 300-400euron kiuas.

        paloi puhki 2 vuodessa ja lisäksi vetoa ei tuntunut tulevan millään. Ei missään nimessä ole sydän tonnin arvoinen laite - jos tuommoista harkitset niin harkitse vaikka Kastorin uusia malleja. Niissä on sentään ulkonäköäkin.


      • käteisellä kiitos
        käteisenä kiitos kirjoitti:

        Ruiskanen29.12.2008 15:12
        0 Avaa
        Sulje Jep! Nimenomaan kukaan muu ei menetä mitään. Asiallinen keskustelu on o.k (jopa sydänkiukaasta) mutta sitä täällä on käyty hyvin vähän ks. kiuasmerkistä. Lähinnä jonkun höyrypään kommentteja "kaminakiukaista".

        Ideahan on oikeasti kaunis ja hyvä mutta oma vähäpätöinen mielipiteeni on että pelkkä kaunis ajatus ei riitä vaan tuotteen pitää oikeasti myös toimia HUOMATTAVASTI muita paremmin että siihen kannattaa satsata rahaa. Esim. ikisi on aivan omalaatuisensa kiuas missä on selkeästi eri ideat kuin muilla. Paljon positiivisia seikkoja. Ja käyttäjästä riippuen myös negativisia. Riippuen mikä itselle on tärkeintä.

        Sydänkiuas ei ole sinällään tuttu mutta kuulun tähän tornadon ostaneiden joukkoon ja siinä kiukaassa ei mikään toiminut kunnolla. Paloi puhki lopulta tänä syksynä eli kesti se noin 4-5 vuotta. Tosin en sillä itse ole saunonut enään vuosiin mutta vuokralaiseni ovat. Nyttemmin he saunovat eräällä toisella kiuasmerkillä, joka on sinullekin tuttu. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viesti

        sama kiuas kuin sytän28.12.2008 20:25
        0 Avaa
        Sulje tosiaan oli tornado aikoinaan ja ei todellakaan ollut kaksisempi kuin perus 300-400euron kiuas.

        paloi puhki 2 vuodessa ja lisäksi vetoa ei tuntunut tulevan millään. Ei missään nimessä ole sydän tonnin arvoinen laite - jos tuommoista harkitset niin harkitse vaikka Kastorin uusia malleja. Niissä on sentään ulkonäköäkin.

        Viitasaari16.12.2008 22:22
        0 Avaa
        Sulje Hei, itellä kesti tornado sentään 3 vuotta. Tai oikeastaan vuokralaisillani. Kai he siihen jotenkin tyytyväisiä olivat mutta kun paloi puhki ja ostin ikin tilalle niin ovat kehuneet vuokranantajansa (minut) pilviin.
        Toki olin jo itse saunonut ikillä aikaisemminkin. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestioikein,16.12.2008 22:23
        0 Avaa
        Sulje Tornadolla OLI 5 vuoden takuu.Mutta kuka korvaa nyt puhkipalaneen paskan?Samoin tulee käymään myös sytämmelle, takuita annetaan joka lähtöön, mutta kukaan ei tule ikinä korvaamaan mitään.Jos sitä nyt kukaan on edes ostanutkaan...... VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viesti

        ja tämä tarina on tosi16.12.2008 22:26
        0 Avaa
        Sulje Kuka sitä nyt jaksaa lähettää mihkään takas? hitsautin kuntoon paikallisesti ja ei koskaan toiminut kuitenkaan kuin korkeintaan tyydyttävästi- ei mitään eroa parin sadan halpoihin peltilaatikoihin


      • käteisellä kiitos
        käteisellä kiitos kirjoitti:

        Viitasaari16.12.2008 22:22
        0 Avaa
        Sulje Hei, itellä kesti tornado sentään 3 vuotta. Tai oikeastaan vuokralaisillani. Kai he siihen jotenkin tyytyväisiä olivat mutta kun paloi puhki ja ostin ikin tilalle niin ovat kehuneet vuokranantajansa (minut) pilviin.
        Toki olin jo itse saunonut ikillä aikaisemminkin. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestioikein,16.12.2008 22:23
        0 Avaa
        Sulje Tornadolla OLI 5 vuoden takuu.Mutta kuka korvaa nyt puhkipalaneen paskan?Samoin tulee käymään myös sytämmelle, takuita annetaan joka lähtöön, mutta kukaan ei tule ikinä korvaamaan mitään.Jos sitä nyt kukaan on edes ostanutkaan...... VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viesti

        ja tämä tarina on tosi16.12.2008 22:26
        0 Avaa
        Sulje Kuka sitä nyt jaksaa lähettää mihkään takas? hitsautin kuntoon paikallisesti ja ei koskaan toiminut kuitenkaan kuin korkeintaan tyydyttävästi- ei mitään eroa parin sadan halpoihin peltilaatikoihin

        muistelisin15.11.2008 16:22
        0 Avaa
        Sulje EIkö tämä yksi, ehkei niin onnellinen Tornadon omistaja juuri kertonut kiukaan palaneen puhki parissa vuodessa. Eli 3 - 1 = 2 ?. Mahtaako noilla kahdella kiukaalla muuten olla mitään muuta eroa kuin kuoret. Näyttäisi vahvasti siltä. Yhtäläisyyksiähän löytyy raudan lisäksi nähtävästi myös menestyksessä suomi24 palstoilla? Miksiköhän näin?


      • ovorp ixy äleiv
        käteisellä kiitos kirjoitti:

        muistelisin15.11.2008 16:22
        0 Avaa
        Sulje EIkö tämä yksi, ehkei niin onnellinen Tornadon omistaja juuri kertonut kiukaan palaneen puhki parissa vuodessa. Eli 3 - 1 = 2 ?. Mahtaako noilla kahdella kiukaalla muuten olla mitään muuta eroa kuin kuoret. Näyttäisi vahvasti siltä. Yhtäläisyyksiähän löytyy raudan lisäksi nähtävästi myös menestyksessä suomi24 palstoilla? Miksiköhän näin?

        Ex-käyttäjä14.4.2008 15:59
        Sydän kiuas on tornado uudella nimellä. Se on taloudellinen kiuas mutta pitää tyytyä sitten ihan peruslöylyihin. Ts. löylyissä ei mitään ihmeellistä.
        Osta mielummin vaikka halpa harvia niin lompakko pääsee helpommalla. Toki varmasti sydän kiuas on laadukkaampi kiun harvia. Mutta on markkinoilla näitä paljon parempiakin vaihtoehtoja! Jokainen päättää kuitenkin oman kiukaansa hankinnasta.

        ex-käyttäjä14.4.2008 21:03
        Ja samalla meni kiuaskin. Siis olihan se ihan perus kiuas mutta ei siis mitään mitä jäisi ikävä.

        ex tornado14.4.2008 23:06
        aika moista ja semmoista. vanha tornadohan se sydän on ja voinpa ilmoittaa että paloi puhki 2:ssa vuodessa. Empä suosittele sydäntä kellekkään!


    • sanahelinää

      Warmheartilla 5000 EUR? Heh heh!

    • ilmoittajalle 5000 E

      Reilusti alle 350 asteiset kaasut15.2.2010 19:54 Suurimman osan ajasta hormilämmöt pysyttelevät keskimäärin 345:n asteen tasolla. Kysy vaikka VTT:ltä.
      Esimerkiksi iki-kiuas tuottaa yli 600:n asteen kuumuuksia, joka ei ole Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hyväksymällä tasolla. Ja kyseistä kiuasta saa edelleen myydä!
      Haloo? Missä viranomaiset? Kauhistellaan tulipalokuolemien määrää, mutta silti annetaan myydä vaarallisia tuotteita.

      Ikillä hölistään faktat esiin15.2.2010 21:28 Ei Reijo Vierimaalla ole huolen häivää toisten hormilämpötiloista tai hyötysuhteista, koska Sydänkiukas täyttää komeasti kaikki raja-avot, h-suhde 71,8 % ja hormilämpötilat 345 C astetta.
      Sen sijaan Paloviranomaiset kauhistelevat ikin epävirallisia yli 600 asteisia hormilämpötiloja. Totta puhuen, mikäli mitattaukset suoritettaisiin VTT:llä, Hormilämpö hehkuisi jopa yli 750 astetta ja h-suhde noin 27% tietämissä.
      Kertoisit tarkemmin niistä ikin aiheuttamista hormivaurioista ja mahdollisista tulipaloista.

      iki yli 600 astetta liikaa hormille8.1.2010 16:40 Pitäkää mielessänne se tosi seikka, että esimerkiksi palstalla hehkutettu - ja hormia hehkuttava - iki-kiuas ylittää savukaasuissa yli 600:n asteen lämpötilan. Kyseisillä lämmöillä on piippu kuin piippu äkkiä entinen. Huonolla tuurilla myös piipun ympärillä oleva kiinteistö.

      0Hyötysuhde ja 201128.10.2010 18:04 Hyötysuhde ja savukaasut18.3.2008 15:39 Saunan lämmityksessä tarvitaan korkeaa hyötysuhdetta. Ikin hyötysuhde lienee 10% paikkeilla ja se on mainio hormin lämmittäjä.
      Koska sen palokaasuille ei ole tilaa eikä aikaa, niin raja-arvojen täyttyminen on mahdotonta.

      Iki pilaa savupiipun näin on19.3.2008 07:49 Ikissä on huono tulipesä ja turhan voimakkaan virtauksen vuoksi kuumat savukaasut kulkeutuvat liian kuumina piippuun tuhoten sen.
      Samalla lämmität "harakoille".
      Ikiä voisi verrata lähinnä avotakkaan palamisominaisuuksien vuoksi.

      Kiukaalla merkitystä Ei Ikinä20.3.2008 08:55 Kiukaallakin on merkitystä.
      Jos kiukaassa on hyvä hyötysuhde poltettujen puiden energia siirtyy saunaan ja savukaasut ovat viileitä mennessä piippuun.
      Huonossa kiukaassa - esim Iki - savukaasut palavat vielä savupiippuun mennessä, mikä on huono asia. Sauna ei lämpeä, puuta palaa hukkaan ja piippu rasittuu liian kuumista savukaasuista. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestiHORMIN16.1.2011 22:53
      -1 Avaa
      Sulje 0Ikin paukut ei riitä FAKTA ON .28.10.2010 20:19 Ikin paukut ei riitä FAKTA ON FAKTTA15.1.2010 21:55 Ikin paukut ei riitä saavuttamaan S-kiukaan H-suhdetta osaamisella . Ainoastaan ostamalla se itselleen ( Vaikka pois markkinoilta )

      Miten iki huolletaan? kysymys-erkki16.1.2010 09:42 Kuinka iki huolletaan? Miten sen spiraalihässäkän voi esim. nuohota? Ei mitenkään.
      Ikiä harmittaa pirun vietävästi, ettei sillä ole patenttien vuoksi mahdollista käyttää nykyajan kiuasteknologiaa.
      PS. Mistä ikin voi ostaa? Ei näyttänyt olevan paikallisessa kiuasmyymälässä tarjolla.

      • Jälkeenjääneen tumpe

        iki-myynti toisenlaista sürankiujas19.9.2009 11:57 Ikiä yritetään kaupata tällä palstalla hokemalla "ikikikiki" joka käänteessä. Ikään kuin pari tavua jäisi alitajuntaan ja joku reppana menisi sitten sellaisen hankkimaan. Ton toisen kiukaan kampanjassa on sentään enemmän tolkkua, koska siinä perustellaan laatikkoa sen ominaisuuksilla ja väittämien tueksi on osoittaa riippumattomien tutkimuslaitosten mittaustuloksia.

        Ei kiinnosta.. s.aunoja20.9.2009 12:54 Myyntimäärät eivät kiinnosta. Eihän Ferrareitakaan myydä vuosittain isoja määriä.
        Kiuasvertailu pitää suorittaa ominaisuuksien perusteella. Tässä vertailussa esimerkiksi Sydänkiuas voittaa iki-kiukaan 10-0.
        Ikissä ei ole ainuttakaan käyttöominaisuutta, joka tekisi siitä Sydänkiuasta paremman. Paitsi jos tarkoituksena on polttaa mökki, niin siihen käyttöön iki kuumine savukaasuineen sopii Sydänkiuasta paremmin.
        Iki on yksinkertainen kiuas yksinkertaisille saunojille.

        Kerro sinä? ikiki20.9.2009 13:41 Olen myös huomannut iki-kiuasta mainostettavan usean avauksen voimalla.
        Arveluttava tuote, kun jo mainoksessa myönnetään sen halkaisevan tiilihormin.

        unnettua tarinaa21.9.2009 07:21 Edelliset ovat Jälkeenjääneen tumpelon selityksiä, joka ei ole edes saunonyt Sydänkiuas-saunassa..

        0Kuulostaa ikiltä pahasti isot28.10.2010 21:55 Kuulostaa ikiltä pahasti kuulostaa27.4.2010 18:37 Sauna huoneenlämpöinen, hormi tulipunainen.
        Täydellisesti ikiin sopiva määritelmä.

        0Hoosianna ei auta .28.10.2010 21:56 Hoosianna ei auta Huvittunut!5.5.2010 19:54 Miten se Sydärin savukanavisto ulkovaippoja lämmittää jos sen pintalämpötilat ovat alle 80 astetta ja suojaetäisyys sivuille 50 mm?
        Ikin putki on täälläkin todettu toivottomaksi jo usita kertoja.
        Mikäli haluat Ikiä ylistää, niin perustele se mittaustuloksilla.
        Ikin tulipintojen tehtävä on pitää halot sisällä. Edes tulipesän lämpötila ei tavoiota 600 astetta ja se tietää huonoa paloprosessia, mönjän puskemista hormista sekä hyötysuhteen olevan alle 30%. On ylivoimaisesti markkinoiden huonoin puunpolttaja.
        Päästöarvoilla on vaikutusta lähiympäristöön.

        Mönjää puskee ei voi mitään5.5.2010 21:36 Totesivat testissä ikin putken toimivuuden.
        Tulipesän lämpötila 560 ja hormissa yli 600.
        200 kg kiviä lämpeni peräti yli 400 asteiseksi. Miksi sauna ei lämmenyt esimerki9ksi kivien hehkusta?

        kivikasa reikäpellin sisässä kuinka nerokasta9.5.2010 11:31 Kun kerran toit verkkoviritelmän keskusteluun mukaan, niin kertoisitko mitä "mullistavaa" siinä on? Kuuman savutorven ympärillä iso läjä kiviä. On siinä optimaalisia parametrejä laskiessa ollut supertietokoneet kovilla.
        Muotoilututkielmia on aina ollut. Suurin osa saunojista arvostaa kuitenkin korkealaatuisia löylyjä yhdistettynä ekologiseen tehokkuuteen. Ritilällä verhoillussa kiukaassa on kaksi ongelmaa, joista ensimmäinen on erittäin huono saunanlämmityskyky (kivien välissä ei ole tehokasta ilmankiertoa) ja toinen on tuhlaileva energiankulutus. Puulämmitteisessä ongelmana on tulipesän lämmön karkaaminen suoraan hormiin ja sähkömallin kulutusta lisää suhteettoman iso kivimäärä. Kumpaakaan ei voi käyttää arkisaunontaan. Ainakin meillä on tapana saunoa joka päivä, joten kolmen patentin läpivirtauskiukaan kaikki mullistavat tekniset ratkaisut tuovat erinomaisten löylyjen lisäksi myös reilut säästöt käyttökuluissa. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestiIKILÄISTEN MAINOS16.1.2011 22:55
        -1 Avaa
        Sulje 020.4.2010 19:49 "polttotapoja .28.10.2010 23:01 20.4.2010 19:49 "polttotapoja erilaisia20.4.2010 19:45
        Ikin polttoputki lienee pitkäikäisin, koska läpötilat ylittää 600 vasta hormissa ja poloprosessi tukehtuu yleensä ilman lisähappea ja mikäli happi riittää, niin lieskat noisee piisin päästä kuin avantouimareiden saunassa konsanaan.
        Pojat oli kerrankin kokeilleet saada saunan lämpimäksi mutta turhaan.
        Iki lupaa, että heidän valmistamat hormit kestävät ikin kaasut polttaa hormissakin. Se on hyvä se. "

        Ompahan menneet aiheet H-suhde Ratkasee23.4.2010 13:56 Ompahan menneet aiheet sekaisin . Koska kukaan ei puhu muusta kuin S- kiukaasta . ( Ikimiehet hermostui )
        Kyllähän se on niin , Kun " isotpojat " laskee markkinat auki , niinä putoo ekana Iki-kiuas , S-Kiuasta pelätään


      • pluffi iki iki iki
        Jälkeenjääneen tumpe kirjoitti:

        iki-myynti toisenlaista sürankiujas19.9.2009 11:57 Ikiä yritetään kaupata tällä palstalla hokemalla "ikikikiki" joka käänteessä. Ikään kuin pari tavua jäisi alitajuntaan ja joku reppana menisi sitten sellaisen hankkimaan. Ton toisen kiukaan kampanjassa on sentään enemmän tolkkua, koska siinä perustellaan laatikkoa sen ominaisuuksilla ja väittämien tueksi on osoittaa riippumattomien tutkimuslaitosten mittaustuloksia.

        Ei kiinnosta.. s.aunoja20.9.2009 12:54 Myyntimäärät eivät kiinnosta. Eihän Ferrareitakaan myydä vuosittain isoja määriä.
        Kiuasvertailu pitää suorittaa ominaisuuksien perusteella. Tässä vertailussa esimerkiksi Sydänkiuas voittaa iki-kiukaan 10-0.
        Ikissä ei ole ainuttakaan käyttöominaisuutta, joka tekisi siitä Sydänkiuasta paremman. Paitsi jos tarkoituksena on polttaa mökki, niin siihen käyttöön iki kuumine savukaasuineen sopii Sydänkiuasta paremmin.
        Iki on yksinkertainen kiuas yksinkertaisille saunojille.

        Kerro sinä? ikiki20.9.2009 13:41 Olen myös huomannut iki-kiuasta mainostettavan usean avauksen voimalla.
        Arveluttava tuote, kun jo mainoksessa myönnetään sen halkaisevan tiilihormin.

        unnettua tarinaa21.9.2009 07:21 Edelliset ovat Jälkeenjääneen tumpelon selityksiä, joka ei ole edes saunonyt Sydänkiuas-saunassa..

        0Kuulostaa ikiltä pahasti isot28.10.2010 21:55 Kuulostaa ikiltä pahasti kuulostaa27.4.2010 18:37 Sauna huoneenlämpöinen, hormi tulipunainen.
        Täydellisesti ikiin sopiva määritelmä.

        0Hoosianna ei auta .28.10.2010 21:56 Hoosianna ei auta Huvittunut!5.5.2010 19:54 Miten se Sydärin savukanavisto ulkovaippoja lämmittää jos sen pintalämpötilat ovat alle 80 astetta ja suojaetäisyys sivuille 50 mm?
        Ikin putki on täälläkin todettu toivottomaksi jo usita kertoja.
        Mikäli haluat Ikiä ylistää, niin perustele se mittaustuloksilla.
        Ikin tulipintojen tehtävä on pitää halot sisällä. Edes tulipesän lämpötila ei tavoiota 600 astetta ja se tietää huonoa paloprosessia, mönjän puskemista hormista sekä hyötysuhteen olevan alle 30%. On ylivoimaisesti markkinoiden huonoin puunpolttaja.
        Päästöarvoilla on vaikutusta lähiympäristöön.

        Mönjää puskee ei voi mitään5.5.2010 21:36 Totesivat testissä ikin putken toimivuuden.
        Tulipesän lämpötila 560 ja hormissa yli 600.
        200 kg kiviä lämpeni peräti yli 400 asteiseksi. Miksi sauna ei lämmenyt esimerki9ksi kivien hehkusta?

        kivikasa reikäpellin sisässä kuinka nerokasta9.5.2010 11:31 Kun kerran toit verkkoviritelmän keskusteluun mukaan, niin kertoisitko mitä "mullistavaa" siinä on? Kuuman savutorven ympärillä iso läjä kiviä. On siinä optimaalisia parametrejä laskiessa ollut supertietokoneet kovilla.
        Muotoilututkielmia on aina ollut. Suurin osa saunojista arvostaa kuitenkin korkealaatuisia löylyjä yhdistettynä ekologiseen tehokkuuteen. Ritilällä verhoillussa kiukaassa on kaksi ongelmaa, joista ensimmäinen on erittäin huono saunanlämmityskyky (kivien välissä ei ole tehokasta ilmankiertoa) ja toinen on tuhlaileva energiankulutus. Puulämmitteisessä ongelmana on tulipesän lämmön karkaaminen suoraan hormiin ja sähkömallin kulutusta lisää suhteettoman iso kivimäärä. Kumpaakaan ei voi käyttää arkisaunontaan. Ainakin meillä on tapana saunoa joka päivä, joten kolmen patentin läpivirtauskiukaan kaikki mullistavat tekniset ratkaisut tuovat erinomaisten löylyjen lisäksi myös reilut säästöt käyttökuluissa. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestiIKILÄISTEN MAINOS16.1.2011 22:55
        -1 Avaa
        Sulje 020.4.2010 19:49 "polttotapoja .28.10.2010 23:01 20.4.2010 19:49 "polttotapoja erilaisia20.4.2010 19:45
        Ikin polttoputki lienee pitkäikäisin, koska läpötilat ylittää 600 vasta hormissa ja poloprosessi tukehtuu yleensä ilman lisähappea ja mikäli happi riittää, niin lieskat noisee piisin päästä kuin avantouimareiden saunassa konsanaan.
        Pojat oli kerrankin kokeilleet saada saunan lämpimäksi mutta turhaan.
        Iki lupaa, että heidän valmistamat hormit kestävät ikin kaasut polttaa hormissakin. Se on hyvä se. "

        Ompahan menneet aiheet H-suhde Ratkasee23.4.2010 13:56 Ompahan menneet aiheet sekaisin . Koska kukaan ei puhu muusta kuin S- kiukaasta . ( Ikimiehet hermostui )
        Kyllähän se on niin , Kun " isotpojat " laskee markkinat auki , niinä putoo ekana Iki-kiuas , S-Kiuasta pelätään

        Tulipest Ikissä puupesä27.2.2009 09:05 Ikissä monta pyöreää kohtaa, jotka polttavat huonosti ja vievät 90 % energiasta HARAKOILLE.
        Siinä ei jututtunne auta pisaran vertaa.

        Fakta on faktaa näin on4.3.2009 08:02 Fakta on faktaa: Ikissä on teknisesti markkinoiden huonoin tulipesä.
        Siksi savukaasut ovat liian kuumat ja kiukaan hyötysuhde huono.
        Verkkovaipan edutkin ovat kyseenalaiset.
        Verkkovaippaa kiukaissa käyttivät alunperin virolaiset ja tähän syynä oli kunnollisten kiuaskivien puute.
        "Katiskakiukaassa" kun kivet eivät lämpene niin kuumaksi kuin kiinteällä vaipalla varustetussa ja luonnonkivetkin kestivät.
        Iki on kaminakiukaan - ts. simppeli tulipesä - ja katiskakiukaan kombinaatio.
        Ainoa järjellinen syy tähän on edullinen valmistuskustannus.

        herätkää palstaidiootit vihdoinkin.16.4.2010 21:04 Kysyn vain. Jos savukaasujen lämpötila jossain kiukaassa on alle 350 ja toisissa yli 600 astetta, niin ketä viedään käräjille?

        Historiaa siinä mielessä kyllä joo18.4.2010 12:32 Kiuaskaupassa käynti on historiaa Sydänkiukaan hankinnan jälkeen. Se kun kestää kymmeniä ellei satoja(tuhansia) vuosia, koska laite ei ylikuumene ja pala puhki.
        Sen vuoksi useimmat kauppiaat eivät halua ottaa Sydänkiuasta valikoimiinsa, koska se vie heiltä elannon. Kaupankäynti perustuu yleensä jatkuvaan myyntiin ja jos kysyntää ei ole, niin ala kuihtuu pois.
        Tämä on riski myös Sydänkiuasta valmistaville. Kun jokaisella suomalaisella on Sydänkiuas, niin kauppa loppuu siihen. Ainoa vaihtoehto on silloin siirtyä vientimarkkinoille, mutta ulkomaillakaan ei ole ihmisiä kuin rajoitettu määrä, joten seinä tulee sielläkin vastaan.
        Paras vaihtoehto olisi tehdä huonosti kestäviä kiukaita, joita saataisiin myytyä samalle asiakkaalle monta kertaa. Tai sitten huonoja kiukaita, kuten iki, joiden löylyssä ei kukaan viihdy ja tilalle pitää ostaa parempi.

        Ikiläisten iki oma iskulause Sydänsauna IKI19.4.2010 07:07 "Osta sydän IKI polttaa talosi."
        Mainoskikka tämäkin.
        Mitä Ikin pääkonttori suosittelee suraavaksi?
        Voi teitä ikiläisiä, tehkää jotan muuta sen putken suhteen. Saunan kiukaana sen käyttö tullaan kieltämään ensimmäisenä.
        Etsikää ensin iki oma "SYDÄN"

        polttotapoja erilaisia20.4.2010 19:45 Ikin polttoputki lienee pitkäikäisin, koska läpötilat ylittää 600 vasta hormissa ja poloprosessi tukehtuu yleensä ilman lisähappea ja mikäli happi riittää, niin lieskat noisee piisin päästä kuin avantouimareiden saunassa konsanaan.
        Pojat oli kerrankin kokeilleet saada saunan lämpimäksi mutta turhaan.
        Iki lupaa, että heidän valmistamat hormit kestävät ikin kaasut polttaa hormissakin. Se on hyvä se.

        Iki on suuren luokan pluffi iki iki iki23.4.2010 20:20 Ikin tapauksessa on parempi unohtaa hormilämpötilat merkityksettöminä.
        Kysymys on Ikin tulipesän riittämättömistä lämpötiloista.
        Paloprosessin toivottomuuden voi jokainen huomata mustasta mönjästä jota puskee iki kiukaan hormista lähiympäristöön.


    • takuu ei kattanut

      kokenut valon9.1.2007 21:11
      0 Avaa
      Sulje Tornadossa ei sitten ole mitään ihmeellistä. Samanlaiset kuumat ja kuivat löylyt tulee kuin 100 euron räppänästä...
      Sitäpaitsi kaverini erehtyi joskus sen ostamaan ja ruostui puhki n 2 vuodessa.
      IKIstä en tiedä, mutta ainakin kiviä on paljon. VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestikiukaan hankkija9.1.2007 21:45
      0 Avaa
      Sulje Oliko sauna muuten kunnossa ilmanvaihtoineen ym.? Ruostuiko todella 2 vuodessa puhki? Tornadossahan on 5 vuoden takuu, joten sai varmaankin uuden tilalle? VASTAAKerro kaverilleIlmoita asiaton viestisama mies9.1.2007 22:30
      0 Avaa
      Sulje Taisi sittenkin olla 3 vuotta, mutta puhki paloi ja takuu ei kattanut sitä. Kuulemma käytetty liian kuumana kun asiaa selvitettiin.
      Kaveri päätyi hitsauttamaan tulipesän katon uudestaan paikallisella RST hitsaajalla.

    • kansan tietoaa

      herranjestas jollain menee henkisesti huonosti... uskomatonta sekoilua iki-sydän jne sektorilta.
      eiköhän tuo sydän ole aika marginaalituote ja iki jo todistanut että on hyvä ja hieno ainakin jos myyntiä seuraa. Kyll kansa tietää vaiko?

      voi voi sääliksi käy sydämen myyntiponnisteluja. Ennenkään kun mitään ei ole koskaan myyty muita haukkumalla ja vertailemalla toisiin

    • Laatutakuu..

      "Hauskaa!" Unohtuiko nimet, eikö raha kelpaa?


      Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.


      "huijarisydäri
      7.5.2011 10:48
      Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta. "

      VASTAA HUUTOS!! MAINITSEMALLA EDES YKSI HENKILÖ NIMELTÄ, JOKA OLISI YRITTÄNYT WARMHEARTILLE PALAUTTAA SYDÄN-KIUKAAN ESIM. LAATUTAKUUSEEN VEDOTEN?
      ____________________________________________________________
      Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut tähän päivään mennessä, yrittämällä palauttaa ostamansa Sydän-kiukaan valmistajalle?


      Missä 5000 EUR. nimet?

      Pettyneen ostajan nimen ilmoittamiseen ei luulisi olevan esteitä.

    • ugkug

      Sinä olet vuosikausia terrorisoinut tätä palstaa nettimainonnallasi ja toisten kiuasvalmistajien perättömillä panetteluilla mm. Aitokiuas homehdutti saunan jne. Kun sinulle esittää kysymyksen, et vastaa tai sitten haistattelet, joten tässä sinulle: NIELE OMAA LÄÄKETTÄSI VITUN KUSIPÄÄ!

    • Viikon kysymys

      Montako tuhatta warmheartin mainosta palstalta löytyy?

    • Asiata asiata

      Pitänee paikkanssa, sille ei vaan mahda mitään, että Aitokiukaat joutuvat luovuttamaan paikkansa Sydänkiukaille enenevässä määrin!

      Vastaa huutoosi, missä nimi ? Taikka " NIELE OMAA LÄÄKETTÄSI VITUN KUSIPÄÄ!"

    • uneksitko useinkin?

      Niin, eikö ne sytän pelastanut saunasi lähes täydelliseltä tuholta? Ja usein!?

      Sillä nyt tuskin on mitään merkitystä että aito on sama kiuas kuin sydän kiukaan esikuva savusaunan kiuas?
      Eihän se ole synti olla tyhmä mutta miksi sitä pitää erikseen korostaa?

    • 3-4 tuhatta?

      Kyllä se saattaa saman päivän aikana kantaa saúnastaan ulos Aidon lisäksi mm. Harvian, Ikin tai vaikka Kastorin. On kova poika saunomaan kun kiuas vaihtuu monta kertaa päivässä?

    • TOTUUTTA TUUTTIIN

      Sinua kiinnostaa

      Sepä se, on oikeesti "hauskaa", että ainoastaan Sydänkiuas-saunoille on mahdollista myöntää laatutakuu. Riippumatta siitä, minkälaiseen huoneeseen Sydänkiuas asennetaan,

      "Onko se ylivoimaisin25.4.2011 21:20
      Miksi vain Sydänkiuas-saunoille voidaan myöntää 2 kk. LAATUTAKUU?"

      Miksi vain Sydän-kiuas kuluttaa puita jopa yli puolet vähemmän ja joka puolittaa myös ympäristöpäästöt?

      Miksi vain Sydän-kiukaan hyötysuhde on yli 70 %, kun se on muissa n. 30%?

      Johtuisko kaikki kokonaan uudesta kiuasteknologiasta?

      http://www.sydankiuas.fi/index.php/mallisto/ "
      _______________________________________________



      VTT 70% lämm.aika 1½
      7.5.2011 10:38

      Sepä se, on oikeesti "hauskaa", että ainoastaan Sydänkiuas-saunoille on pakko myöntää laatutakuu eikä mene kaupaksi edes ostohoukuttimilla. Riippumatta siitä, minkälaiseen huoneeseen Sydänkiuas asennetaan,

      Ulkonäön perusteella asennuskohteeksi on tarkoitettu perunakellari.

      huijarisydäri
      7.5.2011 10:48

      Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta.

      __________________________________________________________

      " LAATUTAKUU !
      8.5.2011 14:08

      Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.

      Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut taikka yrittänyt palauttaa Sydän-kiukaan valmistajalle tähän päivään mennessä?

      Warmheart Oy maksaa ilmoittajalle 5000 EUR. palkkion heti. "

      TÄLLÄ HAULLA EI OLE LÖYTYNYT ENSIMMÄISTÄKÄÄN REKLAMOINTIA !!!!

    • Maailman paras kiuas

      Sydän-kiukaille myönnetty 2 kk. laatutakuu ollut voimassa jo vuosia ja palautuksia 0 %. Sydän-kiukaan 100% asiakas tyytyväisyys pitää paikkansa mitä Sydän-kiukaan kotisivuilla on luvattu Sydänkiuas-saunan ylivertaisista käyttö- ja saunomis ominaisuuksista.

      Samalla se paljastaa täällä tapahtuneet, uuden teknologian Sydän-kiukaisiin ja sen valmistajiin kohdennetut mustamaalaukset iljettäviksi valheiksi ja "ISOJEN" trolleiksi.

      Ei ihme, sillä Sydän-kiuas eroaa muista kiukaista sukupolven verran.

      Kaikki tihkuneet mittaus tulokset kun osoittavat, että vanhan teknilogian kiukaat ovat tiensä päässä.

      • Kesäksi sauna

        No saako tuota S-kiuasta sitten järeämpänä eli tuplaten isompana versiona...Tarkoitan että ihan kunnon pannua johon kiviä saisi sen /- sata kiloa. Eli isompaan saunaan...???


      • päätön tie

        Paitsi että laatunamu oli ensin kuukauden mutta ei kauppa käynyt niin nostit ostohoukuttimen kolmeen kuukauteen. Tuli pupu pöksyyn ja laatunamu tipahti kahteen kuukauteen eikä auta sekään.

        Palautuksia 0. Sepäs sattui, myyntimäärät samoissa lukemissa?

        "ISOJEN" iljettävät valheet?
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9422922

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9427867

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9482756

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9611496

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9722615

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9821288#comment-49253926

        Mikä on teknilokia? No kerrotko mitä tarkoittaa kiuas standarmit? Syksyllä laatunamulle pitää anoa jatkoaikaa ;)


    • Ei kivistä kiinni
      • kesäksi sauna

        Juu,,,niinpä näkyy. Muut kiuasvalmistajat ilmoittavat myös tehon kilowatteina, esim 30 kw jne.
        Paljonko on S-kiukaalla.
        Mutta tuo puolentoista tunnin lämmitysaika tuntuu ikuisuudelta.
        Idea on ehkä toimiva, mutta onko kaikki mittasuhteet toisiaan tukevia ja hyödyttäviä.
        Pitäskö olla osittain esim. valurautainen ja korkeampi ja pitempi tulipesä; Saatais aikaiseksi kunnon roihut...


    • Sydän24mainospalsta

      Klikkaa savusaunamaiset löylyt koska kivet ei kuumene.
      >Mitä tapahtuu jos kivimäärät on kaksin- tai kolminkertaiset?

      • Sydänkiuas-sauna

        ISOT kysyvät? - "Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta."

        VS.
        Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.

        Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut taikka yrittänyt palauttaa Sydän-kiukaan valmistajalle tähän päivään mennessä?

        Warmheart Oy maksaa ilmoittajalle 5000 EUR. palkkion heti. "
        _______________________________________________________________
        TÄLLÄ HAULLA EI OLE LÖYTYNYT ENSIMMÄISTÄKÄÄN REKLAMOINTIA !!!!
        _______________________________________________________________

        " LAATUTAKUU !
        8.5.2011 14:08

        Maailman paras kiuas
        12.5.2011 12:44

        Sydän-kiukaille myönnetty 2 kk. laatutakuu ollut voimassa jo vuosia ja palautuksia 0 %. Sydän-kiukaan 100% asiakas tyytyväisyys pitää paikkansa mitä Sydän-kiukaan kotisivuilla on luvattu Sydänkiuas-saunan ylivertaisista käyttö- ja saunomis ominaisuuksista.

        Samalla se paljastaa täällä tapahtuneet, uuden teknologian Sydän-kiukaisiin ja sen valmistajiin kohdennetut mustamaalaukset iljettäviksi valheiksi ja "ISOJEN" trolleiksi.

        Ei ihme, sillä Sydän-kiuas eroaa muista kiukaista sukupolven verran.

        Kaikki tihkuneet mittaus tulokset kun osoittavat, että vanhan teknilogian kiukaat ovat tiensä päässä.


    • S-kiuas (susi-kiuas)

      Voihan sinne kipata vaikka parisataa kiloa mutta siitä huolimatta tulipinnat lämmittää edelleen ulkovaippoja, ei kiviä.
      VTT:n testissä mitattu kivien lämmitysnopeus (60-70kg) oli 90 minuuttia, ei ehkä kannata lisätä kiviä jos aikoo saman vuoronkauden aikana saunaan?

      • Sydänkiuas-sauna

        Jos "S-kiuas on (susi-kiuas)" ja väität niitä palautetun, niin miksi et kerro henkilöiden nimiä?

        Päätöntä "hauskaa" ei usko Erkkikään.


    • Vakkilan luvalla

      , niin miksi et kerro henkilöiden nimiä?
      ______________

      a-linja7.5.2011 11:45
      0 Avaa
      Sulje Tuollaiset kommentit pitäisi pystyä perustelemaan, muuten menee viestien sisältö "reiskalinjalle".

      On täällä muutama kirjoittaja kertonut että Tornadon korvausvelvotteet on evätty vedoten siihen, että kiuasta on käytetty väärin. Se onko väittämät totta, en tiedä?
      ______________

      Jos kivien lämmitysnopedeksi VTT mittasi 90 minuuttia, kyseessä on joko susi tai huono vitsi.

      >Iljettävää valehtelemista, mustamaalausta ja ISOJEN trollaamista?

      No mutta kerroppa mikä oli VTT:n mittaama kivien lämmitysnopeus ennen kuin syyttelet valehtelemisesta ja mustamaalaamisesta?

      • ISOT ansassa

        "Warmheart Oy maksaa
        11.5.2011 19:31


        LAATUTAKUU !8.5.2011 14:08
        Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.

        Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut taikka yrittänyt palauttaa Sydän-kiukaan valmistajalle tähän päivään mennessä?

        Warmheart Oy maksaa ilmoittajalle 5000 EUR. palkkion heti.
        _______________________________________________________________


        16.5.2011 22:2
        5000 EUR. on rahasumma, että normaali kuluttaja olisi ilmoittautunut.

        Nyt kaikki paskan puhuminset Sydän-kiukaasta täällä, ovat osoittautuneet ISOJEN TROLLIKSI ja ISOIKSI ankoiksi.

        On tullut toteen näytetyksi, että kukaan ei ole ollut aikeissa palauttaa taikka luopumassa Sydän-kiukaasta koskaan sen kerran hankittuaan.

        Sydänkiuas-saunan LAATUTAKUULLA on näyttöä ja katetta, joka puhuu Sydän-kiukaan puolestan. "


    • ISO ansa S-kiuas

      "Warmheart Oy jaksaa häiritä keskustelupalstaa mainoksillaan.

      Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis. Reiskalle riittää posken soittaminen kun lahjoja ei ole edes veisaamiseen.

      5000 EUR. on rahasumma, joka vastaa puolta warmheartin vuosituloksesta (siltä ainoalta vuodelta kun ei tili ole mennyt miinukselle).

      Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi ostanut Sydän-kiukaan valmistajalta tähän päivään mennessä?

      On tullut toteen näytetyksi, että kukaan ei ole ollut aikeissa palauttaa taikka luopumassa Sydän-kiukaasta koska sitä ei ole kukaan edes hankkinut.

      Sydänkiuas-saunan LAATUTAKUULLA on näyttöä ja katetta, joka puhuu Sydän-kiukaan suohon. "

    • ISOT ankat

      ISOJEN organisaatio trollasi Sydän-kiuasta ja lopputulos on, tosi ISO ankka.

      Ei ensimmäistäkään valitusta ! ! ! !. Siinä vasta RUOTSALAISIA.

      Suomen leijjjjjonilla on laaaaaaaaatutakuu ja kauan

      • jää saamatta

        Siitä huolimatta rahat jää saamatta


      • Sydänkiuas-sauna
        jää saamatta kirjoitti:

        Siitä huolimatta rahat jää saamatta

        Keneltä? Jos sinun on pakko samaa toistaa, niin kerro nimi.

        Kaikki sen tietävät, jos tuote palvelee ostajaa yli odotusten Sydän-kiukaan tavoin, niin siitä luopuminen ei ole ollut mahdollista.
        Eli rahat jää saamatta.


      • Sydänmainos-palsta
        Sydänkiuas-sauna kirjoitti:

        Keneltä? Jos sinun on pakko samaa toistaa, niin kerro nimi.

        Kaikki sen tietävät, jos tuote palvelee ostajaa yli odotusten Sydän-kiukaan tavoin, niin siitä luopuminen ei ole ollut mahdollista.
        Eli rahat jää saamatta.

        Pakkotoistoista olisin sinuna ihan hiljaa mutta onko pakko lähteä jokaiseen vedätykseen mukaan?

        Ei täällä saa yksityisihmisten nimiä nostaa esille. Muista se jatkossa..


      • frgth
        Sydänkiuas-sauna kirjoitti:

        Keneltä? Jos sinun on pakko samaa toistaa, niin kerro nimi.

        Kaikki sen tietävät, jos tuote palvelee ostajaa yli odotusten Sydän-kiukaan tavoin, niin siitä luopuminen ei ole ollut mahdollista.
        Eli rahat jää saamatta.

        Sytäri ei todellekaan palvele ostajaa yli odotusten, kun ei sitä kukaan osta. Miksikö? No siksi, kun valmistaja omalla idioottimaisella käytöksellään kaivaa itselleen kuoppaa. Kaikki testitulokset perustuvat valheeseen ja manipulointiin.


    • R-kopsut sucks

      ISO organisatiainen mollasi Sydän-kiuasta ja lopputulos on, tosi ISO kakka.

    • ISOJEN antimainosta.

      Suomen leijjonalla on LAATUTAKUU ja siitä tykkäävät kaikki.

      VS. Missä =Konttra miksi yksi....

    • liug

      Ei niitä valituksia myymättömistä kiukaista voi tullakkaan

    • Valheiden viidakko

      Osoitettu valheiden viidakoksi.

      Esimerkkejä löytyy; ISOJEN organisaatio trollasi Sydän-kiuasta ja lopputulos on, tosi ISO ankka.

      "Sydän-kiuas
      27.3.2008 14:26

      Sydänkiuas poltti saunan Etelä-Pohjanmaalla.

      Palomestarin mukaan kiukaan suojaetäisyydet on määritelty väärin. Mitään puulämmitteistä kiuasta ei voida asentaa 50mm:n päähän tulenaroista materiaaleista. Kiuas lämmittää saunan rakenteet vaarallisen kuumiksi, ja aiheuttaa näin suuren tulipalon riskin. Tämä oli saunapalon syy Etelä-Pohjanmaalla. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. "

      "Mitä merkitystä on laatutakuulla, joka ei pidä paikkaansa? Kiukaita on todellakin yritetty palauttaa, mutta kaikilta on jäänyt rahat saamatta."
      ______________________________________________
      "Warmheart Oy maksaa
      11.5.2011 19:31

      LAATUTAKUU !8.5.2011 14:08
      Isot ovat ISOJEN laulut, mutta lyhyestä virsi kaunis.

      Todistakaa ja nimetkää tällä palstalla edes yksi henkilö, joka olisi reklamoinut taikka yrittänyt palauttaa Sydän-kiukaan valmistajalle tähän päivään mennessä?

      Warmheart Oy maksaa ilmoittajalle 5000 EUR. palkkion heti.

      _______________________________________________________

      VIHDOIN OLI AIKA KATSOA TOTUUTTA SILMIIN.

      TROLLAUS ON OLLUT SYSTEMAATTISESTI ISOJEN TOTEUTTAMAA JA SITÄ LUOKKAA, ETTÄ LUKIJOILLE EI JÄISI EPÄSELVÄKSI MISTÄ OIKEASTI ON KYSYMYS.

      • TOTUUTTA SILMIIN.

        5m nokipaloa12.4.2011 21:47

        Terveiset Vakkilalta teille ISÄ Kerman ja Poika, Vakkilat lupaavat että eivät osta koskaan minkäänlaista IKI tuotetta..
        ÄLKÄÄKÄ valehdelko enään koskaan, valheella on uskomattoman lyhyet jäljet, ja palauttakaa vihdoinkin Vakkiloille IKI kiukaasta maksetut rahat korkojen kera !

        "Tapahtumapaikka oli

        VAKKILAN RANTASAUNA Vanhankellarintie, ESPOO !

        Iki kiuas oli liitetty heidän suosittelemaan kevyt hormiin, syttyi laipiosta, eka lämmityksessä, yli 2 m. korkeudelta 2005. Suuremmalta vahigolta vältyttiin vain, koska saunojat olivat vilvoittelemassa ja ryhtyivät sammutustoimiin ennen palokunnan tuloa.

        Mikäli paloa ei olisi ehditty sammuttaa ajoissa, vahinko olisi ollut korvaamaton, sillä tuhoutuneen tilalle rantaan ei saa rakentaa uutta saunaa.

        IKI KIUKAAN HORMISSA SIIS TAPAHTUI NOKIPALO EKA LÄMMITYKSELLÄ ! ! !

        Turvakeskuks tarkasti ja Isä Kerman haki julkisuuden pelossa kiukaan pois, ettei juttu leviäis. Odottavat rahojen palautusta kiukaasta edelleen.

        Ostivat tilalle Espoolaisesta rautakaupasta paloturvallisen Tornaadon ja nauttivat kiukaan antamista pehmeistä löylyistä tänäkin päivänä.

        Ja lisää tulee!! Vastaava tapaus myös Espoosta, omakotitalon toinen kerros ja lastenhuone.

        IKIN HOKEMA, - "OSTA SYDÄNKIUAS IKI POLTTAA TALOJA" - PITÄÄ SITTENKIN PAIKKANSA ."

        Nämä tiedot on julkaistu Vakkilan luvalla.


      • IKI-Kiuas Oy
        TOTUUTTA SILMIIN. kirjoitti:

        5m nokipaloa12.4.2011 21:47

        Terveiset Vakkilalta teille ISÄ Kerman ja Poika, Vakkilat lupaavat että eivät osta koskaan minkäänlaista IKI tuotetta..
        ÄLKÄÄKÄ valehdelko enään koskaan, valheella on uskomattoman lyhyet jäljet, ja palauttakaa vihdoinkin Vakkiloille IKI kiukaasta maksetut rahat korkojen kera !

        "Tapahtumapaikka oli

        VAKKILAN RANTASAUNA Vanhankellarintie, ESPOO !

        Iki kiuas oli liitetty heidän suosittelemaan kevyt hormiin, syttyi laipiosta, eka lämmityksessä, yli 2 m. korkeudelta 2005. Suuremmalta vahigolta vältyttiin vain, koska saunojat olivat vilvoittelemassa ja ryhtyivät sammutustoimiin ennen palokunnan tuloa.

        Mikäli paloa ei olisi ehditty sammuttaa ajoissa, vahinko olisi ollut korvaamaton, sillä tuhoutuneen tilalle rantaan ei saa rakentaa uutta saunaa.

        IKI KIUKAAN HORMISSA SIIS TAPAHTUI NOKIPALO EKA LÄMMITYKSELLÄ ! ! !

        Turvakeskuks tarkasti ja Isä Kerman haki julkisuuden pelossa kiukaan pois, ettei juttu leviäis. Odottavat rahojen palautusta kiukaasta edelleen.

        Ostivat tilalle Espoolaisesta rautakaupasta paloturvallisen Tornaadon ja nauttivat kiukaan antamista pehmeistä löylyistä tänäkin päivänä.

        Ja lisää tulee!! Vastaava tapaus myös Espoosta, omakotitalon toinen kerros ja lastenhuone.

        IKIN HOKEMA, - "OSTA SYDÄNKIUAS IKI POLTTAA TALOJA" - PITÄÄ SITTENKIN PAIKKANSA ."

        Nämä tiedot on julkaistu Vakkilan luvalla.

        höpö höpö täyttä hölöynpölyä. ei ole tapahtunut lainkaan selittämääsi. MUTTA sinä joudut nyt tutkintaan ja vastuuseeen perättömyyksien levittämisestä, kuka lienee oletkin. Olemme tehneet sinusta tutkintapyynnön sekä Suomi24:lle että Poliisille.

        t. IKI-Kiuas Oy


      • ISOJEN markkinointia

        Todistettu valheeksi tyyliin, sääli on sairautta.


    • me tarzan, you jane

      no mistä on kyse?

      • ikirules

        Siitä, että se valehtelee törkeästi, niinkuin sen tapoihin kuuluu. Ei ole Iki polttanut rantasaunaa Espoossa, eikä muuallakaan. Tällainen panettelu kuuluu sytärikauppiaan "nettimarkkinointiin".


    • Kanttia kysyvä

      Maksaako IKI 5000 EUR. jos "TOTUUTTA SILMIIN " pitääkin paikkansa?

    • Kanttia kysyvä

      Miten oma tuotemyynti kasvaa jos haukkuu kaikki muut kiuasvalmistajat ja heidän tuotteensa?

      = Onko Sydän todella niin huono kiuas ettei se myy omilla ominaisuuksilla vaan täytyy haukkua kaikki ja luoda uhkakuvia muista tuotteista? Mielikuvalta ei voi välttyä kun lukee viestiketjun tai pari. Yhtä ja samaa munatonta paskan jauhamista.

      Esim. tarkoititko "`TOTUUDELLA" mm. sitä, että iki aiheuttaa syöpää?

    • Vain totuutta.

      Maksaako IKI 5000 EUR. jos "TOTUUTTA SILMIIN " pitääkin paikkansa?

    • iki ei polta taloja

      Ei maksa, koska "TOTUUTTA SILMIIN" ei pidä paikkaansa.

    • Sytyttää paloja

      Todistetusti.

    • OSTA SYDÄN IKI POLTT

      Kerrotko riesareiska miten nuo pyroviestit edistää sydänkiukaan myyntiä?

      Onko sydänkiuas todella niin huono kiuas ettei se myy ominaisuuksillaan tai ostohoukuttimilla vaan lisäksi pitää polttaa muilla kiukailla tulipaloja netin keskustelupalstalla?

    • Sydänsauna

      Hyvässä saunassa on Sydänkiuas !

    • kk.kkk

      Sytän on vanhaa teknologiaa, Hyväsauna-kiukaassa on kolminkertainen savukaasun kierto.

      Hyvinhän tuossa oli kuvailtu kuinka saunassa ilma kiertää peltilaatikolla. Tulipintojen ja ulkovaipan välin muodostaman läpivirtauskanavan yläpää kiinni ja sauna lämpenee säteilylämmöllä, ei ilmankierrolla.

    • Toimintaperiaate

      Puulämmitteisen
      saunan ilmanvaihto
      Saunahuoneen tehokas ilmanvaihto on löylynautinnon
      perusta. Perinteinen luonnollinen ilmankierto voidaan
      toteuttaa johtamalla tuloilma lattianrajaan kiukaan
      lähelle ja asentamalla poistoilmaventtiili katonrajaan,
      mahdollisimman etäälle kiukaasta. Itse kiuas kierrättää
      ilmaa tehokkaasti, jolloin poistoilmaventtiiliä tarvitaan
      lähinnä kosteudenpoistoon saunomisen jälkeen.
      Lattianrajaan johdettu tuloilma kulkeutuu kiukaan
      kuuman sisäosan ja vaipan väliin. Kuumennut ilma kohoaa
      kiukaasta ylös ja lämmittää saunahuoneen. Koska
      palavat puut tarvitsevat runsaasti ilmaa, tulipesään
      syntyy imu, joka yhdessä nousevan ilmavirran kanssa
      saattaa saunailman kiertoliikkeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      202
      2303
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      302
      1814
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      42
      1601
    4. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      146
      1443
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1364
    6. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1205
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1156
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1092
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      1089
    10. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      914
    Aihe