Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sasmox-levyseinät haisevat

Hajuhaitta83

Melkoisen yhtäkkiä lemahti yhteen makuuhuoneeseemme todella kitkerä haju. Se ehkä talvella näytti jotain merkkejä olemassa olostaan, mutta hävisi kuitenkin ja luulin hajun aiheuttajan olevan ikkunan takana seisova siperiankuusi.

No, ilmeisesti näin ei ole vaan haju tulee muualta, ja ilmeisesti seinistä. Neljästä seinästä kaksi haisee todella voimakkaasti. Kuin paha hiki tai jokin kuusimainen tai itselläni on vielä pari vertailukohtaa eli Mynthon mustaherukka-pastillit ja Rexona Tropic-suihkugeeli. Tai uusi kirja. Jotain tuollaista haju muistuttaa.

Kipsilevyt on maalattu puolitoista vuotta sitten lateksilla (nyt vasta luin, että ei oikein sovi kipsille), voivatko sen takia haista?? Hajua on siis ollut aikaisemminkin, mutta ei todellakaan tässä määrin ja se on aina hävinnyt. Hajun haistaa todella selvästi seinästä, joka kohdasta. Kaikissa seinissä hajua ei ole, vain kahdessa samalla tavalla käsitellyssä. Nyt en yhtään muista, että haisivatko tuolta maalauksen ja tapetin poiston jälkeen, kun kuitenkin poistimme vedellä läträten levyistä tapetit.

Nyt on ollut kosteaa ja lämmintä, joten mietin, että onko siellä seinässä alkaneet jotkin bakteerit muhia?? Meillä tuo ilmanvaihtokaan ei ole paras mahdollinen ja makuuhuone on melko tunkkainen. Viime kesän puhalsi tuuletin makkarissa yötä päivää ja olihan silloin kuivaa, joten ehkä ei silloin seinät reagoineet.

Tiedän toki, että kysymys voi olla jostain paljon vakavammastakin, mutta tuo hajun samanlaisuus koko seinäpinnoissa ja vain noissa säinäpinnoissa voisi kai viitata siihen, että levy on siihen syyllinen?? Kummankaan seinän toisella puolella hajua ei tunnu, mutta toki toisen seinän toinen puoli on ulkona ja toisen seinän toinen puoli juuri uusitussa saunassa.

Mistä lähtisin etsimään syytä?? Onko muilla kokemuksia vastaavasta??

Kiitos asiallisista vastauksista!

4

4297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hajuhaitta83

      Eikö tosiaan kellään ole mitään tietoa tällaisesta?

      Huomasin hajun voimistuvan lämpimällä ilmalla. Makkarissa kun oli 30 astetta lämmintä, niin haju oli tosi voimakas. Nyt kun viileni, niin hajukin häipyi (vaikkakin kosteaa edelleen riittää). Tosin lämpimällä ilmakin oli täysin seis ja nythän se sitten viileällä tuulisella säällä vaihtuu. Tuossa makkarissa ilma vaihtuu vielä todella huonosti.

    • TI-M*

      Jos pystyt paikallistamaan sen hajun niihin pariin seinään, nyppää ne vanhat levyt pois, laita uudet tilalle ja kysy vielä varmuudeksi maalikaupasta ohjeet maalin valintaan. Samalla näet miltä näyttää siellä levyjen takana.

      Itse olen sutinut lastulevyjen ja kyprokkien päälle milloin mitäkin ja eipä ole kummemmin hajuhaittoja ilmennyt.

    • Sasmox

      Tietääkö kukaan, sisältääkö 80-luvun (talo rak. -85) Sasmox lastulevy/kipsilevyseinät asbestia?

      Jos edes ehkä sisältää, niin noin vanhan talon remontoinnissa on aina purkutöiden kohdalla ensin tilattava paikalle asbestikartoituksen tekijät - maksaa - ja sitten jos asbestia löytyy, niin asbestiporukka pitää tilata purkuhommiin - maksaa tosi paljon.

      Eräs kaikin puoln hyvä talo kiinnostaa, mutta kun haluaisimme vaihtaa sieltä pari Sasmox -seinää gyproc-seiniin, niin siksi tuota asbestitietoa tarvitsen. T

      Ensin ajattelin soittaa osin voinhan soittaa Sasmox Oy:lle, mutta kun ko. firma perustettu v. 1988, niin ei kai voi olla valmistanut ko. levyjä v. 1985. Tietääkö joku, kuka niitä olisi valmistanut ennen v. 1988?

    • Sasmox

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe