Vapaa kuvaus

Elokuussa 1967 syntyntynyt leijonamies. Asun Porissa, jonne muutin Tampereelta syksyllä 2013.

Huumorintajua löytyy, ajatuksiakin on - ihan omia, ja monenlaista taitamusta.

Katson tv:stä mieluiten: Asiaohjelmia, viihdettä

Ase tai siviilipalvelus: lääkintämies, Säkylä

Siviilisääty: Sinkku

Aloituksia

27

Kommenttia

178

  1. Kommenttejani BUDJETISTA 2024

    Kaikkiin sosiaaliturvaetuuksiin ei tehdä indeksikorotuksia v.2024.

    Indeksikorotukset kuitenkin tehdään seuraaviin etuuksiin: toimeentulotuki, eläkkeet, rintamalisät, vammaisetuudet ja lääkkeiden kattokorvaus.

    Yleisen asumistukeen eikä eläkkeensaajan asumistukeen tehdä indeksikorotuksia v.2024.

    Toimeentulotuessa toteutetaan uudistuksia edullisemman asunnon etsinnän edistämiseksi, jotka tulevat voimaan 1.7.2024 alkaen.

    (5%:n omavastuu asumiskuluista). Esim. Porissa, jos yksinasuvan vuokra on nyt 450e/kk., jolloin omavastuu 22,50e/kk ja henkilö löytäisi asunnon, jonka vuokra 425e/kk, niin omavastuu olisi enää 21,25e/kk. Henkilö säästäisi 1.25e/kk.

    Kela tietysti maksaisi muuttokulut (arvio 300e), jolloin säästö tulisi kuitattua 12 vuodessa = todellinen onnistuminen!

    No joo... valtio säästäisi tuon 300e vuodessa.

    STM: "tutkinto-opiskelijat EU- ja ETA-valtioista, Sveitsistä tai Isosta-Britanniasta ja Pohjois-Irlannin yhdistyneestä kuningaskunnasta (EU-tutkinto-opiskelija) vapautettaisiin opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitomaksun maksamisesta"
  2. Aivan...

    Nykyjärjestelmässähän on niin, että valituslupaa ei välttämättä myönnetä, vaikka olisi todennäköistä, että KKO päätyisi eri lopputulokseen kuin hovioikeus, jos asia otettaisiin käsittelyyn.

    Valituslupia myönnetään seuraavin perustein:

    "Kun valtaosa valitusluvista myönnetään prejudikaattiperusteella, tärkein kysymys kuuluu: millaisista kysymyksistä prejudikaatti voidaan antaa. Ensimmäinen vastaus on helppo: prejudikaatissa on kyse oikeuskysymyksistä. Tästä eteenpäin ongelmat ovatkin vaikeampi. Ensiksikin: mitä tarkoitetaan oikeudellisella kysymyksellä ja toiseksi: millaiset oikeudelliset kysymykset kelpaavat prejudikaattikysymyksiksi?

    Lainkäytössä eteen tulevia pulmia voi yrittää ryhmitellä esimerkiksi seuraavalla karkealla ja liioittelevalla jaottelulla:

    oikeudellinen ongelma: epäselvää normia sovelletaan selvään tosiseikastoon;
    lainsoveltamiskysymys: selvää normia sovelletaan selvään tosiseikastoon
    näyttökysymys: selvää sääntöä sovelletaan epäselvään tosiseikastoon.
    Sinänsä nämä kaikki kysymykset voivat kelvata prejudikaattikysymyksiksi, mutta eivät samoilla ehdoilla. Oikeudellinen ongelma voi kelvata sellaisenaan prejudikaattikysymykseksi, mutta muiden kysymyksien on täytettävä vaativammat ehdot."


    Todellakin, oikeusvaltiossa päätös pitäisi saada KKO:n käsittelyyn aina jos on mahdollista, että tuomio on jotenkin virheellinen. Suomessa noin ei tapahdu.

    Asiasta tarkemmin: https://korkeinoikeus.fi/fi/index/oikeudenkayntikkossa/artikkeleitajalisatietoa/valituslupajarjestelmastajavalituslupahakemuksensisallosta.html