Haittaako hiljaisuus?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaab

Olen hiljaisen ja rauhallisen luonteen omaava. Seurassa olen se joka vain myötäilee toisten sanomisia naurahtamalla ja hymyilemällä ja silloin tällöin heittäen jotain kommenttia väliin. Kahdestaan sitten osaan paremmin ottaa osani keskustelusta joskin silloin se on 60-70% toisen puheliaamman harteilla. Jälkeenpäin minua aina harmittaa tälläiset sosiaaliset tilanteet ja tunnen nolaavani miehen kun en ole se ihanan eloisa ja puhelias persoona. Olen 23v... En ole ikinä seurustellut.

14

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miehet Marsista?

      Ainakin itseä ärsyttää ylipirteät, koko ajan äänessä olevat naiset, tai miksei miehetkin. Keskustelussa pitää osata kuunnella jotain muutakin kuin omaa ääntään. Parasta on vielä, jos osoittaa että oikeasti kuuntelee mitä toisella on sanottavana tekemällä huomautuksia, kommentteja tai kysymyksiä.

      Itse olen huomannut, että jos esim. treffikumppani ei paljoa puhu, kannattaa kysellä asioita ja vaikka tehdä tarkentavia kysymyksiä, jotta saada toista vähän puhumaan. Joskus kyseessä voi olla kova ujous, tai vaan hiljainen ihminen.

      En kyllä ymmärrä miksi nolaisit miehen olemalla se vähemmän puhuva henkilö. Suurin osa miehistä varmaan ajattelisi, että nolaat miehen jos olet se enemmän puhuva.

      • Ujo nainen

        Ei ole kivoja koko ajan äänessä olevat kälättäjät joilta ei saa suunvuoroa, mutta eivät myöskään tuppisuut, joilta pitää nyhtää vastauksia ja kommentteja.

        Itse olen ujo ja minun on vaikea tulla juttuun toisen ujon kanssa. Ajattelen liikaa, että kehtaanko kysyä jotain ja kehtaanko puhua omia asioitani, vai haluaako toinen vain olla hiljaa ja että minäkin olisin hiljaa. Onko minun jutut hänen mielestään typeriä, kun hän ei vastaa juuri mitään ja olenko minä jotenkin tylsää seuraa hänen mielestään, eikä hän siksi halua puhua minulle. Samaa varmaan monet reippaammat ajattelevat myös minun seurassani. On paljon helpompaa, jos toinen tulee edes vähän vastaan. Itse yritän koko ajan saada itseäni reippaammaksi, niin että en jännittäisi aina uudessa seurassa liikaa, vaan olisin avoin ja perussosiaalisen oloinen. Silloin olisi vain yksinkertaisesti helpompi tutustua ihmisiin ja saada jopa kavereita, kun ensivaikutelma ei ole se, että olisin kamala tuppisuu.


    • PtrÅ

      Itse huolisin ujon ja hiljaisen naisen koska tahansa. Sellaisen nimenomaan haluaisin... Mutta tosiaan kuitenkin sellaisen, jonka kanssa voisi puhua syvällisiä kahden kesken.

      En todellakaan pidä mistään ylipirteistä, joiden pitää olla äänessä koko ajan. Sellainen todella voisi nolata itsensä enemmin seurassani, mutta myös minut.

      • PtrÅ...

        ...eikä se minua haittaa, jos joutuisin itsekin niissä kahdenkeskisissä jutuissa puhumaan vähän enempi...

        Tärkeintä olisi, että nainen voisi halutessaan ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan minulle, tuntisin oloni varmasti hyvin luotettavaksi ja tärkeäksi. Sellainen olisi hyvin tärkeää myös itselle. Uskon, että ajan kanssa ujouskin voisi hieman karistua ja puhuminen olla luontevampaa.


    • siis on

      eri asia jos ei ole mielipidettä tai ei uskalla sanoa sitä ei tiedä mistään mitään. Eri asia on myös ne, jotka tykkää omasta äänestä ja muuten vaan hyppii muiden niskan päälle. Rauhallinen luonne on hyvä, toisaalta sen myös huomaa, jolla ei suu pysy kiinni omasta vilkkaudesta johtuen ja se on surkuhupaisaa.

    • rosa-m

      Ei herrasväki... Aivan kuin olisit kuvaillut minua! Olen aivan samanlainen, itsekin kommentoiden muiden vitsejä yms. hymyilemällä ja hymähtämällä, tuhahtamalla tai sanomalla pari sanaa. Jälkikäteen nolottaa se, että enkö nyt olisi voinut vähän enemmän puhua. Itsekin kahdestaan osaan puhua tai siis KESKUSTELLA, mitä en isossa porukassa osaa, muuten kuin ilmeillä tai vastaavilla.

      Meitä on moneen junaan.

    • Eipä tuo haittaa ja ois kyllä mulle ihanne, mutta käykö samanlainen mies?

      Näin muuten vaan sanoen itse en tule juttuun jos toinen koko ajan puhuu ja on äänessä, koska pidän enemmän rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta.

    • alexeyl

      Täällä myös samanlainen mies, joukossa en saa sanaa suustani mutta kaksistaan olen ihan puhelias, kerran yhden koulujutun yhteydessä piti kertoa toisesta jotain arvioijille niin minusta sanottiin että "viihtyy hyvin yksin". Ehkä vähän väärä päätelmä, kyllä mua kiinnostaisi jutella yms mut on vaan turhan ujo luonne..

    • Ei haittaa yhtään. Melkein parempi noin. Olen itse samanlainen. En ole myöskään koskaan seurustellut :(

    • vcxxcvxcvxcv

      Itse olen monesti aluksi se kuunteleva myötäilijä, mutta sitten alkaa suu käymään kun hieman tutustutaan. Ja toisaalta lähtee se suu laulamaan tuntemattomienkin kanssa jos samanhenkisyyttä löytyy.

      Mielestäni kylläkin on parempi olla hiljaa jos ei ole mitään kommentoitavaa. Väkisin väännetyt kommentit tai muuten vain typerät jutut hävettävät enemmän kuin hiljaisuus. Toisaalta jos osaa nauraa itselleen ja huomaa kun jutut eivät miellytä muita niin eipä tuolloin ne huonot jututkaan haittaa.

      Eniten ärsyttää moottoriturpa, joka ei tajua ettei hänen juttunsa kiinnosta ketään muuta kuin häntä itseään. Hiljaisuus sen sijaan sopii monillekkin naisille, miehillä sitä katsotaan enemmän kieroon.

      • M.B.

        "Mielestäni kylläkin on parempi olla hiljaa jos ei ole mitään kommentoitavaa. Väkisin väännetyt kommentit tai muuten vain typerät jutut hävettävät enemmän kuin hiljaisuus."

        Valitettavasti tämä yksi suomalaisten hieno piirre ja tavaramerkki maailmalla on kovaa vauhtia katoamassa. Jengillä tuntuu olevan kauhea paine todistaa, että suomalaiset eivät olekaan maineensa mukaisia hiljaisia ja sanojaan harkitsevia, vaan kälätetään väkisin kaikkea typerää vailla mitään itsekritiikkiä.


    • m11+15

      Eipä hiljaisuudessa mitään vikaa ole, jos osaa ainakin hymyillä (tms) siihen malliin takasin, että pystyy tulkitsemaan, että olet kuitenkin kiinnostunut "keskustelemaan" kanssani vaikka oletkin hiukan hiljaa.

    • M.B.

      Ei haittaa, päin vastoin, älä vain yritä muuttaa itseäsi. Sinun tyyppisiin naisiin ainakin itse olen aina halunnut tutstua.

      Miehellähän yhdistelmää ujo&hiljainen pidetään nykyään lähes sairautena ja se on suht varma tie pysyä ikuisena poikamiehenä.

    • dg36

      Ei haittaa. Olen itsekin vähän hiljaisempaa sorttia, mutta toisen samantyyppisen ihmisen kanssa uskoisin saavani enemmän itsevarmuutta. Ei kannata vaipua epätoivoon, olet hyvä sellaisena kuin olet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      411
      2326
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      71
      2038
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      220
      1586
    4. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      157
      1304
    5. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      87
      1197
    6. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      81
      1185
    7. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      56
      1103
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      1008
    9. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      66
      980
    10. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      283
      970
    Aihe