Kuoleva laji

Ex, valkku

Taitaa olla Suomi ainoa maa, jossa ringette ei olisi ns. kuoleva laji. Niissä harvoissa maissa jossa sitä pelataan on harrastajamäärät olleet laskussa, Kanada, USA, muualta ei juurikaan pelaajia löydy..

Lajin levittämistä muihin maihin on yritetty monta kertaa ja tulos on aina sama, aivan turhaa...

Koomisinta oli kun edellisien kerran oli nuorten MM-kisat, mukana 4 joukkuetta, suomen sininen ja valkoinen ja kanadalla 2 joukkuetta... Suomi sai kultaa ja pronssia, heh, heh, aika koomista.

Tämän lajin tulevaisuus on vähän kuin pesäpallon eipä juurikaan pelata muualla kuin suomessa, sääli vaan että menee hyviä urheilijoita "hukkaan".

Idioottimaisintahan oli kun tytöt ovat alle d-ikäisiä, niin turnauksissa ja sarjoissa ei saa pitää sarjataulukoita, eikä laittaa joukkueita paremmuusjärjestykseen, voi herran luttana sentään, ettei tule paha mieli kenellekään... Yhtä paska fiilis Lisalla on kun ne ovat hävinneet kaikki pelit turnauspäivänä on sitä sarjataulukkoa tai ei.

Olen lajia läheltä seurannut pidemmän aikaa ja huomannut, että ku n naiset / akkamaiset miehet ovat päätöksiä tekemässä, niin siitä ei tule mitään, joko niitä ei osata tehdä tai sitten ne tehdään päin seiniä ja virheitähän ei myönnetä taikka korjata.

Onhan se ihan kiva harrastus tytöille, mutta kannattaa miettiä jotain muuta jos on vähänkään urheilullinen ja haluaa kilpailla tosissaan.

22

1413

  Vastaukset

  • Oikeassa olet, suosittelisin likoille Jääkiekkoa

  • Nojaa, mitä olen itse 13 vuotta harrastanut kyseistä lajia, on totta, että päätökset ovat usein huonoja. Useissa joukkueissa meininki menee kuitenkin liian totiseksi, jolloin juuri nuoret D-junnut jotka ovat heikommasta päästä, mutta haluavat harrastaa ja ovat kiinnostuneit liikkumisesta edes jollain tavalla istutetaan penkin päähän, koska eivät muka saa kentällä mitään aikaiseksi. En nyt sano etteikö olisi järkevää pitää tilastoa, mutta haluaisin muistuttaa, ettei lajia kannata ottaa liian tosissaan jo junnusta asti.
   Jos aina valitaan vain parhaat pelaajat, ja muita istutetaan vaan viltissä, on ringette kohta kuoleva laji myös Suomessa. Eihän siellä SM:ssä nytkään pyöri kuin samat nimet joka vuosi....

  • Oon 12v ja pelannut ringetteä 7v. Olen ajatellut vaihtavani lätkän puolelle, voinhan siinä menestyä. Osaan luistella paremmin kuin ikäiseni pojat, eli chänssei lätkäänkin. Mutta veikkaampa että tämän 6 vuoden aikana Venäjältä tulee myös ringetteä! Onhan siellä nyt E-ikäiset Pietarissa!

   Minun paikkakunnallani ringette on vähäistä. Ikähaarukkamme joukkueessa on 8-12 vuotta! Ollaan kaikkien kavereita yms.lapsellista! Muutenkin olen henkisesti 14 vuotias (verrattuna ikäisiini)

  • Testi

  • Oon harrastanut ringetteä nyt joku 6 vuotta, ja oon nyt 13-vuotias. Tiiän ettei ringeten pelaajalla oo mitään erityisiä mahdollisuuksia ns ammattiurheilijaksi koska pelaamisesta ei makseta, enkä mä tätä sen takiii pelaakkaaan. Pelaan sen takia, koska se on hauskaa, ja koska tykkään siitå ite. Ja sä ,ikä vitun henkisesti neljätoista vuotias nolis, mee vittuus ja mee sit vaik pelaa lätkää jos kiiinnosta

  • Harrastin Ringetteä pari vuotta. Ja ringette ei ole tippaakaan huonompi kuin mikään jääkiekko. Olin E-joukkueessa. Lopetin sen ja nyt kyllä kaduttaa. Se oli paras harrastus mikä mulla oli ollut ikinä. Aion alottaa sen uueelleen vielä. Ringette ei ollu mulle virhe, vaan sen lopettaminen oli!Mä pelasin sitä koska se oli hauskaa eikä siin ollu kysymys mulle mistää menestymisestä. Ja kyllä ringetessäkin voi menestyä, oliha siel linnan juhliski pari naista jotka sitä harrastivat ja on sitä telkaski näytetty.

  • jää kiekko on miesten laji,. ringette, on homojwn hom maa

   • Arskan älyn loisto on samalla tasolla hänen kirjoitustaitonsa kanssa.


   • Samaa mieltä, et ole kirkkain valo, vaan niin himmeä, ettei sinua edes näe. Kuinka osasit tulla tänne? Auttoiko mamma?


  • tiedoks et ringette eioo maailman vaarallisin laji, kenttäratsastus on.

   • Jep, tai laukkaratsastus tai laukkaesteratsastus/maastoratsastus, esteratsastus myös yksi vaihtoehto.


   • Semmonen juttu et mä en ainaka hyppisriemusta jos ringetessä kuolemavarmuus ois 89% et onnellista kuolemaa teille vaan


  • Aivan turha laji...Jääajan haaskausta

   • Mitä jääkiekosta saa enemmän ku ringetestä muuta ku loukkaantumisia?


   • Vastaus: Kaikkea


  • Eihän lätkääkään pelata kuin muutamassa maassa. Vaikea on ollut sitäkin levittää maailmalle. Kukapa juuri viitsisi investoida halkeihin.

  • Itse olen ainakin huomannut että sm tasolla ei pärjää Muutakun suhteilla muutamassa joukkueessakin on naurettavan huonoja valmentajia esim e.

  • Myös muutamissa joukueissa on huomattavasti paljon syrjintää esim eks.

   • Jääkiekossahan ei ketään syrjitä hakataan vaan toisia : )


   • Joo, EKS on aika paska seura ja yleensä koko laji surkea.


  • Voin sekä ringetteä että jääkiekkoa harrastavana, että kyllä olen ringeten valinnut kun ei sielä lätkässä osata vielä c- ikäisenäkään luistella kunnolla, saati sitten lukea peliä tai syöttää...ringetessä on paljon korkeempi taso pelaajat mukavempia + tuntuu siltä, että naiskiekkokin on menossa alamäkeen näillä näkymin...

  • öö kätevä laji ja hyötykäyttää rikki menneet jääkiekko mailat :) Siihen se oli hyvä laji... kierrätykseen... ^^ eikä rinkula satu kun se osuu niinkuin kiekolla on tapana...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   6680
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   5208
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3738
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3107