Kullankaivuu

piera...

on vapautettava kun kullanhinta on noussut korkealle, on kannattavampaa kuin marjanpoiminta.

Ajattelin tulla ensi kesänä kaivaa kultaa vaikkapa Lemmenjoelle. Kannattaa Inarikunnan kehittää kullankaivuuta ja romuttaa Inarijärven mökittämisen. Vapauttaa kullankaivuu Inarikunnalla on oikeus kumota koneellinen kullankaivuu Lemmenjoella.

44

4705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha mainari

      Ei sinne noin vain mennä toisten valtaukselle. Otappa pikkasen selvää, että eivät mukiloi sua siniseksi.

      • piera...

        Heh. Tuskin tulen siniseksi , en ole pieni kokoinen. Älä ole kateelliseksi. Inarikunta tarvitsee rahaa, luulisi ajavan kullankaivuu jokamiehen oikeudeksi tulevaisuudessa. , toivottavasti muuttuu laki :)

        Olen varma ensi kesänä enemmän kullankaivajia Inarin Alueella. Kuulin kyllä kielletään koneellinen kullankaivuu ehkä tämä kielto lopppuu.


    • piera hävis?

      konekaivajat sut piera mukiloivat sut, jos meet niitten valtauksille salaa vaskaamaan. Voi kyllä panna kylmäksikin, koneet kun on niin ruppi syvään monttuun. Kukaan ei koskaan löydä sieltä.

      • piera...

        sanoinko, että meen salaa valtaamaan? :)) kyllä laki sanoo mitä saa tehdä ja ei


    • vanha mainari

      vaan kun hyvät valtaukset on varattuja, tyhjää saa toki tollotki huuhtoa.

    • piera... .

      menen semmoiseen paikkaan missä kullankaivajat eivät ole koskaan kaivaneet :))

      Kuten tiedät sanonnan "rahanhimo kaiken pahan alku"

      • Hieno ajatus etelänm

        Hienoa piera,,, mene vaan ja ota oikein iso kaivinkone mukaan,, sillä sinun on kaivella
        tunturinkupeita,, hissukseen, ettei kukaan tiedö mitään.. ota sitten vielä vaikka kuorma.-auto, niin saat tuoda syskypuolla kaiken kullan maalikyliin... Met kyllä ostamma sitten sen.. ei sinun siitä tarvii huolehtia,, Onnea vaan matkaan,,,


    • vanhan neuvot

      No tee ihmeessä valtaus, olet kai lukenu varottavista esimerkeistä kullankaivuun historiasta?
      Kultakuume on paha sairaus, joka saa alkunsa jos joku löytää kultaa. Usein on kultakuumeen aikana ihmisiä hävinnyt ja ne ovat juuri niitä jotka ovat kultaa löytäneet. Myös erilaiset koijarit ja huorat vaanivat kullan löytäjää. Paras olla tosi varovainen ja varautua kaikkeen.

      • vanhan hyvät neuvot

        Perskutti meinasi hyvä neuvo mennä hukkaan, kun moderoivat sanan tähdiksi.
        Sana oli prostituoitua tarkoittava kansankielinen ilmaus.


      • piera...

        Heh pistin sanan kiertämään
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10012962

        että kultaa kannattaa lähteä vaskoamaan tai koneellisesti kaivaamaan.

        Nää vanhat mainarit suut vääntyvät ##&& :)) se on oikein heille kun älähtävät turhasta :) )

        Itse en mene sinne :))


    • vanha mainari

      soon kuule sama mitenkä sanoja laittelet, täällä sellanen ei saa aikaa ees suunpieksentään.
      Parempi sunkin on kotos vaan pysyä, sairas kun taijat olla. kotonurkis ku sut tunnetaan, niin osaavat suhtautua ymmärryksellä.
      Aina niitä kylähulluja on osattu ymmärtää.

    • jyty asslakki

      Mä vaskaan kultaa missä tahdon, lupia en kysele keneltäkään. Näin olen tehnyt aina, ja tulen tekemään.

      • huohuo

        sinähä rikolline oot


    • rakkauspuhe
    • sinistä vaskoojaa

      ei siinä mistään vihapuheesta kyse, vaan pelkästään puolustetaan omaa valtausta. Siinä saa siniseksi uittaa tai takoa, jos kerta tarve on. Ei sitä sentään Sompion lakia noudateta.

    • gold man

      mie löysin hyvän paikan josta olen kaivanut 450 grammaa kultaa.ei ole kullankaivuu alueella enkä ole lupia hakenu.mielestäni kullankaivuu pitäs olla valtionmailla lupavapaata,tai korkeintaan pientä maksua vastaan.metsähallitus suunnittelee semmoista matkailutoimintaa johon sisältyy kullankaivuuta ja siksi ammattikaivajat ajetaan pois lemmenjoelta.lisäksi vituttaa nuo vihreät sutkit jotka ei ymmärrä luonnosta mitään.

      • Niinhän sie sanot...

        ... jotta kullankaivuu pitäs olla valtion mailla vapaata.
        Nyt on vaan sillä tavalla, että se ei ole eikä se saa sellaseksi tullakkaan.
        Mie olen kahesti lentäny mm. Lemmen kaivuualueilla ja tutustunu tienoisiin jalkasin ja tullut siihen tulokseen, että nyt se saapi riittää.
        En mie niinkään miesvoimin tehtävää työtä ole kieltämässä, mutta senkin laitetehoja pitää rajottaa ja varsinaisen konekaivuun pitää loppua kokonaan.
        Myös jos joku imuroi käsipelillä niin sallittakoon, mutta siihenkin on pantava laitteiden kokonaisteholle raja. Se vois olla ylejäänsä esim. 6 hp.
        Sillä nostaa vettä jo sellasen 500l/minuutti ja sen kyllä pitää riittää.
        Jos ei sillä saa tehtyä niin jääköön tekemättä.
        Minkä tähen puolusta lapiokaivuuta?
        Oliskohan siksi kun kavan ite lapiolla?
        On siihen toinenkin syy.
        Rivakampikaan lapiomies ei ennätä lappaa moreenia ränniin niin paljon, että siitä olis olematonta kummempaa haittaa vesitölle. No, ainahin siitä vähän on, mutta jotain pitää sietää, koska kullankaivuu on Inarille ja Sodankylälle matkailullisesti tärkee imagokysymys.
        Sie varmaan sanot, jotta mie en tiijä siitä kaivuusta mitään, mutta siinä sie erehyt. Niin kun jo aiemmin sanoin niin mie kaivan lapiolla, olen kaivanu ja tulen kaivamaan jatkossakin, Mie siis tiijän.
        Tään päivän luontomatkailija ei tykkää koneista erämaassa enkä mie.


    • köyhöt pois kaivamas

      Lapiokaivuu pitäisi kyllä kieltää, aivan turapersiiden hommaa ja ympäristö pilaantuu, kun lapiokaivajat ei viitsi edes maisemoida kaivuutaan.

      • voi teitä kateellisi

        Joopa joo, "köyhöt" pois kaivamasta - se kai on parempi, että tilalle tulee joku Kanadalainen kaivosyhtiö jonka ei tarvitse maksaa edes kaivosveroa Suomeen.


    • kullinhimo

      vihreät...nuo tollot luonnosta tietämättömät saivat kepun pekkarisen myymään konekaivajat vaihtokauppana talvivaara. siis edellisen hallituksen aikana sovittiin viherkommareitten kanssa että he ovat mm talvivaarasta vaiti jos vaihtokauppana konekaivuu lopetetaan.....muutenko mm vihreä haavisto olisi hiljaa mukamas ympäristöministeri talvivaarasta. EI IKINÄ ENÄÄ HALLITUKSIIN VOHERKOMMAREITA.........suomen tietämättömin ja tyhmin joukkio joka ei tiedä mikä on myrkkyä ja mikä ei ja mikä on mies ja mikä nainen...voi helevetti että joutuu suomen kansa tämmöisiä tolloja kuuntelemaan, halavatun pers läpeen kuksijat seksuaalisesti sairaat....

    • Nuuskakairan mies

      Rajua tekstiä, mutta olet kyllä oikeassa.
      Tullut mietiskeltyä kaikenmoista, mm. konekaivuusta ja paljon tärkeämpiäkin asioita, niinkuin esim. mies/nais- asiat. Mie oon huomannnu että nuoriväkikin, koululaiset, ymmärtää nämä kaivuu/ miesnais- hommat yms. enemmän maalaisjärjellä kuin jotku aikuiset. Se on silti ekokultaa mitä koneella esim. Lemmenjoen takana kaivetaan, verrattuna Agnicon- kaivokseen Kiistalassa, saati sitten Raahen kaivokseen. Kiistalan kaivoksella tein putkilinjoja presidentinvaalien aikaan. En ole ennen nähnyt niin innokkaita porvaripresidentin äänestäjiä, jotka kumminkin oli aikaisemmin äänestäny vain vasemmistoa!!! Minunkin putkiliikkeen eräs työntekijä tutki vakavissaan Kanadan työmarkkinoita, siltä varalta, että jos Haavistosta... Toivottavasti yhteiskuntarauha säilyy, jos mennään vaan hullumpaan suuntaan.

    • kyllästynyivalolaine

      kumpi on parempi kullan kaivuu pois vain saamelaiset pois lapin läänistä ja käskeä norjaa elämän kultuuria harjotamaan sitten voi kehittää teolisuutta matkailua tässä kunnassa missä asun täälä ei oo mitään muutaku juoppoja ja työtömiä kukaan ei osaa muuttaa pois ku ne pelkää tippuvan maailman laidalta alas ja poromiehille on matkaillu on kuin kirous

      • Ruska tulee!

        Äänestän saamelaiset pois!

        Ja perustelut ei turisti tule saamelaista katsomaan vaan Lapin tuntureita ja saamelaiset hidastaa erittäin paljon tänä päivänä kullankaivuu lupien saantia. Kulta pitää ottaa pois se on selvä mutta ei sitä lemmenjoen kullankaivajat saa sieltä kun vähä pintaa raapasevat. Sinne pitää perustaa kaivos mahdollisimman nopeasti joka tonkaseen yli kilometristä kullan pois ja kaivosyhtiön pitää olla suomalainen 100%.

        Kyllä jämpi pn niin!


      • kkkkhhijjjj
        Ruska tulee! kirjoitti:

        Äänestän saamelaiset pois!

        Ja perustelut ei turisti tule saamelaista katsomaan vaan Lapin tuntureita ja saamelaiset hidastaa erittäin paljon tänä päivänä kullankaivuu lupien saantia. Kulta pitää ottaa pois se on selvä mutta ei sitä lemmenjoen kullankaivajat saa sieltä kun vähä pintaa raapasevat. Sinne pitää perustaa kaivos mahdollisimman nopeasti joka tonkaseen yli kilometristä kullan pois ja kaivosyhtiön pitää olla suomalainen 100%.

        Kyllä jämpi pn niin!

        ei se kullanhuuhdonta mitään saamelaisuutta vaaranna. kaivetut alueet pensoittuvat ja heinittyvät tuottaen ruokaa mm poroille.nytkin kutturan alueen poromiehet sanovat että kullankaivuu vaarantaa porojen talvilaiduntamista....kysynpä vaan miksi rehukuskit ajavat sinnekin päin porojen ruokaa talvikaudet oleviin aitauksiin....eli poroja ruokitaan talvisin ja nyt vihervasemmisto haluaa kieltää lapiokaivuunkin,kun koko kommarilauma on niin saatanan kateellista ja tyhmää porukkaa....


    • ulkolaiset kaivamaan

      Mainarit pois sieltä ja kunnon kaivosyhtiö sinne kaivamaan. Se on paras olla ulkolainen yhtiö, koska meillä ei rahaa riitä yhtiöiden perustamiseen, eikä nuo näytä nytkään kaivokset juuri mitään tuottavan.

    • tuotto odotukset -

      Niin kyllä on moni kiitellyt viimeaikoina sitä, että valtio ei ole sotkenut käsiään kaivosyhtiö omistuksilla.

    • Pip2

      http://www.luonnonlaatta.fi/index.php?sivu=Etusivu&kieli=fi
      Olen ihmetellyt monesti, että miksei muualta etsitä kuin lapista?
      Olen nimitäin ostanut monena vuonna ko. firmasta liuskekivieä.
      Tuossa punaruskeassa kivissä oli kahdessakin erässä kultahipuja.
      Kerroin tuosta löydöstäni firman pomolle ja hän oli tietoinen asiata
      "sitä ei ole niin paljon ja vaikea erottaa".
      Kävin tässä eräänä päivänä autotallissa ja löysin yhden näytteen ja siinä oli pinnassa selvästi kultaa. Tuo toinen näyte on hukkunut jossa meni kiven sisällä kulttaviiru.
      Jos tänne saisi kuvia, voisin lähettää näytteen kivestä ja pääsisi arvioimaan.

      • kansan näyte

      • vitsanäyte
        kansan näyte kirjoitti:

        http://www.gtk.fi/geologia/kiviharrastus/kivinayte/

        Kovinpa on lapsellinen ajatus, että Suomi24 palstalla sitä arvioitaisiin kivinäytteitä. Jos mielenkiintoinen kivi sattuu kouraan, tuossa on linkki, mitä teet.

        Kyllä täällä kivinäytteitä voidaan arvioida. Ja monia muitakin näytteitä.


      • 1+1

        Kuvan voi ladata johonkin nettiin ja laittaa tänne linkin, vaikkapa tänne: http://kuvaton.com/k/

        Kulta on melko helppo tunnistaa, mikäli ei hapetu ja on kullankeltaista niin kyllähän se sitä on.


    • yadeka

      se on kaikkine maksuineen toista tonnia jos omaa valtausta meinaat lapiokaivuuseen ja hehtaarikorvaus maanomistajalle

    • liian halpaa

      Turhan halpaa huvin, voisi kyllä noita hintoja nostaa. Joku kymppitonnin voisi olla soppeli hinta kullankaivuulle. Tietysti myös kunnon korvaus maanomistajalle.

    • 15081968

      Me Norjasta tulleet alkuperäiset baskit emme hyväksy muita elinkeinoja kuin oman geenimanipuloidun elukan kasvatuksen.

      • Anonyymi

        Kullankaivuu on siirtomaa valtaa sais olla laillista vain aborginaaleille.


    • Anonyymi

      Miksi kaikki kullankaivajat ovat naamaltaan kieron ja viekkaan näköisiä? Kylläpä tekee hyvää, kun ne törkyturvat joutuu nyt viemään ne koneenromunsa pois sieltä Lemmenjoelta.
      Ei muuta kuin lapio kouraan kultajuntit ja sillä nyt maata ränniin. Ja niitä vanhoja koneenromuja ja muita jätteitä ei sitten haudata sinne jo koneenromuilla möyrittyyn maaperään.
      Se on samalla tavoin kullankaivajan naamassa leima kuin poliisillakin. Niiden ammatin tunnistaa naamasta jo kaukaa, vaikka eivät ammattiaan sanoisikaan.

    • Anonyymi

      Hah, hah... Jänkä-Joonaat. Se on ihan oikein teille, että joudutte nyt heittämään lapiolla maata ränniin. Kyllä välilevyn pullistumat muistuttaa sitten selkärangassa olemassa olostaan, kun kieronaama on ollut lapiohommissa muutaman vuoden. Siitäs saitte...

      • Anonyymi

        Ottakaas kieronaamat sitten riittävästi Buranaa ja Tramalia sinne selkoseen mukaan, kun alatte lapiolla viskelemään maata ränniin. Selkäranka antaa kieronaaman ahneisiin aivoihin kyllä käskyn, että tää lapiohomma on ihan perseestä. Sitä hommaa kun lapiolla teette parikin kesää, niin jo alkaa tekemään mieli ihmisten ilmoille ja viskata lapiot ja rännit lopullisesti sinne Lemmenjokeen.
        Kiitos Suomen valtio KIITOS, kun häädätte ne vanhoilla koneen romuilla maata möyrivät viekkaan näköiset erakot pois sieltä Lemmenjoelta.


    • Anonyymi

      Mikä se Karhulasta karannut konnunisti oli, joka uhosi menevänsä norjalaiselle kalajalostamolle vuolemaan sormensa poikki, että rikas Norjan valtio tuon liipparin sitten muka elättäisi? Joku Rantanen se oli nimeltään... nyt se sama ukko keekoilee noissa noissa Lemmenjoen kultahommissa jonkinlaisena nokkamiehenä.

      Ei muuta kuin ukko takaisin stalinistien hivutukseen Karhulaan. Kyllä siellä otetaan miehestä niskurointi pois.

      • Anonyymi

        Mie olen aina ihmetelly, että minkä takia jotku viitsii kaivaa kultaa maasta. Sitähän saa helpomalla kaupasta.


      • Anonyymi

        Kommunistit ja rattijuopot joutais lähettää keekoileen Siperiaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistit ja rattijuopot joutais lähettää keekoileen Siperiaan!

        juuri näin


    • Anonyymi

      Porsaita oomme äitin kaikki.Tv Riiski.

      • Anonyymi

        kullinkaivajia oomma kaikki


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe