Hapetus-pelkistysreaktio

2+2

(redox-reaktio) on kemiallinen reaktio, jossa toinen reaktion osapuolista hapettuu ja toinen pelkistyy.

Eli tyydyttymätön rasva imee ilmasta happea ja ilma menettää happi atomeja.

Yksinkertaista. Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia.

Voi voi sitä rypsiöljyä sillä se eltantuu.

48

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rasvaista menoa

      PUFAn hapettumisesta aiheutuu kaikkea mahdollista ikävää:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

      "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

      "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

      http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

      "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

    • jj uio

      Miksi sitä rypsiä pitää syödä? Syökää suklaata!

    • plo.kh

      saapi se ilmakin jotakin ainetta siitä härskiintyneestä rasvasta. se ektaantunut rasva saastuttaa ilmapiiriä epämiellytällä hajulla.

    • Heh !

      >

      Heh, tässä kuitenkin pitää muistaa se, että rypsiöljy on varsin kestävä hapettumista vastaan. Sen sijaan esim. voi, jossa on mikrobitoiminnan mahdollistavaa vettä, hapettuu helposti. Siksi voita pitää säilyttää viileässä, mutta rypsiöljy säilyy hapettumatta huoneenlämmössä.

      Toki moni syö hapettunutta voita, mutta tuskin se mitenkään erityisen hyvää tekee terveydelle.

      [Palstalla on ollut myös nämä seikat osoittavat tieteelliset tutkimukset esillä, joten tämän kieltäminen on taas uskonnollista idiotismia.]

      >

      Elimistössä tilanne on toinen.

      • 33+7

        Sotsot poika.

        Sinähän olet melkoinen asioitten kääntäjä. Ihan Fiskarsin fältti numero kymppiin verrattavissa. Kyllä sillä fältillä sänkipelto kääntyi.

        Älä uhmaa luonnonlakeja sillä ne on kumoamattomia. Tuossa oli kuukauden kaksi paistinpannua pesemättöminä. Minulla oli käytössä omaa ateriaa varten paistorasvana voi ja vierailijalle täytyi käyttää kultasulaa, koska hän pelkäsi animaalirasvojen tukkivan verisuonet. Jätin ne pesemättömiksi mökille. Tuskin kenenkään tarvitsee arvella kumpainen siellä nyt haisi .


      • ............

        kuinka nämä margariiniherkut? lieneekö pitkä säilytysaika? onko pistetty atamonia riittävästä ettei edes mahabakteerit edes hajoita niitä?

        tuossa on leivoksia joissa on kovetettu kasvirasva. aika tympee haju ja maku.


      • rasvaista menoa
        33+7 kirjoitti:

        Sotsot poika.

        Sinähän olet melkoinen asioitten kääntäjä. Ihan Fiskarsin fältti numero kymppiin verrattavissa. Kyllä sillä fältillä sänkipelto kääntyi.

        Älä uhmaa luonnonlakeja sillä ne on kumoamattomia. Tuossa oli kuukauden kaksi paistinpannua pesemättöminä. Minulla oli käytössä omaa ateriaa varten paistorasvana voi ja vierailijalle täytyi käyttää kultasulaa, koska hän pelkäsi animaalirasvojen tukkivan verisuonet. Jätin ne pesemättömiksi mökille. Tuskin kenenkään tarvitsee arvella kumpainen siellä nyt haisi .

        Heh ! : n eilistä tuotantoa:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"


      • Heh !
        33+7 kirjoitti:

        Sotsot poika.

        Sinähän olet melkoinen asioitten kääntäjä. Ihan Fiskarsin fältti numero kymppiin verrattavissa. Kyllä sillä fältillä sänkipelto kääntyi.

        Älä uhmaa luonnonlakeja sillä ne on kumoamattomia. Tuossa oli kuukauden kaksi paistinpannua pesemättöminä. Minulla oli käytössä omaa ateriaa varten paistorasvana voi ja vierailijalle täytyi käyttää kultasulaa, koska hän pelkäsi animaalirasvojen tukkivan verisuonet. Jätin ne pesemättömiksi mökille. Tuskin kenenkään tarvitsee arvella kumpainen siellä nyt haisi .

        >

        Mitä tässä on oikein käännetty ? Tieteellinen tietämys sanoo, että voi hapettuu (pilaantuu) helposti - ja siksi sitä pitää säilyttää jääkaapissa. Rypsiöljy säilyy pilaantumattomana huoneenlämmössä pitkiä aikoja.

        >

        Jep, ja nuo "luonnolait" voidaan tarkistaa tieteellisistä tutkimuksista.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Mitä tässä on oikein käännetty ? Tieteellinen tietämys sanoo, että voi hapettuu (pilaantuu) helposti - ja siksi sitä pitää säilyttää jääkaapissa. Rypsiöljy säilyy pilaantumattomana huoneenlämmössä pitkiä aikoja.

        >

        Jep, ja nuo "luonnolait" voidaan tarkistaa tieteellisistä tutkimuksista.

        Heh ! : n eilistä tuotantoa:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Heh ! : n eilistä tuotantoa:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

        >

        Miksi otit tämän esille ? Oletko jotenkin sitä mieltä, ettei ihmiset syö monesti sitä kellastunutta kuorta voin pinnalta ?


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Miksi otit tämän esille ? Oletko jotenkin sitä mieltä, ettei ihmiset syö monesti sitä kellastunutta kuorta voin pinnalta ?

        >Miksi otit tämän esille ?

        Jotta mahtava tyhmyytesi pääsisi mahdollisimman laajaan levitykseen.

        Eilistä tuotantoasi:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

        PS Jopa uskonlahkolaisesi Antti Aro myöntää sen mitä sinä et.


      • yks toinen kp
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Heh ! : n eilistä tuotantoa:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

        Huono on lykkijän lykkiä kun on lautasmopo ojassa.


      • rasvaista menoa
        yks toinen kp kirjoitti:

        Huono on lykkijän lykkiä kun on lautasmopo ojassa.

        Tykkään vastailla välillä itselleni...vaihtelelevilla nimimerkillä.

        Köyhät on meidän VHH-hihhuleitten eväät.


      • rasvaista menoa
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Tykkään vastailla välillä itselleni...vaihtelelevilla nimimerkillä.

        Köyhät on meidän VHH-hihhuleitten eväät.

        Olen ihan samaa mieltä edellisen kanssa:

        Huono on lykkijän lykkiä kun on lautasmopo ojassa.


      • yks toinen kp

      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        >Miksi otit tämän esille ?

        Jotta mahtava tyhmyytesi pääsisi mahdollisimman laajaan levitykseen.

        Eilistä tuotantoasi:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

        PS Jopa uskonlahkolaisesi Antti Aro myöntää sen mitä sinä et.

        Miksi otit tämän esille ?
        Jotta mahtava tyhmyytesi pääsisi mahdollisimman laajaan levitykseen. >>

        Miten viestisi murskaavat argumenttini todistaisi jotain MINUN tyhmyydestä ?

        >

        Jotka perustelin JUURI EDELLISESSÄ VIESTISSÄNI. Et pystynyt kommentoimana perustelujani, joten minun perusteluni ovat edelleen voimassa - ja ne siis kyykyttävät Sinut.

        Näin nämä keskustelut loppuvat kerta toisensa jälkeen minun voittooni.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        Miksi otit tämän esille ?
        Jotta mahtava tyhmyytesi pääsisi mahdollisimman laajaan levitykseen. >>

        Miten viestisi murskaavat argumenttini todistaisi jotain MINUN tyhmyydestä ?

        >

        Jotka perustelin JUURI EDELLISESSÄ VIESTISSÄNI. Et pystynyt kommentoimana perustelujani, joten minun perusteluni ovat edelleen voimassa - ja ne siis kyykyttävät Sinut.

        Näin nämä keskustelut loppuvat kerta toisensa jälkeen minun voittooni.

        >Miksi otit tämän esille ?

        Jotta mahtava tyhmyytesi pääsisi mahdollisimman laajaan levitykseen.

        Eilistä tuotantoasi:

        17. "Toki moni syö hapettunutta voita"

        18. "Emme ole kiinnostunut siitä mitä ilmalle tapahtuu, jos se menettää jotain rypsiöjyn takia. Heh ! :n kommentti: "Elimistössä tilanne on toinen."

        Tiede kertoo seuraavaa:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21126576

        "PUFAn hapettuminen SV-taudin indikaattorina: Viime vuosina PUFAn hapettumisen plasman lipoproteiineissa on esitetty olevan tärkeä askel ateroskleroosin kehittymisessä..."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19520854

        "Vaikka EPAt saavat paljon huomiota terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi, ravinnon muuttaminen Omega-3 PUFA-pitoiseksi altistaa myös lipidien hapettumiselle."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Atherosclerosis

        "Atherosclerosis develops from low-density lipoprotein molecules (LDL) becoming oxidized (ldl-ox) by free radicals"

        PS Jopa uskonlahkolaisesi Antti Aro myöntää sen mitä sinä et.


      • Heh !
        ............ kirjoitti:

        kuinka nämä margariiniherkut? lieneekö pitkä säilytysaika? onko pistetty atamonia riittävästä ettei edes mahabakteerit edes hajoita niitä?

        tuossa on leivoksia joissa on kovetettu kasvirasva. aika tympee haju ja maku.

        >

        Tietysti niissä on sama ongelma aina, jos rakenne on mikrobitoiminnan mahdollistava. Esim. vettä sisältävät tuotteet hapettuvat helposti, oli sitten kyse voilla tehdystä tuotteesta tai margariinilla tehdystä.

        >

        Miten olet saattanut tehdä lahkonjohtajaasi vastaan noin pahasti, että olet ostanut ja syönyt leivonnaisia ? Nyt Sinun pitää tehdä katumusharjoituksia.

        Tosiaan, voilla tai margariinilla tehdyt tuotteet hapettuu suunnilleen yhtä helposti, joten eipä tuo (kenties kuvittelemasi haju kuvitteellisista leivoksista) rasvan laadusta johdu.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Tietysti niissä on sama ongelma aina, jos rakenne on mikrobitoiminnan mahdollistava. Esim. vettä sisältävät tuotteet hapettuvat helposti, oli sitten kyse voilla tehdystä tuotteesta tai margariinilla tehdystä.

        >

        Miten olet saattanut tehdä lahkonjohtajaasi vastaan noin pahasti, että olet ostanut ja syönyt leivonnaisia ? Nyt Sinun pitää tehdä katumusharjoituksia.

        Tosiaan, voilla tai margariinilla tehdyt tuotteet hapettuu suunnilleen yhtä helposti, joten eipä tuo (kenties kuvittelemasi haju kuvitteellisista leivoksista) rasvan laadusta johdu.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        >

        Muista, että voi sisältää myös niitä helposti hapettuvia tyydyttymättömiä rasvoja.

        Noiden tyydyttymättömien rasvahappojen hapettumisen etenemisen määrää sitten ympäristötekijät: jos on vettä mukana, niin nuo tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti (siksi tällaiset vettä sisältävät tuotteet tulee säilyttää jääkaapissa), mutta esim. 100 % rasva säilyy hapettumatta pitkiä aikoja vaikka sitä säilyttää huoneen lämpötilassa.

        Tässäkään ei valehtelu auta asiaa.


      • Heh !
        yks toinen kp kirjoitti:

        Auttaisiko suolihuuhtelu lautasmopoilijoille?

        http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat Suolihuuhtelusta ei hyötyjä mutta paljon haittoja/1135268319992?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

        Onko suolihuuhtelu vähän sellainen kihikihi-juttu, että sitä pitää toistaa täällä sata kertaa ? Lapsethan nauraa kun sanoo "pippeli" tai "perse" - ja suorastaan repeää kun sanoo "pumppa".

        Yläkoululaisilla jotenkin käsitän vielä noin infantiilin käytöksen - tosin en enää seiskaluokan jälkeen. Mitä tämä "argumentaatio" siis kertoo Sinusta ?


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Muista, että voi sisältää myös niitä helposti hapettuvia tyydyttymättömiä rasvoja.

        Noiden tyydyttymättömien rasvahappojen hapettumisen etenemisen määrää sitten ympäristötekijät: jos on vettä mukana, niin nuo tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti (siksi tällaiset vettä sisältävät tuotteet tulee säilyttää jääkaapissa), mutta esim. 100 % rasva säilyy hapettumatta pitkiä aikoja vaikka sitä säilyttää huoneen lämpötilassa.

        Tässäkään ei valehtelu auta asiaa.

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        Onko suolihuuhtelu vähän sellainen kihikihi-juttu, että sitä pitää toistaa täällä sata kertaa ? Lapsethan nauraa kun sanoo "pippeli" tai "perse" - ja suorastaan repeää kun sanoo "pumppa".

        Yläkoululaisilla jotenkin käsitän vielä noin infantiilin käytöksen - tosin en enää seiskaluokan jälkeen. Mitä tämä "argumentaatio" siis kertoo Sinusta ?

        Auttaisiko suolihuuhtelu lautasmopoilijaa?

        http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat Suolihuuhtelusta ei hyötyjä mutta paljon haittoja/1135268319992?ref=tf_iHSuutisboksi_p1


      • Joku vaan
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        Todella sääliksi käy tätä lautasmopoilijaa.


      • 09876
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Mitä tässä on oikein käännetty ? Tieteellinen tietämys sanoo, että voi hapettuu (pilaantuu) helposti - ja siksi sitä pitää säilyttää jääkaapissa. Rypsiöljy säilyy pilaantumattomana huoneenlämmössä pitkiä aikoja.

        >

        Jep, ja nuo "luonnolait" voidaan tarkistaa tieteellisistä tutkimuksista.

        "Mitä tässä on oikein käännetty ? Tieteellinen tietämys sanoo, että voi hapettuu (pilaantuu) helposti - ja siksi sitä pitää säilyttää jääkaapissa."

        "Jep, ja nuo "luonnolait" voidaan tarkistaa tieteellisistä tutkimuksista. "

        Missä tutkimus?

        Onko mokomaa vaertailtu tieteellisin menetelmin? Kumpi eltaantuu nopeammin tai haisoo voi vai margariini.


      • Heh !
        09876 kirjoitti:

        "Mitä tässä on oikein käännetty ? Tieteellinen tietämys sanoo, että voi hapettuu (pilaantuu) helposti - ja siksi sitä pitää säilyttää jääkaapissa."

        "Jep, ja nuo "luonnolait" voidaan tarkistaa tieteellisistä tutkimuksista. "

        Missä tutkimus?

        Onko mokomaa vaertailtu tieteellisin menetelmin? Kumpi eltaantuu nopeammin tai haisoo voi vai margariini.

        >

        Se oli esillä ihan pari viikkoa sitten palstalla (en jaksa kaivaa sitä).

        >

        Onhan se tietysti tärkeää tietoa, mikä rasva hapettuu nopeimmin. Kyllä sitä on tieteellisesti tutkittu.

        Margariinin kohdalla on tietysti sama ongelma kuin voin tapauksessa: mikrobitoiminta hapettaa kun tuotteessa on mikrobitoiminnan mahdollistavaa vettä. Säilyttäkää siis niitä molempia jääkaapissa. Rypsiöljy sen sijaan säilyy huoneen lämpötilassa oikein hyvin hapettumatta.


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        Eli kyykistyit siitä, että voi hapettuu myös. Et pystynyt sanomaan mitään siihen vastaan.

        Miltä muuten tuntuu kun täysin tietoisesti valehtelet minun sanomisistani (uskontosi pelastamiseksi) ? Eikö tuolle ole tautiluokituskin, mytomania.

        Tosiaan, en ole kirjoittanut kuten rasvapaska väittää. Hän valehtelee suoraan minun kirjoituksistani. [Tämä selvitettiin muualla.]


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        Eli kyykistyit siitä, että voi hapettuu myös. Et pystynyt sanomaan mitään siihen vastaan.

        Miltä muuten tuntuu kun täysin tietoisesti valehtelet minun sanomisistani (uskontosi pelastamiseksi) ? Eikö tuolle ole tautiluokituskin, mytomania.

        Tosiaan, en ole kirjoittanut kuten rasvapaska väittää. Hän valehtelee suoraan minun kirjoituksistani. [Tämä selvitettiin muualla.]

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Se oli esillä ihan pari viikkoa sitten palstalla (en jaksa kaivaa sitä).

        >

        Onhan se tietysti tärkeää tietoa, mikä rasva hapettuu nopeimmin. Kyllä sitä on tieteellisesti tutkittu.

        Margariinin kohdalla on tietysti sama ongelma kuin voin tapauksessa: mikrobitoiminta hapettaa kun tuotteessa on mikrobitoiminnan mahdollistavaa vettä. Säilyttäkää siis niitä molempia jääkaapissa. Rypsiöljy sen sijaan säilyy huoneen lämpötilassa oikein hyvin hapettumatta.

        Luonnonlaeista:

        >"Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        >

        Tieteellinen tieto kertoo muuta (kuten on jo varmasti kymmenen kertaa käyty läpi - ja joka kerta rasvapaska joutuu kyykistymään sen edessä): voi hapettuu rypsiöljyä helpommin siksi, kun siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy hyvänä huoneenlämmössä, mutta voi on pakko säilyttää viileässä, ettei se pilaannu.

        Mene nyt vaan kiltisti takaisin sinne häpeälomallesi. Sait täältä takkiisi niin rujosti, ettet pystynyt kirjoittamaan tänne pitkään aikaan. Tilanne ei ole muuttunut: olet edelleen syväkyykyssä.


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Tuoretta tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        Ai niin:

        rasvapaska kirjoittaa minun sanomisistani:
        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."
        Mwahahaha.

        Kuitenkin minun kirjoitukseni meni näin:
        Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Elimistössä on jokin hapettava kohtio, jonka siis PUFA hapettuessaan pelkistää.

        Tässä siis hihhuli yrittää valehdella minun sanoneen asioita, joita en vaan yksinkertaisesti ole sanonut. Siitä voi toki päätellä hihhulin "argumenttien" tason: moinen valehtelu hänet häpeälomalle pistikin (mutta kun muutakaan argumenttia ei ole, niin pakkohan hänen on valehdella). Säälittävää. Pysy nyt ihmeessä siellä häpeälomallasi vaan äläkä tule tänne enää esittelemään idiotismiasi.


      • 55
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Tieteellinen tieto kertoo muuta (kuten on jo varmasti kymmenen kertaa käyty läpi - ja joka kerta rasvapaska joutuu kyykistymään sen edessä): voi hapettuu rypsiöljyä helpommin siksi, kun siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy hyvänä huoneenlämmössä, mutta voi on pakko säilyttää viileässä, ettei se pilaannu.

        Mene nyt vaan kiltisti takaisin sinne häpeälomallesi. Sait täältä takkiisi niin rujosti, ettet pystynyt kirjoittamaan tänne pitkään aikaan. Tilanne ei ole muuttunut: olet edelleen syväkyykyssä.

        "Tieteellinen tieto kertoo muuta (kuten on jo varmasti kymmenen kertaa käyty läpi - ja joka kerta rasvapaska joutuu kyykistymään sen edessä): voi hapettuu rypsiöljyä helpommin siksi, kun siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy hyvänä huoneenlämmössä, mutta voi on pakko säilyttää viileässä, ettei se pilaannu."

        Ai Tollolassa varmaan luullaan näin? Vesi ei ole hapettumisen aiheuttaja vaan happi. Happea on tunnetusti myös ilmassa. Kyllä rypsiöljy eltaantuu nopeasti, jos se pääsee ilman kanssa tekemisiin.

        Tuollaisia viisaksuksia mitä sinä esitän . . voi voi.


      • Heh !
        55 kirjoitti:

        "Tieteellinen tieto kertoo muuta (kuten on jo varmasti kymmenen kertaa käyty läpi - ja joka kerta rasvapaska joutuu kyykistymään sen edessä): voi hapettuu rypsiöljyä helpommin siksi, kun siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy hyvänä huoneenlämmössä, mutta voi on pakko säilyttää viileässä, ettei se pilaannu."

        Ai Tollolassa varmaan luullaan näin? Vesi ei ole hapettumisen aiheuttaja vaan happi. Happea on tunnetusti myös ilmassa. Kyllä rypsiöljy eltaantuu nopeasti, jos se pääsee ilman kanssa tekemisiin.

        Tuollaisia viisaksuksia mitä sinä esitän . . voi voi.

        >

        Vesi on mikrobitoiminnan mahdollistava aine. Tuo mikrobitoiminta hapettaa voin. Rypsiöljyssä ei ole vettä, joten se säilyy huoneenlämmössä. Voi pitää säilyttää jääkaapissa.

        >

        Älä nyt hullujas puhu. Rypsiöljy voi olla ihan vapaasti pöydällä pitkiäkin aikoja pilaantumatta (vaikka sillä on siis koko ajan happikosketus). Tarvitaan jokin aktivoiva tekijä, että happi reagoi rasvan kanssa.


      • 55
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Vesi on mikrobitoiminnan mahdollistava aine. Tuo mikrobitoiminta hapettaa voin. Rypsiöljyssä ei ole vettä, joten se säilyy huoneenlämmössä. Voi pitää säilyttää jääkaapissa.

        >

        Älä nyt hullujas puhu. Rypsiöljy voi olla ihan vapaasti pöydällä pitkiäkin aikoja pilaantumatta (vaikka sillä on siis koko ajan happikosketus). Tarvitaan jokin aktivoiva tekijä, että happi reagoi rasvan kanssa.

        "Vesi on mikrobitoiminnan mahdollistava aine. Tuo mikrobitoiminta hapettaa voin."

        Vesi kyllä edesauttaa mätänemistä, mutta happi eltaannuttaa tyydyttymättömät rasvat. Lapsikin tuon tajuaa.

        "Älä nyt hullujas puhu. Rypsiöljy voi olla ihan vapaasti pöydällä pitkiäkin aikoja pilaantumatta (vaikka sillä on siis koko ajan happikosketus). Tarvitaan jokin aktivoiva tekijä, että happi reagoi rasvan kanssa. "

        Oijoi. Täyttä tietämättömyyttä. Voi kokeilla kotonasi tuon jutun!

        Hyvää jatkoa vaan sinne Tollollaan!


      • joku vaan
        55 kirjoitti:

        "Vesi on mikrobitoiminnan mahdollistava aine. Tuo mikrobitoiminta hapettaa voin."

        Vesi kyllä edesauttaa mätänemistä, mutta happi eltaannuttaa tyydyttymättömät rasvat. Lapsikin tuon tajuaa.

        "Älä nyt hullujas puhu. Rypsiöljy voi olla ihan vapaasti pöydällä pitkiäkin aikoja pilaantumatta (vaikka sillä on siis koko ajan happikosketus). Tarvitaan jokin aktivoiva tekijä, että happi reagoi rasvan kanssa. "

        Oijoi. Täyttä tietämättömyyttä. Voi kokeilla kotonasi tuon jutun!

        Hyvää jatkoa vaan sinne Tollollaan!

        Kokeiltu on.

        8 kk avatun rypsiöljypullon säilytys viileässä kesäsämökin ruokakomerossa talven yli ei ole tuottanut maku-, haju-, tai ulkonäköhaittoja. Voille 3 viikkoa maakuopassa tuotti kaikkia niitä.

        Syy on veden. Se mahdollistaa hydrolyysin eli vapaiden rasvahappojen muodostamisen ja mikrobitoiminnan. Molemmat pilaavat rasvaa.

        Mikrobit käyttävät ravintonaan voin hiilihydraatteja ja rasvoja. Vaikutus moninkertaistaa voin pilaantumisen.

        Alkeellisissa oloissa voi on helppo pitää pilaantumattomana joko poistamalla ympäristöstä happi (upottamalla voi veteen ja vaihtamalla vesi säännöllisesti) tai vesi voista. Molempia konsteja on käytetty alkeellisissa oloissa voin säilyttämiseen.


      • Heh !
        55 kirjoitti:

        "Vesi on mikrobitoiminnan mahdollistava aine. Tuo mikrobitoiminta hapettaa voin."

        Vesi kyllä edesauttaa mätänemistä, mutta happi eltaannuttaa tyydyttymättömät rasvat. Lapsikin tuon tajuaa.

        "Älä nyt hullujas puhu. Rypsiöljy voi olla ihan vapaasti pöydällä pitkiäkin aikoja pilaantumatta (vaikka sillä on siis koko ajan happikosketus). Tarvitaan jokin aktivoiva tekijä, että happi reagoi rasvan kanssa. "

        Oijoi. Täyttä tietämättömyyttä. Voi kokeilla kotonasi tuon jutun!

        Hyvää jatkoa vaan sinne Tollollaan!

        >

        Kyllä vesi edesauttaa kaikenlaista mikrobitoimintaa. Anaerobisesta mikrobitoiminnasta käytetään nimeä mäteneminen, aerobinen on sitten toinen reaktio.

        >

        Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin.

        Eihän muutkaan kuiva-aineet (näkkileipä, jauhot, kuivaliha jne.) pilaannu helposti, niin miksi ihmeessä sitten rypsiöljy pilaantuisi ?

        >

        Tämä on toki tutkittu ihan tieteellisesti. Tulos on: voi hapettuu, koska siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy pitkiä aikoja pilaantumatta.


      • 55
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Kyllä vesi edesauttaa kaikenlaista mikrobitoimintaa. Anaerobisesta mikrobitoiminnasta käytetään nimeä mäteneminen, aerobinen on sitten toinen reaktio.

        >

        Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin.

        Eihän muutkaan kuiva-aineet (näkkileipä, jauhot, kuivaliha jne.) pilaannu helposti, niin miksi ihmeessä sitten rypsiöljy pilaantuisi ?

        >

        Tämä on toki tutkittu ihan tieteellisesti. Tulos on: voi hapettuu, koska siinä on vettä. Rypsiöljy säilyy pitkiä aikoja pilaantumatta.

        "Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin"

        Mitä margariini sisältää?

        "Mutta asialla on vielä kääntöpuolensa. Tyydyttymättömissä rasvoissa on nimensä mukaisesti vielä kaksoissidoksissa reaktiopotentiaalia, ja ne reagoivat helposti. Erityisen helposti ne reagoivat ilman hapen kanssa - tuohon kaksoissidokseen sitoutuu happiatomi, ja muodostuu rasvahappoperoksidi. Tätä kutsutaan triviaalinimellä härskiintyminen tai eltaantuminen. Rasvahapoista muodostuu peroksidaation seurauksena vapaita rasvahapporadikaaleja, jotka ovat myrkyllisiä. Mutta jo eltaantuneen rasvan hyvin epämiellyttävä haju on yleensä riittävän voimakas asia varoittamaan, että tämän rasvan parasta ennen -päivämäärä on mennyt ohi. [Rasva toki kelpaa tämän jälkeen mainiosti vaikkapa polttoaineeksi tai biodieselin raaka-aineeksi.] Ja mitä juoksevampi rasva on, sitä enemmän sen rasvahapoissa on kaksoissidoksia ja sitä herkemmin se hapettuu - ja sitä nopeammin se myös härskiintyy. Jääkaappimargariini on nimensä mukaisesti tarkoitettu säilytettäväksi jääkaapissa - se härskiintyy nopeasti huoneenlämmössä.

        Tästä syystä meillä oli avomeripurjehduksellamme mukana voita ja juustoa. Ne ovat kovia rasvoja eivätkä ne pilaannu huoneenlämmössä - niitä voi säilyttää paketissaan viikkotolkulla ilman että ne pilaantuvat. Meillä ei ollut jääkaappia käytössä, kiitos sähkövirran rajoitetun saannin, joten jouduimme kiinnittämään säilyvyyteen erityistä huomiota. Useiden juustojen maku itse asiassa vain paranee siitä."

        http://takkirauta.blogspot.com/2010/09/suuri-rasvasota-eli-kemiaa.html

        "Tämä on toki tutkittu ihan tieteellisesti. "

        Tollolan yliopistossako?


      • Heh !
        55 kirjoitti:

        "Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin"

        Mitä margariini sisältää?

        "Mutta asialla on vielä kääntöpuolensa. Tyydyttymättömissä rasvoissa on nimensä mukaisesti vielä kaksoissidoksissa reaktiopotentiaalia, ja ne reagoivat helposti. Erityisen helposti ne reagoivat ilman hapen kanssa - tuohon kaksoissidokseen sitoutuu happiatomi, ja muodostuu rasvahappoperoksidi. Tätä kutsutaan triviaalinimellä härskiintyminen tai eltaantuminen. Rasvahapoista muodostuu peroksidaation seurauksena vapaita rasvahapporadikaaleja, jotka ovat myrkyllisiä. Mutta jo eltaantuneen rasvan hyvin epämiellyttävä haju on yleensä riittävän voimakas asia varoittamaan, että tämän rasvan parasta ennen -päivämäärä on mennyt ohi. [Rasva toki kelpaa tämän jälkeen mainiosti vaikkapa polttoaineeksi tai biodieselin raaka-aineeksi.] Ja mitä juoksevampi rasva on, sitä enemmän sen rasvahapoissa on kaksoissidoksia ja sitä herkemmin se hapettuu - ja sitä nopeammin se myös härskiintyy. Jääkaappimargariini on nimensä mukaisesti tarkoitettu säilytettäväksi jääkaapissa - se härskiintyy nopeasti huoneenlämmössä.

        Tästä syystä meillä oli avomeripurjehduksellamme mukana voita ja juustoa. Ne ovat kovia rasvoja eivätkä ne pilaannu huoneenlämmössä - niitä voi säilyttää paketissaan viikkotolkulla ilman että ne pilaantuvat. Meillä ei ollut jääkaappia käytössä, kiitos sähkövirran rajoitetun saannin, joten jouduimme kiinnittämään säilyvyyteen erityistä huomiota. Useiden juustojen maku itse asiassa vain paranee siitä."

        http://takkirauta.blogspot.com/2010/09/suuri-rasvasota-eli-kemiaa.html

        "Tämä on toki tutkittu ihan tieteellisesti. "

        Tollolan yliopistossako?

        >

        Margariini toki hapettuu yhtä helposti kuin voikin. Niitä molempia tulee säilyttää jääkaapissa.

        Kyse olikin rypsiöljystä (Yritätkö nyt puhua asian vierestä ? Muista, että se on kyykistymisen tunnustamista.)

        >

        Ei taida olla ihan tieteellisesti pätevä lähde vai mitä ?

        Jep, uskomukset ei nyt oikein käy todisteeksi vaikka ne olisi kirjoitettu blogiin.

        >

        Olet kyllä nähnyt tieteelliseksi todetun julkaisun asiasta.

        >

        Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin.

        Eihän muutkaan kuiva-aineet (näkkileipä, jauhot, kuivaliha jne.) pilaannu helposti, niin miksi ihmeessä sitten rypsiöljy pilaantuisi ?


      • Se siitä
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Margariini toki hapettuu yhtä helposti kuin voikin. Niitä molempia tulee säilyttää jääkaapissa.

        Kyse olikin rypsiöljystä (Yritätkö nyt puhua asian vierestä ? Muista, että se on kyykistymisen tunnustamista.)

        >

        Ei taida olla ihan tieteellisesti pätevä lähde vai mitä ?

        Jep, uskomukset ei nyt oikein käy todisteeksi vaikka ne olisi kirjoitettu blogiin.

        >

        Olet kyllä nähnyt tieteelliseksi todetun julkaisun asiasta.

        >

        Ja sitten kun noita tyydyttymättömiä on esim. voissa, niin tuo mikrobitoiminta saa hapen reagoimaan rasvaan hapettaen voin.

        Eihän muutkaan kuiva-aineet (näkkileipä, jauhot, kuivaliha jne.) pilaannu helposti, niin miksi ihmeessä sitten rypsiöljy pilaantuisi ?

        Eli tajuat sen, että tyydyttynyt rasva ei voi hapettua vaan tyydyttymättömät onkin toinen juttu!

        Voi Finelin mukaan:

        rasvahapot yhteensä 76.7 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot tyydyttyneet 52.8 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 19.4 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot monityydyttymättömät 2.6 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

        Ja rypsäri:

        rasvahapot yhteensä 98.4 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 59.6 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot monityydyttymättömät 33.0 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama


        Voi säilyvyys ei tunnu olevan mikään ongelma. Jos olisi niin siitä poistettaisiin vesi kokonaan.

        Eli edustatte Tollolaa hyvinkin.


      • Heh !
        Se siitä kirjoitti:

        Eli tajuat sen, että tyydyttynyt rasva ei voi hapettua vaan tyydyttymättömät onkin toinen juttu!

        Voi Finelin mukaan:

        rasvahapot yhteensä 76.7 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot tyydyttyneet 52.8 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 19.4 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot monityydyttymättömät 2.6 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

        Ja rypsäri:

        rasvahapot yhteensä 98.4 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 59.6 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama
        rasvahapot monityydyttymättömät 33.0 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama


        Voi säilyvyys ei tunnu olevan mikään ongelma. Jos olisi niin siitä poistettaisiin vesi kokonaan.

        Eli edustatte Tollolaa hyvinkin.

        >

        Niin, siitä ei ole kai koskaan ollut epäselvyyksiä.

        >

        Mutta PUFA:n määrä ei vaikuta sen hapettumiseen. Se hapettuu, jos on hapettavat olosuhteet. Ja tosiaan, kun on vettä (ja mikrobeja), on hapettavat olosuhteet. Siksi voi pitää säilöä jääkaapissa mutta rypsiöljy säilyy huoneenlämmössä.

        >

        Juurihan "joku vaan" tuossa selitti, että voista todellakin poistetaan vesi (voita tehdään gheetä), jotta siitä saadaan säilyvää tavaraa. Lue ihmeessä hänen viestinsä.

        >

        Heh, jaa minä ? Sinä kuitenkin olet se, joka tässäkin asiassa tukeutuu uskomuksiin.


      • Heh !
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Niin, siitä ei ole kai koskaan ollut epäselvyyksiä.

        >

        Mutta PUFA:n määrä ei vaikuta sen hapettumiseen. Se hapettuu, jos on hapettavat olosuhteet. Ja tosiaan, kun on vettä (ja mikrobeja), on hapettavat olosuhteet. Siksi voi pitää säilöä jääkaapissa mutta rypsiöljy säilyy huoneenlämmössä.

        >

        Juurihan "joku vaan" tuossa selitti, että voista todellakin poistetaan vesi (voita tehdään gheetä), jotta siitä saadaan säilyvää tavaraa. Lue ihmeessä hänen viestinsä.

        >

        Heh, jaa minä ? Sinä kuitenkin olet se, joka tässäkin asiassa tukeutuu uskomuksiin.

        Ja tällä viestilläni pistin hihun jälleen kyykkyyn: tulos on täydellinen hiljaisuus kun argumentit käyvät ylivoimaisiksi.

        No, enpä tietenkään odottanutkaan, että VHH-hihhuli olisi niin rehti, että tulisi myöntämään asian.


      • Se siitä
        Heh ! kirjoitti:

        Ja tällä viestilläni pistin hihun jälleen kyykkyyn: tulos on täydellinen hiljaisuus kun argumentit käyvät ylivoimaisiksi.

        No, enpä tietenkään odottanutkaan, että VHH-hihhuli olisi niin rehti, että tulisi myöntämään asian.

        "Ja tällä viestilläni pistin hihun jälleen kyykkyyn: tulos on täydellinen hiljaisuus kun argumentit käyvät ylivoimaisiksi."

        Olen hämmästymyt! Eikö Tollolassa osata eroittaa eltaantumista mätänemisestä.


      • Heh !
        Se siitä kirjoitti:

        "Ja tällä viestilläni pistin hihun jälleen kyykkyyn: tulos on täydellinen hiljaisuus kun argumentit käyvät ylivoimaisiksi."

        Olen hämmästymyt! Eikö Tollolassa osata eroittaa eltaantumista mätänemisestä.

        >

        Hihu on hyvä vaan ja lukee tuon viestin, joka edessä kyykistyit (tosiaan, jos sanottavaa ei ole, niin ei sitä sitten enää ketjussa jäljempänä yritetä inistä uudelleen, dorka).


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        >

        Hihu on hyvä vaan ja lukee tuon viestin, joka edessä kyykistyit (tosiaan, jos sanottavaa ei ole, niin ei sitä sitten enää ketjussa jäljempänä yritetä inistä uudelleen, dorka).

        Kesäistä tuotantoasi:

        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olet asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • rasvaista menoa
        Heh ! kirjoitti:

        Ai niin:

        rasvapaska kirjoittaa minun sanomisistani:
        20: "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."
        Mwahahaha.

        Kuitenkin minun kirjoitukseni meni näin:
        Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Elimistössä on jokin hapettava kohtio, jonka siis PUFA hapettuessaan pelkistää.

        Tässä siis hihhuli yrittää valehdella minun sanoneen asioita, joita en vaan yksinkertaisesti ole sanonut. Siitä voi toki päätellä hihhulin "argumenttien" tason: moinen valehtelu hänet häpeälomalle pistikin (mutta kun muutakaan argumenttia ei ole, niin pakkohan hänen on valehdella). Säälittävää. Pysy nyt ihmeessä siellä häpeälomallasi vaan äläkä tule tänne enää esittelemään idiotismiasi.

        Kylläpä on taas ollut kova selittely päällä täällä:

        Kesällä runoilit seuraavaa:

        "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olit asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • Heh !
        rasvaista menoa kirjoitti:

        Kylläpä on taas ollut kova selittely päällä täällä:

        Kesällä runoilit seuraavaa:

        "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Mwahahaha.

        Olit asioista pihalla kuin lumiukko.

        Margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        Heh, loistavaa, nostit sen viestiketjun, jonka vuoksi jouduit lähtemään häpeälomalle. Tuossahan osoitettiin, että valehtelit suoraan.


      • kyllä kansa karppaa
        Heh ! kirjoitti:

        Heh, loistavaa, nostit sen viestiketjun, jonka vuoksi jouduit lähtemään häpeälomalle. Tuossahan osoitettiin, että valehtelit suoraan.

        Minäkin huomasin kesällä kun runoilit täällä seuraavaa:

        "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Tosiasiassa kuitenkin margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu. Kyseessä on näitten rasvojen lunnollinen ominaisuus, johon sinä et voi vaikuttaa uskonnollasi.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.


      • Heh !
        kyllä kansa karppaa kirjoitti:

        Minäkin huomasin kesällä kun runoilit täällä seuraavaa:

        "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Tästä syystä PUFA ei hapetu."

        Tosiasiassa kuitenkin margariini ja rypsiöljy hapettuvat, voi taas ei hapetu. Kyseessä on näitten rasvojen lunnollinen ominaisuus, johon sinä et voi vaikuttaa uskonnollasi.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00037

        "tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka hapettuvat tyydyttyneitä herkemmin".

        Antti Arokin tunnustaa asian, mutta Pekka Puska ei tunnusta, sillä hänen ikiomat totuutensa muokkaantuvat täysin sen mukaan, mikä häntä hyödyttää.

        Hapettuminen eli härskiintyminen tapahtuu mm. hapen, lämmön ja valon vaikutuksesta (ei siis suinkaan vain paistaessa) ja kyseessä on samanlainen perustotuus tieteen parissa kuin että maapallo on pyöreä:

        Mitä tyydyttyneempi rasva, sitä vähemmän se hapettuu.

        Heh, nyt "rasvaista menoa" ei enää uskalla käyttää omaa nimimerkkiään. Hänet on siis kyykytetty jälleen totaalisesti. Häpeälomalle, mars !

        >

        Tarkastakoon jokainen tästä viestistäni, mitä oikeasti kirjoitin: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10034742#comment-50637006
        "Jep, elimistössä ei käsittääkseni ole ilmaa. Elimistössä on jokin hapettava kohtio, jonka siis PUFA hapettuessaan pelkistää."

        Hihhulin argumentti oli siis suora vale siitä, mitä olen kirjoittanut. Säälittävääkö ? Jep, niin säälittävää, että aiheutti rasvaisen menon häpeäloman jo kertaalleen.

        >

        Toki sen tietää kaikki, että tyydyttymätön hapettuu (kun siinä on tuplasidos). Elimistössä tapahtuvat hapetus-pelkistysprosessin vaikutus vaan on aika tavalla hypoteesien varassa, mutta se sentään tiedetään, että tyydyttymättömän käyttäminen alentaa merkittävästi sydäntautiriskiä, joten mahdollisessa reaktiossa tapahtuu jotain elimistön kannalta positiivista.

        >

        Kyllä kyllä. Samoin myös se on perustietoutta, että tuo hapettuminen on äärimmäisen hidasta ilman vettä. Kaikki vettä sisältävät rasvathan hapettuvat helposti, jos ne sisältävät vähänkin tyydyttymättömiä rasvoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      3210
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1620
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1389
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      157
      1257
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1188
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1019
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      932
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe