Hevosen raipan käyttö

HH

Onko oikein jos tekee niin että ottaa toisen käden pois toisesta ohjasta ja läimäsee hevosen peffalle ???

8

4494

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HH

      itse en tee niin !!!!!

    • nana:))

      No riippuu onkos sinulla käytössä lyhyt poni/esteraippa vai sitten pitempi kouluraippa. Sillä poniraipalla nimenomaan laitetaan ohjat toiseen käteen ja näpäytetään raippakädellä pieni "pohkeen vahvistus" suoraan pohkeen taakse ei sinne pehvalle tai nälkäkuoppaan. :)) Ja eihän raippaa tarvitse käyttää kuin vaan sillon jolloin heppa ai kuuntele pohjetta tai maiskutusta. Kouluraipalla ei tarvitse irrottaa kättä, mutta silti raipalla näpäytetään pohkeen taakse. :)))

    • muuumiponi1

      Sillä ei ole mitään väliä annatko raippaa poni-,este-, vai kouluraipalla. Se ei ole se olennainen asia tässä.
      Jos hevonen on laiska, ei kuuntele ääni-, pohjeapuja voit tosiaan antaa hevoselle pienen pohkeen vahvistuksen pohkeen taakse, niinkuin nana kertoi. Jos siitä ei hepo rupea liikkumaan niin itse yleensä annan ihan napakan raipan muistutuksen. Yleensä sen jälkeen en anna enää raippaa, eikä yleensä minun tarvitse edes raippaa käyttää! :)

    • Dand

      lapset ovat paniikissa aina raipan käytöstä. jos tarkkailisitte miten hevoset kohtelevat toisiaan laumassa (kun ojentavat toisiaan) ymmärtäisitte ettei se pieni raipan läpsäys ole kuin pieni huomautus hevosen nahkassa.

    • heppatytåååå

      Kyllä on oikein! Jos hevonen ei kuuntele yhtään mitään, näpsäytän raipalla kaulalle, ja jos siitä ei ole mitään tehoa läjäytän perseelle. Kerran valmennuksessa ratsastin hitaammalla ja jäykemmällä hevosella. Verkkasin laukassa ja läsäytin perseelle raipalla pitkän sivun alussa ja suoraan sanottuna kaahasin muutaman kierroksen, ei ollut hitaudestakaan enää tietoakaan!

    • Kht Tuulenpuuska

      Ei se pahalta tunnu hevosesta kun katsoo niiden leikkejä ja muita laitumella... -.- mutta ite en kuitenkaan käytä raippaa kun e ole tarvinnut juurikaan mutta jos tarvitsee niin kyllä inä sitä käytän! ^^ Kyllä sen totella pitää ta perkele se menee ihan pilalle!! Sit se ei tottele ketään... Esim. ku noi pienet kakarat käy ratsastaa hevosia nii site ne saatanan korkeatasoiset hevoset menee ihan pilalle mutta se on opettajan vika! Vittu saa joka tunti alkeiskurssilaisten jälkeen ain tapella puolta tuntia et ne tottelis... -.-

    • _katherine_

      Raipan (kuten minkä tahansa asian kanssa) pyritään siihn, että kevyt kosketus riittää. Hevonen on erittäin herkkä eläin ja taatusti tuntee jo kevyenkin napautuksen. Joskus kevyt napautus ei kuitenkaan riitä, jolloin tulee käyttää hieman kovempia apuja.

      Raipan käyttö riippuu myös tilanteesta ja raipan mallista.

      Esteraippa on lyhyt ja päässä on leveä lätkä. Sitä käytetään lähinnä kun hevonen on kieltämässä esteelle. Tällöin hevosen pitää oikeasti reagoida reippaasti, joten yleensä raippaa käyteän ottamalla ohjat yhteen käteen ja lämäisemällä lautasille.

      Kouluraippaa käytetään yleensä niin, että kädet pidetään mahdollisimman paikallaan, jotta rtaipan käyttö ei häiritsisi ratsastusta. Raippalla voi napautaa kevyesti pohkeen taakse (/satulahuovan takareunan taakse) tai hevosen takajalkoihin (kintereen yläpuolelle).

    • ratsastaja123

      Hei! Mun heppa tarvis muistutuksen aina ennen estettä :0 Muuten luultavammin kieltää, tai oikeastaan en tiedä miten minun poni kulkee kisoissa, ikinä ei olla oltu, mutta jos tarve vaatisi niin tarvis kyllä ennen estettä rohkaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe