Muistatko 1. koulupäivän?

hymytyttöpatsas

Koulujen alku on nyt vahvasti käsillä. Miten on palstalaiset, muistatteko ihka ensimmäisen koulupäivänne? Tuleeko jollekin syksyisin vieläkin tunne, että pitäisi päästä Tiimariin ostamaan uusia vihkoja? :)

12

108

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeps.

      Muistan. Äiti sanoi aina ennen kuoluikääni, että pahat pojat joutuvat tuonne ja sinnehän se minut sitten kerran talutti, kouluun.

    • En muista mitään siitä kun menin ensimmäiselle luokalle eka päivänä peruskoulussa. Et sori.

    • ala-aste kiva

      tosi vähän

      kiva oli kun oppi lukeen

    • Siitä on niin kauan, että suurin osa muistista on liuennut viemäriin, mutta muistan kuitenkin jotain, ja nimenomaan ensimmäisestä koulupäivästä: olin innoissani. Minusta oli todella siistiä päästä kouluun. Vanhemmat saivat olla mukana, minulla oli isä. Muistan juosseeni innoissani joltain välitunnilta takaisin luokkaan (päivä tuskin oli kovin pitkä, mutta yhtä tuntia pidempi ainakin); juoksin, ja eräs toinen poika kampitti minut. Tervetuloa kouluun, tervetuloa alemmalle tasolle.

      • Atm nro 28

        Yt-pojat ottavat heti asemansa. Tuossa iässä tytöt eivät ehkä vielä aktiivisesti palkitse yt-poikia, kun nämä rääkkävät at-poikia. Eiväthän ne YTP:t itsekään tee sitä palkkion toivossa, mutta tiedostamattaan valmistautuvat siihen esiteini-ikään, jolloin tytöt ottavat palkitsemisjärjestelmän käyttöön, niin että YTP:t saavat vielä yhden ylimääräisen (ja todella tärkeän) motiivin kiusata ATP:ia.


    • -Ninniina

      Muistan. Itkin ja jännitin, mutta jo ekana päivänä alkanut tekstiilityö oli mielenkiintoista. Siitä se sitten lähti ja 17 vuotta kävin kouluja. Nykyään korkeakoulututkinnon suorittaneena istun jo kolmatta vuotta kortistossa. Viime yönä heräsin pohtimaan mikä suomalaisessa koulujärjestelmässä on vikana. Päädyin siihen että omatoimista käytännön aktiivisuutta ei opeteta ollenkaan. Siksi meistä kasvaa ulkopuolisen maailman armopalojen varassa eläviä ikuisia odottajia.

    • Darth

      Muistan pihalla nimenhuudon, jossa meidät jaettiin eriluokille ja kuinka pääsin kaverin kanssa samalle luokalle.

      2 vuotta vanhemman veljeni ensimmäisen koulupäivän muistan kuitenkin paremmin. Isäni oli saattamassa veljeä ja minä olin mukana. Oppilaita huudettiin jonoihin nimen perusteella, mutta kiikut kiinnostivat minua enemmän. Kävin kiikkumassa pari minuuttia kun huomasin, että kaikki olivat hävinneet kuin savuna ilmaan. Pihamaa oli aivan tyhjä. Menin ovesta sisälle kouluun ja ajattelin, että isän täytyy olla vielä käytävässä. Mutta käytävällä ei ollut ketään ja kaikki ovet olivat kiinni etten tiennyt minne mennä.

      Kun en tiennyt mitä tehdä, ajattelin mennä kotiin äidin luokse. Matka ei onneksi ollut kuin parisataa metriä ja hissillä ylös soittamaan ovikelloa. Enpä tiennyt, että syy miksi isä oli saattamassa johtui siitä, että äidillä oli jokin lääkärillä käynti. Ei muuta kuin menin kotitalon etupihalle haahuilemaan yksinäni, mistä isäni sitten kävi minut 5-10 minuutin kuluttua hakemassa, kun lopulta muisti, että minä olin kadonnut.

      Eipä mitään suurta draamaa, enkä itkenyt, mutta 5 vuotiaalle eräänlainen twilight zone kokemus.

    • kumma juttu

      minkähän helvetin takia lapsi joka ei ole vielä ollut koulussa osaa silti pelätä ja nähdä sen jotenkin aivan erilailla ahdistavana kuin muut asiat - jotka nekin usein pelottaa muttei samalla lailla

      olin minäkin ollut tarhassa mutta tää oli jotain ihan muuta. näin sen jonkinmoisena orjatyönä, siirtymänä johonkin 50-luvun kouluun ja kauheaan kuriin

    • En muista yhtään, millaisia tuntemuksia koulun aloitus aiheutti. Kai se jännitti, mulla ei ainakaan ollut tiedossa etukäteen yhtään kaveria. Olin ollut perhepäivähoitajalla, ja muut lapset siellä oli mua nuorempia. Eli kukaan sieltä ei aloittanut mun kanssa koulua yhtäaikaa.

      Ei ole kyllä peruskoulua yhtään ikävä. Ala-asteella oli kyllä ihan kivaa. Mutta ne läksyt ja kokeet ja hiihtokilpailut... :P

    • Muistan!

      Mustan luokkahuoneen, paperin tuoksun, jyrkät portaat ja pronssisen kellon, jolla oppilaat kutsuttiin pihalta jonoon. Ihmisiä en muista ollenkaan. Lukuvuoden ensimmäisessä koulupäivässä on aika jotakin taikaa. Olenkin kokenut niitä pulpetin tuolla puolen 17 kappaletta; ensimmäinen oli vuonna 1970.

    • mm a-a

      Ekasta koulupäivästä en muista juuri muuta, kuin sen että äiti oli saattamassa :-). Muuten ala-asteesta muistan hyvin mm. aamun avaukset liikuntasalissa joissa laulettiin jotain virsiä. Kaikkialle mentiin parijonoissa, ruokailuun mennessä muodostettiin ensiksi jonot luokan ulkopuolelle ja ensimmäisten vuosien aikana välitunneiltakin tullessa muodostettiin ensiksi jono oven ulkopuolelle :-P.

      Parasta hupia ala-asteella oli hippa, jota aina välitunneilla leikittiin. Koulumme piha oli todella iso ja osittain kalliota ja metsää vielä silloin ja siellä oli tilaa juoksennella ja piiloutua vaikka puuhun :-).

    • WrappedInPlastic

      Mä muistan mun poni -repun. Ja Aapisen! Siinä oli tyttö nimeltä Sini, sitä sen veljen nimee mä en muistakaan..

      Meillä piti muuten nousta luokassa ylös, kun luokkaan tuli vieraita. Samoin noustiin ylös, kun vieras poistui. Tää oli 90 -luvun alussa. Muilla sama meiniki?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      92
      2513
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      184
      1609
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      77
      1529
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      92
      1323
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      75
      935
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      77
      798
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      771
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      709
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      41
      653
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      28
      630
    Aihe