Toimisiko

Asiaamiettinyt

Keskusteluketjuja lukeneena olen huomannut, että monessa todetaan parinvaihdon, kolmannen pyörän jne. olevan monesta hyvä fantasia, mutta että todellisuus on toista. Väite on sinäänsä helposti uskottavissa (itsellä ei kokemusta).

Toisaalta esim. miesten on helpompi sulattaa ajatus/sen näkeminen, että oma nainen on toisen naisen kanssa. Keskustelujen mukaan näin siksi, että mies ei koe tätä toista naista uhkaksi eikä näin tule mustasukkaiseksi.

Mieleeni putkahti ajatus, että jos vaihtoa kokeilisivat selvästi eri-ikäiset parit vältyttäisiinkö tältä mustasukkaisuudelta. Esim. noin 20 vuotias pari & yli 40 vuotias pari. Tällöin voisi kuivtella, ettei olisi aihetta mustasukkaisuuteen (ainakaan niin helposti).

Asiallisia kommentteja kaivaten.

ps. en kaipaa moralisointia parin vaihdosta yleensä, eikä kenenkään pidä tarvitse alkaa meuhkaamaan tekemistäni yleistyksistä, esim itse en ainakaan antaisi naiseni olla toisen naisen kanssa.......

7

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain ajatus

      Siis parinvaihtoa en lähde kritisoimaan, mutta ikäero sama, kuin on oma ikäkin, kuulostaa oudolta: kuulostaa enempi insesti fantasialta.

      • asiaamiettinyt

        Kiitos analyyttisestä vastauksesta.

        Mutta ny on mennyt termit pahemman kerran sekaisin.
        Insesti (lat. incestus 'siveetön') eli sukurutsa (myös sukurutsaus) on lähisukulaisten välistä sukupuolista kanssakäymistä. Näin ainakin wikipedian mukaan.

        Tarkoittanet varmaan pedofiilifantasiaa. Tosin pedofiilikin tarkoittaa sellaista, joka on kiinnostunut ainoastaan seksuaalisesti kehittymättömistä, esimurrosikäisistä lapsista. Lienee selvää, että yli parikumppisillä murroisikä ja täysiikäisyysraja on jo selvästi takanapäin.

        Joten en oikeastaan ymmärrä enää mitä lähdit hakemaa :D
        Joka tapauksessa pointtini olisi se voisiko "kuvio" toimia (tai tottakai voi toimia tietyillä ihmisillä, mutta toimisiko keskimäärin paremmin kuin samanikäisten parinvaihto)


    • rengastaja

      mä en kommentoi muuta mutta ihmettelen sitä miksi eri-ikäisyys estäisi mustasukkaisuuden tunteita? ihmiset ovat ihmisiä iästä huolimatta, ihastumisen tunteita voi syntyä aivan yhtä hyvin nuoremman ja vanhemman kuin saman ikäistenkin välille.

      entäpä tilanne jossa vanhemman parin jompi kumpi osapuoli huomaa että pystyykin sytyttämään vielä itseään huomattavasti nuoremman partnerin seksuaalisen halun, siitä hehkutus omalle parille. eikö voi aiheuttaa mustasukkaisuutta ja riitämättömyyden tunnetta toisessa?

      • asiaamiettinyt

        Totta ikä ei ole ihastumisen este. Keskuteluketjuissa kuitenkin usein esitetään homman kaatumista nimenomaan siihen, että toisen pelkona on tai toinen oikeasti myös löytää "paremman" kumppanin ja hylkää vanhansa.

        Ajatukseni onkin se, että selvä (esim 25vuotiaat vs. 50 vuotiaat) ikäero parien välillä estäisi jotakin osapuolta siltä pelolta, että toinen hylkäisi hänet ja alkaisi seurustelemaan tämän uupen "kaverin" kanssa.

        Kuten epäilet tässäkin "yhistelmässä" on varmasti vaarana mustasukkaisuus yms. negatiiviset tunteet, mutta ne kait kuuluvat enemmän tai vähemmän jokaiseen parisuhteeseen jossain vaiheessa. Ehkä tässä "yhistelmässä ne eivät kuitenkaan olisi niin voimakkaita, että ne kaataisivat suhteen.

        Minusta se että esim 50v mies/nainen saa syttymään 25v naisen/miehen ei ole mitään "huomaamista". Tästä luontoäiti kyllä pitää huolen jos vain henkilölle on sinuaantunut keskiverto ulkonäkö ja on perusterveellä tavalla pitänyt huoltaitsestään ja tyylistään


    • itsekin harrastava

      Nuoremman parin puolelta tuo ajatus voisi jollain etäisellä tavalla toimia. Mutta eihän mikään estä esimerkiksi nuorta ihastumista charmanttiin vanhempaan mieheen tai tyylikkääseen rouvaan? Jonkinasteiset sugardaddy tai -mama tilanteetkin lienevät mahdollisia.

      Kolikolla on kuitenkin toinenkin puoli. Täysin hatusta vetäistynä voisin kuvitella, että 50-vuotiaan parin rouvaa voisi mietityttää, kun oma mies käy luvan kanssa 25-vuotiaan sängyssä. Iho on kimmoisampi, rinnat terhakammat ja notkeuttakin löytyy kaikkiin asentoihin. Samalla tavalla vanhemman parin herra voi olla kateellinen nuoremman uroksen mieskunnolle ja pitkille sessioille, joihin itse ei ole kyennyt enää vuosiin.

      Itse en oikein usko, että mustasukkaisuus on ikäerosta kiinni. Tietenkin joissakin tapauksissa ikäero voi hälventää epäilyksiä. Takuukeinoksi en sitä uskaltaisi suositella.

      • rengastaja

        tämä on juuri se mitä minäkin ajattelin mutta en niin monisanaisesti ryhtynyt kelailemaan.


    • roskapostirobotti1

      Toimisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8069
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4572
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2220
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe