Mihin astrologia perustuu?

gggguu

Mihin astrologia perustuu? Miten taivaankappaleiden asennot taivaalla vaikuttavat meihin?

25

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisyydessä kaikki.

      Kenties kukaan ei tule kertomaan tietoa sinulle. Minäkään en tiedä sitä.
      Mutta oltuani 30 vuotta astrologiassa olen oppinut ihmisyyttä astrologien kirjoitusten pohjalta. Tieto on ollut hintansa väärti ja nyt osaan valita seurani.

    • babylonia

      Kaksoisvirranmaassa joskus tuhansia vuosia sitten vallinneeseen uskontoon ja muuhun hömppään. Ennustivat ne eläinten maksastakin ja lintujen lennosta ja unista.

      Lue tarkemmin esim 'Grimbergin kansojen historia', osat 1-2.

      • samaan kategoriaan

        oho, mä luin, että "lue tarkemmin Grimmin saduista.."


      • babylonia
        samaan kategoriaan kirjoitti:

        oho, mä luin, että "lue tarkemmin Grimmin saduista.."

        Grimbergin kansojen historia on kyllä jo vähän vanhanaikainen mutta on hauskaa iltalukemista.


    • Karma **

      Kiitos!
      Sven Stenberg on lopettamassa toimintaansa. Mies puhuu aina karmasta.
      Toivon hänen saavan osansa minulle tuottamastaan tuskasta seuraavaan elämäänsä.

      Olkoon tämä testamenttini hänelle.

      Laila Puustinen 2011 Helsinki.

    • aloittelija111

      Mun vähäisen tuntemukseni (olen vastikään kiinnostunut aiheesta) astrologia perustuu ajatukseen siitä, että aurinkokuntamme sähkömagneettinen kenttä (joka on siis tieteellisesti todistettu asia, maahan tulee mm. kosmista säteilyä, gammasäteilyä jne) vaikuttaa ihmisen omaan sähkömagneettiseen kenttään (mikä sekin on ihan tieteellinen fakta). Molemmissa tapahtuu jatkuvasti muutoksia.Itselleni ajatus ei kuulosta ollenkaan hullumalta. Jos ajattelee vaikka sitä tosiasiaa, että kuu saa aikaan vuorovesi-ilmiön, miksi se ei saisi mitään aikaan ihmisessässä?

      • ljvjhvjvhjh

        Roskaa.

        Astrologia ei perustu mihinkään sähkömagneettiseen säteilyyn, eikä sillä ole pirunkaan väliä vaikka ne olisivat tieteellisiä havaintoja.

        Koko ajatus siitä että ensin astrologia on ollut olemassa neljätuhatta vuotta, ja että sillä on ennustettu jo parintuhannen vuoden ajan, ja vasta nyt aletaan miettimään mihin se perustuu, on kaikessa yksinkertaisuudessaan täysin typerä.

        Astrologien olisi pitänyt tietää ja tuntea se havainto jo neljätuhatta vuotta sitten!

        Astrologien olisi pitänyt tietää jo silloin se että avaruudessa on kosmista säteilyä joka jotenkin vaikuttaa ihmiseen.

        Mutta he eivät sitä tienneet!

        Kuu toki saa aikaan vuorovesi-ilmiön, mutta jos ajatellaan esimerkiksi Jupiteria, niin viereltäsi ajava auto vaikuttaa sinuun enemmän kuin Jupiter tulee koskaan vaikuttamaan. Niin pientä vaikutusta ei kukaan kaksoisvirran alueen pappi olisi voinut havaita mitenkään!

        Se asia mikä todistaa astrologian pelkäksi huuhaaksi on planeetat jotka eivät näkyneet ihmisille. Sinä puhut tässä nyt kaikenlaisista säteilyistä joiden olisi pitänyt vaikuttaa ihmisiin, mutta ne jotka osasivat ennustaa, eivät tienneet mitään Uranuksesta, Neptunuksesta tai Plutosta.

        Jos he olisivat havainneet ihmisissä muutoksia, heidän olisi pitänyt huomata myös sellaiset muutokset ihmisissä jotka olisivat johtuneet noista planeetoista.

        He eivät huomanneet, vaikka aikaa heillä oli neljätuhatta vuotta. Se todistaa etteivät he ole havainneet edes Kuun aiheuttamia muutoksia ihmisen luonteeseen ja että astrologia perustuu pelkkään uskomukseen, ei todellisiin havaintoihin!


    • KysynVaan-76

      Voi sitä tietysti uskoa jotenkin yleisesti että nuo "kosmiset säteilyt" yms. vaikuttaisivat ihmiseen niin paljon että se olisi osallisena ihmisen elämässsä. Mutta se ei oikein kyllä vielä selitä montaa eri asiaa. Miksi kaikki eri planeetat ja jopa tähdet vaikuttavat niin paljon vaikka ne ovat kooltaan aivan erilaisia ja täysin erilaisilla etäisyyksillä maahan (planeetat melko lähellä mutta kuitenkin ihan eri etäisyyksillä) ja tähdet valtavan kaukana? Toisilla pitäisi siksi olla paljon suurempi vaikutus kuin toisilla (ja kuulla aivan valtava koska se on niin lähellä ja vaikuttaa ihan konkreettisesti painovoimallaan maahan). Lisäksi planeetat eivät säteile mitään kosmista säteilyä vaan se on maailmankaikkeuden taustasäteilyä joka tulee jo alkuräjähdyksestä.

      Lisäksi olisi mukava tietää miksi juuri ihmisen syntymähetki on tuossa se ratkaiseva vaikka sama säteily vaikuttaa aivan samalla tavalla jo kohdussa ja tietysti kaikkina hetkinä syntymän jälkeen?

      Ainoa konkreettinen tapa jolla minä olen voinut ymmärtää horoskooppimerkit jotenkin vaikuttaviksi on se että vuodenaika valoisuuksineen yms. vaikuttaa raskauden aikana äidin hormonaaliseen toimintaan jolla taas voi olla vaikutusta lapseen. Eri vuodenaikoihin syntyneet lapset ovat siis olleet eri raskauden vaiheissa eri aikoihin ja siksi vaikutus voisi olla siitä johtuva.

      • KysynVaan-76

        Tuohon edelliseen lisäyksenä vielä että itse uskon astrologian olevan tyypillinen "aurinko kiertää maata" tyyppinen usko. Eli siis asia jossa ihmisten havainnoima asia selitetään jollain joka ei pidä ollenkaan paikkaansa mutta näyttää siltä että se voisi. Eli siis maasta katsoen aurinko todella näyttää kiertävän maata ja kaikki havainnot tukevat tätä. Mutta se ei kuitenkaan silti ole oikea asioiden laita. Vaikka oikeasti maa kiertää aurinkoa, on havainto täältä katsoen sama kuin jos olisi toisinpäin.

        Samoin astrologia näyttäisi toimivan tähtien ja palneettojen mukaan, ne kun kulkevat samaa tiettyä tahtia vuoden kierron aikana. Mutta se ei silti todista että se olisi juuri se asia joka oikeasti vaikuttaa ihmisen luonteeseen.


    • Astrologia=/C:stä

      Astrologia perustuu tyhmyyteen ja tietämättömyyteen. Vai ja ainoastaan niihin. Kaikki teoreettiset perusteet puuttuvat. Lisäksi on huomattava, että astrologien "tähtikartat" eivät perustu tähtien ja planeettojen todelliseen sijaintiin.

    • Jupiter/Venus 2012

      Mihin akupunktio perustuu? Energiavirtoihin? Mitä nämä energiat ovat, joita käsittelemällä voi parantaa ihmisen? Huuhaata tietenkin?

      Olen yritttänyt viedä astrologiaa Marokkoon sekä Texasiin Yhdysvaltoihin - he eivät niele astrologiaa, vaan vaativat raskaita todisteita astrologian toimimisesta esimerkiksi sairauksien puhkeamisissa.
      Kuinka selvennän maailmalle, kuinka astrologia toimii ja mihin se perustuu?

    • HuuHaa.

      HUUHAASEEN!!!!!!!!!!!!! HAH HAAAAAAAAAAAAAAA

    • tämä ei ole fyssaa

      Kysyjä siis vaatii että mekanismi täytyisi ensin olla selvillä ja jos ei ole niin ei saa lainkaan harrastaa sellaista oppia?

      Minusta fysiikka on ihan kiva tiede sinänsä. Astrologia ei kuitenkaan ole fysiikkaa, eikä siitä pitä yrittää sellaista tehdä.

      Vaikutusmekanismit kuuluvat mielestäni fysiikan alaan. Astrologia ei sellaisia käsittele.

    • Kokemus-K

      "Kysyjä siis vaatii että mekanismi täytyisi ensin olla selvillä ja jos ei ole niin ei saa lainkaan harrastaa sellaista oppia?"

      Harrastaahan saa toki mitä kukin haluaa eikä harrastusten tarvitse olla "järkeviä". Mutta tietysti jos alkaa uskoa astrologian jonkinlaiseen paikkansa pitävyyteen, näyttää vähän tyhmältä jos uskoo vain joihinkin ikivanhoihin oppeihin tietämättä ollenkaan mihin ne todella voisivat perustua. Voiko todella jotenkin oppia tulkitsemaan jotain jonka todellisista perusteista ei tiedä mitään? Vai toistaako vain opittua matraa?

      "Vaikutusmekanismit kuuluvat mielestäni fysiikan alaan. Astrologia ei sellaisia käsittele."

      Jos astrologialla olisi vakuuttavan hyviä todisteita siitä että se antaa oikeita ja luotettavia tuloksia jatkuvasti, ei varmasti niin kyseltäisi vaikutusmekanismien perään. Mutta kun tulokset ovat yleensä pelkää viihdettä niin tulee väkisinkin kysymys siitä, mihin se edes väittää perustuvansa.
      Nykyisellään (siis ilman mitään perusteita) astrologia on pelkkä leikki, siis "jos tähdet jotain vaikuttaisivat ihmisen elämään niin ne voisivat vaikka vaikuttaa näin..."

      • dödödöö

        astrologiahan vain esittelee erilaisia mahdollisuuksia ja näiden kautta tietä parempaan itsetuntemukseen. mm. c.g. jung oli sitä mieltä, että astrologialle on taattava psukologian varaukseton kannatus, sillä se edustaa vanhimpien aikojen psykologisen tietämyksen summaa.
        jos joku kuvittelee, että astrologia on jotakin ennustamista, niin tällöin kyseisellä henkilöllä yleistieto perustuu "iltasanoma-lehtien" tasolle, joissa esitetyt horoskoopit eivät ole mitään astrologiaa.
        kannattaa siis perehtyä asioihin, eikä heitellä mutu-tuntumalla sammakoita.


    • astro-nappi-matique?

      Kysyjä siis utelee heti kättelyssä vaikutusmekanismin perään. Nykyaikainen pilallehemmoteltu ihminen pitää sitä itsestäänselvänä lähtökohtana. Haluat lukea käsikirjaa ja tutkia dokumentaatiota ennenkuin ostat tuotteen ja maksat kassalle. Takuun haluat tietysti myös että voit palauttaa astrologian jos se ei toimi, jos se on rikki.

      Kaikki sulle sinne heti. Haluat ehkä ostaa astrologia-nimisen koneen, astrologia-automaatin ja sijoittaa sen olkkarin kirjahyllyyn stereoiden ja TV:n väliin. Nappia painamalla totuutta ja täydellisyyttä? Astrologia-kodinkone hoitaa hommelit? Onni ja autuus nappia painamalla, nykyajan teknohuume?

      Mutta astrologia ei ole sellaista. Mekanismi ei ole astrologian ydin. Astrologiaa ei ole kehitetty nykyaikaisen steriilin oppikirjatiedon pohjalle. Astrologia ei käsittele mekanismeja nykyaikaisessa mielessä. Ideologia ja ajattelutapa on aivan toisenlainen.

      Astrologia käsittelee ihmistä, ihmisen elämää. Ihmisen elämä ei vieläkään ole vanhentunut asia, vaikka se jatkuvasti muuttuukin ja vaikka aivan kaikki ei tapahdukaan automaattisesti nappia painamalla.

      En millään usko että astrologia voisi tuottaa kaikille aina 100% oikeita tuloksia vaikka olenkin periaatteessa "astrologian puolella". Astrologia ei ole automaatti joka vaivatta sylkäisee kidastaan elämän suuret totuudet täydellisinä ja vailla kaikkea tulkinnallisuutta.

      Astrologia on paremminkin elämäntapa, sanoisin että kokonaisvaltainen elämäntapa. Joillekin se ilmeisesti sopii oikein hyvin ja toisille ei. Yksille se tuottaa hyvää sisältöä elämään ja eräille ehkä ei niinkään. En pitäisi astrologiaa minään yleisratkaisuna, mutta kaikki eivät varmaan yhdy näkemyksiini.

    • astroautomatiikkaaei

      Olen jonkinlainen astrologian kannattaja, mutta minusta kaikki yritykset "fysikaalistaa astrologia" ovat epäonnistuneet surkeasti. Astrologia ei ole muutettavissa fysiikaksi. Astrologia ei mielestäni ole tiedettä sanan nykyisessä merkityksessä, mutta moni on varmaan eri mieltä.

      Nuoruudessaan astrologia pyrki olemaan tiede ja varmaan se sitä olikin silloisen käsityksen mukaan. Tieteen mittapuut ovat kuitenkin sittemmin muuttuneet.

      Minusta astrologian kanssa tulee elää sen omilla ehdoilla eikä yrittää tehdä siitä jotakin aivan muuta. Tämä merkitsee mm. sitä ettei pidä ajatella astrologiaa jonkinlaisena köyhän miehen fysiikkana.

      Eräs harha josta on myös pyrittävä eroon on astrologian planeettojen ja nykyisen tieteen tutkimien planeettojen samaistaminen. Astrologian planeetat olivat alunperin jonkinlaisia jumalolentoja, eivät suinkaan valtavia kaasupalloja tai suuria kivenmurikoita kuten tiede nykyisin planeetat käsittää.

      Astrologia käsittelee ihmisen elämää. Se ei käsittele taivaankappaleita. Kun ottaa tämän asenteen että astrologia on oppia elämästä ja elämää varten niin siitä mielestäni saa jotakin irtikin.

    • Kokemus-K

      "Astrologia käsittelee ihmisen elämää. Se ei käsittele taivaankappaleita. Kun ottaa tämän asenteen että astrologia on oppia elämästä ja elämää varten niin siitä mielestäni saa jotakin irtikin."

      Tuossa on tietty järki mutta samalla suuri ristiriita. Jos astrologia ei lainkaan perustu taivaankappaleisiin, miksi se silti pyskii niin vahvasti sitomaan kaikki selitykset juuri niihin? Ilman niitähän se on vain jonkinlainen yleiseen ihmisen hyvään pyrkivä filosofia joka ei silti pohjaa oppiansa oikein mihinkään konkreettiseen. Siis oikeastaan vain elämänasenne jonka suunnan jokainen lopulta valitsee itse. Mitä siitä oikeastaan silloin jää jäljelle verratuna muihin elämänhallinnan oppeihin?

      • omalla osalla onneen

        Planeetat ovat toki astrologiassa hyvin oleellisia, mutta astrologian tarkoittamat planeetat eivät välttämättä ole taivaankappaleita lainkaan. Ne ovat vain eräänlainen apuneuvo. Koko horoskoopin laskentakoneisto on vain eräänlainen apuneuvo.

        Astrologian eläinradan merkkejä moni luulee samannimisiksi astronomian tähdistöiksi. Tiedeyhteisölle on ihan kivaa että ihmiset jäävät tähän väärään käsitykseen. Tiede mieluummin jättää ihmiset pimentoon kuin tulkitsee astrologian terminologiaa oikein.

        Astrologian todellinen terminologia on tieteessä jonkinlainen tabu ; sitä ei edes haluta tulkita oikein. Tämä sitten aiheuttaa kaikenlaista ...

        Esimerkkinä (vaikkakaan ei ole suoraan astrologiaa) ekliptikan napa ja eläinradan merkkien longitudit Wikipedian astrolabi-artikkelin tietokoneella tehdyssä kuvassa. Siinä ei ole haluttu ymmärtää että eläinradan merkkien rajat on määritelty ekliptikan navan suhteen, koska tähtitieteessä ei haluta "myöntää astrologiaan liittyville termeille itsenäisyyttä". Mieluummin siis vaikka piirretään väärin kuin taivutaan siihen että _astrologian_ termeillä on _astrologian_ mukainen sisältö!

        Alunperin astrologian planeetat ovat kai olleet jonkinlaisia jumaluuksia. Niillä on nimellisesti yhteys taivaankappaleisiin, mutta astrologia ei ole "astrophysics for dummies", astronomian kansanpainos, vaan ihan oma tieteestä riippumaton alansa jolla on oma käsitteistönsä ym.

        Moni varmaan haluaisi että astrologia olisi fysiikkaa tai tähtitiedettä, mutta sepäs kun onkin astrologiaa. Siitä voi sitten tykätä tai olla tykkäämättä, kukin oman valintansa mukaan.


      • omalla osalla onneen
        omalla osalla onneen kirjoitti:

        Planeetat ovat toki astrologiassa hyvin oleellisia, mutta astrologian tarkoittamat planeetat eivät välttämättä ole taivaankappaleita lainkaan. Ne ovat vain eräänlainen apuneuvo. Koko horoskoopin laskentakoneisto on vain eräänlainen apuneuvo.

        Astrologian eläinradan merkkejä moni luulee samannimisiksi astronomian tähdistöiksi. Tiedeyhteisölle on ihan kivaa että ihmiset jäävät tähän väärään käsitykseen. Tiede mieluummin jättää ihmiset pimentoon kuin tulkitsee astrologian terminologiaa oikein.

        Astrologian todellinen terminologia on tieteessä jonkinlainen tabu ; sitä ei edes haluta tulkita oikein. Tämä sitten aiheuttaa kaikenlaista ...

        Esimerkkinä (vaikkakaan ei ole suoraan astrologiaa) ekliptikan napa ja eläinradan merkkien longitudit Wikipedian astrolabi-artikkelin tietokoneella tehdyssä kuvassa. Siinä ei ole haluttu ymmärtää että eläinradan merkkien rajat on määritelty ekliptikan navan suhteen, koska tähtitieteessä ei haluta "myöntää astrologiaan liittyville termeille itsenäisyyttä". Mieluummin siis vaikka piirretään väärin kuin taivutaan siihen että _astrologian_ termeillä on _astrologian_ mukainen sisältö!

        Alunperin astrologian planeetat ovat kai olleet jonkinlaisia jumaluuksia. Niillä on nimellisesti yhteys taivaankappaleisiin, mutta astrologia ei ole "astrophysics for dummies", astronomian kansanpainos, vaan ihan oma tieteestä riippumaton alansa jolla on oma käsitteistönsä ym.

        Moni varmaan haluaisi että astrologia olisi fysiikkaa tai tähtitiedettä, mutta sepäs kun onkin astrologiaa. Siitä voi sitten tykätä tai olla tykkäämättä, kukin oman valintansa mukaan.

        Tuossa on pohjana se astrolabin tiekonekuva johon edellä viittasin esimerkkinä

        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/9/9d/AstrolabBeschr.jpg

        Siitähän selvästi näkee että eläinradan merkkien rajat osoittavat taivaannapaan, eli väärään suuntaan. Tästä ei ole epäilystäkään, katsokaa vaakatasossa pohjoisen taivaannavan (NP) kanssa olevia vaakasuoria viivoja eläinradalla!

        Ekliptikan napaa tuohon piirrokseen ei tosin ole merkitty, mutta ei se suinkaan stereograafisessa projektiosssa samaan paikkaan tule kuin pohjoinen taivaannapa. Noiden napojen välillähän on yli 23° eroa joka näkyisi hyvin selvästi noin isossa piirroksessa.

        Ja se virheen varsinainen alkulähde ja perussyy: Astrologian tarkka sisältö on TABU tiedeyhteisölle! Sitä ei edes haluta osata oikein. Mieluummin vaikka piirretään väärin. Mieluummin esitetään väärin kuin totuudenmukaisesti.

        Samoin tiedeyhteisössä mieluummin saivarrellaan prekession nimissä eläinradan tähdistöistä ja Auringon siirtymisestä tähdistöstä toiseen kuin ymmärretään astrologian eläinradan merkkien oikea sisältö.

        Astrologian eläinradan merkkejä ei ole todellakaan määritelty astronomian tähdistöjen rajojen mukaan. Näkeehän sen siitäkin että tähtitieteen tähdistöjen nykyiset rajat ovat alle 100 vuotta vanha keksintö (eikä edes kovin hyvä sellainen 1875.0 ekvinoktiumeineen ...). Astrologian eläinradan merkkien rajat ovat ikivanhoja ja ne on määritelty hetken ekvinoktiumin ekliptikaalisen longitudin mukaan.

        Tiedekin voi huijata. Skepotkin voivat johtaa harhaan. Nimittäin astrologian sisällön nämä "sankarit" yleisesti haluavat esittää väärin koska aliarvioivat tavallista kansaa.


    • Psykoterapiaa.

      Astrologian historian perusteella ja pohjalta, taivaan kappaleisiin.
      NPL voisi kenties olla parempi tänäpäivänä. Se, mitä ilmeisimmin ei tuota niitä pettymyksiä, joita astrologia tuo. Miksi ei myös psykologia, tai psykoterapia olisi parempia. Astrologiassa painotetaan "Omaa tahtoa", psykoterapiassa ja muissa sen kaltaisissa oma tahto on ainut vaihtoehto elämänhallintaan. Kun Jupiterin yhtymä Venukseen, tai erityinen transiitti Uranuksella, ei tuonut onnea elämään, oliko se ihmisen oma valinta? Vai, eikö astrologia toimi?

    • ihan kaikkea en usko

      Minusta astrologian monet käsitteet ovat vain eräänlaisia symboleita. Niitä ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Ei pidä vetää henkeensä kaikkea mitä astrologian tietämillä tapaa. Täytyy olla ikäänkuin vaaleanpunaiset roskasuodattimet silmien edessä.

      Astrologian planeetat olivat alunperin jossakin Kaldeassa, Sumerissa ja Babyloniassa vain taivaalla liikkuvia valoja. Niihin ajateltiin liittyvän jonkinlainen jumaluus, mutta vain valojen suunta voitiin havaita, ei etäisyyttä.

      Muuten noiden taivaan liikkuvien valojen fysikaalinen luonne oli täysi arvoitus. Tai ehkä paremminkin pitäisi sanoa että fysiikka oli täysin avoin kysymys. Fysiikkaa sanan nykyisessä merkityksessä ei ollut edes olemassa!

      Astrologian tarkoittamien planeettojen kytkentä nykyisen tähtitieteen tuntemiin taivaankappaleisiin on oikeastaan mielivaltainen. Astrologian kannalta planeetoilla ei ole tiettyä etäisyyttä. Ne ovat tiettyjen taivaan valojen suunnalla, mutta etäisyys voisi olla lähes mikä tahansa.

    • fffffff21

      jos kuu vaikuttaa meriin ja eläimiin, niin miksei myös ihmisiin

      • Kokemus-K

        Niin, ja jos astrologia perustuisikin vaan kuun liikkeisiin niin tuossa olisi edes jotain järkeä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe