hame + korkkarit haastatteluun baronalle

Naisellinen~nainen

Olen menossa haastatteluun baronalle ns. alkuhaastatteluun missä katsotaan työntekijän sopivuutta heidän tarjoamiinsa työpaikkoihin. Tämä on siis yleinen haastattelu aluksi, ei mihinkään yksittäiseen työhön.

Kysyisinkin voinko tälläiseen haastatteluun pukeutua siistiin polvipituiseen hameeseen ja korkkareihin?

22

1235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seksiä vai?

      No voi, jos ei ole turhan paljon seksintarjoajalta näyttävä. Ei mitään mauttomuuksia.

      Juu, muuten mihin työhön sä sitten olet niin kuin itteäs tarjoamassa. Monialayritys Baronahan toimittaa työntekijöitä vaikka Nokian kokoonpanolinjoille. Ai niin, toimistosihteeriksi tietysti, ja kuvittelet varmaan, että se sihteerin työ on sellaista pikkusievää flirttailua.

      Jep jep.

      Kyllä sopii, kunhan ei mene mauttomuuksiin.

    • sihteerikkö?

      Ja haastattelija on melko todennäköisesti nainen!

      Onko sulla mitään oikeita avuja kuin se naisellisuus.

    • tavallinen tallari

      Mulla ei ole ikinä ollut hametta eikä korkkareita haastattelussa (juu, ja olen nainen). Viimeksi oli neule ja beiget suorat housut sekä kävelykengät, kun kävelin haastatteluun 3 km (busseja ei kulje ja auto oli puolisolla) sain paikan. Töissä olen havainnut vaaleat housut sopimattomaksi teollisuusalueelle, vaikka olenkin ns. ylempi toimihenkilö ja kuljen aikan vähän kentällä. Mutta meillä tulee likaa jo sisällekin. Riippuu siis täysin työstä, mihin haet. Minusta suorat housut ja neule/bleiseri toimii melkein aina, jos työssä on tapana pukeutua hienommin se ei ole kuitenkaan liian arkinen. Toisaalta jos työssä ollaan kaikki farkuissa kuten meillä, niin siihenkään se ei ole liian hieno.

    • ...

      Kannattaa pukeutua hakemaasi työpaikkaa ajatellen. Jos menet vain noin yleisesti sinne haastatteluun ja ei ole tiedossa vain yhtä työpaikkaa, pukeudu siististi, suorat housut, siisti paita, ei liian korkeita korkoja, ei meikkiä liikaa eikä koruja.

      Itse kävin kerran siellä haastattelussa ja minulla oli päällä valkoinen jakku (siis käytin sitä ulkotakkina, en sisällä) ja olin heidän mielestään ylipukeutunut, koska haettiin sellaista henkilöä, joka tulee työskentelmään epäsiisteissäkin tiloissa. (itse olen kyllä aikaisemmissa paikoissa ollut erittäin likaisissakin kohteissa...=) )

      Olen huomannut, että mieluiten palkkaavat ali- kuin ylipukeutuneen.

    • ap

      Olen alustavasti hakenut heidän kauttaan teollisuustöihin sillä oman alani töitä ei tällä hetkellä ole tarjolla.
      Niin ja en ole mikään itseni tyrkyttäjä jos mieleenne tuli nyt joku pissiksen näköinen nuori neiti. Ja ei, en kuvittele toimistotyön olevan mitään esimiehien perseen nuolemista ja pään silittelyä. Arvostan työtä kuin työtä.
      En oikein koskaan ole käsittänyt että työhaastatteluun pitäisi pukeutua sen mukaan mihin työtehtävään on hakeutunut, sillä enhän minä vapaa-aikanani pukeudu kuten töihin tai päin vastoin. Siispä mielestäni on naurettavaa että haastattelun ajaksi olisi muutettava omaa persoonallista tyyliään.
      Lähinnä ajoin takaa sitä että onko hameen pukeminen liian hienoa työhaastatteluun? Itse kun normaalisti hameita käytän arkenakin niin itselleni se olisi luonnollisin valinta.

      • dsffsdfsf

        Hameen pukeminen työhaastatteluun liian hienoa.
        Höh - hame on naisen vaate siinä kuin pitkät housutkin, ja jos se on asiallinen niin kuin asiallisina korkeakorkoisemmatkin kengät, niin mikä ettei - siisti ja asiallinen pukeutuminen on aina ok. Ja se että haet teollisuustöihin, no, eiköhän siinäkin katsota muutakin kuin oletko ylipukeutunut vai et - vaikka toki, että jos sä niin koet, niin pukeudu vaikka läskipohjamaihareihin ja reisitaskuhousuihin - antaapa tarpeeksi ronskin kuvan.
        Mutta jos sun hame ja korkokengät ovat - anteeksi vain - huoramaiset (joopa joo - mikäs marssi meillä olikaan), niin moka se on.
        Teollisuustöissä kun kuitenkin on työvaatteet erikseen...


    • ap

      "vaikka toki, että jos sä niin koet, niin pukeudu vaikka läskipohjamaihareihin ja reisitaskuhousuihin - antaapa tarpeeksi ronskin kuvan."

      Huippu kommentti :)

      Siispä kynämallinen hame ja korkeakantaiset ballerinat on ok, ei pitäisi olla liian huoramaista :)

      • kuvasta sen näkee

        No, pistäpä vetimet päälle ja ota tai otata kuva ittestäs, laita kuva nettiin ja linkitä meille, sittenhän näemme tosiaan millainen paketti on kyseessä!

        Kokonaisuus sitten ratkaisee.

        Ynnä muista myös pistää sellainen pakkeli ja kampaus, jonka meinaat sinne haastatteluun laittaa.


    • ap

      Hahah, en nettiin kuviani kyllä pistä katsottavaksi :) Käytä mielikuvitusta.
      Mutta voin ensi viikolla kertoa tuliko noottia asuvalinnasta :)

    • insinöörinainen

      No varmaan löydät jostain sellaisen, mitä saa linkittää..teollisuustöihin en pistäisi hametta, vaikka se jokapäiväinen vaatteesi onkin. Vähän riippuu toki mihin, jossain elektroniikkaladonassa pidetään omia vaatteita useimmiten tai ompelussa - ompelijan hommaan kyllä hamekin on ok. Mutta jos on sellainen työ, jossa työvaatteena on housut, pistäisin haastatteluunkin housut. Jos pistää hameen haalarihommiin, se antaa kuvan, että ei halua koko työtä.

      Itsellä vähän samoja ongelmia, kun nyt olen menossa haastatteluun pieneen insinööritoimistoon. Vähän vastaava on määräaikaisessa nykytyössäni asiakaspuolella ja siellä ainoa nainen oli aina hameessa. Minä taas en pidä hameita koskaan..joten ajattelin, että tummat suorat housut ja nuo kengät, missä minulla on n. 4 cm korko on hyvä. Yläosaa vaan en tiedä, ainoa jakkuni on jo vähän muodista ohi. En viitsisi haastatteluun ostaa mitään. paitiksen taidan laittaa ja jos on viileää, jonkun kevyen neuleen päälle. Tuleeko liian tätimäistä? Tosin en nyt ihan nuorin hakija varmaan olekaan.

      Korkeakantaiset ballerinat? Siihen kyllä haluaisin linkin, kun mun mielestä ballerina on nimenomaan matala, lähes kannaton kenkä; nimikin tulee balettitossuista.

    • ...

      Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.

      Olen huomannut, että itse olen saanut parhaiten työpaikan, kun on ollut neutraalit suorat housut (vaaleat kesällä, tummat talvella), paita, joka ei ole liian avonainen (eli kunnon kaulus), hillitysti meikkiä, ei liian korkeita piikkikorkoja eikä koruja. (vaikka vapaa-aikana pukeudunkin hameisiin, enemmän meikkiä ja persoonallisemmat kengät ja vaatteet).

      Eli hillitty, siisti, puhdas ja neutraali. Ei liian vanhanaikainen, tätimäinen eikä tiukkistyyli. Vaikka itse pukeutuisikin vapaa-ajalla hienommin, niin tietoista ylipukeutumista täytyy välttää ja selkeätä alipukeutumista tietenkin. Ja lisäksi sitten vielä se, että itsellä on luonteva olo niissä vaatteissa.

      Siinäpä se, pukeutumisessa kuin vastaustekniikassa työhaastetteluissa pätee vähän samat säännöt. Pitää vastata tietyn kaavan mukaan, vaikka oma persoona sanoisikin ihan toisin. Sama pukeutumisessa. Ja samat kysymyksetkin useimmiten haastatteluissa ja taas niihin pitää vastata saman kaavan mukaan...=)

      Mutta vaikka pukeutuisikin ihan "oikein", niin eihän se pukeutuminen kaikkea ratkaise =)

    • Arska++

      Huhhuh, kyllä mun mielestä on helvetin väärin jos haastattelussa esittää jotain äitin kullanmurua mut kun tulee töihin niin sitten vasta näyttää todellisen minänsä. Valehtelua suorastaan.
      Mee haastatteluun itsesi näköisenä, oli se sitten mitä tahansa. Kyllä pitäis jo 2000 luvulla olla sen verran älliä päässä tajutakseen ettei niillä vaatteilla oo paskankaan väliä siinä mielessä miten sinä hommasi töissä teet!
      Siis oikeesti väitättekö että jos hakee kirurgin virkaa niin pitää pistää leikkaussali vaatteet päälle tai edes jotain vihreää että näyttäisi pätevältä tehtävään...? Tai kokki kokinpuvussa? Hoitaja hoitopuvussa? Poliisi virkapuvussa? Siis mitä helvettiä?! Perussääntö NYKYISIN on että haastatteluun itsesi näköiset, siistit ja asialliset vaatteet. Työhaastattelijat kyllä älyävät jos siellä yrittää vedättää jotain muuta kuin mitä on, sillä hehän lukevat persoonaasi ja jos nyt olet vaikka joku hevimimmi/hemmo ja esität haastattelussa jotain hiljaista ujoa naapurintyttöä/poikaa niin kyllähän ne pitää sua ihan pellenä kun fuskaat! Rehellisyyttä työnantajat arvostavat eikä peen nuolemista!

      • insinöörinainen

        Kukaan ei ole esittänyt, että työvaatteissa pitäisi mennä haastatteluun. Vaan yleinen ohje on, että haastatteluun sellaiset vaatteet suurinpiirtein, mitä töissäkin käyttää, mutta ei kuitenkaan työvaatteissa. Ts. duunari ei haalareissa, mutta puku päällä duunarihommaan näyttää vähän naurettavalta. Halusit tai et, asia vaikuttaa, varsinkin, jos haastattelija on nainen. Suorat puuvillahousut ja siisti pusero on aika varma valinta mihin tahansa hommaan. johtajan hommaan sitten jo kuuluukin pukeutua pukuun, koska työssäkin käytetään paljon pukua. Samoin kuin johtohommiin kynähame ja korkkarit on ok - miksei valtion virastoonkin. tosin virastossakin käytetään työasuna paljon farkkkuja, vaikka se ei olekaan ohjeen mukaista.


    • ...

      Monessa virastossa tosiaan pukeudutaan melko rennosti. Ja tosiaan jos puku päällä menee haastatteluun, jossa etsitään dunnaria matalapalkka-alalle, niin aika varmasti sitä työtä ei tule.

    • Arska++

      No jos nyt ruvetaan ihan oikeasti pilkkua viilaamaan niin eihän alkuperäinen kirjoittaja puhunut mitään puvun laittamisesta matalapalkkatyöhön vaan ihan normaaleista vaatteista oli puhetta.

      Työhaastattelu on vapaa-aikaa ja itse sinne vapaaehtoisesti mennään. Jokainen pukeutukoon vapaa-aikanaan niinkuin tykkää eikä sen pitäisi vaikuttaa työnhakuun. Mietin myös että jos nainen meikkaa työhaastatteluun luonnollisemmin kuin normaalisti niin kyllähän siinä antaa itsestään väärän kuvan kun töissä se todellinen pakkelikerros kuitenkin on sitten osana jokapäiväistä työelämää. Itse en tosin taaskaan näe mitään yhteyttä sillä että meikkaaminen tai meikkaamattomuus vaikuttaisi työntekijän kykyyn tehdä työtä.

      Ajatus että työhaastatteluun pukeudutaan haetun työnkuvan mukaisesti kuulostaa vieraalta sillä jokainen aivan varmasti tiedostaa vapaa-aika pukeutumisen ja työhön pukeutumisen eron. Ja kuka tälläisiä sääntöjä on laatinut? Työnantajat vai onko nämä vaan työnhakijoiden omia olettamuksia?

      Itse työnantajana palkkaisin työhön mieluiten jonkun rehellisen ja persoonallisen työntekijän, jonkun joka poikkeaisi harmaasta massasta kravatteineen/tätimäisine vaatteineen, jonkun joka jäisi mieleen. Jonkun joka uskaltaisi tulla omana itsenään.

      • ...

        Joku voi olla juuri omana itsenään niissä tätimäisissä vaatteissa tai kravatissa =)


      • Arska++
        ... kirjoitti:

        Joku voi olla juuri omana itsenään niissä tätimäisissä vaatteissa tai kravatissa =)

        Toki, mutta pointti oli se ettei työhaastatteluun tarvitse omaa tyyliään toiseksi muuttaa. Yritinkin sanoa että haastatteluun itsensä näköisenä.


      • Anonyymi

        No, jos haet siistiin toimistotyöhön niin sitten pukeudut sen mukaan työhaastatteluun, mutta työhaastattelussa sulle sanotaan, että tämä työ on sitten likaisella raksalla. Työpaikkailmoituksen mukaan saat sellaisen kuvan, että kyseessä siisti toimistotyö normaalilla alan palkalla ja työhaastattelussa paljastuukin, että työ on jokin ”toimistotyö” likaisella raksalla ja alan normaalia palkkaa matalammalla palkalla.

        Muista siis pukeutua Baronalle työhaastatteluun korkeintaan tavisfarkkuihin ja mitään huomiota herättömåän t-paitaan/pitkähihaiseen, ei takkia tai jos on niin farkkutakki/tuulipuvun takki käy hyvin!


    • insinöörinainen

      "Ajatus että työhaastatteluun pukeudutaan haetun työnkuvan mukaisesti kuulostaa vieraalta sillä jokainen aivan varmasti tiedostaa vapaa-aika pukeutumisen ja työhön pukeutumisen eron. Ja kuka tälläisiä sääntöjä on laatinut? Työnantajat vai onko nämä vaan työnhakijoiden omia olettamuksia?"

      Tätä toitotetaan jokaisessa työnhakuoppaassa. Työhaastattelussa annetaan kuva siitä, millainen työssä olisi. Kyllä se meikkauskin vaikuttaa joissakin töissä. Esim. leipomotöissä on pitkät kynnet kiellettyjä. Itse olin aikoinani opiskelujen yheydessä aika likaisessa duunariharjoittelussa ja meikit olisivat olleet pitkin poskia, kun koneita putsattiin seisokissa paloletkuilla, en laittanut mitään meikkejä ko. työhön, vaikka vapaa-aikana meikkaankin vähäsen.

    • joku*****

      Näkeepä noita pitkiä kynsiä myös hoitoalalla vaikkei niin saisi ollakkaan. Ilmeisesti ne leikataan vain työhaastatteluun.

    • ap

      Hyvin meni haastattelu ja itsekkin siellä toimiston neiti otti vastaan omaani lyhemmässä hameessa edes ilman sukkahousuja:)

      • Anonyymi

        Mun mielestä ei ole suurempaa väliä missä vaatteissa menee työhaastatteluun jollet aloita samana päivänä sitä työtä,tai sitten oltava ainakin sen alan työvaatteet JO mukana.
        Ihan normi vaatteet riittää monen työhaastatteluun,vaikka menis konepajalle töihin voi haastatteluun mennä vaaleissa vaatteissa,eihän se työpaja ole siellä pomon kopissa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe