Raha ratkaisee tässäkin aika paljon

Penkki urheilija

Kisoissa kuulee selostajien kommentteja kuinka muun maan urheilijat ovat ympäri vuoden ammattilaisia. Ollaan tullin, armeijan, rajavartiolaitos, (Japanilaiset tai Kiinalaiset taisi olla autotehtaiden palveluksessa) jne. Jos oikein olen ymmärtänyt Suomessa ei kovin moni saa SULlin / Olympiakomitean tukea tai kuka niistä nyt päättääkään. Ne jotka saa taitavat olla aika hyvin muutenkin menestyviä( PItkämäki, Evilä, Karjalainen, Keskisalo...) ja tukijoita ainakin jonkun verran löytyy muutenkin. En tarkoita etteikö kyseinen tuki k.o henkilöille kuulukkin. Tuen saajien pohjaa vaan pitäisi laajentaa jos halutaan menestyä. Ne urheilijat ovat hankalassa tilanteessa, jotka ovat hyvällä tasolla, mutta se viimeinen porras puuttuu. Oma talous tilanne ei anna mahdollisuutta keskittyä ympäri vuoden ja tukea ei heru edellä mainituilta. Vaikea siinä on urheilijan yrittää pärjätä ammattilaisille ja jos itse joutuu vaan harrastamaan.
Ensimmäisenä pitäisi Mäkelä ja kumppanit laittaa vaihtoon ja lähteä uusin tuulin eteenpäin! Yleensä töistä saa tuollaisen tuloksen jälkeen potkut.

5

58

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lopetettava virka

   Urheiluliiton huippu-urheilu johtaja Jarmo Mäkelä. Tätä tahtia kohta lopetettava virka. Eroais itte niin ei tarvisi erottaa. Täys pelle!
   Ensimmäinen kerta ilman pistesijoja MM-kisoissa. Jos kaveri on fiksu johtaja niin tekee oikeat johtopäätökset ja ottaa vastuun mene(s)tyksestä. Katotaan mihin noilla meriiteillä pääsee töihin..varmaan joku USA:n urheiluliitto kaipaa rautaista ammattilaista. Ollaan sitte hirmu katkeria ku menettiin noin huippu kaveri :) Jätkä ottaa hirmu palkkaa ilman mitään tekoja. Tais jossain keskustelussa mainita, että seuroista tämä lähtee. Sen pitäis ruveta joksiki huippu-seura johtajaksi niin meillä olis 5v päästä varmaan 37 maailman mestaria. Säälittävä kaveri!

   • TurhaJarmo

    Täysin samaa mieltä....kaataa taas perinteisesti paskasaavin muitten niskaan.
    Ei taatusti kritisoi sanallakaan yleisurheiluliiton johtoa, koska "hyvä veli järjestelmä" ei anna siihen mahdollisuutta...ja itsekritiikkiä on turha odottaa, vaikka äijä on pudonnut kehityksen kelkasta jo ajat sitten
    Hyväpalkkainen homma, ilman minkäänlaisia paineita menestymisestä...sen on jo "Mäkelän vuodet" näyttäneet.
    Mukava homma ja kivoja ulkomaan matkoja...mikähän edes jotain tuottava firma Jarmon kaappaa..??!!


  • yksilöistä kiinni

   Ei siinä rahakaan auta, jos ei ole sopivia ykslilöitä. Katsotaan vaikka keihään MM-kärkikolmikkoa ja suomalaisia keihäsmiehiä. Onko fyysinen ja psyykkinen taso sama?

  • V. I. Tuttu

   Kyllä me pärjäisimme mutta lajit on vääriä. Pärjäisimme hyvin hieman eri lajeissa joita treenataan viikot läpeensä ainakin nuorten naisten puolella kuten viinan veto yhdellä kädellä ja myös viinan veto kaksinkäsin olisi suomalasittain mitali lajeja. Myös tupakan imemisessä ja ylensyönnissä pärjäisimme ainakin pistesijoille. Tupakka on hyvä juttu siinäkin mielessä että saamme urheilun piiriin lisää jämä pituisia patukoita. Näitähän mm suomalainen jääkiekko on täynnä. Myös tulevissa kääpiöiden mm kisoissa on odottavissa menestystä.

   • kyllä irtoo.

    Onhan meillä Kaki Hautomiemi.
    Kusiaispesässä istumisen maa-
    ilmanennätysmies. Meidän pitäs
    enemmän satsata, ja kehittää
    näitä meidän mielilajejamme.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   147
   2735
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   229
   2123
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   95
   1161
  4. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1160
  5. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   354
   1122
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   113
   964
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   52
   783
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   39
   752
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   741
  Aihe