Keihäänheitto on tekniikkalaji

Jussi Juonio

Ajatellaanpa vaikka Zelesny, Bagley, Thorgilssen. Kaikki he heittivät / heittävät
teknisesti täysin erilaisesti kuin nykyiset Suomenhuiput.

Teknisesti virtaviivaisen kauniisti. Vauhti / ristiaskeleet pysyvät linjassa, enkä
esim. muista Bagleyn kertaakaan heittäytyneen keihään perään, niin kuin
meikäläisistä nykyheittäjistä tekee 9 heittäjää 10:stä.

Valmennukseen tarvitaan nyt "vanhoja tuulia " !

7

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkki-

      Vie nyt ne vanhat tuules hornaan! Ne tämän on pilannutkin. Ja ennenkuin tuut tänne kirjottelemaan OPETTELE ensin urheilijoiden nimet kirjottamaan! P....le ku jurppii tuollaset juntit!!!

    • hip hei

      Zelesny muistaakseni meni joka kerta turvalleen eli huonostipa oot kisat katsonut. Hänhän se tuon turvalleen tyylin aloitti.

      Miten ristiaskeleet voivat olla linjassa? Kunhan nyt heität lasten keihästä 25 metriä, niin kirjoittele sitten. Rstiaskelia ei oteta kun semoisesta napsahtaa polvesta ristiside pookki, kun on jotain 100 kiloa ruhossa painoa.

      Se on silleen, ettei mikään kukkaankeppi tai pöydän alla kasvanut taapero keihäänheitossa olympiakultaa voita; tietysti jos sataa vettä niin sitten voittaa kevyempikin. Se on vähän sama asia keihäänheitossa kun missikisoissakin, ettei suomalinen kirgiisityyppi voita, meinaan sillä suunsoitolla.

      Se silleen, että jos ei ole mitaa semoiset 190 cm, niin ihan turha yrittää edes sukeltamalla heittää pitkälle. Se keihään peräpää raappaa maahan kiinni ja pitää sitten näiden tappien heittää niin kovalla voimalla, että käs haluaa paitsi, että lyhyellä miehellä on sekin vipu liian lyhyt.

      Ristiaskelilla ei ole mitään merkitystä. Ja ei siinä ole mitään tukeakaan kun kaikki ajatus on siinä, että miten mennään turvalleen. Kun heitetään asfaltilla niin kyllä se siitä tekniikka paranoo ja pellolla kun heitetään (sänkipellolla) niin tulee reikiä mahaan.

    • VOI TEITÄ TYHMIÄ

      RUTON URPOT!!!!!! Ei sillä heittäytymisellä ole mitään vaikutusta heittoon ja ei ne eri tekniikalla heittänyt vaan eri tyylillä. Keihäänheitossa on yksi ainoa tekniikka mutta jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä joka on aivan eri näköinen kuin muilla. Ps. ootte ruton pässejä jotka ei tiedä keihäänheitosta yhtään mitään vaan luulette olevanne kovinkin viisaita pps. ei se heittäytyminen vaikuta keihääseen kun se ei ole enää edes kädessä ruton tyhmät miten voit vaikuttaa keihääseen jos et edes koske siihen enäää. SERVAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LÄPPÄ OLI ÄLKÄÄ OTTAKO HENKILÖKOHTASESTI PUSI PUSI

    • ppss3

      Kannattaa tehdä keskivartalolla muutakin kuin trimmata pyykkilautaa tai tehdä hyvää huomenta liikkeitä. Selkärangan vierellä olevat lihakset vaatii myös oman harjoittelun.

    • Minäkin sanon

      Jan Železný (ei: Zelesny) on heittänyt voimassaolevan maailmanennätyksen 98,48 m. Hänen jälkeensä ei ole tullut hänen veroistaan heittäjää. Miehellä mittaa alle 190 cm (186 cm, 88 kg).

      Steve Backley (ei: Bagley) oli vähän skrodempi kaveri: 196 cm, 100 kg. Niillä eväillä keppi lensi 91,46 m.

      Myös Andreas Thorkildsen (ei Thorgilssen) tykkäisi varmaan siitä, että edes nimi osattaisiin kirjoittaa oikein eikä vähän sinne päin. Aika lähellä Železnýn mittoja: 188 cm, 90 kg. Ennätys Backleyn luokkaa 91,59 m, mutta 90 m on puhjennut peräti viitenä vuonna ja varmuus suurkisoissa on ollut vaikuttavaa (ehkä tämänvuotisia Moskovan MM-kisoja lukuunottamatta).

      Tero Pitkämäki sijoittuu Thorkildsenin ja Backleyn väliin ennätyksellään 91,53 m. Pituudeltaan melkein kuin Backley (195 cm), painoltaan melkein kuin Thorkildsen (92 kg). Tämän kauden kiistatta paras heittäjä (7 voittoa 10 kilpailussa, MM-hopea niukalla erolla kultaan, kauden kärkitulos jne.).

      Pitkämäen tekniikka toimii hänen kropassaan ja tuottaa taas tulosta muutaman heikomman kauden jälkeen!

      • Minäkin sanon

        Kun tässä on noista keihäsmiesten mitoista ollut puhetta, niin todettakoon, että Äänekosken pikkujättiläinen (175 cm, 75–80 kg) Jorma Kinnunen heitti aikoinaan maailmanennätyksen 92,70 m (senaikaisella keihäällä).

        Minulla on pituutta aivan saman verran, mutta painoa toistakymmentä kiloa enemmän. Kun olen vielä 10 vuotta Jormaa nuorempikin mies, sopisi minulta kaiketi odottaa hirmukaaria! Pitäisikökän kokeilla pitkästä aikaa – viimeksi olen pitänyt keihästä kädessäni ehkä 45 vuotta sitten?


    • Hipheijaa

      Edellä olevat asiantuntijat kertovat, että pärjätäkseen keihäänheitossa pitää olla jumalattoman isokokoinen. Vuoden 2015 maailmanmestari ja v. 2016 olympiahopeamitalisti Kenian Julius Yego on julkisten tietojen mukaan 175 cm pitkä ja painaa 85 kg. Toki hänen ennätyksensä on vain 92,72 m, mutta kyllä silläkin kehtaa piirinmestaruuskisoihin ilmoittautua. Vai?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe