Miksi vesijuoksijat ärsyttävät?

Kummastunut juoksija

Paljon enemmän uimareita tuntuu vesijuoksijoiden tavat aiheuttavan kiukkua ja ärtymystä muissa uimalankäyttäjissä. Tulkitsen itse tämän sillä perusteella, että joskus kun samaan altaaseen laitetaan liikaa porukkaa, alkavat kaikki stressaantua toisten touhuista, ei niinkään omistaan. Yhden toikkarointi vaikuttaa helposti muiden viihtyvyyeen. Mutta miksi juuri vesijuoksijoiden toikkarointi, kun kuntouintiradalla on myös paljon porukkaa, jotka ui aina jonkun mielestä väärin?

Monesti kritisoidaan uimareiden tyyliä mutta vielä enemmän vesijuoksijoiden vastaavaa. Sain tästä itse kokemusta ihan suorana maauimala-altaassa Turussa kesällä. Altaaseen hypättyäni vaihdoin pari sanaa ilmoista erään runsasmuotoisen, rumasti sanottuna ylilihavan, täydessä meikissä lilluvan leidin kanssa, joka myös potkiskeli vesijuoksuvyön kanssa. Hyvien päivien toivotustemme jälkeen tämä rouva alkoi arvostella suureen ääneen vesijuoksutyyliäni, joka kuitenkin on kuin suoraan oppikirjoista ja ammattilaisen opastuksella hankittu.

Rouva väitti, että tyylini on väärä ja olen liian kenossa ja asentoni oli hänen mielestään sama kuin uima-asento. Hän esitti, että minun pitäisi nähdä jalkani juostessani. Tosin rouva ei varmasti ollut itse nähnyt jalkojaan vuosikymmeniin kuivallakaan maalla muuten kuin peilin avulla, joten en tiedä mistä hän tuollaisen tekniikan on omaksunut.

En viitsinyt alkaa väitellä rouvan kanssa asiasta, vaan katsoin veden alle rouvan omaa tyyliä, ottaakseni nöyrästi opiksi. Hän ei käyttänyt jalkojaan juuri ollenkaan vaan vesijuoksu oli pelkkää hidasta käsien viuhtomista lähellä pintaa. Itse uin vaparia ja rintauintia tekniikalla, jossa uintiasento ei ole lähelläkään mummosammakon pystyasentoa pää veden pinnan yläpuolella, niska kenossa vaan tekniikkakurssilla opitulla tyylillä.

Rouva itse käsitti uimisella mummosammakkotyylin, joten väitti sen perusteella minun oikeammin uivan vesijuostessani, vaikka juoksin vedessä kädet nyrkissä, pää lievässä etukenossa ja laajaa juoksukaarta pyöritellen. Kun juoksee pidempään, on asennon oltava oikea, tai niska kipeytyy.

Minä olisin antanut rouvan räpiköidä tahollaan kuten parhaaksi näkee puuttumatta hänen tyyliinsä, kukin saa vesileikeistä omalla tavallaan riemua ja nautintoa, mutta hänen oli pakko tulla korjaamaan toisten tyyliä kuin ammattilainen ikään, vaikka itse ei osannut itse silmin nähden vesijuoksutekniikan alkeitakaan. Onko se joku ihme pätemisen tarve tai pikemminkin pätemisen areenaan puuttuminen vai mikä panee täysin osaamattomat ihmiset "hyvää hyvyyttään" arvostelemaan toisia?

12

2113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vesijuoksun MM-kulta

      Jeesus käveli vetten päällä. HÄN TEKI SEN AIVAN VÄÄRIN!!!!!!!

      • Anonyymi

        Uskomaton Tollo, olis nainu opetuslapsiaan kuivilla!


    • Tehkää jotain!

      Vesijuoksuradan käyttö on aivan muuta, kuni mihin se on alunperin tarkoitettu. Helsingissä Kallion uimahallissa mummot tulevat suoraan pukuhuoneesta hiukset kuivana altaaseen seurustelemaan kaksi rivissä ja auta armias, jos erehdyt huomauttamaan heille jostain! Kerran pyysin tätejä "juoksemaan" jonossa, että pääsisi nopeampi ohi, vastauksena sain: tämä on eläkeläisten halli. Minulla ei ole mitään heitä vastaan, mutta harveneeko hiusten kanssa myös käytöstavat ja toisten huomioon ottaminen? Kysyn vaan. Eräs mummo kelluu poijuna keskellä rataa tehden n. parin metrin ympyrää, jonka takia joutuu tekemään suunnan vaihdon aina hänen kohdallaan. Puhe ei auta eikä hallissa töissä olevat jostain syystä jaksa/viitsi tehdä asioille mitään. Mielestäni kaikkien maksaneiden tulisi saada sama palvelu ja hyvä mieli käydessään halleissa.

      • "Eläkeläisten halli?" Sen mummelin eläkemaksut vois lakkauttaa.


    • sorry, häiritsette

      On todella mahtavaa että ylipainoiset ovat keksineet polvia kuormittamattoman liikuntatavan ja oikeasti harrastavat sitä, ja tottahan juuri teidän liikkumisennen on kansanterveyden kannalta kaikkein tärkeintä...mutta selvähän se on että uimataitoisia harmittaa kun pari rataa on kiinni kieltämättä aika verkkaisen näköisen uuden liikuntamuodon takia ja pitkää ja kantavaa vetoa harjoitteleva tavallinen kuntouimari joutuu koko ajan pysäyttelemään kun nämä "juoksijat" ponnahtelevat uimaradan kautta omalle puolelleen. Sen lisäksi että rata tai pari menee "juoksijoille", pari rataa on kiinni vesijumpan takia. Myös ylipainoisten ja nivelrikkoisten laji - ihan loistavaa - mutta vei pari rataa ja täyttää hallin hirveällä metelillä. Musiikki ja äkseeraus kuuluvat KOVAA. Toivotankin vesijumppareille ja juoksijoille uimaopintoja ja tervehdyttävää ruokavaliota niin voitte mennä jumppasalille jumppaamaan, juoksuradalle juoksemaan ja uimahalliin uimaan.

    • tyytyväinen uimakäel

      Helsinkiläiset, menkää Mäkelänrinteen uimahalliin harrastamaan veikävelyä. Siellä on tosi hyvä alue meille ja henkilöäkunta puuttuu asiattomuuksiin. Käyn timaksu on ehkä hiukan korkeampi mutta sille saa todella vastiketta. Tervetuloa kaikki

      • Uimari

        EI MÄRSKYYN PLIIS ENEMPÄÄ TEITÄ JA AINAKIN LOPETTAKAA SE YSÄRI-PUNTTISMUSAN SOITTO RUKOILEN!


    • Syitä

      Ap, vesijuoksijat ärsyttävät uimareita, koska uimahallit on tehty uimista varten ja viette tolkuttomasti ratoja määräänne nähden. Viette esimerkiksi 25 metrin altaasta vain pienen osan ja loppuosa radoista on tyhjänä. Vastaavasti uimarien käyttöön jää pienempi osa altaasta. Usein hallit on suunniteltu ennen kuin vesijuoksua oli olemassakaan ja suunniteltaessa on koetettu suhteuttaa hallin koko käyttäjämääriin. Yhtälö romuttuu, kun kaappaatte osan altaasta.

      Toinen syy saattaa olla, että joukossanne on usein muutama löysä surkimus, joka on paikalla vain juttelemassa kavereidensa kanssa siinä jumpatessa.

    • lisää syitä

      Lisää syitä:

      Iso osa vesijuokioista ei peseydy (meikit naamassa jne). Jos hiuksia ei ole kasteltu niin ei pidetä uimalakkia. Ja se hajuvesi, joistakin ihmisistä lähtee ihan hirveä käry. Koita sitten uida siinä viereisellä radalla kun joka kerta kun otat pinnalta happea niin meinaa tukehtua. Huoh

    • janajalkanen 66v.

      Taustamusiikkia voisi käyttä keskipäivällä kun on hiljaisempaa.Klassista kaiuttimiin nii ei tartte vesijumppakovallasoitettua ysärijumppamusaa kuunnella.Miksi aina vetäjienpitää hyppiä niin agressiivisesti.Kaipaisin liikkeisiin keskittymistä klassisen musiikin tahdissa.

    • Moivaansinneasti

      Ottaa päähän pareittain vesijuokseminen, kun rata on niin kapea että on tarkoitettu yksin jonossa edetä. Juoksen kolmisen kertaa viikossa kilometrin, en oikeaoppisesti mutta pystyssä kyllä. Käsillä vedän sammakkouinti vetoja alli paasikivien takia. Odotan sitä hetkeä kun paikkakunnallemme valmistuu kylpylä. Pääsen sinne polskimaan, on osake ostettuna. Ei tartte sitten köyhien kanssa puljata.

    • sososo123432345657

      Halli aukeaa klo.6.15 aamulla ja suoraan altaaseen ilman suihkua ja pesua.
      Samat lyylit menevät seuraavana päivänä valittamaan kassalle kun se ja se asiakas ei käynyt peseytymässä .
      "ja sekin oli jättänyt hiukset auki ja kuivaksi"sanoi jo vuosia vesijuoksua harrastanut nainen ,joka oli altaassa jo klo.6.17

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe