Juokseminen ja tupakointi.

Tervakeuhko

Ei niin yleinen yhdistelmä, mutta luulisi minun lisäkseni löytyvän muitakin. Reipas aski menee päivässä, mutta jalka nousee myös juostessa.

Kysyisinkin tupakoinnin lopettaneilta, että miten paljon on tuo röökin jättäminen parantanut suorituskykyä? Itsellä kun lopettaminen on vakavasti harkinnan alla.

Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa puolikas meni alle 1:51 keuhkot täynnä tervaa.

117

7821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2 tai 6 tai26

      "Suorituskyvyllä" tarkoitat kai juoksuvauhtia :DD

      Tuohon ei oo yksiselitteistä vastausta. Selviää vain kokeilemalla.
      Jokatapauksessa hapenottokyky paranee. Itse huomasin juoksun kulkevan helpommin kun lopettamisesta oli kulunut kolmisen viikkoa.

      Älä enää harkitse. Lopeta.

    • Lopettanut

      Omia havaintoja lopetuksesta:

      - Hengitys kulkee paremmin ja ilmeisesti tämän seurauksena ei väsymys iske niin helposti pitkillä lenkeillä.

      - Limaneritys on vähäisempää.

      - Silmät eivät vuoda yhtä helposti. Ilmeisesti savu aiheuttaa herkistymistä ja punoitusta joka sitten saa silmät vuotamaan lenkille lähdettäessä.

      - Juoksu on kivempaa kun haistaa ympäröivän luonnon.

      - Pitkän mäen jälkeen jos on kovin hengästynyt ylös kavutessaan niin nopeammin palautuu normaali hengitysrytmi.

      - Hikoilu ja ihon punoitus on vähäisempää.

      - Ihon parantuneen pintaverenkierron ansiosta ei ole niin kylmä lenkille lähtiessä.

      - Juoksu kulkee alusta asti helpommin, ts. kropan ei tarvitse "avautua" juoksuun samalla lailla kun tupakoidessa. Tämä avautumisen tarve oli erityisen selvästi nähtävissä jos tuli poltettua vähän ennen lenkkiä.


      Itse olen juoksuharrastukseni aikana lopettanut parikin kertaa ja aloittanut sitten uudestaan, tosin juuri tällä hetkellä en polta. Vaikutukset ovat tuntuneet erilaisilta eri lopetuskerroilla joten vaikutukset siis vaihtelevat paitsi yksilöittäin niin myös lopetuskerroittain (riippuen kait iästä, muista elämäntavoista jne). Ja todellakin kuten tuossa joku toinen totesikin niin lopettaessa erilaisia vaikutuksia tulee viikkojen ajan, eli ei kannata muutaman päivän lakon jälkeen kuvitella olevansa tupakoimatonta vastaavassa kunnossa.

      Sinänsähän tupakointi ei estä juoksemasta vaikka maratonia ja juoksua suosittelisinkin kaikille tupakoitsijoille. Mutjoo, kannattaa se lopettaa jos vain suinkin pystyy. Niin ja se juoksu on erinomaista puuhaa vieroitusoireiden aikana koska juoksulenkki on niitä harvoja hetkiä jolloin ei tupakkaa tee mieli.

    • Non Mallu Man

      Mulla loppui tupakeeraaminen sen jälkeen kun lenkkeilystä tuli säännöllistä.Nyt jo yli 10 vuotta ilman tupakkia ja pakko sanoa, että tein elämäni parhaan ratkaisun.
      Ei köhää, ei poskiontelon tulehduksia, ei haisevia vaatteita, ei krapulaa.
      Juoksuvauhti on ollut ihan kiitettävällä tasolla. Selvähän se on, koska happi kulkee veressä pakottomammin.

      Lopeta ihmeessä, jos sellaista olet harkitsemassa.

      • gauhea gapula

        miten tupakasta voi saada krapulan ?


      • Myrkytystilassaaaa
        gauhea gapula kirjoitti:

        miten tupakasta voi saada krapulan ?

        kyllä voi, kunnon myrkytysoireet saa kun kerralla vetää kunnolla.


    • vcxvcxcxvfdsfsd

      Tupakoinnin lopettaminen on varsin helppoa siinä vaiheessa kun saa itselleen perusteltua, miksi tupakointia ei kannata jatkaa. Ei sillä nikotiinilla ole juurikaan vaikutusta lopettamisen vaikeuteen, kyse on vain tavasta. Eli kaikki on kiinni motivaatiosta lopettamiseen, ei niinkään edes itsekurista.

      • Mujonen

        Näksterillä petti peräsuoli. Oliko tupakoinnissa syy


    • Miksi et lopettaisi?

      Eikö olsi parempi että sinä kerrot syitä miksi jatkaisit tupakointia?

    • nonsmoking

      Kyllä on kovempi krapula jos on alkon kanssa illan mittaan tupakoinut runsaasti. Tupakointi supistaa verisuonia, joten kyllä sitä kroppa hapettuu paremmin kuin tupakoidessa. Se vaikutus paranee jo parissa päivässä, keuhkojen hapenottokyvyn parantuminen ottaa enemmän aikaa. Mutt akyllä parempia suorituksia pitäisi kaiken järjen mukaan tulla. Itselläni ainakin...

    • Tervakeuhko

      Pisti silmään tuo kommentti:

      "- Juoksu kulkee alusta asti helpommin, ts. kropan ei tarvitse "avautua" juoksuun samalla lailla kun tupakoidessa. Tämä avautumisen tarve oli erityisen selvästi nähtävissä jos tuli poltettua vähän ennen lenkkiä."

      Ajoittain lenkin alku tuntuu tukkoselta, mutta hyvä vauhti löytyy parin kilsan jälkeen.

      Lopettaminen ei tule olemaan helppoa. Luonteeltani olen aika hermoilevaa tyyppiä, jolle tupakointi on ollut viimeisen 13 vuoden ajan tapa rauhottua.

      Tavoite on kuitenkin lopettaa tuo perkele ja juosta ensi kesänä marathon alle 3:40.

    • outooire

      terve! Olin polttanut 4 vuotta ja urheilin säännöllisesti. Ihan peruskunto mulla oli ja jalka liikku. Mut sit lopetin tupakoinnin ja mulla alko jalat olee kipeet semmoi ihmeellisesti et hölkkääminen sattu. En sit oo varma et johtuuko lopettamisesta mut outoa?

    • ei suurta merkitystä

      poltin 25v.. jonka ajan koko ajan harrastanut kúntourheilua, juoksu, uinti osan aikaa ratsastusta.

      Ei yhtään ainutta poskiontelutulehdusta, keuhkoputkentulhdusta tai pitkittynyttä yskää. kun lopetin tupakoinnin, ei irronnut limaa, tai muutenkaan huomannut mitään ihmeellistä tapahtuvan.

      Nyt on mennyt 4vuotta lopettamisesta, ja vauhti ei ehkä ole lisääntynyt, mutta ajallisesti pidempiä lenkkejä kierrän, ja palatuminen tosi nopeaa.. Olen vähän laiska tuohon vauhdin lisäykseen, ja koska tarkoitukseni onkin vain kunnon ylläpitäminen ei sitä ole tullut testattua.. kympin lenkin hölkyttelen joka viikko 55-60min kerran ja sitten pari lyhyempää lenkkiä.

      ja samaa vauhtia menin 10vuotta aiemminkin,puhalsin vain hieman kauemmin :)

    • jejej

      Olen 18-vuotias tyttö. Vuosi sitten (kun olin 17) aloittelin kunnolla urheilua. Olin polttanut 14-15-vuotiaasta asti ja tupakkaa meni melkein aski päivässä, joten tervaa oli keuhkoissa melkoisesti. Olin todella riippuvainen, en olisi voinut kuvitella olevani päivääkään ilman tupakkaa. Yskitti, kurkkuun kertyi limaa ja hengästyin todella helposti, mutta uskoin vakaasti, että tämä johtuu huonosta kunnostani, eikä tupakoinnista, olinhan polttanut vasta 3-4 vuotta.

      Puoli vuotta sitten sairastuin vakavaan keuhkokuumeeseen (ei johtunut tupakasta, molemmat veljeni sairastuivat myös). Olin kuumeessa kaksi viikkoa, olo oli hirveä ja tupakkaan ei tehnyt mieli koskeakkaan. Aloin parantua, eikä tupakanhimo palautunutkaan samalla tavalla kun olin olettanut. Päätin siinä vaiheessa että lopetan. Vaikeaa se oli, vaikka olinkin päässyt hyppäämään ne muutamat ensimmäiset ja vaikeimmat viikot yli.

      Vaati todella tahdonvoimia, mutta nyt olen ollut puoli vuotta tupakoimatta. Eron huomasi jo kuukaudessa. Pelkkä hengittäminen tuntuu niiiiiin paljon vaivattomammalta, yskä ja lima hävisivät ja kykenin täysin uusiin suorituksiin, enkä olisi ikinä voinut kuvitella, että tupakoinnin lopettamisella olisi niiiiin suuri vaikutus!!

      Vinkkejä lopettamiseen:
      1. Ajattelin aina, että lopetan sitten joskus myöhemmin. Ei. NYT.
      2. Tuntui, että tupakointi on osa minua. Poltan tupakan, kun olen iloinen, kun vituttaa, kun on tylsää, jäisin paitsi tupakkapaikan juoruista yms. Nyt olen iloinen, että minun ei tarvitse miettiä, että kävisiköhän tupakalla. Ja hymyilen itsekseni tyytyväisenä, kun kaverit lähtevät räntäsateeseen sauhuille!
      3. Tupakanhimo lähtee kymmenessä minuutissa. Kun himo iskee, keksi jotain tekemistä, unohdat pian tupakan, ainakin taas vähäksi aikaa.
      4. Tupakoimatta oleminen helpottuu koko ajan. Pahin virhe on, että luulet voivasi hallita nikotiiniriippuvuutta: "Poltan nyt yhden tän ja tän kunniaksi" tai "poltain vain humalassa". Ei toimi. Olet taas koukussa nopeammin kuin huomaatkaan.
      5. Kun olet lopettanut, vannon että pidät sitä elämäsi parhaana päätöksenä ja henkilökohtaisena saavutuksena. Itse esimerkiksi palkitsin itseni ja surutta kävin hammaslääkärillä törkeän kalliissa hampaidenvalkaisussa, olin sen ansainnut.

    • Tupakoimaton juoksij

      Onnittelut! Pidä toi.

    • entinen tupakoitsija

      ei tolla röökaamisella ole mitään merkitystä juoksuaikoihin. Jatkat vaan samaa linjaa. hyviun sitä ainakin askin pystyy päivässä polttamaan ja samalla kuntoilemaan. lepotauoillakin on hyvä parit mallut vetäistä.

      • Anonyymi

        Mulla on usein palava piippu mukana, josta vedän välillä henkoset, juostessani lenkkiä.


    • Miksi polttaisit?

      Olen melko varma että tupakointi ei merkittävästi ainakaan paranna kuntoa, joten kannattaa lopettaa, ihan vain jo kustannusten vuoksi.

    • jejej

      Tiedoksi: Tupakointi vähentää keuhkojen hapenottokykyä 15-30%, riippuen kuinka pitkään olet tupakoinut ja kuinka usein tupakoit. Joten kyllä sillä vaan aikamoinen vaikutus juoksemiseen on.

    • Uusi yritys

      Olen 50v. mieshenkilö ja tupakoinut (10-20/vrk) vajaa 30 vuotta. Lenkkeillyt olen kuitenkin ikäni. Maratonejakin juossut vajaa 30. Paras aika 2.50. Muutamia vuosia sitten onnistuin olemaan polttelematta yli kaksi vuotta. Olo oli paljon helpompi ja pirteämpi sinä aikana. Ainut negatiivinen asia oli etteivät tulokseni parantuneet yhtään sinä aikana. Omalla kohdallani ei siis juoksukuntoon ollut merkitystä tupakoinko vai en. Muuten kylläkin olo oli paljon helpompi ja nautittavampi joten täytyy taas yrittää uudelleen.

    • asdfgzx

      Oletkos huomioinut, että kahden vuoden tupakointitauko ei palauta keuhkoja ennalleen kolmenkymmenen vuoden tupakoinnin jälkeen? Vaikka parannusta et heti huomaa, mietippä miten tupakka laskee suorituskykyäsi: keuhkosyövässä ei paljon maratooneja juosta.
      Lopeta ihmeessä ihan lopullisesti! :)

      • olkkonen

        Neuvostoliitossa oli aikoinaan alle 2.15 maratoonari joka oli tupakkamiehiä. Kuin myös ainakin jossain määrin tuttu karpaasien kilpakumppani laduilta Thomas Alsgaard on tupakan ystävä. Ja Belgiassa oli kova satasen juoksija (reilusti alle 7 tuntia) joka poltti ihan ketjussa minkä nyt lenkkeilyltään ehti. Tosin hän sitten kuoli sydänkohtaukseen. Ja mietittiin oliko yhdistelmä savukkeet juoksureeni liian raju.

        Suorituskyvyn heikentämistä en osaa arvioida mutta itse joskus vajaat 10 vuotta sitten hölkkäilin n. 1/3 tai korkeintaan puolet siitä mitä nykyään ja viini kuin myös kaikki muutkin alkoholijuomat, laulu ja naiset maistui ja joskus melko useinkin tuli humalaspäissään vedeltyä poskisavuja ja kunnolla keuhkoonkin yleensä aski kerralla. Niin kymppi taittui silloin jotakuinkin samaa vauhtia kuin nykyään maratooni. Ja nuha oli koko ajan ynnä muuta pientä vaivaa.

        Jos nyt heitän että alle 3.30 juokset maratoonin vähän terästämällä elämäntapaa ja sitä myöten myös harjoittelua niin tuskin paljon pieleen menee.

        Toisaalta tupakointi voisi olla myös hyödyllistä juoksun kannalta jos ajattelisi sen niin, että sitten kun sen lopettaa niin keuhkot ja sydän verenkiertoelimistö reakoivat tehokkaammin harjoitteluun kuin koko ikänsä savukkeista pidättäytyneellä. Eli ne ikäänkuin saavat ahaa-elämyksen ja ahnehtivat happea.


    • 71

      Ei kannata juoksemisen takia lopettaa. Kokemusta on.

    • monti remo

      Pistin elämäntapani remonttiin ja aloitin juoksemisen ja tupakoimisen. Cooperin tulos on parantunut jo monta sataa metriä, kyllä tupakointi kannattaa!

    • jymy-äijä

      EItse en jaksa juosta maratooneja ilman tupakkaa. Pari-kolme kessutaukoa on pidettävä välillä. Yleensä poltan piipullisen jymyä. Paras aika muuten on 2.08 kolmella tupakkitauolla.

    • 2 askia viikossa

      En ole huomannut tupakoinnin aloittamisesta mainittavaa haittaa. Ennen lenkkiä en polta, ja ennen kisaa päivä pari polttamatta. Tupakointi rasittaa elimistöä, mutta niinkuin harjoittelunkin kanssa tehdään, oikein rytmittämällä saa aikaan superkompensaation.

    • Malboro ei pala

      Röökin jätin jo 15 vuotta sitten. Paras päätös pitkään aikaan. Mitä nortti nykyään maksaa? Yli 5 euroa ainakin.

      • Kysyukko

        Paljonko siulla soiro nortti paloi aikanaan


    • Tervakeuhko

      Huvittavaa, että löysin tämän aloittamani ketjun vahingossa.

      Samojen ongelmien kanssa painin edelleen. Rööki maistuu, mutta puolikas sujuu jo alle 1:45 vähän heikommalla harjoittelulla.

      • Lopeta jo

        Harmi ettet tosissasi panosta lopettamiseen. Onhan se selvä että tupakoinnin lopettaminen parantaisi hapenottokykyä ja sitä kautta vaikuttaisi myös suoraan tuloksiin.


    • Smoking Joe

      Tupakoitsijat on ajettu tosi piukoille. Tupakkalaki on yksi parhaista laeista, mitä eduskunta on viime vuosina säätänyt. En ole huomannut kenenkään valittavan.
      Utopinen tavoite on, että Suomi muuttuu savutomaksi. Mutta jokainen savuton ihminen on hyvä ihminen.

      Mulla loppui tupakointi, kun aikoinaan aloitin kuntoilun. Oli vaan mukavampi hengittää.

    • haista kukkanen

      Kesällä sen huomaa. Tupakatta on alkukesä juhlaa. Syreeni ja tuomi kukassa. Kielo ja kirsikkapuu. Mahtihomma.
      Iltalenkeillä huippufiilikset ilman tupakkia. Kesä tuoksuu.

    • mugu-ugu

      Minä haistan pierun hajua, koska sikarit laittavat minut ulos teelle. Muutenkin elämä on rankempaa kun on nikotinisti-pepe. Juoksulenkillä koivet aivan jumissa, mutta siltikin pitää vetää sikareita. Pumppu muljuu ja suussa maistuu kakka sekä kurkku is pipi. Taitaa hengitys mennä tätä vauhtia

    • tupakasta-eihaittaa

      4 vuoden harjoittelulla samalla tupakoiden (2 askia 3 päivässä) sain maratonennätyksen painettua aikaan 2.51 (ennen maratonia päivä aina polttamatta). Tupakoinnin lopettamisen jälkeen on paras aikani ollut 2.57 vaikka harjoittelua on parannettu. Vaikea nähdä tupakoinnista olevan suurta haittaa.

    • nonsmoging

      Kyllä pitää olla pösilö, jos vielä nykyaikana tupakeeraa. Tietoa on riittävästi haitoista. Lainsäädäntö on pistänyt tupakkimiehen ahtaalle. Yleinen ilmapiiri on sellainen, että tupakkia kiskovaa pidetään luuserina ja tahdottomana pellenä. Onneksi yhä harvempi vetelee norttia.

    • cvpql

      mä poltin joskus askin päivässä ! 10km 36 m !! mut noita juoksu pohjii tuolta nuoruus vuosilta... sit en enää polttanu niin paljoo ..ja sit en juuri ollenkaan paitsi kun vedin kännit...ei parannusta tulokseen ... tosin km määrät pysy melko samana...

      • vo2max

        Iän myötä hapenottokyky kuitenkin laskee tasaisesti jo 20v alkaen, joten tuskin voi noin suoraan vertailla vanhoja tuloksia nykytuloksiinsa.


    • Eggar

      Kyllä se on päivänselvää että tupakka haittaa juoksemista/urheilua.Itse oon ollu 9vrk polttamatta ja vaikuttaa jo nyt juoksemiseen helpottavalla tavalla.

    • carry124

      Itse poltin n. 17 vuotta ja tänä aikana juoksin muutamia maratoneja sekä tästä hiukan pidempiä lenkkejä. Olin polttanut oikeastaan koko aikuisikäni ja samalla koko sen ajan, mitä urheilua oli "tosissaan" tullut harrastettua. Poltin noin puoli aski päivässä ja ainoat tauot pidin pidempien lenkkien kanssa samana päivänä, ennen lenkkejä. Lopetettuani en voi sanoa, että olisin huimannut suurta muutosta hapenotossa ja urheilusuorituksissa yleensä. Lajiksi on tosin vakiintunut enemmänkin korkealla intensiteetitillä tehtävät harjoitukset painojen kanssa. Olo tosin on huomattavasti fressimpi, nuhaa paljon vähemmän ja tukkoisuus on poissa. Uskon vahvasti, että tupakan vaikutus urheiluun on kovin yksilöllistä, mutta parantavaa vaikutusta sillä ei millään muotoa ole. Lomilla tulee joskus poltettua muutama tupakka silloin tällöin enkä ole tällöin huomannut myöskään vaikutusta urheilusuorituksiin. Oikeastaan jo pelkästään raikkaan aamufiiliksen takia voin suositella lopettamista jokaiselle.

    • EnaaAuta

      Tupakoinnista voi olla jopa etua lenkkeilyyn. Rentouttaa mukavasti.
      Toki lievänä haittapuolena on se, että kuolee nuorempana, kun muut saman ikäiset vielä treenaavat. Siinä mielessä tuossa vaiheessa enää tupakointi ei treenaamiseen auta

      • lääkettä_hänelle

        Ei se rentouta kuin sellaista henkilöä joka on koukussa nikotiiniin ja siksi hän tuntee rentoutuvansa saadessaan sitä vereensä koska hän tarvitsee sitä ja sillä hän saa olonsa normaaliksi.


    • Tugalle

      3-4 tupakkaa viikossa, haittaako?

    • fdfdfdfdfdfdfdfd

      Olen ollut polttamatta 2 vuotta. Sitä ennen 25 vuotta röökiä. Hapenottokyvyssä olen huomannut sen että ihan paska on. Ei tosiaankaan voi hölkätä ja jutella samaan aikaan. Armeija-aikaan ei ollut mikään ongelma.
      Ottakaa hyvät veljet huomioon että nyt on massaa varmaan 30 kiloa enemmän ja 47 vuotta kalenterissa.
      Enpä ole nähnyt kenenkään maratoonarin vetävän sätkä suussa ainakaan telkkarin urheilulähetyksissä.

      • Selitäsami

        Juu. Soironen, huomattu on.


    • Anonyymi

      Kun tupakoi ja ei ole aattellut lopettaa ainakaa nytten nii onko järkeä lenkkeillä

      • Anonyymi

        Ei hyödytä lenkkeillä. Se ei elämää pidennä eli estä keuhkosyöpää. Kannattaa van poltella ja odottaa kuolemaa. Alkoholia kun juo, niin odottaminen menee varmaan lopulta aika nopeasti


      • Anonyymi

        uakko nuuskannut. vahva nuuska tujua kamaa suoraan limakalvoille.


      • Anonyymi

        Hyvä se olisi lopettaa, mutta kai tupakoitsijakin voi lenkillä käydä. Ennen lenkkiä polttaminen piristää mukavasti ja avaa astmaisia keuhkoja.


    • Anonyymi

      Kesäsin sauhuttelu mukavaa. Vuokra ja tupakki iso menoerä. Toivon halpaa venäjän kartonkeja.

    • Anonyymi

      Mökillä tekee mieli kessutella. Haittaako? Montako lomalla voi poltella ilman juoksukunnon ongelmii?

    • Anonyymi

      nortti päivässä ei viälä paha annos. Aski on syntiä.

      • Nortti sunnuntaisin ennen kirkonmenoja, jonka jälkeen syntien anteeksipyyntö.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Nortti sunnuntaisin ennen kirkonmenoja, jonka jälkeen syntien anteeksipyyntö.

        Kerta viikossa vielä kohtuukäyttöä. Jos välttämättä tykkäät paskan makua hengittää niin mikäs siinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerta viikossa vielä kohtuukäyttöä. Jos välttämättä tykkäät paskan makua hengittää niin mikäs siinä.

        Ketjupolttamisessa ei järjen häivää, mutta tupakointi muuten rentoa terassilla oluttuopin äärellä.


    • Anonyymi

      Tupakoinnilla on kasautuva kumulatiivinen vaikustuss sen huomaa vanhemmiten

      • Anonyymi

        Onko kokemusta tupakoinnista vanhemmiten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kokemusta tupakoinnista vanhemmiten?

        Ei ole.


    • Kyllä siitä tupakasta vaan tulee niin taivaallinen olotila. Mitä harvemmin sitä parempi.

      • Anonyymi

        Yksi tupakka viikossa takaa maksimaalisen nautinnon, eikä tervaa keuhkoja liiaksi.


      • Anonyymi

        Juu. Tupakointi rentoa. Yksi sauhuke viikossa mänee täälläkin.


    • Anonyymi

      Samaa tasoa kun Petteri orpolla

    • Anonyymi

      Mitä mieltä nuuskasta tai nikotiinipusseista?

      • Anonyymi

        Tupakka se olla pitää. Nikotiinipusseja käyttää nuoret wannabe urheilijat.


    • Onko se väärin polttaa tupakka viikossa? Nyt ollut kuukausi ilman. Himo on kova.

    • Anonyymi

      Onko väärin vetää mara nortti huulessa ? En kyllä pysty olemaan kolmea tuntia ilman.

      • Parasta on olla riippuvainen eikä polttaa juurikaan. Ultimaattinen tahdonvoima voitto. Silloin tällöin retkahtaa niin säilyy nöyryys elossa.


      • CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Parasta on olla riippuvainen eikä polttaa juurikaan. Ultimaattinen tahdonvoima voitto. Silloin tällöin retkahtaa niin säilyy nöyryys elossa.

        Rentoa tuprutella yön viileydessä. Kesäloma ja tupakkilakko ohi.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Rentoa tuprutella yön viileydessä. Kesäloma ja tupakkilakko ohi.

        Kerkiätkö koisimaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerkiätkö koisimaan?

        Lomalla herätys puolen päivän jälkeen. Rentoa nukkua pitkään.


      • CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Lomalla herätys puolen päivän jälkeen. Rentoa nukkua pitkään.

        Ihania viileitä kesäöitä.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Ihania viileitä kesäöitä.

        Heräsin ennen yhdeksää. 33 km aamulenkki tehty ennen sinun pedistä nousemista


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heräsin ennen yhdeksää. 33 km aamulenkki tehty ennen sinun pedistä nousemista

        Kova juoksija ukko herää kukonlaulunaikaan juoksemaan. Itsehän otan rennosti.


      • CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Kova juoksija ukko herää kukonlaulunaikaan juoksemaan. Itsehän otan rennosti.

        Tämä yöllinen tupakanpolttoni on huijaamista. Oikeastihan en edes vedä savua kehukoihin. Kunhan fiilistelen tupakki käessä.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Tämä yöllinen tupakanpolttoni on huijaamista. Oikeastihan en edes vedä savua kehukoihin. Kunhan fiilistelen tupakki käessä.

        Ootko koskaan viilistellyt viinapullo käessä juomatta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ootko koskaan viilistellyt viinapullo käessä juomatta?

        Olen viilistellyt kesäiltoja alkoholittomalla sitruunamehulla.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Olen viilistellyt kesäiltoja alkoholittomalla sitruunamehulla.

        Piditkö käessä vai joitko?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piditkö käessä vai joitko?

        Viilistelen lasi käessä "sitruunavotkaa" juoden.


    • Motivaatio on kova, kun tietää, että lenkin jälkeen saa sauhutella.

      • Anonyymi

        Sama, mutta en kuitenkaan sitten polta. Piirongin laatikossa pysyy aski suljettuna.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Pahimmillaan meni tupakkaa aski päivässä ja Cooperissa yli 3100m. Sitten lopetin tupakoinnin, enkä enää pääse edes 3000m. Tupakka on voimakas piriste, ei siitä pääse mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahimmillaan meni tupakkaa aski päivässä ja Cooperissa yli 3100m. Sitten lopetin tupakoinnin, enkä enää pääse edes 3000m. Tupakka on voimakas piriste, ei siitä pääse mihinkään.

        Pitäisiköhän aloittaa taas röyhyyttely, jotta pääsisi 3000m Cooperissa?


    • Anonyymi

      Aamulla avasin uuven topan norttia.

    • Miulla nyt tupakkilakko mänossa. Vantaan jälkeen saan luvan polttaa yhren.

      • Tuprutella saa vasta juostuaan kaikki neljä kierrosta. Kahden tai kolmen kierroksen jälkeen keskeytys ei käy.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Tuprutella saa vasta juostuaan kaikki neljä kierrosta. Kahden tai kolmen kierroksen jälkeen keskeytys ei käy.

        Tympeät säännöt.


      • Lakko menee hyvin. Ei viekkareita ja hapenotto parantunut. Päätös pitää.


    • Anonyymi

      Nortti suussa roikkuen vantaan maratonilla hyvä tulee.

    • Anonyymi

      teen perässä jos muut norttimiehiä vantaalla

    • Anonyymi

      Vantaan maraton voisi tarjota sikarin jokaiselle neljän tunnin alittajalle. Kilpailuvaltti tupruttelevista juoksijoista.

      • Anonyymi

        Miksipä ei. Stubbikin sikariukkoja triathlonin jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksipä ei. Stubbikin sikariukkoja triathlonin jälkeen.

        Stubbi kunnon pohatta. Köyhä joutuu tyytymään tupakkaan juhlakaluna.


      • Anonyymi

        Miksei tarjoo Työmies askia?
        Monet ukot hölkänny Työmiestä tuprutellessa.


      • Me vantaalaiset ollaan ihan vaan tupakkimiehiä.


    • Anonyymi

      Luulisi keuhkojen olevan ihan tervassa, jos askin päivässä polttaa. Se on 20 tupakkaa. Itse olen joskus polttanut 1-2 päivässä.

    • Anonyymi

      Juokseminen puhdistaa keuhkot ja sitten kun tupakoi niin ne likaantuvat uudestaan jolloin nikotiini imeytyy paremmin eli hyvää ja yhtä huonoa yhtäaikaa.

      • Kyllähän tupakoinnin jälkeen hengitys on raskaampaa. Itsellä nyt jo viikko tupakkilakkoa alla niin aika hyvin oli palautunut jo kolmessa päivässä.


    • Vantaan maratonin jälkeen poltin yhden tupakin. Ja keskiviikkona rethahdin askin tyhjäksi votkapullon iäressä. Kyllä huomasi torstaina, että hengitys raskaampaa.

      • Anonyymi

        Alko lihottaa, tupakki laihuttaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alko lihottaa, tupakki laihuttaa.

        Tupakilla aktivoiva vaikutus, joutuu menemään ulos kävelylle, kun ei viiti talon vieressä polttaa. No nyt menen kävelylle ilman tupakkia.


      • CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Tupakilla aktivoiva vaikutus, joutuu menemään ulos kävelylle, kun ei viiti talon vieressä polttaa. No nyt menen kävelylle ilman tupakkia.

        Nyt miulla tupakkilakko. Alkoi palamaan liikaa niin piti viheltää peli poikki. Lopetus helppoa, ei osta uutta askia.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Nyt miulla tupakkilakko. Alkoi palamaan liikaa niin piti viheltää peli poikki. Lopetus helppoa, ei osta uutta askia.

        Niin siinä aina käy. Ensin yksi viikossa. Sitten yksi päivässä. Sitten kaksi. Kolme. Neljä. Lakko.


      • CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Nyt miulla tupakkilakko. Alkoi palamaan liikaa niin piti viheltää peli poikki. Lopetus helppoa, ei osta uutta askia.

        Hyvin sujuu lakko. Se on vain huono tapa. Koiraa voi kusettaa ilman tupakkiakin.


      • Anonyymi
        CigarettesAfterRun kirjoitti:

        Hyvin sujuu lakko. Se on vain huono tapa. Koiraa voi kusettaa ilman tupakkiakin.

        Vieläkö lenkkeilet?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö lenkkeilet?

        Juu lenkkeilen eli siis juoksen. En polta enää, mutta lupasin itselleni, että juoksukilpailun jälkeen saa tuprutella juhlan merkiksi.


    • Anonyymi

      En tupakoi, mutta olen olutmäen miehiä. Joka viikonloppu menee pari laatikollista olutta. Juoksen vain viitenä päivänä viikossa siksipä.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen yhdistelmä, hölkkä ja tupruttelu. Viilistellä tupakki käessä. Ei kai siinä, itselläkin meni tuprutellen yli 3000m, mutta enää ei mene ilman.

      • Anonyymi

        Juu. En kyllä ymmärrä, miten pystyin juoksemaan tupruttelusta huolimatta. Nykyään menee elimistö ihan tukkoon, jos retkahdan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu. En kyllä ymmärrä, miten pystyin juoksemaan tupruttelusta huolimatta. Nykyään menee elimistö ihan tukkoon, jos retkahdan.

        Yhden tupakin jälkeisenä päivänä pystyy juoksemaan, mutta kolmella on jo kroppa ihan tukossa.


    • Retkahin. Aski kessua meni viikossa vaan että humpsista. Nyt lakko taasen.

      • Anonyymi

        Juu. Ei säily tupakit piirongin laatikossa kauaa. Sieltä aina yksi ulos lähtiessä taskuun.


      • Anonyymi

        Askiton joulu jos et osta uutta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu. Ei säily tupakit piirongin laatikossa kauaa. Sieltä aina yksi ulos lähtiessä taskuun.

        Vaatii itsekuria pitää tupakointi savukkeessa päivässä lenkin jälkeen. 3-4 savuketta on jo liikaa.


    • Koko talvi mennyt tuprutellen, mutta se on lakko nyt. Päivä jo ilman ja heti rennompi olo. Juoksu kulkee ja kovat tavoitteet kesäksi, mikäs tässä.

      • Anonyymi

        Älä vaan aloita nikotiinipussittelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä vaan aloita nikotiinipussittelua.

        Taskumatti on parempaa seuraa.
        Jaloviinaa kun otat tujauksen hölkkäät ilon kautta.
        Et tarvitte pussukoita


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taskumatti on parempaa seuraa.
        Jaloviinaa kun otat tujauksen hölkkäät ilon kautta.
        Et tarvitte pussukoita

        Pepsi Maxia mänöö. Parempi kai sekin kuin niksa tai viuna.


    • Suosittelen siirtymään nikotiinipusseihin. Huomattavasti terveellisempi vaihtoehto ja rupee happi kulkeen.

      Itse suosittelen Brändin KOZMO -tuotteita.
      Nikotiinipusseissa on paljon eroja. Hyvän ja huonon nikotiinipussin erot ovat kuin hyvällä viinillä ja kiljulla. Laadukkaat pussit ovat niin maun, kuin pussin sisällön puolesta laadukkaita. Suosittelen brändin KOZMO-tuotteita. Asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä. Ei ole mitään halpaa kuraa vaan kunnon laatu tuote. Ovat niin maun, kun pussin laadun suhteen kärki kastia.
      https://www.tukkupussit.fi/c/brandit/nikotiinipussit/kozmo

      Tuoreen tutkimuksen mukaan Nikotiinipussit ovat maailman vaarattomin ja haitattomin nikotiinivalmiste:
      https://www.tukkupussit.fi/c/blogit/nikotiinipussit-ovat-ylivoimaisesti-haitattomin

      Alkuvuoden tupakkavero muutti radikaalisti nikotiinipussien netti tilaamisen. Suosittelen lukemaan alla olevat linkit huolellisesti:
      https://www.tukkupussit.fi/c/blogit/tarkeaa-tietoa-nikotiinipussien-netista-tilaajalle
      https://www.tukkupussit.fi/c/blogit/vinkkeja-yrityksen-taustojen-selvittamiseen

      itse käytän puntilla ja lenkillä mielummin Kofeiinipusseja. Antaa just sopivan buustin treeniin. Suosittelen.
      https://www.tukkupussit.fi/c/kofeiini

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe