mitä oletatte kummilta?

kaisa-erika

Paria alempaa ketjua lukeneena ja myös kommentoineena pistin merkille, että aika paljon näemmä ukkaavat vanhempien ja kummien käsitykset kummiudesta eroamaan toisistaan. Monet kummit kokevat rasitteena tapaamiset, ksoka ovat muuttuneet vain lapsen asioiden märehtimiseksi ja aikuisten välinen ystävyyssuhde on lopahtanut ajan myötä. Surullista :(!!!

Olisikin mielenkiintoista kuulla kummilasten vanhemmilta kommenttia, että mitä odotatte kummilta? Miten usein pitäisi nähdä, miten usein lapsen kanssa ja miten usein vain aikuisten kesken? Muuttuiko teidän mielestä ystävyyssuhde kummiuden myötä? Oletuksista ja odotuksista ja niiden ristiriidastahan tässä on kyse.

6

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätä mieltä olen

      Jos kummilapsen vanhempien ja lapsen kummin ystävyyssuhde on kuihtunut niin kummiuden toteutuminen hiipuu varsinkin silloin kun lapsi on alaikäinen. Lapsen kaikki aikuskontaktit ovat vanhempien vastuulla ja vanhempien hyväksynnässä, eikä ole asiallista kummin ottaa yhteyttä kovin pieneen kummilapseen suoraan ohi vanhempien.

    • 17+18

      Itse 20-vuotiaana nuorena naisena, yhteen kummiini "pettyneenä", voin sanoa että kummilapsi odottaa kummiltaan muistamista edes syntymäpäivinä, rippijuhlissa sekä mahdollisissa ylioppilasjuhlissa. Synttäritkään ei ole nyt niin välttämättömän tärkeitä, mutta että ei kehdannut vaivautua paikalle rippijuhliini tai ylioppilasjuhliini. Ei tuntunut kivalta... :(
      Ei nyt ihan aiheeseen liittynyt, mutta kuitenkin :)

      • Tirvikki

        Kummilapsi : toivottavasti muistat itsekin joskus kummiasi, vaikkapa kortti tai vierailu voisi kummiakin piristää. Monesti kummilapsi vain odottaa saavansa jotain ja hänen vanhemmat myös.


      • jemina123
        Tirvikki kirjoitti:

        Kummilapsi : toivottavasti muistat itsekin joskus kummiasi, vaikkapa kortti tai vierailu voisi kummiakin piristää. Monesti kummilapsi vain odottaa saavansa jotain ja hänen vanhemmat myös.

        Olen samaa mieltä. Kummilapsi ja hänen vanhempansa usein odottavat, että kummi muistaa kummilastaan jotenkin, mutta eikö saman pitäisi toimia toisinkin päin? Itse olen kaikkien kolmen kummilapseni kohdalla todennut, että 1-vuotiskuva on ainoa, mikä muistetaan antaa ja sen jälkeen kummi ikään kuin unohtuu. Ei syntymäpäiväonnitteluja, ei valokuvia, ei piirrustuksia... Entä jos minä muistaisin kummilastani 1-vuotissyntymäpäivänä ja unohtaisin merkkipäivät ym. sen jälkeen? olisiko se OK? Varsin ironista, että vanhemmat muistuttavat kummeja velvollisuuksista, mutta eivät itse koe olevansa millään tavalla velvollisia muistamaan kummia.


    • turhaa koko kummius

      Koko kummitouhu on täysin vanhanaikainen. En tajua miksi siihen pitää ladata niin paljon odotuksia. Itse koen kummina olon lähinnä muodollisuudeksi ja velvollisuudeksi yrittää muistaa synttäreinä ja jouluna ostaa lahja. Pidän kummilapsistani, mutta en niin paljon, että jaksaisin tai kiinnostaisi varta vasten heidän kanssaan viettää aikaa. Tapaan heitä joskus siinä ohella kun näen ystäviäni ja serkkuani ja se saakoon riittää, en jaksa mitään kahdenkeskistä "laatuaikaa" koko päivää lapsen kanssa, vaikka lapsista pidänkin. Mieluummin vietän tuon ajan ystävieni kanssa.

      Entisaikaan ei odotettu, että arkiaskareiden ja työkiireiden keskellä kummi lepertelisi, höösäisi ja lellisi kummilasta, puuhaisi kaikkea spesiaalia, toimisi ilmaisena hoitajana ja retkiohjaajana, kävisi kylässä alvariinsa, soittelisi varta vasten vain kyselläkseen lapsen kuulumisia jne. Taitaa olla viimeisen 10 vuoden ja tämän lapsikeskeisen nyky-yhteiskunnan aikaansaannos tämä kummihysteria ja epärealistiset odotukset kummiudesta. Kun lapset ovat joka paikassa pomoja ja kaikki elämä tuntuu pyörivän lasten ehdoilla, odotetaan kummeiltakin samaa priorisointia, eli lapsen pitäisi mennä kummillakin kaiken edelle. Pyh pah. Lopetettaisiin koko naurettava kummitouhu kun varmaan promillen kohdalla täyttyy se todellinen tehtävä, eli kristillisestä kasvatuksesta huolehtiminen. Tuon kun muuten ottaisi ohjelmanumeroksi ja päämääräksi joka tapaamiskerralla, voisi olla että kyläilyvinkuminen ja lapsenpiiaksi kinuminen loppuisi alta aikayksikön :D

    • kummitäti ja äiti

      Minä odotan kummilta muistamista (en lahjoja, pelkkäkortti riittää tai läsnäolo) merkkipäivinä.; syntymäpäivä, ripille pääsy, valmistuminen, joulu jne ja myös lapseni muistaa kummia hänen merkkipäivinään (kylilyn ja yhdessäolon lisäksi)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe