Kastejuhla, kummin asu

kumm

Kastejuhlat tulossa ja olen kummina (en syli). Tiedän että tilaisuus on rento, miehillä yleensä farkkuja ja kauluspaita, naisilla osalla mekko, osalla siistit vaatteet. Tilasin jo itselleni mekon, joka ylettää reiteen asti. Mekko on lyhythihainen, pitäisi miettiä siihen jakku. Kokeilin ja mielestäni bolerot eivät ainakaan toimineet. Myös mekon alle pitäisi saada housut. Olen nuori. Kokeilin suoria housuja jotka oli tosi rumat mekon kanssa. Voisinko kokeilla esim. farkkuja alle? Mekossa on paljon värejä, eniten vaaleanpunaista ja mustaa. Käykö valkoiset farkut ja jokin valkoinen jakku tuollaisen pitkähkön mekon kanssa? Vai pitääkö ostaa aivan eri mekko/paita alle? Auttakaa, haluan kuitenkin pukeutua aika nuorekkaasti.

6

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kumm

      Jakkupukua en kuitenkaan haluaisi, liian jäykkä eikä ole minun tyyliä. Entä jos laitankin valkoiset suorat housut ja jonkin neulejakun, pitäisi sitten tilata jokin muu toppi?

    • itsekin kummi

      En suosittele laittamaan kastejuhlaan farkkuja / pitkiähousuja mekon alle - jotkut pitkät legginsit (saa eri värisiä ja ohuisia eri kaupoista). Vai onko kyse pitkästä paidasta mekon sijaan, jolloin esim. jotkin suorat housut voisi käydä? Tai suorat housut jonkun muun paidan kanssa ;)

    • kumm

      Joo tavallaan pitkä paita tai minimekko, ohutta liukasta kangasta ja ei tiukka helma. Tunikamainen oikeastaan, rinnan alla nauha joka solmitaan taakse. Farkkujen kanssa ainakin ihanan näköinen. Tilasin kokeeksi mustat satiinihousut, voisi sopia niiden kanssa, olis vähän juhlavammat. Legginsejä en viitsis laittaa, on niin laihat jalat että näyttäis ihan tikuilta ja muutenkaan en legginseistä tykkää.

      Kauluspaitaa en ainakaan haluais laittaa kun melkein aina pukeudun kauluspaitaan ja tuo uusi paita on niin ihana. Jonkun jakun haluaisin myös tuohon päälle auki, en vaan tiedä millainen siihen sopisi. Bolero ei ainakaan ollut hyvä, eikä ehkä neule sopisi. Pitäis olla joku jäykkä jakku, koska paita on "hulmuava" ja kevyt?

      • kumm

        Paidassa on vähän mustaa (vyöosa), joten siksi ajattelin et mustat satiinihousut voisi olla hyvät, mutta yläosaa mietin, että pitääkö senkin olla musta? Tuo paita on muuten aika värikäs, vaaleanpunaista, ruskeaa, kellertävää, oranssia... Sopisiko vaikka satiinijakku satiinihousujen kanssa vai onko liian kiiltävä kokonaisuus? Entä jos jakku olisi vaaleanpunainen tai beige?

        Kenkiä mietin myös, ehkä ostan mustat ballerinat, niin olisi helppo seisoa?


    • itsekin kummi

      Ballerinat on varmaan ihan hyvä kenkävalinta pitkään seisomiseen, korkeissa koroissa ei ole mukavaa seisoskella kauaa; sen sijaan pieni korko on ok (esim. jotkut sopivat avokkaat).

      Kastejuhlassa musta on vähän synkkä - vuodenajasta riippumatta, mutta mustat housut on ok, varsinkin jos on kovin värikäs ja kirjava paita. Sitten taas siihen paidan kirjavuuteen liittyen se musta jakku ns. tasapainottaa, mutta pitää sitten katsoa että kokonaisuus on ok eikä liian tumma tms. ;) Jos se musta jakku näyttää synkältä, niin valitse joku paidan väristä ja sen värinen jakku - mutta jakku siis yksivärinen ja yksinkertainen ;)

      Lisäisin vielä tohon kastejuhlapukeutumiseen, että jotkin sopivat korut täydentävät kokonaisuuden. Jos on muutoin kovin kirjavaa, niin kaulakorua ei välttämättä tarvitse olla ollenkaan, ja sopivat korvakorut - esim. jotain paidan väriä - toimii hyvin kokonaisuutena.

      Ehkä hieman aiheen ulkopuolelta, mutta mustien housujen osto ei mene koskaan ns. hukkaan, ne ovat monikäyttöiset. Voi käyttää erilaisten värikkäiden paitojen kanssa ns. iloisemmissa pippaloissa / juhlissa - ja sitten mustien yläosien kanssa hautajaisissa. Myös jossain tietyn tyyppisessä työssä voi käyttää mustia suoria housuja.

    • kumm

      Kiitos vastauksesta. Ehkä etsin jonkun vaalean jakun ja ehdottomasti yksivärinen. Muuten tulee liian sekava kokonaisuus. Koruja mietin itsekin, että näyttävät korvikset varmasti riittää. Kengätkin vielä vähän hakusessa, mutta mustat varmaan sopisi hyvin, pienellä korolla tottakai jossei sitten ihan ballerinat. Mustat housut on tosiaan monikäyttöiset, itsellä kahdet mustat suorat housut mutta aika leveät ja hulmuavat, ei todellakaan sovi tuollaisen hulmuavan paidan/mekon kanssa. Housujen pitää olla tiukemmat, muuten on tosi omituisen näköinen. :D Toivottavasti tilaamani satiinihousut saapuvat pian niin pääsen sovittamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe