puuseppä

puuseppäpoika

Puusepät, paljonka ne tienaa? :)

14

3314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makezukema

      mikset katso TES?

      • Anonyymi

        Juurikiven puuseppä yritti huijata mutta ei arvannut että osaan pitää puoleni en tilaa kyseiseltä puusepältä mitään menee vaihtoon puuseppä. Kaikki pitää laittaa paperille ennen työn aloitusta niin ei voi jälkeenpäin väittää. Maku meni.


    • paskapuupää

      Ala-arvoisen huonosti, kannattaa hakeutua mille tahansa muulle alalle paitsi puupää-alalle, ei ole montaa huonommin palkattua alaa kuin tämä. Ammattiliitto täysin perseestä, huolehtii enemmän työnantajan eduista kuin työntekijöiden.

    • Zakto

      Eivät mitään, koska töitä ei yleisesti ottaen ole. No ehkä joillain alueilla, mutta ei täällä kanta-hämeessä ainakaan. Ja jos alalta sattuu työtä löytymäänkin, niin mitä luultavimmin homma on jotain sarjatuotantoa 7-9€ tuntipalkalla.

      Yrittäjäksi taas ei kannata alkaa ilman täydellistä liikeideaa, koska aloituskustannukset ovat todella isot, tuntilaskutus siihen nähden pienet ja riskit suuret.

      Itse olen nykyään täysin toisella alalla palkkatöissä ja tienaan huomattavasti paremmin kuin puusepänalalla palkollisena tai ollessani yrittäjänä. Silti olen kokoamassa vielä pientä pajaa sivutoimiseen yrittämiseen ja harrastustoimintaan. Veri kyllä vetää tekemään noita hommia.

      Puusepät ovat ihmisten puheissa arvostettuja, mutta todellisuudessa heidän palveluistaan ei olla nykyään valmiita maksaman.

    • mallipuuseppä

      n. 2200€/kk ja 42,5 päivää palkallista vapaata vuodessa.
      Kyse siis 10kk työtä vuodessa. vuosilisät joka alkaa 10v työn tekemisen jälkeen portaittain kasvava jokavuotiseksi kiinteäksi maksuksi vuoden viimeisen kuukauden tiliin.
      Maksimi kertymä on yksi "ylimäärinen" tili vuodessa!

      Puuseppän vuosipalkka ihan perustyöllä ilman 8h/pvä ja 5pvä/vko jää alle 30 000€/v. Työ voi olla mielenkiintoista ja monipuolista tai jopa tylsääkin puurtamista riippuen mitä tekee milloinkin.!

      Puusepän työ on todellisuudessa monipuolinen työ kun on sillä tasolla, että tuote tehdään aivan alusta loppuun saakka!

      Puuseppiä eivät ole henkilöt jotka ovat esim. yhdellä koneella puuta työstämässä liukuhihnamaisesti urakalla eli joillain väärä käsitys puusepästä ja sen työstä! Koneistajat ja konepuusepät ovat toki ammattinimikkeitä, mutta kyseessä ei ole oikea puuseppä!!!

      Puusepän arvostus on "heikentynyt" teollisuuden myötä, mutta on olemassa näkemyksiä että kyllä oikeita puuseppiä tarvitaan tulevaisuudessa jopa enemmän!

      Oma kokemus puuseppänä on 32v. Tämä oli oma valintani elämässä. Palkka on suhteellista kun työssään viihtyy ja haasteita riittää! Olen saanut toteutettua sen mitä halunnutkin ja enemmänkin!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      2021. Vähän vaihtelee mitä ja missä tekee. On esim. 12.5€ tunti vanhemmalla ammattimiehelle kuka osaa peruskoneet ja cnc: tä. Eli eipä paljon päätä huimaa nuo palkat. Saa sentään olla sisätöissä joskin pölyä saattaa olla paljon. Ei ihme, ettei alalle juurikaan tule nuoria. Tästä työstä vaan ei yksinkertaisesti ole mahdollista saada isompaa palkkaa. Pienin minkä tiedän on 9,5 ja suurin 14,6€/h. Työttömiä puuseppiä on todella paljon. Katsokaa tilastoja huonekalu ja konepuusepät. Ammattina on varsin haastava mutta myös antoisaa. Jos ei ole rahasta pulaa, niin harrastuksena on ihan hyvä ammatti. Itse teen nykyään työtä jossa saa 17000 € suurempaa palkkaa vuodessa kuin puusepätyöstä aikanaan sain. Selvittele asioita ja jos homma natsaa itselle, niin siitä vain puusepäksi opiskelemaan.

    • Anonyymi

      En tiedä mutta,on tälläinen miimakorjaus lähettäjä jota palomies paukuttaa eteenpäin,puhuu kodinkoneet kesken liputus pyykki,tiski taitavat käydä palomies ryhmä tätä tekemässä.

    • Anonyymi

      jos olet itsellinen ammatinharjoittaja joka osaa tehdä puumateriaalilla taikuutta niin tienestit voivat olla erinomaiset . Riippuu omasta maineesta. Jos omaa huippumestarin taidot niin hyviähän ne tienestit ovat. Harva tosin on mestaritasoa.

      • Anonyymi

        Jos yhdenkin kerran huijaa niin sana leviää. Ei kantsi huijata


    • Anonyymi

      Puusepän ammatissa on myös erityinen hyötylisä eli voi itse valmistaa kodinkalusteet ja tietää ostohetkellä joidenkin rakenteiden merkityksen erittäin hyvin.

      Itse olen aikoinaan valmistanut kotini kalusteet n. 90% asteella ja niiden "takuuaika" on kestänyt yli vatimusten joille asetettu 30v!...

    • Anonyymi

      Puuseppänä viimeisimmät palkkatiedot on 2750€/kk mistä ansiosidonnainen laskettu!
      Puusepän palkkaus yleensä ollut sitä aliarvostettua, mutta osavaalle palkkaus voi kehittyä. Työ voi kuitenkin palkita enemmän kuin ulkopuolinen ymmärtääkään kun valmiin kalusteen voi luovuttaa eteenpäin!

      • Anonyymi

        Viimeisin ota tai jätä -palkka puusepän töissä oli 6,87e tunnilta bruttona. Kaikilla oli tuo sama olipa ollut vaikka 50v talossa. Itselläni on alan ammattitutkinto 2000-luvun taitteesta, eikä firmassa tehty mitään "lastulevyhömpää" vaan ihan perinteistä puusepäntyötä. Teen nykyisin puusepän työt vain omiin tarpeiisini, töihin en tälle alalle noilla palkoilla enää lähde. Töitä olisi ollut mutta se olisi pitänyt tehdä lähes ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      Kansalaisopiston puuseppä kouluttaja sekaisin pää kipua tekee ex on hyvä se ei mieti sorviSa liikaa tähän pöytään Vierimaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe