Muutosehdotus

ArthursArse

Olen innokas tenniksen seuraaja, ikinä en ole pelannut. "HessuHedman" on maininnut aina silloin tällöin pelitapahtuman nopeuttamisesta ja jostakin hikipyyhkeen käytöstä yms. Mitä tuumaavat tenniksen pelaajat ym. asiantuntijat ehdotuksestani, joka nopeuttaisi peliä huomattavasti ja pisteet tulisivat hankittavaksi ihan oikeasti pelaamalla. Ehdotus: luovutaan nykyisestä ns. ykkössyötöstä. Syötetään kerran ja sen on osuttava ruutuun, verkkokosketus sallitaan. Olettaisin, että tämä muutos lyhentäisi neljän tunnin pelin kolmeen tuntiin.

5

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tie-break

      Yhden syötön sääntö muuttaisi lajia aika radikaalisti, muttei välttämättä hirveästi lyhentäisi otteluita. Otteluiden venyminen johtuu usein siitä, että pelit (game) pitää voittaa 2 pisteen erolla, jolloin tasaisessa pelissä yhden pelin pelaamiseen voi jo mennä vartti tai enemmänkin. Hierotaan siis pitkään tasan ja etu-tilanteissa.

      Taannoin oli sääntökokeilu, jossa 40-40 tilanteessa seuraava piste ratkaiseen pelin voittajan. Vastaanottaja sai tuossa tilanteessa valita kumpaan ruutuun ratkaiseva syöttö tulee. Tämä nopeutti otteluita paljon, mutta muutti myös lajin psykologiaa melko paljon ja ainakin oma tuntuma on se, että sääntö on jäämässä kokeilujen arkkuun ja hyvä niin.

      Hyvänä puolena ehdottamassasi yhden syötön säännössä olisi se, että pelaajan olkapäätä kuluttavien syöttöjen määrä vähenisi ja näin vammautumisten määräkin voisi vähentyä. Toisaalta syöttö on yksi tenniksen vaikeimmista lyönneistä oppia. Aloittelevien junnujen otteluissa syötön ruutuun saaminen on jo nyt vaikeaa, kuinka vaikeaksi se muuttuisikaan, jos säännöt sallisivat vain yhden syötön?

      Mielestäni otteluiden kestoa on helpointa lyhentää erän voittoon tarvittavien pelien määrää ja lisäämällä tie-break aina erien loppuun. Tällöin ei kovin paljon muuteta lajin luonnetta, johon kuuluu oleellisesti sekä henkinen, että fyysinen "sisu". Tenniksen hieno puoli on se, että selväkään johto ei vielä takaa voittoa, kuten monissa muissa lajeissa, vaan ottelun voittaa se, joka lyö viimeisen pallon kenttään.

    • slaiss

      Tauot pois pelien välistä. Ainoastaan erän loputtua saisi istahtaa muutamaksi minuutiksi. Ei perhana missään muussakaan lajissa huilailla vähä väliä. Aivan turha jäänne muinaisilta hienostoajoilta. Pelaajien kunto kestää kyllä.

      Ja nuo naaman pyyhkimiset joka pisteen jälkeen. Ei jesus. Aivan kuin pallopojat ja tytöt olisivat siellä jotain pelaajien palvelijoita pyyhkeitä ojennellen. Nekin turhat viivytykset vege.

    • arthursarse

      Olen katsellut pelejä "sillä silmällä" ja suurin osa ajasta menee syöttöjen kanssa tuherteluun. Jos se "räjähtävä ykkössyöttö" on tärkein asia pelissä, niin siitä vaan. Katsojille (puhun itsestäni) sillä ei ole pahemmin arvoa, vaan se sopisi paremmin johonkin show-esitykseen.

    • sm mitalisti

      no jos jääkiekko ottelussa ei olisi taukoja kun erän välillä niin minkälaiseksi laji muutuisi.. eihän siinäkään vedetä kun keskimmäärin 30sek vaihtoja.. höpö höpö miettikääpä noita kommenttejanne lajista tietämättömät piste

      • ArthursArse

        En osaa sanoa mitään tuosta jääkiekosta, kun en sitä lainkaan seuraa, mutta: aloitukseni lähti siitä, kun eurosportin selostaja on useaan kertaan puhunut pelirytmin nopeuttamisesta ja siihen liittyen jotauin hikipyyhkeen käytöstä yms. Kuitenkin suurin osa peliajasta menee muuhun kuin pelaamiseen, eli syötön kanssa tuherteluun. Tässä on ihan selvästi kaksi eri näkökantaa, meillä katsojilla,. jotka nauttisimme pelistä ja pelin kautta hankituista pisteistä ja pelaajilla, jotka viis veisaavat siitä, miltä peli vaikuttaa katsojan silmiin. Jos tenniskin "viihteellistyy" kuten monet muut lajit ovat jo tehneet, sen seuraaminen saa jäädä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe