AMMUTTU RUSTOKORU > KORVA PILALLA ?

pallokorva:(((

otin ehkä puoli vuotta sitten korvaan rustokorun ampumalla ja se on ollut siitä asti ihan kamala > kun vertaa toiseen korvaan niin kauheen paksu ja turvonnu ja sit kaikki verisuonet näkyy selkeemmin ja kun kokeilee kädellä nii tuntuu ku sydän sykkii D: ja nyt otin sen korun pois nii en tiedä pitäskö mun pitää sitä siinä vai kannattaisko käydä lävistäjällä ottamassa uusi ? kertokaa omia kokemuksia & hyviä vinkkejä ! (:

90

7558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammus

      Älä missään nimessä enää uutta reikää siihen ammuta....
      rustokorun reiitys ei aina onnistu nk. sinulla esim. anna parantua ja älä pidä korua se reikä menee umpeen ja toivon et se korva palautuu samanlaiseksi kuin toinen, kuten kuvasit.
      Pahalta kuullostaa ja käy näyttää sitä sille lävistäjälle ja sitten lekurille. Niin mä tekisin

      • ethethegrehejt

        Minä olen ottanut oman rustokoruni ammattilaislävistäjällä enkä voi suositella sitäkään. Parempi olisi jos en olisi ottanut rustokorua.

        Minullakin paksuni korvanlehti rustoalueelta, mutta olen kuullut muillekkin käyneen niin. Sellaiseksi se myös jääkin.

        Sinuna ottaisin korun pois korvasta, enkä ottaisi ammattilaislävistäjälläkään uutta. Eiköhän sinunkin korvasi ole jo tarpeeksi pahaa kokenut.

        Rustokorun ottamista ei muutenkaan suositella siihen liittyvien riskien vuoksi.


      • Onnistunut koru

        Minulla on ollut rustokoru jo vuodesta 2002, kymmenisen vuotta siis.
        Ammattilaisella laitatin, en ole edes koskaan kuullut, että näitäkin ammuttaisiin, kuten korvan lehteä - ihoa.

        Sain kerran korvalääkäriltä kamalat haukut korusta, hän varoitteli miten olisi voinut käydä, ja miten joiltakin on jouduttu jopa poistamaan leikkauksessa vahingoittunutta, tulehtunutta ja kuolioon mennyttä rusto-osaa läväreitten seurauksena.

        Yhtään ei saa pyöritellä ja koskea ekoina viikkoina, mielellään ei muutenkaan. Itselläni ei tullut onneksi mitään, vaikka oli helteinen heinäkuu. Hetken oli tappi, ehkä pari kk, en muista. Siitä asti ollut ihan sama regas. Kerran yläkropan röntgeniä varten otettu hetkeksi pois.


    • Kokemus puhuu

      Kysymyksiä:
      -missä otit (liikkeen nimi) ja mikset mene siihen liikkeeseen takaisin?
      -puoli vuotta ja vielä sama koru? vai oletko vaihtanut jonkin muun korun?
      -saitko hoito-ohjeet?
      -miten olet hoitanut? (siis muutenkin, kuin kädellä kokeilemalla)

      Vinkkejä voi antaa vasta, kun tuntee tilanteen tarkemmin.

      • pallokorva:((((

        kultakehrässä , makso 5 e ja en oikee usko et se tyyppi tietää mtn lävistyksistä .. , oon vaihtanu korun , en saanu hoito-ohjeita , en oo hoitanu muuten ku huuhtelemalla lämpimällä vedellä ilman korua .


      • Kokemus puhuu
        pallokorva:(((( kirjoitti:

        kultakehrässä , makso 5 e ja en oikee usko et se tyyppi tietää mtn lävistyksistä .. , oon vaihtanu korun , en saanu hoito-ohjeita , en oo hoitanu muuten ku huuhtelemalla lämpimällä vedellä ilman korua .

        Toi kertoikin jo aika hyvin tilanteen.
        - "..huuhtelemalla lämpimällä vedellä ILMAN KORUA" -----> ärsyttää varmasti edestakainen poisto
        - "..oon vaihtanu korun" ------------------> koru voi olla esim. nikkelipitoinen

        Näitä kun mietit, voit olla aika lähellä todellista syytä.


    • pallokorvaaaaa

      siis emmää nyt kokoajan sitä oo pois ottanu ja näi vaa niinku sillointällöin . ja nyt ku mulla ei oo ollu sitä koruu viikkoon nii tää korva on edelleen paksuna

    • virheen teit

      Kun luen näitä viestejä niin kyllä hirvittää. Ensinnäkin: jos rustokorusi on turvonnut ja kipeä, on se varmaan tulehtunut ja erittää märkää tai ainakin kudosnestettä niin korua EI SAA missään nimessä ottaa pois koska märkä ja kudosneste jää reän sisään kun se menee kiinni ja siihen voi muodostua ruston liikakasvua. Ja myös koska rustokoru on ammuttu sen rustokudos on mennyt rikki eikä reikä edes välttämättä palaudu ennalleen. Älä myöskään edes suunnittele laittavasi rustokorua takaisin varsinkaan ampumalla. Vaikka ampuminen on halpaa sen pitäisi olla kiellettyä koska se rikkoo korvan kudoksen.

      Nimin. lävistäjän tyttöystävä & neulalla tehdyn rustokorun onnellinen omistaja.

      • pallokorvaaaaaaaa:((

        reiästä ei tule mitään märkää ..


    • hantta puli

      eihän noilla tekotavoilla oo mitään välii teki ne miten vaan. vaikka ootki lävistäjän tyttöystävä ei se tee susta minkään alan tietäjää...
      löysin yhen jutun jossa se on tutkittu. http://silverwave.fi/tekniikat/Ear piercing techniques.pdf

    • 2rustokorua ja ylpeä

      Itse kun otin ekan ruston ampumalla se oli ensin todella ja kipeä ja se on nyt rauhoittunut todella hyvin, onhan tuo korvassa ollut kohta 3v. Sitten kun otin toisen ampumalla se alkoi työntää mätää pihalle ja otin korun pois ja annoin mennä tukkkoon siitä ei ollut huolta koska ei mennyt kuin päivä kun se oli tukossa jälleen. Myöhemmin joskus talvella tein itse lävistysneulalla siihen samaan kohtaan uudestaan, ja se on mitä mainiosti onnistunut :) Minulla auttoi kun otti rustokorun että pistää jonkun renkaan, silloin korva saa työntää kaiken ylimääräsen ulos eikä tappi ole edessä tukossa..
      oletko varma että sinun rustosi olisi repeytynyt ja sitten alkanut kasvattaa uutta rustoa tilalle?

      • pallokorva.again.

        se korva ei ole enää niin paksu kun en ole nyt pitäny sitä about kahtee viikkoo , mut siitä reiän kohalta edelleen aikas paksuu :(


    • :D

      ei teekkään, mutta kuulen aina juttuja näistä pilatuista korvista kun niitä mennään uudelleen lävistämään neulalla.... sanoinpahan oman tietämykseni niinkannattaa siittä vetää heti herne nenään;)

    • hantta puli

      miks sitten pitää esiintyä jonai asiantuntijana, kun jutusta paistaa tietämättömyys läpitte?
      toi sanas "tietämykseni" on kylläki paremmin luettavissa "arvaukseni".

    • pallokorvaaaaa

      auttakaaaa !!!1

    • asdddddddd

      sdaaa

    • haisuli :))

      mul on käyny tälläi:
      viikko sen jälkeen kun otin ruston ampumalla se turposi jumbojättimegaturtleskorvaksi...desinfioin sitä joka päivä jne...
      muta ia turhaan sitten päätin ottaa sen pois,siihe tarvittiin pinsetit,kipua ja kyyneliä...
      kunnes se läti irti turvotus laski parissa päivässä ja oli sitenmennyt melkein kokonaan umpeen mutta EI SE MITÄÄN SISÄÄN VAIN!!!!!verta kyllä tuli ;))
      mut nyt se o sit tosa korvas nätisti :)) (oppinu tavoille) :D:D::D:D:D

    • rustooo

      mä oon ottanu 3 rustokoruu ampumal, mut kaks tulehtu, otin kesäl ekan ja se tulehtu ja toka tulehtu ku en jaksanu hoitaa sitä.. rustokorun parantumisaikahan on 6-12kk
      mut nyt kolmas ammuttu ja tää on ollu täs kohta 3kk :)

    • -

      Miksi ette mene lävistäjille joka on paljon parempi vaihtoehto, kuin ampuminen? Itse ainakin maksan rei'istä enemmän, jotta ne parantuvat nopeasti, on kivuttomampi ja hygieenisempi. :)

      • Onnistunut koru

        Samaa ihmettelen...en ollut koskaan edes kuullut, että näitä nykyään ammutaankin.
        Oma rustoreikä teetetty lävistäjällä 2002 -- ei mitään ongelmia.


    • Otan rustokorun

      Missä kävit ottamassa rustokorun kun meinaan itekkin ottaa nii en tiiä mistä oikeen ottais ?

    • "Ongelmasta" eroon

      Ota koko korva pois.

    • nti 28vee

      Itselleni tehtiin ampumalla rusto-osaan reiät 10vuotta sitten. Korujen ollessa paikalla rusto-osa oli turvonnut ja punainen. Korut otin pois muutaman viikon jälkeen. No, nykyäänkin korva on siitä kohtaa isompi, aivankuin rustottoutunut lisää reikien takia. Kiva.

    • niittiturpa

      ohhoh. mä tein itse 12v rustokorun itselleni hakanneulalla (eli en todellakaan tiennyt mitä tein, mahdoinkohan edes desinfioida hakanneulaa....) eikä oo nyt 8v aikana turvonnu mihinkään? kai mulla on sitten vaan hyvä tuuri. kuulostaa kyllä ällöttävältä että korva turpoaa. :( oon kuullu kyllä että ampumalla ei kannattais ottaa, neulaakaan en suosittele, sattuu aika pirusti...

      muistakaa desinfioida alle 3kk vanhat lävistysreijät päivittäin vaikka septidinillä. ei ole iso homma kun tekee vaikka samalla kun illalla pesee hampaat ja kasvot. suihkun jälkeen lävistysreikä pitää kuivata hyvin. kukaan ei halua että reijästä tursuaa verta ja vihreää mätää, ei oo kivaa....

    • 8 lävistystä

      Desifiointiaineet kuivattaa reiän ympärystä ja aiheuttaa ylimäärästä rasitusta.

    • mitä ihmettä oot menny ampumaan sen ??! ei rustoon saa missään nimessä ampua! sinne kohdistuu liikaa voimaa ja se murtuu ja sinne voi tulla 'murusia' rustosta joka aiheuttaa sitä. jos ottaa rustoon ampumalla niin en kyllä usko että tiedät paljoakaan lävistyksistä !

      • Histology rules

        "en kyllä usko että tiedät paljoakaan lävistyksistä !"
        Jaa-a, kirjoituksesi perusteella vaikuttaa, että olet aivan samassa veneessä...
        Vai, että "tulee murusia"...mitähän tuollaiseen älyttömyyteen enää vois sanoa...

        Kyllä näitä tieteellisiä tutkimuksiakin on julkaistu aiheesta. Ota Google käteen ja hae vaikka sanoilla: "cartilage histologic study".
        Loppuu tuollainen arvailu - tai ei taida sinun tapauksessa loppua, koska "lävistäjä tietää kaiken"...blaah!


      • ballear

        ei oo mun vika jos se tyyppi vaan sanoo että joo ihan turvallinen tapa jne ... -.-


    • Kati

      Olen kanssa kuullut, ettei rustoon saisi ampumalla tehdä reikää. Ja ettei kyseisellä tavalla tehty reikä välttämättä parane koskaan, niinkuin neulalla tehty reikä parantuisi. Itse olen kuitenkin samalla tavalla rustoon reiän ottanut, mutta taisi olla vain hyvä tuuri, kun korva ei siitä ollut moksiskaan. Tosin jos nukun koko yön oikealla kyljellä, korva on luultavasti kipeä reiän kohdalta koko seuraavan päivän. Riippuu tosin korustakin.
      Tuossa tilanteessa kävisin kiireen vilkkaa lääkärissä, kuullostaa ainakin siltä, että korvassa on tulehduksen merkit (turvottaa, kuumottaa, punoittaa). Tulehdus voi pahimmassa tapauksessa imeytyä jopa verenkiertoon, jolloin tilanne on hengenvaarallinen!
      Ai niin, ja piti kysymäni, miksi otit korun, jos et usko että tekijä oli edes ammattilainen? :o Sinun olisi pitänyt keskustella ensin lävistäjän kanssa, miten lävistys tehdään ja miten sitä hoidetaan. Mutta mitä teetkin, älä vaan rupea sitä korvaa heti uudestaan rei'ittämään..

      • balleariiiiiiiiiiii

        säästelin kai rahojani ...


    • KAALIKORVA!

      KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA! KAALIKORVA!

    • halåå

      No voi vitun urpot.. ei rustokoruja pidä tehdä ampumalla vaan lävistysneulalla.

      • Histology rules

        No voi, voi... pienellä vaivalla löyty tämmönen lääkiksen artikkeli:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17684004

        "The pattern of injury was similar in all techniques, showing perichondrium stripped from the cartilage around the pin tract, with most damage present on the exit site (mean length of 0.43 mm). Cartilage fractures and loose fragments were present over a mean length of 0.21 mm. No significant difference in the amount of injury between the different techniques was observed."

        Kun selvität ittelles, mitä avainlauseet:
        -"injury was similar in all techniques"
        ja
        -" No significant difference"
        tarkoittaa, niin luulet vähemmän. Tiedon, mielipiteen ja luulon välillä on käsittääkseni jonkinlainen ero, eikö?


    • aaaaaaaaaaaaaaaaaajj

      Älä nyt vaa ota sitä ainakaan pois!! käyt ostamassa lävistäjältä kunnon korun siihen ja vaihdat sen. Kun lävistyksessä on sisällä mätää/se on tulehtunut sitä ei saa ottaa pois koska se tulehdus jää sinne sisälle eikä se parane. Puhistat sitä sitten 3-4 kertaa päivässä desifiointiaineella äläkä koskaan koske siihen koruun likasilla käsillä. Muutaman kerran viikossa huuhtele suolavedellä.
      T.Lävistäjä

      • Mandixxxxxx

        Ite tein eilen itselleni neulalla rustokorun. Ei tuntunut oikeastaan yhtään. Vaikka eka tekemäni lävistys oli. Korva vain punotti hieman noin tunnin ajan. Mutta rei'än kohalta on tietysti viellä hieman herkkä.


      • asdasdasdllll

        sieltä ei tuu mtn mätää lue edelliset viestit ^^


    • lkjhggfdd

      Minä otin 17-vuotiaana korvarustoon lävistyksen, ei ongelmia. Pidin samaa korvakorua 7 v., ei ongelmia. Koru meni rikki ja pidin vuoden tauon, reikä ummessa, otin samaan kohtaan uuden lävistyksen, ei ongelmia, olen nyt 32 v ja pidän vasta toista korvakoruani samassa paikassa. Ei turvotusta, punoitusta jne koskaan, vaikken muistaakseni koskaan ole puhdistellut tms mitenkään erikoisesti. Kun tein samaan kohtaan uuden lävistyksen sain kyllä kuulla että nämä ovat hankalampia kuin normaalit korvalehden lävistykset, ja yleensä rusto kovettuu niin paljon ettei esim toisella kerralla enää onnistu lävistys.
      Mitä jos vaihtaisit korvaa?

    • voijeesusteiäkaa

      Yksinkertainen helppo vastaus:

      Lävistyksiä EI saa tehdä ampumalla!

    • eikaivaaaaa

      auts, kiva, onko se niinku ruvel tai jotenki ? :o

    • :)

      Mitäs laitoit ! Lisäksi se on ruma !

      • aslkdslafjdljgösldfk

        auttaa vitusti .


      • N.37
        aslkdslafjdljgösldfk kirjoitti:

        auttaa vitusti .

        Minä otin aikanaan, 18-vuotiaana oikeaan korvaan ylös rustokorun, vuotta myöhemmin myös vasempaan, molemmat ampumalla, ja ei ainakaan mulla ole ollut koskaan niiden kanssa mitään ongelmia, nyt ikää 37, ja molemmat rustokorut edelleen paikoillaan.


      • öh.....
        N.37 kirjoitti:

        Minä otin aikanaan, 18-vuotiaana oikeaan korvaan ylös rustokorun, vuotta myöhemmin myös vasempaan, molemmat ampumalla, ja ei ainakaan mulla ole ollut koskaan niiden kanssa mitään ongelmia, nyt ikää 37, ja molemmat rustokorut edelleen paikoillaan.

        nyt taidetaan puhua näistä, jotka ovat paksumman ruston kohdalla, korvakäytävän suulla...


    • pentti 57v.

      Itse olen 57 vuotias nuori poika. 3 vuotias poikani melkein penikseeni siihen. En sinänsä välitä siitä että kävelen pitkissä kalsareissa kaupungilla ja että kyrpäni roikkuu housujeni ulkopuolella koska tykkään hieroa sillä pikkulapsia. Kannattaa muuten pelata runescapea sillä se on aika kanksteri peli. Lisää minut ystäväksi runessa nimimerkkini on 20v. kuuma tyttö ja hahmoni on ökki jolla on jättitissit

    • tosi kamalaa siis ihan hirveet en voi siis käsittää siis ihan kamalaa!!!!! mulla on siis niiku joku 5 reikää ja oon niiku mies

    • :)

      Itselle ammuttiin varmaan viitisen vuotta sitten,eikä ollut ongelmia, vaihdoin vain heti lävistyskorun tilalle ja lähti paranemaan ihan normaalisti.

    • agb

      nnm

    • Olen laiska enkä jaksa lukea kaikkia vastauksia, mutta tällainen asia kiinnitti huomiota: Millaista korua pidät siinä rustossa? Koska jos siinä on sellainen perus harjotuskorvis, mitä yleensä laitetaan kun lävistys tehdään ampumalla, se koru voi olla liian "ahdas" siihen rustoon, jonka takia se kohta on paljon paksumpi jne. Koska itellä tehtiin rustolävistys ampumalla ja se oli todella kauan kipeä, eikä pystynyt sillä puolella pahemmin nukkumaan yms. Mutta sitten menin lävistyskoruja myyvään liikkeeseen ja hankin pallolukolla toimivan renkaan tuohon, ja kummasti lävistys alkoi paranemaan todella nopeaa sen jälkeen! Sillä korulla pitää nimittäin olla tarpeeksi tilaa siinä. Toinen vaihtoehto renkaan sijaan on labret, mikä paranevaan lävistykseen onkin ehkä hieman parempi. Kannattaa mennä johonkin lävistyskoruja myyvään liikkeeseen ja kysyä vähän myyjältä apua oikeankokoisen lävistyksen ostoon!

    • Ledgeri

      Itse otin tässä vuoden alussa rustoon korvakorun ampumalla. Punoitti ja sattui ensimmäiset pari tuntia hieman. Nyt korva on jo ihan ok. Tosin varon edelleen nukkumasta vasemmalla kyljellä.

      Hieman lävistystä alempana on pieni patti, jota ei oikeastaan edes huomaa tai tunne, joka on ilmeisesti ilmestynyt siihen rustokorun myötä.
      Olen päättänyt, että jos patti kasvaa isommaksi otan korun pois. Mutta vielä ei oo ollu tarvetta.

    • enosaaauttaa

      No joo.. En voi oikeastaan auttaa, mutta äitini otti nuorempana kumpaankin rustoon ampumalla, eikä mitään. Nyt ne ovat ihan normaalit reijjät, ei märi, ei mitään. Ja äitini sanoi että ampumisen jälkeen ei tullut mitään erikoista, paitsi äidillä meni n.kolme kuukautta sen paranemiseen. Kerroin vain, mutta en osaa auttaa.

    • idadadadadadaaa

      No mä otin ruston noi jtn kuukausi sitte ja en puhistanu sitä ja se tulehtu :D mut siis mullaki se o turvonnu ja jos siihe koskee nii se o iha saatanan kipeä :o mut empä tiiä tuskin se sulla o tulehtunu tai mitää :)

    • rose-honey

      Mulla on ollu rustokoru nyt 9kk, otin sen ampumalla, sen on ihan kunnossa eikä ole kertaakaan tulhetunut, käytin aina kunnon lävistys korua heti sen titaani harjotuskorun jälkeen... mutta se on ihan henkilöstä ja korvasta kiinni kumpi tekniikka on parempi toisille sopii ampuminen toisille lävistys. Itse suosittelisin lävistäjälle menoa se on aina parempi käydä sellaisessa päikassa jonka alalle kuuluu lävistykset ja jotka tietää asiasta enemmän. :)
      Suosittelen huuhtelemaan rustoa (itse en ottanut korua siksi ajaksi pois) läpimällä vedellä, useasti viikossa. Se pitää ruston aika hyvin puhtaana. Tai ainakin minulla piti.

    • loreal&elvisal
    • jeahh07

      Mä oon kans ottanu rustoon korun ampumalla, nyt ollu 3 vuotta. Ei oo ollu mitää muita ongelmia ku joskus tulehtunu kun en laiskuuttani oo jaksanu sitä puhistaa. Sillo reiän ottamisen jälkee tosi hyvin. Tiesin riskit korua ottaessa. Kaikki toitottaa, et lävistykset pitäs aina tehä ammattilaisella (ja neulalla), mut ei nekää ikinä iha riskittömiö oo, ja iha samoja ongelmia niistä voi seurata ku ampumalla tehdyistä rei'istä. Toki ammattilaiset on aina ammattilaisia.

      Kipua/turvotusta voi aiheuttaa vääränmallinen/kokonen/esim. nikkeliä sisältävä koru (omia kokemuksia). Jos reikä tulehtuu, kannattaa käydä lääkärissä, ite sain sieltä reseptin voiteeseen, jolla parani muutamassa päivässä. Ja jos tulehtuu uudestaa on jo voiteet valmiina, ja tulehduksen saa nopeesti pysäytettyä.

      • jeahh07

        Nii ja mulle ainaki annettiin ohjeeks sillo et ku se harjotuskoru oli sen 4 viikkoo nii 2 kertaa päivässä piti huuhdella lämpimällä vedellä (/ puhistusaineella, en muista enää). Sit sen jälkee "oikeen korun" kans vielä pari viikkoo päivittäin puhistusaineella ilman korua. Ja vähitellen sit vähensin sitä puhistusmäärää. Ja nyt puhistan enää tarvittaessa.


    • olet_idiootti

      Lävistäjä sano mulle että laissa on kielletty ampuminen rustoon.

      • Jack-in-your-box

        Piikittäminenkin on kiellettyä, etenkin toisten piikittäminen. Ampuahan saa kyllä, jos omaa aseenkantoluvan...


    • Olloolollo

      Itte en oo otta rustoon korua, mutta toivon että korvasi paranee pian :))

      Mutttaaah mistä saisi niitä TEKO rustokoruja? ;D
      (Juu sori, tiiän että toi ei nyt liittyny tohon aiheesee :DD)

    • nicetrolling

      Herranjumala miksei ihmiset jo tajuu ampumalla ei saa ottaa rustoon. se ei ikinä onnistu kaikki jotka tunnen nii niillä on tulehtunu ja niitä ihmisiä on jotain 20 ja jokaikinen on tulehtunu nii lopettakaa jo kysyminen että tulehtuuks se oikeesti.

    • Epabeba

      Voi juma ;D

      Mä otin lävistämössa rustoni, maksoin 30 euroo, mutta oon tyytyväinen.
      Ihan ekat päivät se oli arka ja sillain ehkä vähän turvonnu, mut se kuuluu asiaan?
      Sen jälkeen turvotus laski, enää ei oo koskaan kipee, ellei joku kieskase tai mottaa sitä ;D

      Mä en oo KOSKAAN kunnolla puhdistanu sitä, alussa joka aamu ja ilta pikasesti suolalioksella, mut vaikuttaa siltä et ei sitä tarvis.

      Mä oon aina onnellinen ko joku sanoo et sen koru tulehtu ja mun ei ;D
      (Miks mä kuulostan hirveen nuorelta? :O)

      Nyt oon menos varmaan tänä tai ensviikonloppuna ottaan toisen, sen edellisen alle ;D Voisko joku keertoo et onko siinä suurempi tulehtumis riski kun se on edellisen alla? Epäilen et tuskin, mut haluisin vaan varmistaa.

    • EINÄIN

      EIEIEIEI. teit kyllä nyt pahan virheen, rustoa ei _koskaan_ pitäisi ampua. sulle on nyt kasvanut siihen arpikudosta, käy pikasesti AMMATTILAISlävistäjällä kysymässä neuvoa. luultavasti neuvoo sut suoraan lääkärille. nyt pikapikaa sinne !!!

    • Järki käteen

      Älä koskaan ota ampumalla yhtään mitään korua!
      Älä edes tavallista korvista.
      Pyssy runnoo tylsän korun "vakivaltaisesti" korvasta läpi eikä jälki oo aina kaunista.

      Kannattaa käydä vastedes hakemassa lävistäjältä korut, on huomattavasti helpompaa hoitaminen. Puhun kokemuksesta.
      Minulla ammuttiin rustoon koru n. 15 vuotiaana ja se kiukutteli useamman vuoden, edelleen, vaikka koru on ollu mulla melkein 10v se tulee araksi jos vaikka nukkuu sen päällä. Samassa korvassa on avokkini asiallisesti kunnon välineillä (neulalla) tekemä industrial
      ja se parani mainiosti ilman mitään ylimääräisiä vuotoja, kipuja ja turvotuksia.

    • ----

      Ite oon ottanu rustoon ampumalla, parani parissa viikossa. Kerran vain ollut hieman tulehtunut jolloin hoidin basibactilla jolloin tulehdus häipyi parin päivän sisällä.
      Nyt onkin toinen (ampumalla myös otettu) rusto tulehtunut, antibiootit ja antibioottisalvat on hommattu jotta ei enää pahene sillä lähden ulkomaille ylihuomenna.

    • uusasia O:

      otin rustoon korun nytte pari päivää sitte ja on aika punane tuo korva nytte ja kipää käy jos koskeee mutta turvonnu ei oo. onks toi iha normaalia ? kaveriki otti sillo mutta ei sillä punotusta oo O:

    • 2rustokorua

      mulla on ollu jo n.3v 2 ammuttua rustokorua, eikä muuta kuin vähän turvotusta ollut alussa (:

    • einäin

      ei jumaliste koskaan pitäisi ottaa rustoon ampumalla!!! se on SUURI hygieniariski, arpikudosta syntyy paljon helpommin. ampumalla kannattaa ottaa vain korvalehteen, jos siihenkään. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ käy ottamassa uutta, nyt pitäis vaan käydä AMMATTILAISlävistäjällä kysymässä vähän neuvoja tän suhteen.
      perkele ku ei mee perille että EI ampumalla rustoon!!

    • heiii osaakos joku sanoa että jos on ollu tragus about viikon ja se näyttää vähä siltä että on tulehtunu, ja jos menis näyttämään lääkäriin ni pitääkö koko koru ottaa pois sitte ?

    • plää

      mä oon ottanu mun kaikki rustokorvikset ampumalla, niit on 5 eikä mikään oo tulehtunu. noi ekat mitkä otin on ollu jo yli vuoden ja kolme muuta on otettu tän vuoden puolel mut ne on jo iha kunnossa eikä oo yhtään kipeet.

    • moimoi

      hellogoodbye-, kantsii käydä siel lävistäjäl näyttämäs sitä lävistyst ennemmi ku lääkärii ku harvemmi ne niistä tietää :)

    • ytyyaaa

      itselläni rustokoru TURPOSI aivan järkyttävän kokoiseksi!!!! aivan kauheen näkönen ihan tulipunainen yms.DD:
      sitten päätin ottaa korun pois sain se pois vain pinseteillä sillä se koko koru mielkein siellä korvan sisällä ja sattui aivan helvetisti,itkin ja revein sitä...
      sitten annoin olla sen uutaman päivän ilman korua,turvotus laski ja punoitus lähti ja reikä oli mennyt melkein kokonaan jo umpeen mutta tynsin sen siihen sitten väkisin sillä halusin rustokorun!sitten se meni läpi pitkän yrityksen jälkeen ja verta vbuosi ja jomotti korva mutta hälläväliä...
      nyt se on ollutjo puolitoista vuotta tuossa korvassa ja nyt se osaa jo käyttäytyä;)
      muuten minullekkin tehtiin ampumallaD:
      mutta toivottavasti sinunkin korvasi paranee jayritä samaa että ota koru pois ja kun se o on melkein jo parantunut niin työnnä se koru siihe takaisin,kerran se vain kirpaisee!:))

    • Lävistävä lävistetty

      Ihan kaikille vinkiksi!
      Jos rustokoru on tulehtunut eli turvonnut ja punainen (ja erittää märkää), kannattaa vaihtaa tilalle ohuempi koru, mielellään rengas. Rengas ärsyttää reikää vähiten koska se ei paina kun nukkuu eikä siinä ole mitään tukkimassa reiän suita kuten nappikorussa on nappi sekä takaosa. Ohuempi koru siksi että reikä saa ilmaa ja mahdollinen märkä mahtuu valumaan ulos.
      Korua vaihtaessa uusi koru kannattaa desinfioida mutta itse reikä kannattaa vain huuhdella vedellä ja korvaa voi myös yrittää _hellästi_ puristaa ja saada näin märkää tulemaan ulos (vähän kuin puristaisi finniä). Kun koru on vaihdettu, pidä sormet irti siitä!! Monet korut tulehtuvat juuri siksi että ihmiset uutuuden viehätyksissään räpläävät niitä ihan koko ajan ja sormista tulee sitten kaikki bakteerit avohaavaan. Putsaa reikä _korkeintaan_ kaksi kertaa päivässä pumpulipuikolla joka on kasteltu vedellä eikä mitään muuta, muuten et koske koruun millään tavalla ellei ole pakko! Reikään saattaa tulla pieni rupi mutta se ei haittaa, se auttaa reikää paranemaan eikä se ei haittaa jos rupi lähtee puhdistuksen aikana mutta älä yritä tarkoituksella irroittaa sitä.
      Jos mitään kummempaa ei tapahdu, turvotuksen pitäisi laskea parissa päivässä ja viikossa reiän pitäisi olla jo melkein parantunut. Kosketusarkuutta voi esiintyä pitkänkin aikaa mutta kun pitää ne sormet poissa niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa! ;)

      Jos näillä keinoilla ei parane niin suosittelen korun poistamista.

    • kokemustaonn
    • Ota neulalla

      Mä otin rustolävistyksen lävistäjällä kolmisen viikkoa sitten ja suosittelen ehdottomasti teettämään rustolävärit ammattilaisella. Mulle on korvalehtiin tehty useampia reikiä ampumalla, mut tämä neulalla rustoon tehty on ehtottomasti ollu kivuttomin ja paraneminin on edenny tosi hyvin. Aluksi puhdistelin reikää aamuin illoin laimennetulla desinfiointiaineella, myöhemmin oon käyttäny joskus Bepanthenia ja suihkussa välillä pyöritellyt korua. Rusto ei ole paksuuntunut, ei vuoda, ei punoita, ei mitään ongelmia. Koruna mulla on labret, johon on kerran vaihdettu uusi irtopallo.

      Ikipäivänä en ottaisi rustoon reikää ampumalla, vaikka se edullisempaa onkin.

      Toivottavasti aloittaja on saanut apua ongelmaansa ja korva voi hyvin...

    • jagharrustokoru

      HERRANJUMALA EI RUSTOON SAA KÄYTTÄÄ BEPANTHENIA, SE ON TARKOITETTU HAAVOIHIN !!!! EIKÄ MITÄÄN DESIFIONTIAINEITAKAAN, AINOASTAAN SUOLALIUOSTA...MISSÄ HITON AMMATTILAISELLA SE SINÄKIN OLET KÄYNYT KUN TUOLLAISET OHJEET OLET SAANUT ?!?!?!? mietoa saippuaa kerran päivässä ja vetta kannattaa myös käyttää suolaliuoksen lisäksi.

    • Edelliselle

      Ei mulle kukaan Bepanthenia neuvonut, itse päätin kokeilla laittaa vähän lävistyksen ympärille. Haavahan siitä lävistyksestäkin tulee, eikä korvalle mitään ole tapahtunut vaikka oon sitä laittanut. Miksi sinne saippuaa pitäisi laittaa? Kuivattaa vaan.

    • towardthebrightlight

      Nämä ovat hirveän henkilökohtaisia asioita että kenellä turpoaa ja kenellä tulehtuu jne.

      Itse otin rustoihin yhteensä 8 reikää ampumalla joskus 20 vuotta sitten, eihän silloin Suomessa edes ollut mitään lävistämöitä. Muistelisin että yksi niistä oli turvonnut jonkin aikaa, mutta mitään muuta ongelmaa ei ole ollut. Ei ole tullut arpikudosta, ei ole korva paksuuntunut, ei mitään.

      Itse pidän rustorei'issäni sellaisia ihan tavallisista koruliikkeistä ostettuja hopeisia ketjuja, siis sellaisia joissa se ketju vedetään reiän läpi, ketju jää korvan taakse roikkumaan ja kivi jää korvan näkyvälle puolelle. Eivätpähän paina nukkuessa.

    • helix♥

      itellä vuos sitte otettu ampumalla rustoon, ei oo ollu mitään ongelmia! ja pari viikkoo sitte toiseen korvaan lävistämällä, (koska eivät enää useimmissa kultasepänliikkeissä laita ampumalla, ei siinäkään mistä mä kysyin :( ) eikä siinäkään mitään ongelmaa (: parantunu kahessa viikos, edellinen kolmessa, mut nii, ei mulla oo ku ehkä vähä tulehtunu eka rusto, mut ei pahasti, ottasin uuestaanki ampumalla, jos laittasivat (:

    • Lucky I Think

      Itse kävin eilen laittamassa rustokorun ampumalla ja otin vielä samaan korvaan tavallisenkin korviksen ja parantunut nopeammin kuin jos pistäisi vain yhden korviksen. Vielä samana päivänä desifioin molemmat reiät pumpulin kanssa ja pyöritellyt tosi useasti eikä mitäään turvotusta mätää yms ole ilmennyt :)) Nukkuminen täytyy kyllä tehdä toisella kyljellä sillä ei kestä korvan päällä nukkua. Sisko otti aikoja sitten myös rustoon samassa paikassa ja hänellä mätäni/ tulehtu yms. Se riippuu henkilöstä miten korva reagoi ja kuinka nopeasti. :))

    • gdiimvhnikasbg

      mulla sitä on korvissa vaikka sun mitä: on tragusta, perus rustoo, conch ja 25 mm venytys. oon todella oppinu oon nääs kaikkee lävistyskirjojaki opiskellu ulkoo.. kun menin ottamaan ensimmäisen reiän rustoon, tiesin ettei ampumalla saa ottaa.. menin silti, ja helvetin hyvin kyllä parani! ihan samalla tavalla kun joku muukin. ei yhtään mitää ongelmii, oon ottanu liikkeessä yht kolme ampumalla koska ei ole ongelmia ollu. TIEDÄN aivan helvetin hyvin ettei niin tosiaan sais tehä, en taatustoi anna lapsieni niintehä, mutta mulla on toiminu ja hyvin! itse yhden tein vähän aikaa sitten neulalla, ja paljon huonommin on parantunu ku ampumalla o:

    • haikala

      mulla oli eka ampumalla tehty rustokoru varmaan yli puol vuotta jatkuvasti kipee jos vähänkään koski siikhen. Otin joskus puolisen vuotta sitten toisen korun myös ampumalla ton vanhan ruston viereen ja se koru ei oo ollu koskaan yhtään kipee. ei edes ensimmäsenä yönä ollyt ongelmia nukkua sen päällä eikä ollut moksiskaan, vaika jäi joskus koru paidan kaulukseen kiinni niin, että paita repäsi korun irti (normaali korvakoru oli joten lukko ja etuosa irtos niin ei käyny kuinkaan).

    • järkyttyny

      voi herrajestas oikeesti? jos joku ottaa rustoon ampumalla, olis sama asia ku ottais hemmetti napaa ampumalla... sillo on turha väittää että tietäää jotai lävistyksistä, nimittäi jos yhtää välittää itestäsä tai terveydestä,_EI_ ota rustoon ampumalla .. järkytys..

    • tarvin apua!:o

      Mää otin ehkä 2 kk sitten kaverin luona rustoreijän, jonka se teki ''lävistysneulalla''. Huomasin ehkä 2 viikkoa sitten, että sen reijän ympärille muodostuu patin tapainen möykky ja nyt ehkä 2 päivää sitten huomasin että korva punoittaa hirveästi ja se ''turpoaminen'' leviää koko korvaan. Mitä mä teen?!

    • tandor

      Itselläni 2 nomraalia rustoa indsustrial eli yhteensä neljä reikää rustoissa. Kaikki neulalla tehtyjä, ei ammuttuja. Mulle lävsitäjä sanoi että ampuminen ei ole hyvä ratkaisu rustoon, koska koru on nii tylppä että repäisee rustoa liikaa ja ammuttu koru ei anna tarpeeksi varaa, kun korva turpoaa. Tuo turpoaminen ja taustallinen ammuttu korvis ovat kai pahin yhdistelmä, tulehdus on todennäköinen kun korva turpoaa koruun kiinni.

      Lisäksi minulle on myös opetettu että korvaa ei saa desinfioida, kuivattaa liikaa ja tappaa ihon omia hyödyllisiä bakteereja. Vesipesu aamuin illoin riitti itsellä jokakorun kanssa, mikään ei tulehtunut. Ja rustohan turpoaa aina yleensä hieman, oli se millä tahansa otettu, ne myös paranee hitaasti. 2viikkoa on itellä aina ollut kipeenä ja vähän turvoksissa, sen jälkeen ei enää mitään vaivoja

    • korviss

      minulla on myös oikeassa korvan rustossa koru, siinä korvan ylhäälläolevassa kaaressa (hienosti selitetty). Kävin lävistäjällä ottamassa ja ei pahemmin sattunut, eikä vertakaan tullut pahemmin.
      Paranemisvaiheessa tuli korun viereen, kaaren ns. sisäpuolelle rustopatti, jonka sain hoidettua bacibactilla pois. Sitten siihen tuli verirakkula, joka repesi itsestään ja korva veressä -> puhdistelua lämimällä vedellä ja topsipuikoilla. Tuon veriepisodin jälkeen on ollut ihan kunnossa, ei satu eikä mitään. Korkeintaan kovalla pakkasella tuntuu ilkeältä, mutta muuten ei juuri yhtään.. :)

      Ampumalla ei tosiaankaan kannata ottaa, se koru kun runnoutuu sen korvan/ruston läpi ja tekee siis pahaa jälkeä..

    • siskorukka

      Sun korvas on pilalla ja se yläosa joudutaan leikkaamaan kivuliaasti pois. Hankit leikkausajan nii ne hoitaa sen pois. Sä voit nimittäin kuolla jos et sitä tee.
      Sisko meinasi kuolla tulehdukseen

    • Niin (:

      Jostainhan ne lävistäjätkin on saanut koulutuksensa (:

    • Näin:

      "Korvakorut eivät sovellu ensiasennuskoruksi Helixiin, eikä rustoa tule koskaan lävistää korvakorupyssyllä.
      Väärän mallinen/kokoinen koru ja tekotapa johtavat usein kivuliaisiin komplikaatioihin."

      Näin sanotaan erään lävistysliikkeen nettisivuilla.

    • vinkki

      vähän myöhäinen vinkki mut kannattaa hoitaa tulehtunutta ja turvonnutta lävistystä teepuun öljyllä

    • onnetarrr

      Sehän on tosi henkilökohtaista miten kaikilla se korva reagoi. Minä otin toissa päivänä ihan ampumalla, ja on jo aivan todella hyvässä kunnossa.
      Olen siis hieman onnekkaampi, mutta Suosittelen käydä lävistäjällä :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe