Avantouinti vs Kylmäsuihku

-Markus-

Tulipa kokeiltua ihan mielenkiinnosta otettua tuntumaa kylmään veteen suihkun avulla. Pari kolme kertaa kävin niin kylmässä suihkussa kun vaan hanasta lähti, vaikutukset ainakin samansuuntaiset kuin avannosta...

Mitä mieltä olette "jääkylmästä" suihkusta?

Onko läheskään vastaavuutta avantoon, itse aion kyllä alkaa harrastamaan avantouintia kun tuo suihkukin teki jo niin upeen vaikutuksen :)

7

1803

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mikrohurmostelija

   Kyllä se hieman sinne päin on. :)

   Kannattaa kokeilla orginalia avantouintia, siinä on sitä jotain verrattuna kylmään suihkuun.

   • Kimurrantti

    """"Kannattaa kokeilla orginalia avantouintia""""""

    Kyllä kannattaa, olin aikoinani aktiivinen avantouimari. Avantouintia kylmään suihkuun ei voi verrata ollenkaan.

    itse en pitänyt yhdistelmästä sauna avanto, liian suuri lämpöero, enkä liioin pidä saunastakaan. Kuhnepytty tai hammam-sauna on parasta.


  • -Markus-

   Avantouimarien pukukopin avain pitikin jo laittaa hankintaan.

   Olenpa tässä nyt muutamana päivänä käynyt joka aamu ottamassa tuollaisen kylmän suihkun, niin kylmää kun hanasta vaan tulee ja sellaiset 3-4min tainnut siinä värjotellä, rupeehan se lopussa tuntumaan jo lämpöseltä se vesi:)

   Todella jännä kokemus sinänsä, nyt jo huomattavasti helpompi ottaa tuo kylmä kaste ja tuntuu vaikuttavan monellakin tavalla.

   Suosittelen "lämpimästi" kokeilemaan ja samalla tekis mieli kysyä mahtaako tästä olla mitään haittaa terveelle ihmiselle?
   Pikkusen tuollainen itsensä jäädyttäminen kyllä mietityttää...

   Sellainen havainto tässä nyt on kyllä tullut että päätä on alkanut särkemään kahvin juonnin jälkeen, nämä oireet alkoi samalla kun aloitin nuo kylmät suihkut... Mahtaako olla mitään selitystä.. vois kyllä kahvin jättää ehkä...

  • Neljäs talvi

   Itse kun vertailen kylmiä suihkuja ja avantouintia, niin ei kylmästä suihkusta meikäläiselle ainakaan mitään euforiaa eikä samanlaista verenkierron kiihtymistä tule, kuten kylmäuinnista. Kylmäuinnissahan on jalat ja kädet umpivedessä eikä lämpimällä lattialla. Suihkun alla ei koko vartalo eikä jalat ja kädet ole yhtä aikaa kylmässä vedessä, vaan pieni osa kerrallaan ja väliin menee lämmintä ilmaa. Olen testannut myös kylpylän 11-asteista kylmäallasta, ja kastautuminen sinne nyt jo vähän sinne päin, vastaa jotain syysviileää merivettä.

  • Pirna

   Tällä hetkellä merivesi on 10-asteista. En itse pysty olemaan siellä kun minuutin verran kerrallaan, mutta olen pahasti koukussa, ja voisin mennä vaikka kuinka monta kertaa peräkkäin, mutta maltti on valttia.
   Jos pystyt jo suihkussa olemaan 3-4 min. yhdellä seisomalla, niin ei muuta kuin avoveteen!
   Pidätkö päätäsikin kylmän suihkun alla? Yleensä päätä ei kastella ainakaan avannossa.
   Minäkin seison aina kylmän suihkun alla, mutta en koskaan kastele siinä päätäni.

  • -Markus-

   Joo kyllä avantoon mennään mutta sen ohella tuota suihkua mietin... Tuosta pään kastelusta niin enpä juuri...

   En ole yrittäny varsinaisesti olla pitkäänsuihkussa mutta kyllä tuossa menis helposti varmaan 10min..

   Selvää varmaan on ettei suihkulla pääse "umpiveden" vastaavuuteen mutta sitten kun ottaa reilummin aikaa siinä niin kyllä siinä pääsee varmasti vaikka hypotermiaan asti :)

   Onkohan avantouinnin salaisuus missämäärin nopeassa lämmön tippumisessa? Meinaan että suihkulla varmaan pääsee samaan lopputulokseen ajan kanssa...(?)

   • Neljäs talvi

    Ite veikkaan, että saat pikemminkin kylmästä vedestä suihkussa ihoon paleltumia, koska et mitenkään saa kohdistettua suihkua joka puolelle yhtä aikaa että saisit kehon reagoimaan kuten kylmäuinnilla - kylmyys joka ympäröi joka puolelta umpivedessä. se pulahduksen kesto on vain kork. minuutteja ja kylmyys nostaa verenpaineen ja muut vaikutukset, mitä ei suihkussa tule, ja jolloin vedessä ei voi olla kauan (aloittalijana) kuten kylmässä suihkussa.

    Itse arvelen sen kylmäuinnin salaisuuden olevan nimen omaan nopeassa lämmönvaihtelussa. Ei siinä laiturilla pysty kovin kauan harkitsemaan että meneekö veteen vai ei. Pois tullessa ei olekaan enää niin kiirus. Kun menee siitä vielä saunaan, niin saunan lauteilla iskee semmoinen euforia, että oksat pois. Itse koen juuri saunassa sen ihanan olon... ja se jää koko illaksi ja seuraavaksikin päiväksi. Kuin olisi nousuhumalassa koko ajan, mutta aistit terävinä, varsinkin näkö. Kylmässä suihkussa en ole tätä havainnut, vaikka kylmä virkistääkin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   148
   2809
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   233
   2186
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   109
   1244
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   361
   1189
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1183
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   107
   980
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   62
   833
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   43
   792
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   750
  Aihe