Aloittavien konsulttien palkat?

annari_85

Olen valmistumassa kauppiksesta ensi keväänä, ja ajattelin hakea uralle liikkeenjohdon konsultointiin.. seuraavat yritykset olisivat ainakin kiinnostavia: KPMG (advisory), Accenture, Ernst & Young, PwC, Deloitte.

Osaisiko joku kertoa, mitä yllämainitut yritykset maksavat palkkaa vastavalmistuneelle KTM:lle? Asia kiinnostaa mutta ei oikein kehtaisi heti ensimmäisessä haastattelussa kysyä...

11

23508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmm...

      Tuota noin.. Miten sinä joka ei vielä ole ollut työelämässä ja siitä mitään kokemusta (paitsi kenties kesätyöt) pystyt konsultoimaan liike/yritysjohtoja? Itse olin 15 vuotta omalla alallani ennekuin olin valmis konsultoimaan yrityksiä osaamisellani ja yrityskokemuksella. Edes jollain tavalla vakuuttavasti..
      Kyllä joudut omalla alallasi tekemään vähintään 10 mielummin 15-20 vuotta alallasi vakuuttavasti töitä ennenkuin saat pätevyyden ja uskottavuuden osaamisesi suuremmilta yrityksiltä. Taitaa oppilaitoksesi opettajat maalanneet ruusuja taivaalle opintojesi suhteen..
      Lähde ensin itse liike elämään ja hanki kokemuksia ja konsuloi itse...

    • ppppppppppiiiiiiip

      Terve tuleva työtön. Onnea matkaan!!

    • konstul

      Ihan tiedoksi, että aloitteleva konsultti ei oikeasti konsultoi yrityksiä. Rooli on olla enemminkin työrukkanen. Tiedon keruuta, analysointia ja raportointia.

      Jos et kehtaa palkkaa kysyä niin parempi olla kysymättä. Aloittelija saa aloittelijan palkan.

    • ferre09

      sun tasoiselle sopivasta duunista elikkäs asiakirjojen mapituksesta maksetaan noin 1400 egee kuussa :)

    • siitä vaan

      Onpa asiattomia kommentteja. Taitaa jotkut olla kateellisia vastavalmistuneelle jolle on kaikki ovet avoinna. Itse aloitin noin e2000 nettopalkalla valmistumisen jälkeen, olen työskennellyt nyt kolme vuotta ja palkkaa on jo tuplasti. Kolmen vuoden päästä tuplaantuu taas. Ei paha näin nuorelle.

      Enkä muuten koskaan ole joutunut olemaan kenenkään työrukkanen, minut pantiin heti tositoimiin.

      • Paskaapuhut

        Eli noin 2700-2800€/kk bruttona, netto tuplaantunut eli noin 7000€ ja siitäkin vielä tuplat 16000€/kk. Kuudessa vuodessa valmistumisesta? Ei mee läpi tämä paska.


      • Nepirtääkelläonliituu

        Ei mennyt laskut ihan nappiin? Alussa noin 2500e sitten 5000e ja siitä tuplat 10 000e eli ei mitenkää yllättävä tilanne.

        Kaverille, joka sanoi tarvitsevansa 10 vuoden työkokemuksen ennen konsultointia niin et varmaan ole mikää penaalin terävin kynä. Itse alotin opintojeni ohella konsultoinnin eikä ollut mikään ongelma suurienkaan yritysten kanssa.


    • KanalanPomo

      Joku 3500-4000€ vois olla ihan hyvä alkupalkka. Noilla firmoilla on niin kovat kriteerit työnhakijoille, että todellakin alkupalkka pitää olla kohillaan. Mitä oon excursioissa käyny Accenturella, EjaY:lla sekä boston consultingilla, niin kyllä siellä palkka on kohillaan ja konsultit on aikas fiksuja seulan läpi päässeitä huippuosaajia. Ei ne edes kehtaa maksaa mitään naurettavaa palkkaa. Kaikki jotka luulee toisin tai vinkuu voi painuu TE-toimistoon äitin kainalossa.

    • ex-a

      Alkupalkka alkaa tod.näk. kaikissa kolmosella. Mitä vaikeampi päästä, sitä varmemmin palkka lähempänä 4000 euroa.

      Googleta glassdoor.com - sieltä saat käsitystä millaiset uratasot firmoissa on. Palkat eivät ole tietty suomessa samat kuin rapakon tuolla puolen.

      -ex-accenture

    • huom

      Siitä vaan -nimimerkile:
      Palkkakyselyihin sopii vastata bruttopalkka neton sijaan. Kauppatieteilijälle eroa ei tarvinne selittää ;)

    • Suviiiiiiiiiii

      Hyviä nää alkukommentit :DDDDDDDD mihin positioon haet? Jos haet traineepaikkaa, haarukka 2000-2400. Kaikissa bigfoureissa on listapalkkaus, joten omaan palkkaan ei ainakaan alussa voi juuri vaikuttaa. Associate on 2500-3200, ja siitä eteenpäin en tiedäkään. Big foureissa voi saman position välillä olla eroja jopa 500 euroa joten kannattaa hakea kaikkiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe