Jo riittää!

(Laitoin tämän jo parin edellisen viestini loppuun, mutta kun on perusteltua uskoa tämän olevan suuri uutinen palstalaisille, niin laitanpa vielä avauksenakin)

Otsikkoni varmaan tuo historiaa tuntevien mieleen sen demarien määrätietoisen ”jo riittää” -kampanjan, jonka SDP aloitti kommunisteja vastaan vuoden 1946 ylimääräisen puoluekokouksen jälkeen. Kampanja oli aluksi suunnattu vuoden 1947 SAK:n edustajakokousvaaleihin ja kunnallisvaaleihin, joissa se tuotti hyvää tulosta, ja kampanja jatkui kesän 1948 eduskuntavaaleihin, joissa demarit nousivat suurimmaksi puolueeksi ja suistivat vallasta SKDL:n ja estivät Suomen joutumisen sille Tshekkoslovakian tielle, jonka Hertta Kuusinen oli eduskunnan puhujapöntöstä julistanut oleva myös meidän tiemme.

Tässä sen kampanjan 1947 julkistettu legendaarinen "Jo riittää" –juliste

http://www.tyark.fi/julisteet_files/kv1947a.jpg

Viime vaaleissa kansalaisemme ilman erityisempää kampanjointia totesivat kepun pitkäaikaisesta vallasta maassamme ”jo riittää”, ja kepu putosi suurimman puolueemme asemasta neljänneksi ja joutui tyytymään pienimmän oppositiopuolueen asemaan. Kauan pääministeriksi hinkunut muttei koskaan päässyt ja nyt jo kolmatta kertaa presidentiksi yrittävä Väyrynen joutuu varmaan presidentin vaalien jälkeen myös toteamaan ”jo riittää”. Sen verran sentään uskon Väyrysellä järkeä olevan, vaikka siitä on tullut näyttöjä paljon vähemmän kuin hänen vallanhalustaan.

Omalta kohdaltani totean, että ”jo riittää” tämä jatkuva kirjoitteluni tällä kepun palstalla. Ainakin toistaiseksi, varsin pitkäksi ajaksi joka tapauksessa.

Ensinnäkin minulla on tulevassa ohjelmassa paljon muuta ja tärkeämpää, pitkäkestoisimpana romaaniprojektini, siis jo hyvälle alulle panemani aikomus kirjoittaa kaksi romaania, joiden pohjana on omat elämänkokemukseni, vaikkakin kaikki henkilöt tulevat olemaan fiktiivisiä ja eräät tapahtumatkin sen verran muunneltuja, etteivät niihin liittyvät asianomaiset niistä välttämättä itseään tunnista. En toki aio mitään törkeitä kirjoittaa, enkä pelkää seurauksia kirjoittamastani, sillä romaanini tullaan julkaisemaan vasta kuolemani jälkeen, post festum. Niitä varmaan jo kiihkeästi odottavat palstalaiset joutuvat ehkä vielä kauankin odottamaan. Ohjelmassani on paljon myös muuta, päivittäistä liikuntaa, hiihtoa jos lunta tulee, johdettu jumppa viikoittain, joulukonsertteja, itsenäisyyspäivän iltajuhlaa, kokouksia, vierailuja puolin ja toisin – nyt viikonloppuna ensimmäinen, kun saan taas mieluisan vieraan luokseni – ja erilaisia muita tapahtumia, joihin osallistun, myös lomailua joulukuussa Kanarialla naisystäväni kanssa. Tietysti myös joulun vietto läheispiirissä, jota en tällaisen puuhan anna häiritä. Ja helmi-maaliskuussa Kaukoidän pitkä kiertomatka, jonka myös olen jo alustavasti varannut.

Toinen syy päätökselleni on, että koen jo tehneen täällä tarpeeksi kepuntorjuntatyötä, eikä se ihan tuloksetonta ole ollut, joskin enemmän siitä saanette kiittää noita avauksillani aina törkyileviä pikkukepuleita, jotka varmaan ovat tehokkaampia kepukarkotteita kuin minä. Tämä ilmoitukseni varmaan järkyttää heitä ja he kokevat pohjan elämältään putoavan, mutta toivottavasti he pian löytävät täältä jonkun toisen kirjoittelijan, johon voivat ripustautua samoin kuin ovat ripustautuneet minuun ja saavat siten jatkaa hyvää työtään.

Kolmas ja ehkä tärkein syy on, että kepu ei nykytilanteessa anna tarpeeksi aiheita ketään kovin paljon kiinnostavalle kirjoittelulle; kukapa pienimmän oppositiopuolueen sanomisista ja tekemisistä erityisen kiinnostunut olisi.

Ellei jotakin perin tärkeää syytä muulle tule, niin seuraavan kerran palaan palstalle aikaisintaan presidentinvaalikampanjan ollessa loppuvaiheissaan ja tilanteen ollessa jo jokseenkin selkeä. Sitä ennen minua on turha odottaa tänne. Niiden, joilla ehkä olisi jotain tärkeää sanottavaa minulle, on sanottava se sähköpostini kautta, he tietävät osoitteeni. Tälle avaukselleni mahdollisesti tulevat viestit jäävät minulta näkemättä, sillä kun tämän kirjoitettuani poistun palstalta, en sille aikoihin tule. Niiden, jotka luulevat näkevänsä minut puskissa, on todella syytä mennä päälääkärille.

Nyt kohotan jo edessäni olevan konjakkilasini tälle jo pitkään kypsymässä olleelle päätökselleni ja ilmoitukselleni siitä tällä toivotuksella:

Näkemiin joskus ensi vuonna

30

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan.. tai jotain sinnepäin. Näin aitona syntypakanana on helppoa veistellä huonoilla lainoilla vaikkapa "sanasta".

      Harmi kun loppuu nämä Korhosen hyvät jutut, joita on saanut pitkään seurata. KePuloisetkin saa hetkeksi hengähtää ;=)

      Kirjoitahan se kirja rauhassa valmiiksi. Tuleehan se joskus tieten kauppoihinkin vai lähetätkö omisteella "lämpimäiset" ?


      Lienetköhän kuitenkin taas lähdössä reissuun jonnekin ulkomaille?

      Onnea ja hyviä vointeja Sinulle.

      • Iso, komea

        Painu sinäkin ryssänmuju-ernesto saman tien. Mene nuolemaan idolisi peräsuoli puhtaaksi ja homomunat.l Hoh, hoh, hoooooooo, hoh, hoh, hoooooooooooo, nostakaa mi....


    • Tilastotoeteilijä

      Onnittelut.

      Kymmenen vuoden yhtämittaisen palstapäivystyksen aikana tasan sadas palstaltapoistumisilmoitus, noin moneen poitumisilmoitukseen kukaan muu ei ole kyennyt.

      Noista sadasta kaksikymmentäkolme on ollut lopullisia poistumisilmoituksia, Tämähän ei ole lopullinen poistumisilamoitus, joten siinä mielessä juhlailmoitukseksi hieman pliisu. Kyllä tasalukua olisi pitänyt juhlistaa pontevammalla lähtöitkulla.

      Itkuripuleita olemme nähneet jo 1198 näiden vuosien aikana, joten olisi tietysti ollut tyylikästä yhdistää 1200:s iltaitkuripuli samalla kuin sadas lähtöilmoitus, mutta kapin lahjattomuus ei tietenkään riittänyt tuollaista toteuttamaan.

      Kaiken kaikkiaan kirjailijaksi pyrkivältä olisi odottanut draamaa ja säkenöivää kepukaunaa lähtöitkun mausteeksi

      • U.Telias

        Tilastoilla tietysti seurataan tärkeimpiä ja yleisesti kiinnostavampia asioita. Niinkun säätä, jonka on kerrottu tänä vuonna olleen lokakuussa ja marraskuun alussa lämpimin Suomessa vuosikymmeniin. Myös työllisyyttä ja työttömyysastetta, kansantuotteen kehitystä ja monia muita tärkeitä asioita. Niinkun kapin kirjoittelua keskustapalstalla. Seurataan vähemmänkin tärkeitä asioita, niinkun puolueiden menestystä vaaleissa. Kerroppas tilastotieteilijä mikä on ollut maalaisliito/keskustan kannatus eri eduskuntavaaleissa itsenäisyytemme aikana ja monennellekko sijalle sijoittuu viime vaalien tulos. Kiinostaisi kuulla kun en tiedä.


      • Tilastototeilijä
        U.Telias kirjoitti:

        Tilastoilla tietysti seurataan tärkeimpiä ja yleisesti kiinnostavampia asioita. Niinkun säätä, jonka on kerrottu tänä vuonna olleen lokakuussa ja marraskuun alussa lämpimin Suomessa vuosikymmeniin. Myös työllisyyttä ja työttömyysastetta, kansantuotteen kehitystä ja monia muita tärkeitä asioita. Niinkun kapin kirjoittelua keskustapalstalla. Seurataan vähemmänkin tärkeitä asioita, niinkun puolueiden menestystä vaaleissa. Kerroppas tilastotieteilijä mikä on ollut maalaisliito/keskustan kannatus eri eduskuntavaaleissa itsenäisyytemme aikana ja monennellekko sijalle sijoittuu viime vaalien tulos. Kiinostaisi kuulla kun en tiedä.

        No kun et tiedä, niin kerrotaan. Taidat muuten olla Kapin kavereita kun olet noin tietämätön.

        En kuitenkaan rupea luetteloimaan kaikkia vaaleja, otetaan vain ensimmäiset (1919) ja viimeiset (2011) sekä siltä väliltä korkein ja matalin kannatusluku. Ja vertailun vuoksi otetaan mukaan myös SDP ja Kokoomus jotka ovat olleet koko itsenäisyytemme ajan suurimpien joukossa.

        Keskustalla, siis silloisella Maalaisliitolla, 1919 vaalien kannatus oli 19,7 %, 2011 Keskustan kannatus oli 15,6 %. Siis alamäki itsenäisyytemme aikana 4,1 %-yks. Korkein kannatus Keskustalla (Maalaisliitolla) oli 1930 jolloin kannatus oli 27,3 %. Korkeimmasta tuloksesta tähän päivään laskua siis 11,7 %-yks

        SDP:llä 1919 tulos oli 38 %. 2011 SDP sai Keskustan tavoin itsenäisyyden ajan alhaisimman kannatuksen 19,1 %. Alas on siis tultu noista itsenäisyytemme ensimmäsistä vaaleista 18,9 %-yks. Korkeimmillaan SDP:n kannatus oli 1939 jolloin tulos 39,7 %. Korkeimmasta tuloksesta tähän päivään laskua siis 20,6 %-yks.

        Kokoomus sai 1919 15,7 % kannatuksen. 2011 lukema oli 20,4 %. Nuosua siis 4,7 %-yks. Korkeimmillaan Kokoomus on ollut vuoden 1987 vaaleissa 23,1 % kannatuksella. Noista luvuista tähän päivään erotus siis 2,7 %-yks alaspäin.

        Yhteenvetona voidaan siis todeta, että Keskusta on tässäkin keskellä, SDP on selvästi itsenäisyytemme ajan suurin häviäjä näistä vanhoista suurpuolueista, Kokoomus taasen parhaiten ja tasaisimmin menestynyt.

        Toivottavasti tämä kertoo sinulle riittävästi.


    • kapin veli

      Jos tuo ilmoitus, sadoista samanlaisista poiketen, pitää
      paikkansa, mille me tästä eteenpäin nauramme?

      • Vitsit vähissä, vai?

        Ymmärrän, että ei nyt kepulaista paljon naurata, mutta en tiennyt, että hänen elämänsä ihan noin ilotonta olisi. Ilahdutan sinua naurappas tälle:


        Paikkakunnalla tunnettu keskustakainen valitti lääkärille, ettei vaimo enää halua seksiä
        hänen kanssaan (olisiko ollut controlman tai kapt evp K.,H, onhan heilläkin kertomansa mukaa vaimo.
        vaikka ei siitä muilla havaintoa ole).

        Lääkäri halusi keskustella asiasta vaimon kanssa kahden kesken.
        Vaimo tuli lääkäriin ja alkoi selittää:

        - No kun asiat on jo kolme kuukautta ollut niin, että minun täytyy joka
        aamu ottaa taksi ehtiäkseni töihin.
        Minulla ei ole tarpeeksi rahaa ja taksikuski kysyy: Maksatko kyydin rahalla
        tänään, vai...? Minun on pakko valita se "vai..."
        Sitten myöhästyn tietysti töistä ja pomo kysyy: Kirjoitanko huomautuksen,
        vai...?

        Koska en halua potkuja, niin minun on pakko valita se "vai..."
        Kotiin lähtiessä myöhästyn bussista ja otan taksin. Kun minulla ei ole
        tarpeeksi rahaa, niin taas kuski kysyy:
        Maksatko tällä kertaa, vai...? Taas on pakko valita se "vai..."
        Sen jälkeen ei kotona taatusti enää huvita koko homma!
        Lääkäri vastasi:

        - Ymmärrän... No kerrotaanko tämä nyt miehellenne, vai...?


      • Hauska tarina
        Vitsit vähissä, vai? kirjoitti:

        Ymmärrän, että ei nyt kepulaista paljon naurata, mutta en tiennyt, että hänen elämänsä ihan noin ilotonta olisi. Ilahdutan sinua naurappas tälle:


        Paikkakunnalla tunnettu keskustakainen valitti lääkärille, ettei vaimo enää halua seksiä
        hänen kanssaan (olisiko ollut controlman tai kapt evp K.,H, onhan heilläkin kertomansa mukaa vaimo.
        vaikka ei siitä muilla havaintoa ole).

        Lääkäri halusi keskustella asiasta vaimon kanssa kahden kesken.
        Vaimo tuli lääkäriin ja alkoi selittää:

        - No kun asiat on jo kolme kuukautta ollut niin, että minun täytyy joka
        aamu ottaa taksi ehtiäkseni töihin.
        Minulla ei ole tarpeeksi rahaa ja taksikuski kysyy: Maksatko kyydin rahalla
        tänään, vai...? Minun on pakko valita se "vai..."
        Sitten myöhästyn tietysti töistä ja pomo kysyy: Kirjoitanko huomautuksen,
        vai...?

        Koska en halua potkuja, niin minun on pakko valita se "vai..."
        Kotiin lähtiessä myöhästyn bussista ja otan taksin. Kun minulla ei ole
        tarpeeksi rahaa, niin taas kuski kysyy:
        Maksatko tällä kertaa, vai...? Taas on pakko valita se "vai..."
        Sen jälkeen ei kotona taatusti enää huvita koko homma!
        Lääkäri vastasi:

        - Ymmärrän... No kerrotaanko tämä nyt miehellenne, vai...?

        Ei vissiin naurata tekokapteeni controlmannea. Hän se on ollut.


      • Teidän talon
        Hauska tarina kirjoitti:

        Ei vissiin naurata tekokapteeni controlmannea. Hän se on ollut.

        huoltomies panee sinun akkaasi kerran viikossa.


      • Väärin aevattu
        Teidän talon kirjoitti:

        huoltomies panee sinun akkaasi kerran viikossa.

        Ei ole mun talossa muuta huoltomiestä kun minä itte. Ja mun akka. Sitä mä panen parikin kertaa viikossa. Toisin on siellä Lappeenrannassa.


    • Jo riittää-julisteista pitäisi ottaa uusintapainoksia, ja kääntää se mm. kreikaksi ja italiaksi. Kommunismi ei ollut pahinta mitä voi tapahtua, lasten leikkiä verrattuna siihen mitä äärikapitalismi ja valtiotasoinen pellossa eläminen tekevät. Tai ehkä tekevät juuri samaa, mutta eri tunnuksien alla.

    • aapioly

      trendi on se että väyrynen on kohottanut kannatustaan 1:stä prosentista kuuteen.eli kannatus kuusinkertaistunut. vaviskaa

    • Lähtö ??

      Huvittava tuo Kapin "lähtö"

      puskasta on vaari lähdettyään roiskinut. Ei kukaan muu tee noita samoja armeijan ohjesäännöistä tuttuja kömpelöitä sanajärjestyksiä lauseisiinsa.

    • Kapt evp H K

      Älä evp virkaveli masennu turhasta; elä täysipainoista elämää, yritä ainakin.
      Toivotan sinulle onnea vaativassa luomistyössäsi ja joulukinkun parissa, älä kuitenkaan ahmi liikaa.
      Joulukinkusta tuli muuten mieleen Krista Kiuru, joka oli äsken tv:ssa.

      • Täyspainosta

        Täyspainoselta elämältä vaikuttaa vaarin suunnitelma. Sinun suunnitelma tietysti on päivystää palstaa täyspäiväsesti ja täyspainosesti.


      • Tervehdys Kapi !
        Täyspainosta kirjoitti:

        Täyspainoselta elämältä vaikuttaa vaarin suunnitelma. Sinun suunnitelma tietysti on päivystää palstaa täyspäiväsesti ja täyspainosesti.

        Sieltähän se Kapi taas puskasta ruiskii.... Koeta nyt pysyä päätöksessäsi.

        Vai onko pakko päästä palstalle


      • Väärin taas
        Tervehdys Kapi ! kirjoitti:

        Sieltähän se Kapi taas puskasta ruiskii.... Koeta nyt pysyä päätöksessäsi.

        Vai onko pakko päästä palstalle

        Sielläkö se kapi kuikkii. Sun päässä, Ei ollut täällä puskassa ainakaan.


      • Hohhohooooo
        Väärin taas kirjoitti:

        Sielläkö se kapi kuikkii. Sun päässä, Ei ollut täällä puskassa ainakaan.

        Hohhohhohohohhooohooooooooooooooo !!!!

        Siinä kaikki tuohon, Kapi


    • Vaari rules

      Sellainen ratkaisu siis. Ymmärrän, kuullostaa hyvin perustellulta. Palsta nyt näivettyy, mutta palaathan sitä elvyttämään kun aika antaa myöten. Nyt tuntuu olevan mukavaa ajankulua vireälle vaarille sopivasti. Intoa myös romaniprojektiin.

    • Hyvästi!!!

      Ehkä saamme palstalle asiaa. Ainakin sen vastakohta vähenee.

    • Hienoa !!!

      Kertakaikkiaan hieno päätös. Toivottavasti myös ikuinen, eli et enää koskaan palaa.

      Olet ollut kymmenen vuoden ajan palstan pahin törkyilijä, tyhjänpäiväistä kepukaunaa kylvävä surkimus, jonka sanomisissa ei koskaan ole ollut asiantynkääkään. Niinpä poistumisesi on suuri voitto kaikille asiapitoista keskustelua hakeville ja takuu siitä, että tämäkin palsta palaa tyylikkääksi keskustelupalstaksi pelkän tyhjäpäisyyden sijaan.

      Onnittelen hyvästä päätöksestä joka siis puhdistaa tätä palstaa todella paljon

    • sdöåpop
    • Iso hetero

      Sinua mustalaismannen näköistä inhoa punatolloa ei kaipaa kukaan. Painu vittuun ja pysy pois.

    • Kapu-vaari rules

      Tuleppas kesken kiireittesi vähän piristämään palstaa asialla, kun nyt on vain tyhjäpäisten kepulien tyhjää vouhkaamista itseään täynnä olevasta Väyrysestä. Ei tosiaankaan mitään mielenkiintosta kun muutkin asiakirjoittajata on jättäneet reppanat oman onnensa nojaan, eikä siitä mitään tule.

      • valpas

        Et sä ny tajuu, se on saanut potkut palstalta, oikeus on puhunut.


      • Hyvin Väyrysestä

        Itseään täynnä se tosiaan on. Tyhjällä ilmalla pullisteleva. Nähtiin tv kolmosen vaalikeskustelussakin. Pitää Suomea pystyssä työllistämällä 40 ihmistä. Varmaan nälkäpalkoilla, kun suuren johtajan rahat menee vaalikiertueella. Vastenmielinen ilmestys kerta kaikkiaan. Sille käy vielä niin kuin sille sadun sammakolle. Sekin veti enemmän ja enemmän ilmaa sisäänsä ja pullistui ja pullistui ja sitten halkesi. Moni kepupolitiikko päästelee suustaan sammakkoja, mutta Väyrynen itse on sammakko. Sammakon silmätkin sillä on.


      • Bisnes Lipponen ?
        Hyvin Väyrysestä kirjoitti:

        Itseään täynnä se tosiaan on. Tyhjällä ilmalla pullisteleva. Nähtiin tv kolmosen vaalikeskustelussakin. Pitää Suomea pystyssä työllistämällä 40 ihmistä. Varmaan nälkäpalkoilla, kun suuren johtajan rahat menee vaalikiertueella. Vastenmielinen ilmestys kerta kaikkiaan. Sille käy vielä niin kuin sille sadun sammakolle. Sekin veti enemmän ja enemmän ilmaa sisäänsä ja pullistui ja pullistui ja sitten halkesi. Moni kepupolitiikko päästelee suustaan sammakkoja, mutta Väyrynen itse on sammakko. Sammakon silmätkin sillä on.

        Ai Väyrynen työllistää 40 henkeä. On siis varsinainen kapitalisti riistäjä.

        Miksiköhän työväenpuolueen presidenttiehdokas Lipponen, joka työllistää vain itsensä, on silti tienannut bisneksillään paremmin kuin Väyrynen.

        Kukahan tuossakin yhtälössä pitää Suomea pystyssä työllistämällä?


    • Tutka.

      Väyrynen on helvetin suuri vitsi, tulevissa vaaleissa, jokainen vähäkin viisas ihminen on tässä Suomenmaassa sen tajunnut, ja tietää.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3289
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1788
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1325
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1283
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1173
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      864
    Aihe