rintsikoiden koko ?

ongemapongelma

Onko teillä muilla isoilla/isorintaisilla ongelmia rintsikoiden sopivan koon mittaamisessa? Tuolla keskusteluissa mainitun liivien nettikaupassa on kokolaskuri. Samojen ohjeiden mukaan olen aina mitannut rintani ja niin tein taas. Tulokseksi annettiin 95 J ! Mutta mutta - minulla on paritkin aivan täysin sopivat ja ihanat liivit kokoa 90 F ! Kaikki liivini ovat 90-95 F. Tuo laskennallinen tapa pätee kai sitten vain "kiinteisiin" rintoihin?

En ole uskaltanut tilata liivejä netistä, koska muutaman ikävän kokemuksen jälkeen päädyin siihen, että minun on aina sovitettava liivejä. Sovittaminen taas on hikistä ja tuskaista touhua tällaiselle isolle löllötissille : (

Rintani ovat laakeat, aivan litteät ja roikkuvat sananmukaisesti navassa. Kun ne sitten liiveillä tuetaan ja nostetaan, ne ovatkin (käteen otettuna) valtavan isot, vaikka kuitenkin näyttävä littanoilta. Jotkut miehet ovat näkemänsä perusteella veikanneet minulle kukkpikokoa B. Siis vaatteet päällä.

Olen aivan helisemässä liivien kanssa. Millään ei tahdo löytää sopivia : ( Jos ympärysmitta on sopiva, eikä olkaimet valu, päätä ja niskaa alkaa särkeä ja huimata. Kaarituettuja on pakko pitää, muuten tissit heiluvat ja valahtavat minne sattuu ja ovat ryhdittömät. Monet kaarituet aiheuttavat kuitenkin kovaa vihlontaa rinnan sivulla. Minulla on lisäksi vaikea kumiallergia, jonka vuoksi en voi pitää urheiluliivejä, koska niissä kaikissa on kuminauha rintojen alapuolella. Joidenkin rintsikoiden olkaimien kiristysmekanismit ovat niin heppoiset, etteivät ne käytännössä pidä ja olen joutunut laittamaan klemmarit niiden tueksi. Ne klemmaritkin tuppaa irtoamaan päivän aikana : ( Tuen sitten vaistomaisesti rintojani pitämällä hartioita ylhäällä, mistä menee niskat jumiin. Oon ihan kypsä tähän touhuun. Liivien erikoisliikkeistä en ole apua saanut, koska vasta päivän käytön aikana huomaa, onko liivit oikeasti sopivat vai alkaako päätä särkeä ja kiristyssoljet löystyä. Parhaat liivini löysin tarjouskorista pari vuotta sitten kympillä, enkä ole mistään löytänyt vastaavia! Ne on kaikin puolin joustavaa kangasta, siis ne kupitkin joustavat.

Olen tutkinut kohotusleikkauksen kriteereitä ja ilmeisetikin täytän ne kunnallisen leikkausjonon kriteerit. En vain usko, että nipottavat terv.keskuslääkäri antaa minulle lähetettä sinne. Yksityiselle ei ole varaa. Lisäksi ongelmana on ylipaino (BMI 34) ja käsitykseni mukaan pitäisi ensin laihduttaa ennen kuin ottavat leikkausjonoon.

Jos jaksoitte lukea valitukseni, otan mielelläni neuvoja vastaan!

3

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa vaivaa

      Samaa olen miettinyt minäkin, kohotusleikkausta siis. Kuppikoko on D-E, mallista riippuen, täysin istuvia liivejä en ole vielä löytänyt. Ilman liivejä mahan päällä roikkuu kaksi putkulaa...
      Ongelma on se, että kun mittaa vääränmallisilla liiveillä niin kuppikoko ei tule oikein. Jos olisi yhdet just sopivat, istuvat ja mukavat liivit joilla mitata, voisi muistakin malleista uskaltaa ruveta kokeilemaan liivejä. Minulla kaarituki ei tule missään mallissa ihan rinnan alareunaan vaan jää pari senttiä alemmas, rinta roikkuu ikävästi eikä liivien antama tuki ole hyvä. Olisi kiva kun löytäisi liivit jotka istuvat täydellisesti. Urheiluliivejä kokeilin, mutta niissä hölskyi niin ettei puhettakaan että niillä olisi voinut mitään tehdä.

      • ongemapongelma

        Juuri sama ongelma minullakin, eli kaarituki jää liian alas ja rinnat "roikkuvat liiveissä". Kompensoin tätä sitten vaistomaisesti pitämällä hartioita ylhäällä, mistä aiheutuu niska ym. vaivoja.

        Voi kun keksisi mitä tehdä, muuta kuin leikkaushoito : (


    • <3

      Kuulostaa kyllä siltä että sinulla on rintojesi ja rintaliivien kanssa kohtuuttomasti harmia ja vaivaa, ja leikkaus voisi olla paras vaihtoehto, vaikka se nyt arveluttaakin.

      Terveyskeskuslääkäri ei saa kieltäytyä kirjoittamasta lähetettä mutu-tuntumalla, näihin asioihin on olemassa ihan selvät säännöt ja kriteerit. Jos lääkäri on tympeä, niin tee hänestä valitus ja ano lääkärin vaihtoa! Nykyään voi myös vaihtaa terveyskeskusta, jolloin lääkäri vaihtuu varmasti. Uskoisin että jos kerrot lääkärille samat asiat, jotka täällä kerroit, niin kyllä hänkin ymmärtää että leikkaus on aiheellinen. Tulosta vaikka viestisi ja näytä se lääkärille.

      Tuo painoindeksirajoitus on olemassa sen takia, että laihduttaessa rinnat pienenevät. Jos rintasi leikattaisiin reilusti ylipainoisena ja laihtuisit sen jälkeen, voisi käydä niin, että rintasi kutistuisivat olemattomiin. Keskustele tästä lääkärin kanssa. Ehkä sinua ei haittaa, että saisit vielä pienemmät rinnat, tai ehkä toive kipujen ja vaivojen helpottamisesta motivoisi laihduttamaan vähäsen?

      Itselläni liivikoko oli enimmillään 100E, mutta suurempia ongelmia ei liivien kanssa ollut. Tuo oli vielä sellainen koko, että liivejä sai monista liikkeistä. En tainnut mittailla sen kummemmin, totesin vain että jaha, nämä 95DD liivit kiristävät, taitaa olla aika hankkia isommat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe