Aloitussyöttö

shulukista

Kertokaas millä tavalla aloitatte. Syöttö alakautta vai rystyllä? Ammattitason pelaajat aloittaa rystyllä, mut pallohalleissa pelatessa harrastelijatason hakkaajat tuntuvat aloittavan pelin alakautta ja pyrkivät lyömään pallon takanurkkiin.

Kumpi parempi ja miksi?

9

5702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • James-95

      Nelinpelissä edestä ja kaksinpelissä alakautta.

    • Pw2

      Kaksinpelissä huiput eivät halua syöttää pitkää, koska siitä vastaanottaja pääsee heti hyökkäämään. Jos vastustaja ei ole aivan huippua, on täyspitkä syöttö kyllä hyvä avaus.
      Nelinpelissä on rystysyöttö useimmille helpompi ja varmempi kuin kämmensyöttö.

    • Juurikin näin

      Nelinpelissä aina joka ikinen kerta lyhyt syöttö, ellei taidot riitä siihen että saa napakasti lyötyä sen sulan pitkänä syöttönä jos vastustaja nojaa etukentälle päin niin ettei ole mitään toivoa päästä taaksepäin.

      Kaksinpelissä se riippuu aika pitkälti taitotasosta. Pitkällä syötöllä pelataan aika pitkälti, koska kovin moni ei koskaan lajia treenaa aivan tosissaan vaan se on useimmiten sellaista harrastelijatasoa. Pitkän syötön idea on siinä, että perusharrastaja ei todennäköisesti tohdi lähteä hyökkäämään takakentältä (tai ainakaan saa aikaseksi mitään kovin vaarallista..) tai lyötyä sitä oman kenttäpuoliskosi takarajalle asti, jos puolustaa haluaa. Näin ollen pitkällä syötöllä saat etulyöntiaseman melko varmasti itsellesi.

      Kovemman tason harrastajien/kilpailijoiden keskuudessa taas rupee näkymään lyhyt syöttö enemmän ja enemmän, lopulta pitkää avausta ei juuri koskaan näy. Erittäin helposti huomattavissa miesten kaksinpeleissä, naiset saattavat käyttää pitkää syöttöä sillä heillä ei ole voimaa lyödä esim iskulyöntiä niin hyvin, etteikö sitä kerkeisi puolustamaan.

      Aikuisten miestin kilpaluokissa pitkä syöttö on "itsemurha", B- luokassa itse pelaavana voin sanoa, että sellaisen kun laittaa niin sulka on kyllä omalla tontilla ja nopeasti. Vastaavasti voin sanoa, että kun pitkän syötön saa vastaanottaa, voi pallon melkein julistaa itselleen voitetuksi. Tässä iässä rupeaa jo olemaan voimatasot sellaiset, että sitä sulkaa saa lyötyä ja kovaa (tekniikka tietenkin hiottu ensin kuntoon), vastustaja joutuu välittömästi puolustuskannalle.

      • Ville L

        Tolppasyötön voi syöttää vaikka valion peleissä, jos se on tarpeeksi hyvä. Suomessa on vain muutama pelaaja, jota vastaan täydellinenkin tolppasyöttö on usein itsemurha.


    • Jaak

      Nelinpelissä olen opetellut rysty- ja alakautta syötön. Alakauttasyötön lyön mahdollisimman kaukaa vartalon oikealta puolelta, jotta lentorata on eri kuin rystysyötössä. Tällä saa härnättyä vastustajaa. Noin 4 5:stä syötöstä lyhyttä syöttöä ja 1/5 se pitkä. Jos syötön vastaanottaja pyrkii tappamaan palloja verkolta, sitä pitää läksyttää pitkillä syötöillä.

      Kaksinpelissä syötän alakautta mutta joskus härnäykseksi käytän rystyä. Se, syöttääkö lyhyttä vai pitkää riippuu siitä miten vastustaja palauttelee. Kovaa smashaava vastustaja pääsee pitkästä syötöstä hyökkäämään. Huonompi vastustaja kokee joskus oikein korkean pitkän syötön vaikeaksi palauttaa. Pitkä rystysyöttö on vaikeampi kaksinpelissä koska se pitää saada riittävän korkeaksi ja pitkäksi, ja aina ei saa laittaa rystyltä lyhyttä koska muuten siellä arvataan mitä on tulossa.

      Näiden lisäksi käytän itse drive-syöttöä niin nelin- kuin kaksinpelissä niin kämmeneltä kuin rystyltä. Se on usein käytettynä itsemurha mutta sillä saattaa saada ilmaisia pisteitä jos vastustaja ei ole valmis.

    • yo_nex

      Itse käytän lähinnä pitkää syöttöä, sillä harvalla pelaajalla on niin kova iskulyönti että sitä kannattaisi takakentältä lyödä. Syötön on kuitenkin mentävä aivan takarajan tuntumaan. Sieltä jos vastustaja lähtee iskemään, hän tekee vain itselleen hallaa. Lyhyttä syöttöä sitten väliin myös ettei vastustaja tiedä mitä odottaa.

    • Jepou

      Kaksinpelissä harrastelijoille/aloitteleville kilpapelaajille ehdottomasti pitkä syöttö on paras, pitkästä syötöstä tulee vähemmän virheitä kuin lyhyestä (oli syöttötyyli mikä tahansa), huono pitkä syöttö ei ole niin vakava asia, kuin huono lyhyt syöttö.

      Syötössä jos syötetään se pitkä vastustajalle keskellä kenttää (ei koskaan laitaan...), niin ollaan jo valmiiksi keskellä kenttää odottaa palautusta, jos vastustajan lyönti tulee suoraan kenttää pitkin omaan syliin niin oli lyönti mikä tahansa, ei tarvitse loogisesti liikkua.
      Jos vastustaja taassen lähtee lyömään muualle, eli johonkin neljästä nurkasta, niin pallon lentorata on hieman pidempi, eli itsellä "helpompi" työ palauttaa kun on "enemmän" aikaa.
      Harva pelaajaa saa lyötyä ihan tappo smashia takaviivalta, ja jos saa, niin se on omaa huonoutta jos sitä ei saa palautettua, varsinkin suoraan syötöstä kun osataan odottaa lyöntiä oikeassa paikassa.

      Lyhyttä syöttöä käytetään sitten kun osataan hyödyntää siitä seuraavat lyönnit, taitava vastustaja palauttaa kyllä lyhyen syötön taitamattomalle syöttäjälle niin että itse joutuu puolustuskannalle heti.

      Syötöissä kannattaa panostaa siihen että kaikki syötöt näyttävät samalta - vastustaja ei tiedä mikä syöttö tulee - tajuton etu heikosti liikkuvia vastustajia vastaan.

      Iskulyöntiä ei kannata hirveämmin täällä foorumeillea hengailevien pelätä. (Ainakin kuvittelen että oikeasti pro pelaajat ei täällä heilu..)
      Paras pelityyli tosi pitkälle kisoissakin pelaavilla menee luokkaan "lyödään pallo verkon yli", tietysti pienin rajoituksin. Lähinnä tarkoittaen esim. että iskulyöntiä lyödään vain kun ollaan täydellisesti pallon takana, ei aina ihan täydellä voimalla - vähentää huomattavasti virheitä.
      Kaikille harrastelijoille kuulutan yksinkertaisempaa peliä, vaikeat lyönnit lähelle nollaa, taitotason karttuessa niitä voi lisätä. Tyhmä tapa antaa vastustajalle piste, jos lähetää usein lyömään lyöntiä minkä onnistumisprosentti on 50/50?
      Virheitä tulee muutenkin, varsinkin sitä mukaa kun kunto rupeaa loppumaan, odota vastustajan virheitä pitkän pelin kautta, jos oma peli toimii.

    • Nailssi

      Kämmenellä voit vetää takarajalle kaikki avaukses. Kaksinpelissä ei niin suurta roolia harrastelijatasolla. Ellei kaveri smassaa rajusti ja sä et osaa puolustaa. Käytännössä sulla on aikaa riittävästi palauttaa. Edellyttää tietty takarajalle asti putoavaa syöttöä. Ja sillä kämmenlyönnillä pystyy syöttään lyhyttäkin hyvin.

    • Sulkapallo

      No minä ainakakin aloitan alakautta ja harvoin rystyltä.Alakautta alottaessa on se minun ielestäni parempi kun se lentää taakse ja kun vastustaja lyö oikean laisen clearin niin vedän smashin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe