Apua, yläosa iso...

Pienikokoinen nainen

Miten tämän nyt selkeästi selittäisi...

Eli kyseessä on olkaimeton coctailmekko, jonka yläosa on hieman hankala. Kangas on venyvää, eli se istuu hyvin. Mutta ongelma on, että rintojen yläpuolella mekko tuppaa hieman "lähteä irti" ihosta. (Eli mekko taitaa olla suunniteltu jollekin jolla olisi isommille rinnoille.)

Ongelma ei ole iso, mutta mekko näyttäisi huomattavasti paremmalta jos yläosa pysyisi kiinni ihossa. Kangas on, niinkuin jo mainitsin, venyvää, ja tämä voi tuottaa ongelmia ommeltaessa. Mittasin että mekko istuisi täydellisesti (eli ei lähtisi irti ihosta) jos "vetäisin venyvää kangasta" ~5cm molemmilta sivusaumoilta sisään.

Nyt joku fiksu vaate-ihminen voisi kertoa, että onnistuuko tuollainen ompelu amatööriltä? Eli siis venyvää kangasta 5cm sisään... Niin ja etupuolella on myös silikoni-"viiva" jonka tarkoitus on kait pitää mekko paremmin ihossa kiinni, minun tapauksessa se nyt vain ei koske ihoa aina.

Vaihtoehtoisesti, onko mitään muuta mitä voisin tehdä? Jotain liimatarraa tai jotain, millä saisi yläsauman pysymään tiiviisti ihossa kiinni?

4

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suunnit- ompelija

      Harsi neulalla ja langalla ekaks käsin ja sit sovitat. Jos näyttää hyvältä niin ompele JOUSTAVALLA ompeleella esim. kohtalaisen tiheällä sik sakilla. Onko se niin joustavaa kangasta että pääset siihen sitten sisälle? Tai onko siinä vetska? Eli kyllä se onnistuu kun ekaks harsit.

    • hauskaa hommaa

      Jos ompelukone ei kulje kunnolla kankaassa, niin ompele käsin sivusaumoihin kavennukset kainaloista alaspäin. Tuollainen lyhyt suora ommel ei vie kauheasti aikaa käsinommeltunakaan, ja kun teet tasaisen tiheitä tiukkoja tikkipistoja, tulee parempi jälki kuin koneella. Jos sivussa on vetoketju, joudut joko siirtämän sitä myös käsinompeleella sauman uuteen kohtaan, tai ohuessa kankaassa voit tehdä sisäänoton vetoketjun viereen. Sovita sitten, että istuvuus on hyvä ja leikkaa rohkeasti ylimääräinen kangas pois. Viimeistele leikattu reuna käsin tiheillä yliluottelu- tai napinläpipistoilla.

    • Pienikokoinen nainen

      Kiitos teille molemmille! Enköhän rupea ompelemaan sitten...

      Niin, ja siinä ei ole vetoketjua, eli sellaista ongelmaa ei tule vastaan. Luulisin että jäljestä pitäisi tulla suht. hienoa, sillä kangas on venyvää, ja sitä on 2 kerrosta, eli jos sen alemman (ihon läheisemmän) ompelisi, niin ylempi silti mukautuisi kehon mukaan... Koneella tosin en uskalla sitä ommella!

      Kankaasta voin vielä sen verran sanoa (en tiedä oikein mitä kangasta se on, en ole niin perillä asioista), että neula menee helposti siitä läpi! Ja kun hakaneuloilla ensiksi laitoin sitä kiinni, niin kankaaseen ei jäännyt edes reikiä neulojen jäljiltä. Tosin, pelkään silti hieman että kangas repeää...

    • Helmi L

      Terve A-C
      Ei muuta ku plastikkakirurgille. ei katos tarvii ostaa uutta mekkoo.

      Tervetuloo isojen kerhoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4723
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1061
    Aihe