Töihin Amerikkaan?

Ihan pihalla

Eli olen kohta 18-vuotias naisenalku, jolla on kova halu päästä ulkomaille töihin. USA vaikuttaa tällähetkellä kiinnostavimmalta vaihtoehdolta, mutta matkassa on edelleen lukemattomia mutkia.

Tarkoitukseni on toki käydä ensin lukio loppuun, eli matka käy ns. ajankohtaiseksi, kun olen suunnilleen 19-20 vuotias. Pohdinkin tässä, että mikä olisi paras ja helpoinkin tapa päästä Amerikkaan töihin? Olen pohtinut au-pair mahdollisuutta, mutta vastaan tulee kysymys, onko lasten hoito kuitenkaan oma juttuni? Olisiko mahdollista tehdä jotakin nuoriso yms. avustustyötä jonkin järjestön tai ryhmän kautta?

Matkalle haluaisin kuitenkin muutaman vuoden sisään, sillä haluaisin tämän kokemuksen kuuluvan nuoruuteen ja aikaan ennenkuin päätän asettua aloilleni. Vai olisiko viisainta jättää tämä haaveeksi ja keskittyä elämään ihan vain kotosuomessa?

5

1238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 48+33

      Au-pair on varmaan se helpoin tapa, muutenhan noiden vaadittavien työlupien ja viisumien hankinta on aika hankalaa. Vaikka se ei olisikaan se oma juttu, kuten sanoit, niin sen kautta saa kuitenkin hyvän tilaisuuden tutustua sikäläiseen elämänmenoon ja arkielämään. Sille kokemukselle on sitten hyvä alkaa rakentamaan tulevaisuuden suunnitelmia.

      Jos päädyt odottamaan hieman pidempään, niin siinä tapauksessa kannattanee lähteä vaihto-opiskelijaksi, sillä varmasti lukion jälkeen aiot vielä jotain opiskella? Jos rahkeet riittää ja tilaisuus sattuisi tulemaan eteen, niin sitähän voi vaikka tulla mahdollisuus suorittaa jatko-opinnot (kandi->maisteri) Yhdysvalloissa.

      Jos haluat USA:ssa pitempää uraa tehdä, niin se korkeakoulututkinto on melkeinpä kuitenkin hankittava jollain tapaa.

    • jåkke
    • Ihan pihalla

      Okei. Kiitoksia näistä:). Jään vielä pohtimaan, onneksi on vielä aikaa, niin ei tarvitse päättää heti.

    • Eeva7000

      Kannattaa tarkistaa erilaiset isot huvipuistot Jenkeissa, monet niista palkkaavat ulkomaalaisia nuoria harjoitteluun/kesatoihin. Allianssin kautta paasee vapaaehtoistyohon, mutta siita joutuu maksamaan mielestani melko tuntuvasti.

      Itse paadyin aikoinaan jenkkeihin toihin risteilijalle. Tyo on todella rankkaa, mutta tienasin hyvin ja tuli nahtya myos muitakin paikkoja kuin Jenkkilaa.

    • Leiriohjaajaksi

      Suosittelen lämpimästi töitä leiriohjaajana. Se on pääosin kesätöitä, mutta hieno kokemus, jonka jälkeen voit katsella muita töitä. Ks. esim ccusa.com (camp counselors USA). Rekry on Suomesta käsin, seuraa ilmoituksia lehdestä.

      Kesä 2000 oli elämäni paras kesä; leirillä koki paljon kaikkea uutta ja meillä oli upea yhteishenki ohjaajien kesken. Hae suoraan leiriohjaajaksi, en suosittele tukipalvelutöitä keittiössä yms, koska tämä porukka oli ainakin tuolla leirillä missä itse olin (YMCA-YWCA Camps of Greater New York), oli englantia osaamatonta ja jäi siten omaksi eristyneeksi porukakseen. Leirejä on ympäri Yhdysvaltoja. Itse valitsin New Yorkin osavaltion, koska ohjelmaan valitun tuli muistaakseni itse maksaa osa matkoistaan, ja köyhänä opiskelijana ajattelin säästäväni matkakuluissa, jos jään itärannikolle. En kadu valintaani - vaikka olimmekin samoilla leveysasteilla, oli luonto silti erilaista kuin täällä (lammessa asui kilpikonnia, metsässä villikoiria, karhuja, peuroja, haisunäätiä, taisipa joku myrkkyhämähäkkikin asustella noilla kulmilla).

      Ihan huippu kesä, suosittelen ja varmasti saat ystäviä monesta maasta (suuri osa ohjaajista tuli jenkeistä, Englannista tai Australiasta, mutta myös muista maista yksittäisiä).

      Jos lähdet leirille, suosittelen lukemaan jonkun metsässä selviytymisoppaan, koska sinut saatetaan pistää opettamaan näitä taitoja leiriläisille.

      Onnea työnhakuun!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe