Oven avaaminen naiselle

mentelgen

Olen 21-vuotias pitkä ja urheilullinen nuorimies. Tapoihini kuuluu, että avaan aina oven naiselle kuin naiselle (ikään tai ulkonäköön katsomatta) kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Sillä kyseessä on mielestäni kohtelias ja huomaavainen tapa. Olen myös kuullut naisten valittavan, kun nykyään niin harva mies enää avaa heille oven.

Itseäni vanhemmat naiset yleensä ottavat oven avaamisen kohteliaisuutena, ja kiittävät hymyillen. Suurin piirtein oman ikäiseni naiset taas (liian) usein jäävät jokseenkin ällistyneen näköisinä oven eteen ja viittovat minua astumaan ovesta ensin. Tästä tulee itselle erittäin kiusallinen olo ja paha mieli.

Kysymys kuuluukin; onko oven avaaminen nykypäivänä niinkin harvinaislaatuinen tapa, että se koetaan jotenkin ahdistavaksi ja lähenteleväksi? Sillä itselläni ei ainakaan ole asiassa mitään taka-ajatuksia...

63

4945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hteöa

      No minä olen sellainen vanhempi nainen, nelikymppinen. Ihan mukavahan se on kun joku avaa oven, oli se sitten nainen tai mies. Itsekin avaan oven toiselle, jos ei ole hirveästi liikennettä ovella, jolloin riittää kun pitää ovea taaksepäin auki seuraavalle, ettei suotta tuki liikennettä. Ei se mun mielestä mitenkään harvinainen tapa ole, hyvin usein ihmiset pitävät ovea auki toisille. Ehkä tämä riippuu vähän paikkakunnastakin, pk-seudusta asun kaukana.

    • iso kiitos

      Iso kiitos sinulle. Minusta on kohteliasta avata ovi naiselle, ei siinä pitäisi olla mitään kummallista.

      • qwerty

        Itse olen erittäin otettu jos minulle ovi avataan!! :) Tulee hyvä mieli kun joku tekee noinkin pienen mutta silti suuren teon. :)

        Jatka ihmeessä samaan malliin! Itse myöskin auon ovia toisille tai pidän auki ja annan autolla jalankulkijoille tietä mielelläni myös. :)

        Niin ja olen 26 vuotias nainen.. :D


    • 15+19

      Oi,sehän on ihanaa että mies avaa oven naiselle.olen yli 35-vuotta ja ilmeisesti tässä iässä jo osataan arvostaa vieraidenkin ihmisten kohteliaisuutta.
      nuoret naiset voivat kuvitella sinun yrittävän isketellä heitä. iskettely onkin OSALLA miehistä mielessä. mutta niihän sitä muissakin tilanteissa yritetään naisia isketellä jos kiinnostusta on toiseen.
      entäs jos avaat tästä lähtien oven vain vanhemmille naisille :D
      me arvostamme sitä mutta huomaa OSA meistä sinusta vanhemmista voi luulla että sinulla on taka-ajatuksia.voidaan vielä innostua...

      • Nuori nainennnnnnnnn

        Puolustuksena nuoremmalle sukupolvelle. Itse hymyilen ja kiitän oli oven avaaja sitten nuori tai vanha, hymyilen myös jos joku on ystävällinen ja päästää autolla tien yli vaikkei siihen syitä pitäisi olla ja huomiona tässä, että usein se on juuri se nuori mies joka näin tekee.

        Jatka samaan malliin, tuo kuulostaa mukavalta!


      • kylläjoo

        Itse myös näin 15 vuotiaana voin sanoa, että oon tosi ilonen ja otettu jos joku avaa mulle oven :D Se voi hyvin pelastaa koko päivän :)


    • richard gere

      Muistan kun kerran päätin jäädä pitämään kuntosalin ovea auki nuorelle naiselle niin hänelle tuli oikein sellainen ilahtunut ilme ja kiitti vielä. Tuosta jäi itsellekin pitkäksi aikaa hyvä fiilis :)

    • nainen23v_

      Tuohan riippuu vähän paikastakin. Jossain on juntimpia naisia jotka ei tajua että miksi heitä pitäisi kohdella sen kummemmin kuin miehiäkään.

      Tästäpä muuten herääkin mielenkiintoinen kysymys, avaisitko oven myös miehelle? Tasa-arvon nimissä sekin on minusta kohteliasta. Itse avaan oven miehelle että naiselle, tai pidän ovea auki kädellä niin että ovi ei mäjähdä toisen naaman edestä kiinni.

      Lastenvaunujen kanssa autan esim. bussissa silloin harvoin kun bussilla kuljen. Onneksi on oma auto, koska tuota jos bussissa alkaa tekemään niin saa tehdä sitä riesaksi asti.

      Riippuuhan tuo suhtautuminen varmasti ajasta ja paikastakin. Jos esim. avaat kerrostalon alaoven naiselle joka tulee taksista kotitalonsa edessä klo 03 yöllä, ihan ymmärrettävää että nainen käskee sinun mennä ensin.

    • hyvin menee

      Se johtuu siitä, että tuollaiset hyvät käytöstavat ovat unohtuneet. Ne ovat edelleen vahvan ja sivistyneen ihmisen merkki, joten älä hämmenny saamastasi palautteesta. Jatka samaan malliin.

      Hyvät yhteiset käytöstavat/ pelisäännöt luovat turvallisuutta/ luottamusta ja huomaat jossain vaiheessa, että olet etulyöntiasemassa samasta syystä.

    • .............

      Reaktio riippuu ihan ihmisen sosiaaliluokasta ja sivistystasosta.

      Jos avaat oven jollekin steissillä maahan räkivälle pissikselle tai muulle juntille, niin tottakai se on yllättynyt, koska ei ole tottunut sellaiseen. Olisithan sinäkin yllättynyt, jos joutuisit rinkiin, jossa kaikki räkivät maahan, kiroilevat jatkuvasti ja joku heittäisi rypistetyn kauppakuitin päin naamaasi.

      Sen sijaan jos avaat Stockalla oven vaikkapa parikymppiselle suomenruotsalaistytölle, niin aivan varmasti saat kiitoksen. Tyypillisesti korkeasti kouluttautuneet naiset ovat tottuneet normaaleihin käytöstapoihin ja siis myös siihen, että heille avataan ovi, ja osaavat siitä kohteliaasti kiittää.

      Eli jatka vaan käyttäytymistä kohteliaasti ja dissaa mielessäsi juntteja, jotka eivät osaa arvostaa käytöstäsi.

    • kaksin aina kaunihim

      Minusta sinä olet kohtelias ja osaat hyvät käytöstavat, se on usein kasvatus joka tekee tomppelin ihmisestä, kaikilla ei ole vanhempia jotka opettaisivat hyvät tavat lapsilleen ainoastaan mitä pyhisin tehdään siinä he ovat mestareita. Jatka sinä kohteliaana olemista se on nin miehekästä ja sellaiseen on helppo rakastua joka osaa etiketti arvot. Saminruokailu tavat, ne on ihan hirveitä monilla ,ja eivät kelpaisi muualla maailmassa ravintola elämään. Monet eivät eivät kertakaikkiaan osaa.
      Olin ravintolassa erään miehen kanssa jolla ei ollut ruokailun alkeitakaan, ei tiennyt ensinnäkään miten syödään ja millä välineellä ja ruokailun jälkeen laittoi haarukan ja veitsen ristiin lautaselle ja survoi niiden päälle kankaisen lautasliinan. Se oli kauhea kokemus ja minua hävetti hänen puolestaan ja olin vihainen itselleni että olin erehtynyt luulemaan miestä fiksuksi.
      Mies ei ymmärtänyt kun en enää halunnut jatkaa suhdetta. Ruokailu välineet pitäisi osata asettaa etiketin mukaisesti paikolilleen ruokailun äätyttyä se on se vähin mitä voi vaatia seuralaiseltaan ravintolassa. Joten ihanaa jos jossain vielä on miehiä jotka osaavat tavat.

      • Raksa-Arska

        Herrasmies avaa aina oven naiselle. Se on erinomaisen hyvä tapa ja antaa samalla loistavan mahdollisuuden tutustua näennäisen kohteliaan eleen vastaanottajan ahteriin.
        Jos samaisella miespuolisella sankarilla on kännykkä mukana, hän voi ottaa muutaman mukavan valokuvan muistoksi ilman kiinnijäämisen pelkoa. Salaman käyttöä ei toki suositella.


    • Pitää mukautua

      En ole nainen, mutta jos joku viittoo, niin mene vain ensin ja kiitä. Eli aivan turhaan pahoitat mielen, jos joku nainen haluaakin (väkisin) päästää sinut ensin. Sama pätee muihinkin kohteliaisuus asioihin kuin oven avaamieeen, (kuten tarjoamiseen, yms.).

    • a man walking by

      Olen avannut elämässäni niin kauan ovia erilaisille ihmisille asioilla ollessani, kun olen sisäistänyt käytöstavat. Ei oven avaamisessa ole mitään kaksimielisyyttä jos kauniillekin naiselle avaat oven. Hän vaan sattui olemaan siinä ovella kun sinäkin olit ja kulkee siitä.

      Iästä ja sukupuolesta riippumatta avaan oven kaikille. Minulla ei ole kiire mihinkään yleensä, että pitäisi etuilla tai olla moukkamainen.

      Kohteliaisuus on globaali käsite ja se on kuin ovi joka aukeaa kahteen suuntaan: sinä autat jotain-> sinä saat kiitoksen...yleensä.

      Eikä mua haittaa pätkääkään jos joku ei kiitä. En ole ajatuslukija, että tietäisin millä mielellä ihminen on kulkiessaan siitä ovesta, että jos on ollut huono päivä niin ei nappaa sillä hetkellä sitä ihmistä. Syitä on monia.

      Välinpitämättömyys hyviin käytöstapoihin on vaan asennevamma jos ajattelee, että ihmiset on kiittämättömiä, eläimiä, kusipäitä tjms, kun ei saa kiitosta/vastakaikua.

    • paljon alle 50v

      HYVÄ SINÄ, UPEAA HARVINAISLAATUISTA KÄYTÖSTAPOJEN KÄYTTÖÄ!! Oven avaaminen on harvinaislaatuista nykypäivänä kyllä! Osoittaa herrasmiesmäistä käyttäytymistä, ne nuoret naiset, jotka jää ihmettelemään, eivät ole saaneet kotona tietoa käytöstavoista!!! Neitoset osoittaa tyhmyytensä! Jatka vaan samalla mallilla äläkä välitä neitosista, joilla ei ole alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Heille voit vinosti hymyillä ja jättää omaan arvoonsa!
      Katsos sinua vanhemmat naiset ovat aikanaan saaneet kotikasvatuksena tiedot hyvistä käytöstavoista, nuoret naiset ei ja se tekee ihmisestä toisen silmissä hölmön!
      On todella harvinaista, jos mies kiertää auton toiselle puolelle ja avaa naiselle oven! Itselleni kävi näin ihanasti viime kesänä ja OIH!! kyllä oli olo kuin prinsessalla! Siinä on nainen ihan myyty tuollaisen ritarin elkeille!! JATKA SAMAAN MALLIIN!!

    • 4

      ovatko naiset jotenkin vammaisia etteivä nykypäivänä kykene edes ovea itse avaamaan jessus sentään
      naisethan ovat niin tasa-arvon perään (mukamas)
      toki voi olla ystävällinen kaikille ihmisille ei vain sen takia availla ovia että toinen sattuu olemaan nainen.
      nämä täälläkin kovasti mainostetut "hyvät käytöstavat" tarkoittavat yleensä naisten perseen nuolentaa eli nainen ensin, paskan jauhantaa,menkööt ensin vaikka heikoille jäille niin hyvä olisi.

      • tiiiiu tai

        Katsoppa vaan Mensan kokelas numer yksi on taas löytänyt tännekkin piruilemaan, et ole älynnyt että tässä on puhuttu käytöstavoista, kohteliaisuudesta ja etiketistä.

        Siis kyllä naiset saavat itsekkin ovet auki mutta kuuluu hyviin käytös apoihin tuo oven aukaiseminen. Vaikka luulen että sinulla ei tämä mene jakeluun.

        Ja miten niin mukamas, eräissä asioissa on miehen ja naisen roolit etiketin sanelemat. Mutta luulen ettei tämä hepuli ole koskaan edes ollut siellä missä etiketti on kaikilla kanssa ihmisillä. Hän jauhaa tyylillään ja oi kun sai taas nuo nuolemisetkin kirjoitettua ja nyt kai mieli sitten hyvänä. kun oli vähän aikaa jännittävää kun taas uskalsi kirjoittaa rivouksiaan. Raukka mikä raukka, minä toivon tuollaiselle ihmiselle täys käännöstä ja pian sillä huomenna voi olla myöhäista.


    • Teinirinsessat

      yhtäkään ovea en näille nirppiksille avaa,tosiaankin ovat vammaisia---aivoistaan.
      Päinvastoin,jos tollanen tulee perässä,vetäsen oven kiinni nirppiksen nokan edessä!!

      • spikka spackla

        No olethan nyt tyytyväinen kun pääsit laukomaan mielipiteisi, joten mikä olet oikein lintu vai kala


      • hahhaahihiiiii

        Teinirinssessat.
        Luulen ettei sinulta kukaan odotakkaan mitään joten turhia uhoat, ja vammainen aivoistaan olet sinä, mutta kuten aina joka on saanut lusikalla j.n.e


      • mietipä loppuunasti

        Mikset ? Voisit yllättyä reaktiosta. Pysähdyn suojatien eteenkin autolla antamaan tietä näille nuorille, ihan siksi, että minä olen joskus vanha ja nämä teinitkin ovat sitten jo auton ratissa.


    • > Kysymys kuuluukin; onko oven avaaminen nykypäivänä niinkin harvinaislaatuinen tapa, että se koetaan jotenkin ahdistavaksi ja lähenteleväksi?

      Ehkäpä. Luulen ettei kaikkia vaan yksinkertaisesti kiinnosta se ele, kun sen oven saa kuitenkin itsekin auki. Jotkut naiset voi tosiaan aatella että mies yrittää lähestyä tuollasella käytöksellä. Tunnen monia naisia jotka vierastavat perinteisiä rooleja ja käytösmalleja, kuten vaikkapa tätä oviasiaa.

      Ovi on hyvä avata sukupuolesta riippumatta jos toisella on vaikka kantamuksia.

    • nuori peipponen

      No eihän sitä jokapäivä niin kohteliaita miehiä tapaa jotka jaksaisivat naiselle oven avata. Sitten kun niitä näkeekin niin on aina joku nainen joka ajattelee miehellä olevan takaa-ajatuksia ja saattaa joko kohteliaasti, eli juuri pysähtymällä oven eteen ja viittomalla miestä menemään ensin, tai sitten töykeästi.

      Myönnettäköön, että saatan itsekkin huonona päivänä jotain ilkeästi tiuskaista, ajatellen "v***u, invalidinäkö sinä minua pidät? Osaan minä itsekkin sen oven avata et alahan jo liikkua!" enkä usein raskaan päivän jälkeen vain muista kiittää, vaikka juuri silloin arvostan tuota elettä kaikkein eniten. Silti samassa rapussa asuva herrasmies jaksaa aina avata minulle oven vaikka liian harvoin siitä kiitänkin. :)

      • zxtt

        Vaikutat aika skitsofreeniselta. :(


    • nti 20 v

      Tuntemattoman ihmisen, miehen tai naisen avatessa minulle oven kiitän kauniisti ja hymyilen. Vaikka olisi huono päivä ja olisi kokovartalovitutus, niin viimeistään tuossa kohdassa leviää suu hymyyn, vaikkakin siksi sekunnin murto-osaksi. Kyllä siinä vaan tuntee olonsa "huomatuksi".

      Jos tulen rankan työpäivän päätteeksi vesisateessa käsilaukku ja kaksi siwan kassia kädessä ovelle ja joku juntti antaa oven läiskähtää päin näköä, en voi kuin ajatella että jumpe mikä dorka. Siinä sitten näpit jäässä alat kaivelemaan koti-avaimia......

      Jos käyn treffeillä miehen kanssa ja edellä mainittu ovesta sujahtaminen tapahtuu, tekisi mieli kääntyä takaisin parkkipaikalle... Usein tämän jälkeen ruokapöydässä huomaan jonkun jo mainitsemat ruokailutavat, kauhotaan kaviaaria 5v koulupojan otteilla lusikalla suuhun...

      En tosiaan ymmärrä mihin tommoset pienet ja suuretkin hyvien tapojen "arkiruumiillistumat" on voineet kadota muutamassa vuosikymmenessä....? Vaikken siis edes itse ole silloin elänyt, mutta olen itse saanut sen mukaisen kasvatuksen?

      • uusrikas taiteilija

        Snobien ja rikkaan perheen vesojen elämä on vaikeeta. Kaviaariakaan eivät kumppanit osaa syödä sivistyneen oloisesti ja sekös harmittaa.

        Onneksi itse olen uusrikas kiitos pääasiallisesti vaimoni. No omasta yrityksestä saan keskimääräisen tulon ja vaimon rahat päälle onkin xtrahilloa. Kalja maistuu tölkistä tai suoraan pullon suusta, ei tarvi tunnistaa ruokavälineiden järjestystä ja millä syödään juuri mitä. Naimisissa ilman avioehtoa...aaaah mikä luottamus rakkaaseen vaimoon ja elämä on ruusuilla tanssimista.


    • Porkkala

      En ole koskaan kuullut kenenkään pitävän oven avaamista tunkeilevana. Ehkä se johtuu siitä että olen sinua paljon vanhempi mies.

      Minun nuoruudessani oli tapana auttaa naiselle takki päälle esimerkiksi ravintolassa. Se tapa on täytynyt kokonaan lopettaa, koska naiset eivät enää osaa panna käsiään oikein, ja koko tilanteesta tulee pelkkää sähläystä ja hämmennystä.

      • vcxcvvxcxcv

        Tuo takin auttaminen päältä on kyllä aika huvittava tapa. Huomattavasti helpompi se on ottaa itse pois kun antaa toisen ottaa. Jossain ravintolassa tms. minulta kerran otettiin takki pois päältä.


    • juuuupeli

      Ainoastaan ulkomaalainen mies SAA avata oven. Silloin hymyillään ja kystään mieheltä mistä maasta hän on etc. usein päädytään jopa" ihan ystävinä vaan" kahville.

      Jos suomalainen mies erehtyyavaamaan oven hän on sovinisti juntti ja " yrittää jotain". Suomalainen mies ei yleensä saa edes katsetta kiitokseksi oven avaamisesta puhumattakaan että joku nainen erehtyisi sanomaan "kiitos".

      Joten älä availe ovia, et saa siitä muuta kuin pahan mielen itsellesi.

    • voi poikaa

      Voi voi kun tulee ihan kiusallinen ja paha mieli. Niih voi reppanaa ja tsemppiä.

    • tyttö tuollainen

      Minä olen ainakin usein tosi poikki (olen raskaana) ja kyllä siitä tulee hyvälle mielelle jos joku avaa oven, oli sitten mies tai nainen kyseessä. Välillä ottaa päähän kun ihmiset kävelis vaikka päin ja ylikin jos ei väistelisi.

      En ota iskuyrityksenä tollaista, vaikka samaa ikäluokkaa olenkin :)

      • bllaadijaa

        Joo raskaana oleminen on niin rankkaa ja käy ihan työstä. Ihmisten pitäisi väistää sinua kaduilla ja kaupassa. Asenna pipoosi vaikk vilkkuvalo ja piipittämä summeri niinkuin monissa kuorma-autoissa on kun ne peruuttaa jos kerran ahdistaa.


    • iookfku

      Tiedätkö, mistä moinen "kohteliaisuus" juontaa alkuaan?

      Aikoinaan ritarit olivat "ritarillisia" ja antoivat naisen mennä ovesta ensin mahdollisten salaampujien pelosta.

      • asia on niin,

        että sisään mennessä mies kyllä menee ensimmäisenä varmistaakseen, ettei sisällä ole sala-ampujia. Huonosti tunnet asian.


    • +

      Yli kymmenen vuotta sitten kaverini teki n 14 vuotiaana nassikkana kokeen paikallisessa ostoskeskuksessa. Hän avasi oven sisään tuleville, heitä oli muistaakseni noin parikymmentä, ja vain yksi vanhempi herrasmies kiitti kaveriani.

      Olen itsekin huomannut saman: jos avaan oven takana tulevalle, on hyvin harva joka todella ottaa ja kiittää. Minä näen oven aukaisun hyvänä ja kunniottava tapana toisia kohtaan, kun heidät otetaan huomioon. Se vaatii sekä itsekunnioitusta, -tuntemusta että -luottamusta ottaa tuntemattomaan ihmiseen kontakti ja tunnustaa: "huomasin sinut, sinäkin olet olemassa". Samaa vaatii myös kiittäminen: "kiitos, että huomasit minut". Kohteliaisuus ei ole itsensä korottamista vaan tunnustamista että jokainen on kunnioituksen arvoinen, ja harvalla on rohkeutta tähän.

    • Osaan kiittää

      En ole mikään prinsessan näköinen, joten minua aina ilahduttaa jos joku miekkonen hymysuussa ovea jaksaa minulle auki pitää.

      Sellaiset ovat sitten ikävämpi tapauksia joiden naamasta näkee, että kokevat aukipitämisen jonkinlaisena rasittavana velvollisuutena. Silloin olen hiljaa mielessäni ajatellut että mene nyt vaan, osaan itsekin avata. Silloin vaikutus on miltei päinvastainen, tulee paha mieli.

    • 52,4 man

      Itse lopetin ovien availun naisille, lukuunottamatta vanhuksia. Suomilehmä on niin kiittämätön ja itsekäs olio että unohtaa heti vastavuoroisuuden.
      Jos olen avannut ulko-oven naiselle, nainen menee edellä seuraavista kolmesta ovesta hän päästää ne ovet minulle päinpläsiä.... niin typeriä ja itsekeskeisiä. Junissa ja busseissa kassit viereisellä penkeillä..... ei mitään tapoja. Matkoilla naiset pyörivät ylisuurine laukkuineen ja olettavat että miehet auttavat kantajan roolissa..... eivät auta enää koska suominainen on täydellisen kiittämätön !!! Sanoisinko että haluavat rusinat pullasta, mutta se ei enää käy. Fiksujakin on mutta vähemmässä määrin...
      Omalukunsa on nainen ja ostoskärryt ;)))))))))))

    • Mielestäni ihana tapa :) Kiitän aina kauniisti ja hymyilen, jos joku minulle oven avaa. Siitä tulee myös sellainen fiilis, että "vou, tolla miehellähän on käytöstapoja!" Käytöstapoja ainakin itse pidän äärimmäisen seksikkäänä.

    • Hienoa

      Minulle ainakin tulee hyvä mieli, kun joku mies, iästä riippumatta avaa minulle kohteliaasti oven. Kiitän aina hymyn kera. Hienoa, että löytyy vielä kaltaisiasi nuoria miehiä, jotka noudattavat tapoja.

      Jatka vain samaan malliin. Varmaankin moni nainen hämmästyy, koska tuo tapa alkaa olla harvinainen. Eikä missään mielessä pidä pelätä, että pidetään ahdistelijana tai lähentelijänä.

    • -valkoit

      Muistan itse kun ulkomaille muutin, että yllätyin jatkuvasti tuntemattomista ovenavaajista, joten uskoisin sen olevan Suomessa todella harvinaislaatuista. En koe sitä lähenteleväksi tai ahdistavaksi, paitsi jos avaaja ei ole luontevasti oven lähellä vaan esim. ryntää ohitseni sen avaamaan tms. Kuitenkin aina kiitan, kuten tapoihin kuuluu :)

    • hiluri6

      Minun piireissäni se on ihan joka päiväinen asia, ja etiketti virhe jos mies täräyttää oven nenän edessä kiinni. Hyvään kasvatukseen kuuluu etiketti ja se pitäisi jo lapsille opettaa aika pienenä, niin siitä tulee luonnollinen asia. Suomi poika ei oikein hallitse näitä juttuja, vaan onhan toki niitäkin jotka hallitsevat.Kasvatus on kaiken a ja o . Minkä pienenä oppii sen vanhana taitaa.

    • missä mennään

      Jaa jaa. Olen availlut ovia naisille sekä miehille ikään katsomatta ja lapsille. Ihme lässytystä.

    • - 89...

      noh, kohteliasta se kyllä on, mutta itse tunnen oloni vaivautuneeksi jos joku avaa oven eikä se johdu siitä (ei käy edes mielessäkään) että kys. mies yrittäisi lähennellä, en vain tykkää "erityiskohtelusta".Oven avausta arvostan kyllä silloin jos itselläni olisi esim. kannettavaa ja vaukeuksia avata ovi itse.

    • nainen+20

      tuollaiset miehet on ihania :) minuun tekee ainakin vaikutuksen.

    • Sääliä

      Ei ole tunkeilevaa, mutta nykyaikana pelkästään tyhmää mieheltä. Minkä ihmeen takia sinun pitää alentua naisille?

    • Arjen pienet teot

      Tällaset arkipäivän pienet kohteliaisuudet tuntuu ainakin näin isommassa kaupungissa olevan mennyttä aikaa. Mutta silloin kuin sellainen sattuu kohdalle, niin kiitän kauniisti ja hymyilen. Ulkomaalaiset miehet menevät muuten kokemukseni mukaan teidän suomalaisten miesten edelle tässä asiassa, usein se oven avaaja nimittäin ei ole suomalainen. Minä ainakin kaipaan ihan yleisestikin suomalaiseen yhteiskuntaan enemmän arkipäivän ystävällisyyttä, pieniä asioita, joista tulee hyvä mieli. Esimerkiksi eilen ruokakaupassa sattui pitkästä aikaa myyjä, joka hymyili ja toivotti hyvää päivänjatkoa. Myös miesten suhteen tekee vaikutuksen, jos mies osaa olla huomaavainen.

    • Jemina8

      Minusta on hienoa jos mies avaa oven, nuoret miehet avaavat useammin kuin vanhemmat, mikä on tietysti aika jännä, luulin että vanhemmilla miehillä on nuo "taidot" hallussa. :D Sitten on kyllä sellaisia tyyppejä jotka tunkee itsensä ensiksi ja vielä tönäisee muut mennessään. Itse olen kans aika kohtelias ja yleensä päästän muut ensiksi, jos niillä on niin kiire. En ikinä ajattelisi oven avausta ahdistavana, päinvastoin, se on tosi kohtelias tapa! :)

    • nainen18v

      Itsekin availen aina ovia oikeastaan ihan kaikenlaisille ihmisille koska se on kohteliasta ja tulee minulta luonnostaan. En ymmärrä miten ihmisellä voi olla niin kovin kiire joka paikkaan, ettei voi ovea avata, tai edes pitää vähän kädellä auki ettei ovi paiskaannu päin pläsiä.
      Oven avaus on mielestäni vain yhdessä tilanteessa vähän outoa: jos itse olen vielä kymmenen metrin päässä ovesta ja joku jää pitämään sitä minulle auki.

      Tosiaan tämä ovenavaus on vähän sama kuin se, että julkisista kulkuneuvoista päästetään ensiksi ihmiset ulos, eikä ruveta tunkemaan sinne sisään naama norsunvitulla, ei se metro siitä yhtään nopeammin lähde liikkeelle, muidenhan pitää kuitenkin päästä vielä ulos. Ja tätä tekevät ihan kaikenikäiset lapsesta eläkeikäiseen.

    • jaska jokunen

      Eihän tämä nyt niin yksinkertainen juttu ole!

      Ensinnäkin jos ovi aukeaa sisäänpäin ja kaksi ihmistä tulee ulkoa suurinpiirtein samaan aikaan, niin miten siinä toimia kohteliaasti? Tietysti voi mennä ensin itse ja pitää ovea auki toiselle, mutta onko se ensin ryntääminen kohteliasta? Jos taas antaa toisen mennä ensin, niin eihän siinä pääse ovea avaamaan ellei sitten tunge itseään siihen oviaukkoon mikä taas pienentää kulkureitin epäkohteliaan ahtaaksi.

      Jos taas ovi aukeaa tulijoita vasten, niin silloin voisi tietysti kohteliaasti avata oven ja antaa toisen mennä ensin, mutta tämä edellyttää että 1) sinun pitää tietää jo etukäteen kumpaan suuntaan ovi aukeaa 2) sinun pitää olla sijoittuneena kahvan puolelle.

      Jos taas ihmiset tulevat vastakkain, esim. lasioven molemmin puolin, tilanne muuttuu vieläkin hankalammaksi. Siinä on jo niin monta muuttujaa että se vaatii lisäselvityksiä. Ehkä lähden teoreettisen laskelman sijasta tekemään kenttätutkimuksia, mutta naiset, pahoittelen jo etukäteen mahdollisia virheitäni joita alussa väistämättä tulee.

    • Kiitoksen takia...
    • täysin nolla

      Asun 20 metrin päässä siwasta ja aina välillä kun menen siwaan hakee jotain pientä purtavaa niin yks kaunis blondi on tullut samaan aikaan siwaan ja sit olen avannut sille ovea. Se kiittää ja hymyilee kuin naantalin auringo aina mulle. Asuu kai tos jossain lähellä kans. Siwaan meno on aina mulle elämäni tähti hetkiä meinaan, mut ei kohteliaisuudella naisia isketa kuitenkaan.

    • ovet_auki_vm.86

      Nojaa. Jos minä naisille ovia avaan niin kyllä siinä on aina jonkinsortin seksuaalista latautumista mukana. Ei nyt välttämättä niin että samantien panemaan mutta vähintään se siinä on taka-ajatuksena että näkee naisen perseen ja muutenkin naisen takaapäin josta yleensä on ihan kohtalaiset näkymät. Jos en tunne minkäänlaista seksuaalista halua kyseistä naista kohtaan niin pidän kyllä ovea auki takanani ovesta ensin mennessäni, mutta eipä juuri tule ihan varta vasten auki pidettyä siten että nainen pääsisi ensin. Tietysti tuossa on sekin etu että saa sivistyneen maineen naisten keskuudessa (esim. työpaikalla) ja täten naisten on helpompi lähestyä minua, tai toisinpäin.

    • carambola87a

      Ovi on suljettu. Avaat sen. Kuljet ovesta. Ovi sulkeutuu perässäsi.

      Missä vaiheessa tuossa ketjussa on tilaisuus "avata ovi", ellet päivystä oven vieressä ja pidä sitä auki kun ihmiset kävelevät siitä. Jos et ole palkattu ovenavaaja pitäisin tuollaista erittäin omituisena toimintana, tosin en ole nainen.

      Ainut mitä olen itse tehnyt on (tulipa perässä mies tai nainen) että pidän ovea auki jotta se ei mene kiinni perässä tulevan päälle.

      • ovenavausopas

        Ovi on suljettu. Kun saavut ovelle, hieman takanasi tulee toinen ihminen, joka todennäköisesti on menossa sisään samasta ovesta. Tartut kahvaan, astut sivulle avatessasi oven, vilautat hymyä kun takaasi tuleva mies/nainen kävelee ovesta, kuljet itse ovesta perässä.

        Toimii hyvin, ellei takanasi satu kävelemään nuori suomalaisnainen.

        Joo, asun ulkomailla.


    • on se

      mukavaa huomata jos joku vielä viitsii huomioida toisia ja pitää ovea auki. Tosin ei ärsyttävyyteen asti. Yleensä riittää että pitää ovea hieman perässä tulevalle auki jos melkeen samaan aikaan astuu ovesta.
      Toinen juttu on se, ettei aina esim. vammaisista tiedä, että tahtovatko he olla mahdollisimman itsenäisiä vai kaipaavatko apua. Liika avualiaisuus voi olla ärsyttävää ja saada toiselle aikaan luuserin olon.
      Vanhuksille kannattaa pitää ovea auki varsinkin jos heillä on painavat kassit. Nuorille tuskin tarttee pidellä ovea sen koommin auki.

    • Ei noin

      Tasa-arvon nimissä mies ei saa avata naiselle ovea. Samoin mies ei saa korjata naisen autoa etc., vaan siinä missä mies tiskaa, hoitaa nainen miesten hommat.. eikös se ole naisten mielestä tasa-arvoa.. ei kun juu.. siis mies joustaa, ei nainen kun puhutaan naisten tasa-arvosta

    • Itse pidän siitä, jos mies avaa oven. Yleensä tosin olen kohteliaisuutena takaisin päästänyt miehen myös ensin, mutta oon opetellut siihen, että kiitän ja menen vaan rohkeasti.

      Keksin nimittäin syyn, miks vähän välttelin sitä. Mulle oli jotenkin pinttynyt ajatus päähän, että mies haluaa arvioida mun takamuksen samalla, kun päästää ovesta ;D hahaa. *punastus* Mjoo. Tuli aikoinaan vähän häiriintynyt olo siitä, että ties miehen tulevan takana.

      Toki, tää riippuu millanen mies ja muutenkin toisaalta, mitä väliä jos vähän kattoo? ;) Itsehän en koskaan katso xD

    • anterojyvaskyla

      Avaan aina oven naiselle yms. Se ei ole ilmaus holhouksesta tai sovinismista, vaan siitä että arvostan naisia. Kiva lukea siksi viestisi Kanasutra. Toimin vastaavalla tavalla myös muissa tilanteissa. Tämä ei ehkä ole trendikästä, mutta tästä en luovu. Perusidea on epäitsekäs ja hyvää tarkoittava. Te naiset olette ihania, siinä se.

    • 20+9

      Olen kolmekymppinen "sinkkuäiti". Pistän kyllä hieman pahastuen merkille, jos ovi täräytetään edestäni kiinni. Jos se taas avataan minulle, kiitän hymyillen ja silmiin katsoen. Itse arvostan tuollaista naisen huomioimista enkä voi käsittää, että joku nainen voisi tuosta loukkaantua! Olen yrittänyt opettaa myös pojalleni (6-v.) kauniita käytöstapoja: jos minulla on rappuun tullessa kauppakasseja tms., poika saa tietysti avata minulle oven (vielä tässä vaiheessa ei ole tarvetta käydä läpi mitään mies avaa naiselle-juttuja, vaan yleisiä käytöstapoja), samoin bussiin ei rynnitä mummeleiden ohi jne. Ilokseni olen huomannut, että käydessämme vaikka Prismassa, poika saattaa (pyytämättä) rientää avaamaan oven jollekin vanhalle tädille ja tädit on tietysti pyörtyä ihastuksesta ;) Kun jätkä tuosta kasvaa, varmasti myös isänsä esimerkki vaikuttaa: ovi avataan aina naiselle.

    • candida

      oven avaaminen on hienoo, mut ymmärrät varmaan et jos on kaatosade tai muu paska päivä takana, niin ei hymyilytä siltikään

    • skjfklfjklds

      Jos sattuu sopivasti niin avatessani oven ja kulkiessani siitä, voin tönäistä ovea sen verran että se pysyy auki seuraavallekin tulijalle olipa tämä kuka tahansa. Erikseen en ala naisille ovia availemaan, pitämään ovea auki ja pokkuroimaan siinä kuin joku narri.
      Vain silloin olen pitänyt ovea erikseen auki jos jollain on raskas kantamus, eli yleensä miehet tai vaikeasti liikkuva, pyörätuolilla liikkuva tms., lapsillekin voin pitää raskasta ovea auki.
      Naiset kyllä saa itsekin yhden oven auki, semmoisia rontteja ovat.

    • NaisetAinaOikeassa

      Oven avaaminen naiselle on seksuaalista häirintää. Häpeä, pervo.

    • HerrasMiesYrittäjä

      Jään päivystämään erityisen raskaiden ovien luo. Kun nainen tulee eikä saa ovea auki sanon, "kannattaisi käydä salilla" ja ojennan omistamani punttisalin esitteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe