Kookosöljy on mainettaan huonompi

Kookosöljyä pidetään ihmeaineena. Sillä väitetään olevan positiivisia vaikutuksia muun muassa ihon kuntoon, immuunisysteemin toimintaan, suolistovaivoihin, painoon, veren kohonneisiin kolesteroliarvoihin, diabetesriskiin, väsymykseen ja kilpirauhasen toimintaan. Kookosöljy on kuitenkin sydämen hyvinvoinnille pahaksi. Sen rasvahapoista yli 90 prosenttia on kovia, mikä tekee siitä huonon rasvan.

http://www.rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookosöljy-mainettaan-huonompi
4418
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 4

Vanhimmat

Ei kookosöljyllä ole mitenkään hyvä maine. Sillä on omat käyttökohteensa mm. kosmetiikassa, joissa se on erittäin hyvä ja sen lisäksi sen paistonkestävyys on erinomainen joten sellaiseen ruuanlaittoon se on hyvä valinta.

Kookosöljyn ihmevaikutuksia toitottavat lähinnä sen myyjät. Ei ihme kun öljy maksaa tuotantomaassa noin euron litralta ja sitä myydään 27 euroa litra. Ihan tyypillinen terveyshömppätuote.

Äänestä

Ja tämän tiedon tuottaa RASVATIETO! Hurraa!!

Noh, vakavasti ottaen, kylmäpuristettu kookosöljy on se, millä on niitä terveysvaikutuksia, ei tavallinen munkkiöljy. "Asiantuntijatkin" tuntuvat sekoittavan nämä kaksi asiaa, luultavasti tahallaan ja tarkoituksella.

Rasvojen jako vain kovaan ja pehmeään on liian raaka ja yleistävä, se ei lääketieteessä ole enää hyvä rajanveto. Kookosöljyssä on kyllä tyydyttyneitä rasvoja, mutta erilaisia kuin on vaikkapa voissa. Tuolla em. sivustollakin sanotaan, että "Kovat rasvat ovat huoneenlämmössä kiinteitä, mistä niiden nimikin juontuu." Kylmäpuristettu kookosöljy muuttuu kesäisessä huoneenlämmössä juoksevaksi. Eikö tämä jo kerro yleistyksestä?

Kookosöljyn rasvahappo on pääasiassa keskipitkäketjuista, ei pitkäketjuista.
Tässä rasvahappokoostumus ja lähde on tämä http://www.superfoodit.com/kookostuotteet.html

Kookosöljyn rasvahappokoostumus:

Tyydyttyneet rasvahapot 92.1%, joista:

Lyhytketjuiset rasvahapot:

Kapronihappo (C-6) 0.5%

Keskipitkäketjuiset rasvahapot, joista:

Kapryylihappo (C-8) 8%
Kapriinihappo (C-10) 10%
Lauriinihappo (C-12) 48%

Pitkäketjuiset rasvahapot, joista:

Myristiinihappo (C-14) 17%
Palmitiinihappo (C-16) 9%
Steariinihappo (C-18) 2%
Linoleenihappo (C-18) 2.1% (monityydyttynyt rasvahappo 2.1%)

Tyydyttymättömät rasvahapot 6.2%:

Öljyhappo (C-18) 6.2% (kertatyydyttymätön rasvahappo)



Kookosöljyssä on bakteereja ja viruksia tuhovia ominaisuuksia eli se on ns. luonnon antibiootti kuten vaikkapa valkosipuli, greipinsiemenuute tai luonnon muurahaishappo (jossa on muitakin aineita kuin muurahaishappoa, kuten esim. pihkaa).

Kookosöljyä voi itse kokeilla vaikkapa alapään hiivaan ja sen tehon moni nainen on huomannut hetkessä! Helpottaa oloa kummasti. Pienissä palovammoissa tai näpyissä kookosöljy toimii, jopa herpeksen se voi karkottaa ja helpottaa pitämällä huulen "notkeana". Kannattaa kokeilla, se on helpoin tie osoittaa, että kookosöljyllä on vaikutusta. Ei se mikään suurensuuri tehoaine ole, joka olisi ylisuurina annoksina vaarallinen kuten lääkkeet ovat.

Nuo antibioottiset aineet toimivat myös sisäisesti nautittuna. Sen ovat monet todenneet.

Mitään ainetta ei kannata käyttä ylenmäärin, ainoana rasvahappolähteenä ei kookosöljykään toimi, vaan rasvahappoja täytyy saada erilaisia ja runsaasti. Kokeilemalla vaikka kaksi kuukautta erilaisten kylmäpuristettujen öljyjen lisäämistä ruokavalioon ja voin käytölllä selviää varmaankin jo millaisia terveysvaikutuksia näillä on omaan elimistöön. Kahden kuukauden rasvahappolisätyksellä ei kukaan kuole!

Kannattaa tarkkailla mm. muistia, oppimista, vireystilaa, unta, niveliä, suolistoa, ihoa, silmiä, kynsiä, mielialaa... Parhaiten ero tulee esille, jos välttelee myös viljoja samanaikaisesti.

Olen kokeillut. Eikä jäänyt kokeiluksi.

Jätän myös kosteusvoiteesta mielellään veden ja kemialliset lisäaineet pois ja käytän puhdasta kookosöljyä. Sisäisesti nautittuna toimii tehokkaasti, mutta auringonoton jälkeen sivelen suoraan iholle. Tavallisia kosteusvoiteita ei enää tarvita. Onhan se kallista, mutta riittoisaa eikä muita ihonhoitotuotteita enää tarvita. Vesi ja palasaippua. Kookosöljyä voi käyttää jopa deodoranttina, siitä sen tehon bakteereja tappavana huomaakin parhaiten! Jos hikoilee törkeän paljon, niin se ei riitä ainoaksi suojaksi. Siten ei tarvitse ostaa montaa eri purkkia ja matkallekin on helppo lähteä.

Äänestä
  • Ihan mielenkiinnosta. Kuinka pitkiä kuureja tarvitaan alapään hiivaan ja millaiset annokset.

    Äänestä

Ei sovellu kyrppärasvaksi. Kokeiltu on.

Äänestä

Kommentoi aloitusta


4rtghbnujki kirjoitti:

Kookosöljyä pidetään ihmeaineena. Sillä väitetään olevan positiivisia vaikutuksia muun muassa ihon kuntoon, immuunisysteemin toimintaan, suolistovaivoihin, painoon, veren kohonneisiin kolesteroliarvoihin, diabetesriskiin, väsymykseen ja kilpirauhasen toimintaan. Kookosöljy on kuitenkin sydämen hyvinvoinnille pahaksi. Sen rasvahapoista yli 90 prosenttia on kovia, mikä tekee siitä huonon rasvan.

http://www.rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookosöljy-mainettaan-huonompi

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu