Sairaalloinen ylipaino + laihdutus.

Sairaalloisenlihava

Olen vasta 18 vuotias, ja painoindeksi on nyt mennyt jo vaikeasta ylipainosta sairaalloiseen ylipainoon.

Pituutta on 174cm ja painoa huikeat 126,3kg.. Kaikkea on tullut kokeiltua, nutrilettia ja go123 yms. kuurit on käyty läpi mutta aina on heti ensimmäisen viikon jälkeen into ja motivaatio tipahtanut.

Nyt on taas muutama kuukausi edellisestä yrityksestä takana, ja puntarilla käydessäni ajattelin taas samoin, kuin pari kuukautta sitten. N. 2kk sitten pelkäsin että toivottavasti paino ei mene yli 120kg.. Sitä ennen pelkäsin ettei paino mene yli 100kg.. Ja nyt huomasin ajattelevani että toivottavasti ei 130kg tule vastaan..

Voin myöntää että paljoa en liiku, ja ihan pelottaakin näin nuoressa iässä olla sairaalloisen lihava!

En vain yksinkertaisuudessaan tiedä mitä teen. Karppaamiseen en ryhdy. Eikä nuo laihdutuslitkutkaan enää innosta. Ja tuntuu ettei normaali ruoasta enää saa hyvää sitten millään, jos sitä rupeaa keventämään.

Esim. Kana, se on kaikkein parasta kun on tehty kerma kastikkeeseen ja kanat on valmiiksi marinoituja. En voi kuvitellakkaan tekeväni kanasta ruokaa ilman reiluja mausteita, ja niin että liemi on pelkkää vettä! Ja vetää sitä sitten jonkun salaatin kanssa..

Haaveilen niin paljon siitä päivästä, kun vois kävellä ihmisten eteen ilman että kaikki naureskelee perään, ja ilman että tarvitsee itseään hävetä...

15

4240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opas+musaa

      Hei, tähän painonhallintaoppaaseen olen törmännyt tällä palstalla, laitan siihen linkin Sinulle. Tähtää rentoon ja terveelliseen painonhallintaan.

      http://www.kki.likes.fi/pages/UserFiles/File/Materiaalit/Tartu_tilaisuuteen.pdf



      Muistathan aina että olet kaunis ihminen, riippumatta painostasi. Kauneus perustuu ihmisyyteesi, ei painoosi, jos joku muu on toista mieltä, niin älä välitä siitä.

      http://www.youtube.com/watch?v=zsJv-OwAW8Q

      Ja sitten toinen video ihan muuten vaan, koska se sattuu olemaan mielestäni niin kaunis:

      http://www.youtube.com/watch?v=2odWWDfCsOg

      Mukavaa tammikuuta :)

    • BondTooni

      Ei ne mausteet lihota, eikä kermakaan, eikä kana, vaan ne määrät. Ota lautaselle sopiva määrä, älä ota lisää, syö reilusti kasviksia. Syö hitaasti, rauhassa, nautiskellen. Juo paljon vettä ruoka-aikojen välillä, aloita aamusi isolla lasilla vettä. Syö viisi kertaa päivässä, kerralla kohtuullisesti, joka aterialla edes vähän jotain kasviksia, hedelmä tai marjoja. Älä syö ollenkaan ateria-aikojen välillä. Pääpaino syömisille aamulla ja lounaalla.

      Lähde kävelemään ja nauti raikkaasta ulkoilmasta. Saisitko jonkun lenkkikaverin, joka hakee sinut kävelemään ja juttelemaan vähintään kolme kertaa viikossa. Aloita rauhallisesti liikunta. Pahin on se uloslähtö, mutta kun tulet kotiin, huomaat että kannatti: mieli on virkeämpi ja unikin tulee illalla hyvin. Jossain vaiheessa tulee se tylsistyminen, mutta kun pääset sen yli, liikunnasta tulee ennen pitkää pakkomielle. Ja se ei ole ollenkaan huono sellainen. ;)

      Älä odota radikaalia painonpudotusta, tee muutoksia vähitellen, mutta tee niistä aina pysyviä. Äläkä lannistu, jos tulee joskus takapakkia, jatkat vain siitä taas eteenpäin.

      Vanhoja neuvoja, mutta aina niin päteviä. Tsemppiä! Kun nyt aloitat, nuorena, saat todennäköisemmin pidettyä terveytesi hyvänä.

    • Hei,

      Jos kaipaat laihdutuskaveria ja tukea vaikka sähköpostin välityksellä niin tässä olisi yksi vapaaehtoinen! :)

      Kyllä se paino alkaa tippumaan pikkuhiljaa kun vain katsoo mitä syö ja kuinka paljon. Itse syön aivan samaa ruokaa kuin aina ennenkin, mutta vähemmän. Olen lisännyt kasviksia ja salaattia jota syön sitten ruoan yhteydessä ja makeat herkut, kuten myöskin sipsit yms.. olen jättänyt todella minimiin.

      • Kyllästynyt-.-

        Moi minjuska!!En oo alottaja mutta haluisin jutella jonkun kanssa kun yli painoo on kertyny aika reppaasti.. Haluisin kyllä laihtua ja kuulla myös sun kokemuksia. Niin ja oon 18vuotias:)


    • Vinkkinä???

      Jos menee mainostamisen puolelle, niin ylläpito voi poistaa.
      Fitfarmin sivuilla on superdieetti reilusti ylipainoisille. Se on helppo keino sellaiselle laihduttajalle, joka ei edes tiedä miten voi laihduttaa oikein. Sieltä saa kai apua tuohon motivaatioonkin, jotain mentaalivalmennusta?? No, en tiedä sen enempää, katsokaa jos siitä saisi jotain irti...

    • Ylipainoinen0

      Oon 19v ja oon 178cm ja painan 200kg lääkäri ehdotti LIHAVUUleikkausta

    • Säälittää
      • eihayliepomroitaikinä

        Haylie pomroin kirja ei ole motivoiva, reseptit vaikeita tehdä, ja sitte siellä sellasia aineita mitä suomesta et saa, ja muutenkin into meneee pois yhden viikon jälkeen...olen sitä kirjaa testannut 2.teen otteeseen. Ja aina on motivaatio loppunu kesken kun ne saakelin reseptit olis vähän yksinkertasempia...ei ole hyvä kirja sellaselle joka haluaa yksinkertaistettuna ohjeet. Älkää ostako kirjaa jos haluatte säilyttää malttinne!


      • Säälittää
        eihayliepomroitaikinä kirjoitti:

        Haylie pomroin kirja ei ole motivoiva, reseptit vaikeita tehdä, ja sitte siellä sellasia aineita mitä suomesta et saa, ja muutenkin into meneee pois yhden viikon jälkeen...olen sitä kirjaa testannut 2.teen otteeseen. Ja aina on motivaatio loppunu kesken kun ne saakelin reseptit olis vähän yksinkertasempia...ei ole hyvä kirja sellaselle joka haluaa yksinkertaistettuna ohjeet. Älkää ostako kirjaa jos haluatte säilyttää malttinne!

        Itse laihduin tuon kirjan opeilla 8 kg 4 viikossa. Se on totta, että reseptit eivät ole hyviä. En saanut niillä resepteillä mitään hyvää ruokaa aikaan. Siispä tein sallituista ainesta ihan omia reseptejä tai sitten vain söin sallittuja ruoka-aineita sellaisenaan. Sallittujen ruokien lista/vaihe on pitkä ja sieltä löytää jokaisen makumieltymyksilleen sopivaa. Kirjassa on ikävä kylä pari paino- ja käännösvirhettä.

        2 2 3 on ihan paras tapa saada aineenvaihdunta käyntiin ja laihtua, Kirja on todella motivoiva. Luin sen tosin kolmeen kertaan ja ajatuksella. Ihanaa, kun tietää ettei tarvitse nähdä nälkää ja voi kuitenkin laihtua huimasti, tekemättä vahinkoa itselleen, kuten nutraamalla väistämättä tapahtuu.


    • Jaai

      18-vuotiaana oli aika samat lukemat ku sulla! Oon nyt saanu laihdutuksen hyvin käyntiin ja motivaatio ei oo pudonnu uudella tyylillä yhtään. Painoo on nyt tippunu 6,6kg ensimmäisen kuukauden aikana ruokaterapeutin neuvojen mukaan, ja kaikki ilman minkäänlaista liikunnan lisäämistä koulunkäynnin lisäksi. Voin heitellä sulle omalla kohdalla toimineita konsteja, jos vaan kiinnostaa!

      • SyöLiiku

        Todella hienoa! Iloitsen kanssasi! Jatka samalla tavalla kuin olet tehnyt tähänkin asti1
        Ruoka on kehon rakennusaineita, välltämätyntä kehon uudistumiselle!
        Sokeri ja kaikki puhdistetut, myrkytetyt ravintoaineet ovat vihollisia, lihottavat!
        Masennus, stressi saa niillä lohduttautumaan. Näistä tulee päästä erroon.


    • veijasiallataas

      SUOMI24:n viimeisin "bottitesti" joka todennäköisesti on kaatopaikan palvelukseen pyrkivien johtohenkilöiden IQ testi kertoo kaiken Suomen surkeimman keskustelufooorumin tasosta.
      Muutosehdotuksia?? Eihän sieltä löydy edes lukutaitoisia. Lähettäkää sokeriatautipalstaa koskevat muutosehdotukset kuvina: " Valitse sokeritautiselle sopiva ruoka kuvista" Oikea ratkaisu tietenkin: sokeri, vehnäjauhot, peruna leipä ja pizza - juotavaksi tuoremehua

    • motivaatiota

      Ihmettelen tuota, kun aloittaja sanoi, että motivaatio loppuu aina kesken? Eikö siinä ole jo motivaatiota kerrakseen, että pääsee häpeämästä lihavuuttaan ja tunteesta, että kaikki naureskelee läskeille? Minkälaista motivaatiota sitä pitäis olla, kun ei oma terveys ja ulkonäkö riitä? Raha?

      • häpeä_ei_motivoi

        Häpeä on erittäin huono motivaattori. Päinvastoin häpeä tekee muutoksen lähes mahdottomaksi.


    • veijokertookyllätaas

      Sairaalloisenlihava

      karppaamiseen et ryhdy! Erittäin tyhmä päätös iästäsi huolimatta mutta siinä iässähän tietää kaiken. Sinulla ei tunnu olevan pienintäkään hajua siitä mitä VHH tarkoittaa.

      Sitten kun haluat tietää niin kysy

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe