ikuisuuskysymys karaokekilpailut;

ei kisailija:

Sehän on vain niin, että ikuisuuskysymys on aika onko jokin karaokekilpailussa järkeä vai ei!? Montaa mieltä on, myös osallistujaa, ja panostetaanko ihan todellisesti kilpailussa johonkin, varsinkin kun valitaan voittajat? Onko tämä vain pitkälle ns. rahastusta karaokelaulajien kustannuksella. Pitkälle olen viimmeisten vuosien aikana tullut tulokseen, ettei sieltä mitään kannustimia laulaja (karaokelaulaja) saa, voi vain muutama 2 -suurempaa valtakunnallista kisaa joka tuottaa kisan voittajalle hedelmää tuleivaisuuteensa. Joskus vaan tuntuu että kisoja syntyy kuin sieniä sateella, aivan ihmeellisten perusten ja palkinnot jos niitä yleensä jaetaankin ( on kisoja jossa ei saa mitään ei kunniakirjaa ei pokaalia ) aivan turhaa toimintaa koko kisajärjestely, nyt sivusta seuraanneena monen vuoden aikana tähän tulokseen olen tullut, että hyviä karaoke laulajia pidetään keppihevosena omaa markkinatavoitteiden saavuttamiseen. Kisoja on pitkin suomenniemeä, etelässä, pohjoisessa, keski -ja länsi-Suomessa (länsi-Suomessa on muuta uusikin kisa herätelty henkiin, siinäkin aivan erikoisia piirteitä?)
Jossain kilpailuissa on säännötkin, mutta ei välttämättä noudateta niitä tehdään omia ratkaisuja, joka hyödyttää vain kilpailun järjestäjää. Varmaan huomasitte etten itse laula, mutta olen ollut monessa kilpailussa mukana, kuulijana / katsojana, siksi kirjoitan kun harmittaa laulajien puolesta tämä ikuinen onglema karaokekilpailun ongelmista. Hieno harrastus ja paljon upeita osaavia lähes ammattilaisen tasoisia laulajia karaokepiireissä, miksei sille anneta oikeaa arvostusta.

5

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bzbzbzbzbzbzbzbzbz

      Bisnes on bisnestä. Joka alalla. Suotakoon se myös tälle toiminnalle.

    • Karaokekoukku

      Hienoa pohdintaa.
      Tosi on, että karaokekilpailut on ikuisuuskysymys ja uskon kyllä etteivät ne koskaan poistu kokonaan, niin kuin karaoke yleensäkään.
      Nykyään on karaokelaulajien taso kohonnut huomattavasti tai sitten minä olen osannut valita oikeat ravintolat, missä käy hyvät laulajat:)

      Mielestäni karaokekilpailut ovat paikallaan aina välillä, normaalin karaokelaulamisen erääksi etapiksi tai/ja yhdeksi päämääräksi.
      Näihin osallistuminen antaa karaokelaulajalle pontta kehittää laulu- ja esiintymistaitoaan ja jos siitä saa hyvää palautetta tai jopa pääsee palkinnolle, niin ehkä se innostaa yrittämään vielä paremmin.

      Itse käyn laulamassa eri paikoissa tavallista karaokea, mutta joskus innostun käymään vieläkin kisoissa, parina vuonnahan kävin melkein kaikissa kilpailuissa mihin vain satuin pääsemään tutuessani erilaisiin kisojen järjestämistapoihin.
      Niitä tapoja ja systeemeitä on ihan tasan tarkkaan niin monta kuin on kilpailuakin.

      Kilpailuun osallistuminen antaa erilaista jännitystä ja tunnetta, kuin tavallisen karaokeillan esiintyminen.
      Ainoa huono puoli asioissa on, että useat kilpailijat, jotka olettavat pääsevänsä palkinnoille ja sitten pettyvät karvaasti, jos eivät pääsekään ja alkavat haukkumaan kilpailujen järjestäjiä, tuomareita ym.
      Tunnustan itsekin joskus näin tehneeni, en tietääkseni täällä, mutta tuttujen kesken.
      Sekin on minusta ihan luonnollista, kokea pettymys ja nousta siitä ja seuraavalla kerralla laulaa kahta paremmin, vaikka näyttääkseen, jos ei muuten.

      Mutta kyllä sellainen hyvä karaoketanssipaikka, jossa yleisö kannustaa, tanssii ja vetäjä osaa käyttää laitteitaan, on iloinen, huumorintajuinen laulajiakin kohtaan ja jos vielä saa yleisöltä myönteistä palautetta laulamisestaan, niin se tekee terää.

      Ravintolatkin ovat ymmärtäneet sen hienouden, miten karaokelaulajat, siis ravintolan omat asiakkaat viihdyttävät toisiaan ja ravintolan asiakkaita, edullista ravintolan pitäjälle, vai? Joskus laulajat ovat todella parempia kuin ammattilaiset ja vielä se, että samana iltana saa kuulla monenlaista esitystä.

      Iloisia laulamisia Teille kaikille, minä matkaan taas yhteen kisaan, tällä kertaa finaaliin, joka on orkesterin säestyksellä, en saadakseni palkintoa, vaikka sekin lämmittäisi sydäntä:D, vaan pitämään hauskaa, tapaamaan tuttuja ympäri Suomen ja tietysti kokemaan perhoset vatsanpohjassa.
      Uskon että lauluni menee kohtalaisesti ja jos yleisö pitää, niin se on tärkeintä.
      Näkemisiin ja kuulemisiin toivottelee piiitkästä aikaa KK

    • se..tulee, laulaen..

      Kun tämä harrastus kasvaa vuosi vuodelta ja on selvää, kuten aiemminkin on sanottu, järjestäjät tekevät rahaa. Onhan se selvää, että ravintola joka on hankkinut laitteet ja maksaa teostomaksut kappaleista, haluaa myös vastinetta rahoilleen.
      Toisaalta Suomi tarvitsisi karaokeyhdistysen, joka alkaisi vetämään kilpailua, jota myös ruvettaisiin arvostamaan. Työtähän tuo vaatii jumalattomasti, mutta niinhän taisi syntyä monet muutkin arvonsa tuntevat kilpailut ja ehkäpä järestävän paikkakunnan kaupunki tai kuntakin lähtisi mukaan. Tulevat legenda 2012 kilpailut ainakin nyt muuttuivat järjestettäväksi Raisioon ja ovat ilmeisesti jollakin urheiluhallilla ja pitäisi olla ns. karaokefestivaali muodossa, joten odotukset ovat nyt korkealla.
      Jokaisen laulajan kuitenkin kannattaisi kuunnella omaakin laulun ääntään ennenkuin lähtee tavoittelemaan tähtiä taivaalta. Sitä voi yllättyä kun se ei olekaan enää niin heleää ja soinnukasta. Jos me kaikki karaokelaulajat olisimme niin hyviä kuin luulemme, olisi varmaan keikkakalenteri täynnä ja levyhtiöt helmoissa. Tämä karaoke on sellaista vanhemman väen idols kilpailua, josta jokainen toivoo pääsevänsä isoille estraadeille. Onnea kaikille yrittäjille.

      • Karaokekoukku

        Noitten kilpailujen arvostamisesta ja jonkun karaokeyhdistyksen järjestämisestä.
        Sanoisin, että jokaiseen kilpailuun löytyy omat arvostajansa. Sellaista kilpailua ei kukaan pysty järjestämään, jota kaikki karaokelaulajat arvostaisivat täysin.

        Syykin on ihan yksiselitteinen, me karaokelaulajat olemme kaikki erilaisia, yksi tykkää laulaa rokkia, yksi iskelmää ym. Joku haluaa isoille estradeille, mutta kaikki eivät halua, kuin pienempää esiintymistä.

        Joku kilpailu muistuttaa kyllä Idolsia, kutsutaan 400-500 samalle illalle ja annetaan laulaa 1-2 säettä ja sitten ulos tai jatkoon. Sitten on kisoja, joissa myös tuomarit kertovat heti mielipiteensä aivan kuten Idolsissa. Samoin on kisoja, jotka arvostavat laulajia, jotka vetävät ulkomaisella kielellä, on myös kisoja, jotka antavat laulaa vain suomen kielellä. Sitten on kisoja, jotka alkavat karaokella, mutta muuttuvat orkesterin säestyukseen, siinä onkin jo haastetta enemmän laulajille, joilla ei ole mahdollista harjoitella kuin karaokea.

        No kaikki tämä antaa uutta mielenkiintoa karaokea harrastaville ja sanoisin, että on loppujen lopuksi pieni murto-osa, joka haaveilee isoille areenoille, vaan suurin osa pitää näitä kisojakin kivoina tapahtumina, joissa tapaa tuttavia ja samanhenkistä porukkaa.

        Tuo on hyvä pointi, että pitäisi kuunnella omaa ääntä ja joistakin kilpailuista saa ostaa oman äänitteensä omaan harjoitus- ja opetuskäyttöön.
        Niin että ei kannata ainakaan tuomita kisojen järjestäjiä, sillä minusta kilpailut ovat mukava lisä tähän laulun harrastukseen.

        Kiitos edellisille kirjoittajille, on pitkästä aikaa mukava lukea fiksuja kirjoituksia rakkaasta harrastuksesta. Eri mieltähän saa olla, mutta miten asiat ilmaistaan on myöskin eri asia.
        Kiitos toivotuksista.


    • tanssija ei laulaja

      Tuohon voisi ottaa kantaa sen verran, että kyllä nämä karaokekisat kautta kotoisen Suomenniemen on ne sitten suuret tai paikkakunta kohtaiset pienet kisat, on todella monesti niin sisälämmitteisiä ettei siellä välttämättä haeta todella oikeaa voittajaa vaan tuttujen juttuja ja "tämän vuoro on voittaa"!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe