EM-kisat

Skeptinen realisti

"Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut tavoitteekseen saada 3 naisluistelijaa ja 2 miesluistelijaa vuoden 2013 EM-kilpailuihin. Naisissa tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisluistelijoiden lopputulosten yhteenlasketun summan täytyy olla 13 tai sen alle ja miehissä (kun kilpailussa mukana on vain yksi mies) 10 tai sen alle. Jäätanssissa tavoitteeksi on asetettu pääsy finaaliin eli vapaatanssiosuuteen, johon kelpuutetaan lyhyttanssin jälkeen 20 parasta paria"

Yllä oleva on otettu liiton sivuilta. Minun on vaikea uskoa, että naisissa saadaan ensi vuodeksi kolme edustuspaikkaa. Yksinkertaisesti suomalaisten taitotaso ei riitä tähän. Tarvitaan muutakin kuin kolmoistulppi, -schalkow tai mahdollinen -ritti. Jos Kiira on kolmas pitäisi Juulian olla vähintään kymmenes. Kiira voi jäädä neljänneksi tai viidenneksi- onko Julia silloin 8-9? Tuskin........

39

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      En usko että tavoitteet tulevat täyttymään, mutta toivon että naiset yllättävät positiivisesti. Miehissä tavoite on käytännössä mahdoton.

      Realistisesti ajateltuna: naisissa Korpi sijoittuu kuuden kärkeen, mitalisija on myös mahdollinen. Kärkinaisia luultavasti satunnaisessa järjestyksessä Leonova, Makarova, Kostner, Gedevanishvili, V Helgesson ja Korpi. Muita hyviä luistelijoita ovat Glebova, Korobeynikova, Meite ja McCorkell. Turkkilan viime vuoden sijoituksen uusiminen eli 15. olisi hyvä suoritus.

      Nurmenkari ei pysty kymmenen kärkeen mitenkään, sijat 15-20 ovat positiivista ajattelua. Plushenko, Fernandez, Amodio, Brezina, Joubert, Gachinski, Contesti, Majorov, Verner, Liebers ja Voronov, siinä jo 11 varmasti parempaa.

      Toivon, että suomalaisurheilijat tekevät kauden parhaansa EM-kisoissa. Onnea kisaan kaikille!

      • ens-ka

        Tää pistepirkko on aivan oikeassa analisoidessaan kisoja. Jos lukee vain lehtiä meillä ei ole kuin Kiira. Kilpaileko sielä joku muukin. Varsinkin Leena Jokisen (is) kirjoittelussa on lasit huurussa.
        Naiset ei saa kolmatta edustajaa seuraaviin kisoihin ja on lottovoitto jos näemme miesedustajamme jokaisena kisapäivässä.
        Nämä liiton tavoitteet osoittaa täysin välinpitämättömyyttä luistelijoita kohtaan asettamalla tavoitteet tällaisiksi. Hyvä tapa syyllistää urheilijaa jo ennen kilpailuja.
        Kisaajille hyvää matkaa ja tehkää se oma suoritus. Niin teki liittokin


    • Skeptinen realisti

      Miehille asetettu tavoite oli vieläkin epärealistisempi. Unohdin kommentoida sitä, koska tähän asti menestystä on saavutettu naisissa. Ensi vuonna naisissa kilpailu tulee kiristymään ainakin mitalisijoitusten osalta, kun Venäjän nuoret tytöt saavat edustusoikeuden.

      Tarkemmin ajalteltuna ei Suomen naisten kolme edustuspaikkaa ole aivan mahdoton. Vaikka Kiira epäonnistuisi hieman voi Juulia hyvin onnistuessaan 140-145 pisteellä saada Suomen tavoitteen täyteen. Mutta 140-145 pistettä olisi sama kuin 105% onnistuminen. Jos Kiira onnistuu hyvin, niin Juuliankin urakka helpottuu. No, viikon päästä ollaan viisaampia. Onnea molemmille!

    • ......-.............

      Eiköhän AP selvitä sentään karsintakisan, kun kisassa on vain 15 luistelijaa (monta junioria) ja 11 pääse jatkoon, joten nähdään varsinaisessa kisassa.

      • tieto

        Eipä näytä siltä koska on joutunut keskeyttämään kisan


    • Pannukakku

      Kaksi kolmasosaa on tavoitteista jäänyt jo täyttämättä. Vaikka kisat eivät ole kunnolla alkaneetkaan. OMG.

      • tekn. spesialisti

        Tästä puuttuu enää rouva Rahkamo-Kokon lausunto että: "Suomen taitoluistelu on nousussa" hahahahahahhahahahahahah muuuhahhamuuhahahhaahha.


    • ......-.............

      Voi harmi kun AP:n lähes varmalta näyttänyt jatkopaikka kariutui loukkaantumiseen. Toivottavasti ei käynyt mitään todella pahasti, näytti kamalalta. Ikävää ja surullista.

    • Pannukakku

      Ikäviä nämä loukkaantumiset, kun joukkue on muutenkin pieni. Toivotaan,että MM kisoissa menee paremmin, meneekö sinne sitten A-P tai joku muu.

    • ......-.............

      MM-kisoissa on tosi hirmuinen taso miehissä. Koville joutuu kuka tahansa sinne meneekin. EMissä olisi ollut helpompi pärjätä kohtuullisesti. Harmillista... ehkä AP toipuu kun jalka ei ollut murtunut.
      Matthias Versluis on kova kisaaja, mikäli sitten lähtee sekä junnu että sennuMMiin. Hänellä on seuraavaksi paras piste-ennätys AP:n jälkeen.

    • Pannukakku

      Spekulaatiota tulevasta naisten kisasta.

      Seuraavat luistelijat voivat sijoittua paremmin kuin Kiira:
      Kostner, Leonova, Makarova, Korobeynikova, Gedavanishvili ja Viktoria Helgesson eli Kiira tulee olemaan sijoilla 1-7

      Edellisten lisäksi etukäteen parempia luistelijoita kuin Turkkila ovat:
      Joshi Helgesson, Glebova, Meite.
      Suurin piirtein samantasoisia luistelijoita ovat Lafuente, McCorkel, Marchei, Simancikovaa ja Sileta. Eli Turkkilan sijoitus tulee olemaan 11-17.

      Edellisen perusteella suomalaisten suoritusten pitää mennä yläkanttiin tai sitten muiden epäonnistua hieman, jotta yhteenlasketut sijoitukset olisivat enintään 13.

    • ens-ka

      Uskon ettei luku 13 tai alle tule olemaan naisten luku vaan siinä syyllistetään jompi kumipi urheilija .Idästä tulee tuulemaan joten Suomitytön kannattaa pitää myssystä kiinni.
      Miehissä koettiin todellinen harmi kun AP olisi saavuttanut paikan ainakin seuraavalle tasolle.Karsinnassa vain 5, AP:n lisäksi teki 3A:n

      Jokainen voi itse katsoa mikä oli siellä tuomari peli: askeleet ja piruetit tasoa 1-2

      Matti V on mielestäni miesten tulevaisuus. Toivottavasti hän ei joudu edustamaan molemmissa MM kisoissa. Lähi menneisydessä ollaan tehty liiaksi virheitä urheilijan nopeaan tason nostamiseen

    • Nössömeininki

      Eikö osata ottaa vastuuta tekemisestä itse vaan aina valitetaan tuen puutetta, valmentajien heikkoutta, olosuhteita jne.? Ihmettelen. Nurmenkari sai tuet ollessaan nuori lupaus, mutta ei löytynyt ilmeisesti oikeita eväitä nousta kärkeen. Ei kai liki kolmekymppistä aleta tukea (paitsi jos löytyy oma sponsori), kun jniorit on lähes samalla tasolla.

      Tuomaripeliä ei ole se, että tasot on 1-2 vaan tekninen paneeli määrittää tasot. Tiukka linja on hyvä kun se on kaikille sama.

      Versluis on tänä vuonna 18 (94 synt.). Pitää jo kestää paineet. Turkkila kesti viime vuonna ja on vuoden Versluista nuorempi. Huipulle ei ole asiaa, jos ei löydy kovuutta ja hyvää paineensietokykyä. Huipulla ja sen tuntumassa keikkuu saman ikäisiä tyttöjä ja poikia, myös nuorempia. Ei näitä nuoria pidä alkaa pumpulissa pitämään vaan päinvastoin.

    • hjsfdhuifey7r47yr

      Mitä luulette, nähdäänkö kiiran itkunkohtaus lyhyt- vai vasta vapaaohjelman jälkeen ?

    • samaa mieltä eri maa

      Joo, annetaan rahat Lauralle kun se on ainoa joka luistelee ra(u)han vuoksi.

      • tekn.spesialisti

        Kiiran jatkuvien itkunkohtauksien kanssa ei ole mitään tekemistä muiden urheilijoiden kanssa. Kilpaurheilu vaatii hyviä ja kovia hermoja, kiiralla ei ole niitä koskaan ollut, tämä nähdään taas huomenna.


    • Ennustaja

      Toivotaan, ettei Kiiran suoritus tule olemaan tämä: vapaaohjelman 2-3 onnistunutta ja 4-5 epäonnistunutta hyppyä mukaanluettuna helpotukset. Kolmois-kolmoisyhdistelmän vesittyminen jommassa kummassa tai molemmissa ohjelmissa. Uotila kommentoi TV:ssä: "Voi ei, nyt tulee liian paljon helpotuksia"

      Viisi puhdasta kolmoishyppyä vapaaohjelmassa olisi tosi positiivinen suoritus pitkästä aikaa. Tyypillisenä suomalaisena tietenkin pelkään, että ensimmäinen vaihtoehto käy toteen.

    • tuomari 56

      Apua ,apua tarvitaan sitä. Nämä miehet, lyhyt ohjelmassa on niin vaikeat arvioida kun joutuu niin monta elementtiä arvioimaan. Aikaa on vähän ja nähtävää paljon.
      Olisi paljon mukavampaa kaikille jos voisi antaa vain yhden numeron . Tekniikka kyllä huolehtii lopuista.

    • Hyvätytöt

      Tsemppiä Kiira ja Juulia!! Kotipuolessa on paljon niitä, jotka pitävät peukkuja tänään!

    • Hyvätytöt

      Itkettiinhän siellä, Maaret Siromaa itki ILOSTA!!

      Hienoa Kiira, upea ohjelma virheelläkin. Juulia teki myös jälleen kerran hyvän arvokisasuorituksen. Ja sitten pidämme lisää peukkuja huomenna. Tsemppiä!

    • ...

      Tapio Suominen kommentoi hyvin Turkkilan suorituksen jälkeen, että nyt on tämä tulppi-schalkow tie on kuljettu loppuun ja ensi vuonna on pakko tulla jotakin muuta. Tämä toteamus kyllä pätee muihinkin suomalaisiin luistelijoihin, jotka tavoittelevat edustuspaikkoja ensi vuonna.

      • dshfureuy89e4

        Korpi teki vapaaohjelmassa 2 kolmoistulppia ja yhden kolmoisschalkowin, kaikki muut kolmoishypyt downgredattiin tai menivät muuten pieleen. Sama ongelma siis.

        Venäjän nuori 15-v Polina en muista sukunimeä teki koko kisan parhaan vapaaohjelman, olisi ansainnut hopeamitalin kirkkaasti.


    • Hyvätytöt

      Onnea Kiira ja Hyvä Juulia! Suomen naiset olivat jälleen kerran hyviä!!

    • Skeptinen realisti

      Kun tutkailin tuomarien pisteitä niin käsittääkseni viimeisin kolmoisritti mitätöitiin kokonaan, koska ritti toistui ohjelmassa kolme kertaa. Eli jonkun pisteen Kiira menetti tämän kömmähdyksen takia. Luistelu oli ihan ok, sanoisin aika tyypillistä Kiiraa. Carolinalle ei olisi pärjätty puhtaallakaan ohjelmalla tällä kertaa. Ojelmaan olisi tarvittu puhdas lutz ja flip. Venäjän Polina esitti aivan mahtavan ohjelman. Itse olisin antanut sille 122-130 pistettä.

      Toivotaan, että Kiira saa harjoitella terveenä MM-kisoihin, niin että nähtäisiin puhdas flip ja lutz tai edes jompikumpi.

    • tasaarvoa

      Nyt kun nähtiin ettei nämä kalliilla veromarkoilla harjoitelleet Juulia ja Kiira pärjää tämän paremmin pudotetaan heidän tukirahansa samaan kuin miesluistelijat saavat. Kahdella tonnilla varmaan mennään mitalikolmikkoon. Varsinkin kun kumpikin on jo saanut niin paljon niin olisi aika jakaa rahat luistelukoululaisille.

    • ens-ka

      Saatiin naisissa mitali ja liitto voi taas vuoden pullistella siitä. Itä tuli puhaltaa kovin ja uskon että siinä puhallaksessa Suomi neito jää pahasti jalkoihin.
      Miehissä Evgeni näytti ettei ikä ole mikään ongelma jos taustajoukot uskovat asiaan. Tässä varmaan Suomalaisilla olisi paljon opittavaa. Ei edustusluistelijat ole rippikoulu ikäisiä vaan vanhempia.
      Kiiran vapari näytti kisoissa millä tasolla ollaan. Parturi-kampaaja tulkitsemassa sääntökirjaa ja liitto ja tuomarit myötäilemässä sitä. Herätkää jo. Oma hypetys kääntyy koko lajia vastaan.

      • --------------------

        ens-kalla karkaa taas mopo käsistä, niin kuin aina.

        Plushenkoja on yksi maailmassa ja hän on TODELLAKIN poikkeus. Vai tarkoitatko, että kaikkien kolmeakymppiä hipovien ex-miesluistelijoiden pitäisi jättää perheensä, ottaa rahat liitosta ja katsoa, josko vielä nousisi maailman kärkeen vaikka ei siellä ole koskaan ollutkaan. Täydellistä utopiaa ja älytön ajatus.

        Kiira on hopeamitalisti hyvällä suorituksella. Ilmeisesti se kävi nyt taas hermoon, kun ei päässyt valittamaan pyllähtelyistä.


    • satunnainen seuraaja

      Ihan mielenkiinnosta haluan tiedustella, onko ens-ka mahdollisesti itse tuo suomalainen, vähän vanhempi miesluistelija, kun tuntuu niin sydämestä jälleen ottavan.

    • Downgrade<<

      Ei kaikkia luistelijoita voi tukea, jos resurssit ovat rajalliset. Minusta on aivan luonnollista, että vain menestystä saaneet luistelijat ja potentiaaliset, kansainväliselle huipputasolle tähtävät luistelijat , saavat tukea. Jatkuvan tuen saamiseksi tulisi vaatia jonkinlainen näyttö. Eli olisi osattava tyttöjen tai naisten kohdalla esim. enemmän kuin kaksi kolmoishyppyä. Miesten kohdalla vaatimuksena voisi olla esim. kolmoisakselin hallinta. Näillä kriteereillä karsittaisiin kaikki lahjattomat pois tuen parista.

    • 20vKokemuksella

      Lisäisin edelliseen että tuo näyttö hyppytaidoista pitäisi antaa kansainvälisessä kisassa. Tämän lisäksi liitto voisi tukea kotimaassa tai lähialueilla järjestettäviä leirityksiä mahdollisimman monelle lupaavalle luistelijalle. Lajin surkea pistelaskujärjestelmä hävettää. Tuomarit ja tekniset spesialistit yrittävät järjestellä luistelijat mieleiseen järjestykseen hyväksikäyttäen monimutkaista pistelaskujärjestelmää. Kyllä melkein selkempää olisi että he poistuisivat kaikkien suoritusten jälkeen suljettujen ovien taakse sopimaan parhaimmaksi katsomat sijoitukset luistelijoille. Uskoisin että nykyisen kaltaisella pistelaskujärjestelmällä ei ole tulevaisuutta, mikäli laji halutaan pitää olympialajina.

    • ens-ka

      Downgrade

      • Mieshenkilö-78

        Taitoluisteluliiton ja Tapparan toiminta on tuottanut tulosta, kun mitali tuli jälleen pieneen Suomeen. Onnea Kiira Korpi - Sinua oli ilo katsella EM-kisoissa!


      • supsup
        Mieshenkilö-78 kirjoitti:

        Taitoluisteluliiton ja Tapparan toiminta on tuottanut tulosta, kun mitali tuli jälleen pieneen Suomeen. Onnea Kiira Korpi - Sinua oli ilo katsella EM-kisoissa!

        Kiira sai mitalin vain sillä, että toiset epäonnistuivat. Oli muuten vapaassa vasta neljäs, joten se siitä onnistumisesta


      • puspuskiskis
        supsup kirjoitti:

        Kiira sai mitalin vain sillä, että toiset epäonnistuivat. Oli muuten vapaassa vasta neljäs, joten se siitä onnistumisesta

        Niin se menee, toisen onni on toisen epäonni ja taitoluistelussa se joka onnistuu parhaiten menestyy. Turha tuota on yrittää nokkia. Mitali on täysin ansaittu ja Kiira on upea urheilija!


    • ihan oikeesti!
    • utelias_vm37

      Eikö ko. luistelija voisi jo tässä vaiheessa tulla takaisin julkisuuteen ja kertoa miksi!

    • huolestuttaaaaaaaaa

      Turha on menneitä muistella, toivottavasti tulevaisuudessa tulee lisää hyviä suomalaisluistelijoita.
      Kun Kiira lopettaa parin vuoden päästä, mitenköhän taitoluistelun suosion käy? Näytetäänkö enää TV:stä niin hyvin kuin nyt, onko kisoissa katsojia jne.

    • Lutzi

      Toivotaan, että tulee uusia hyviä luistelijoita. Tähän asti Lauran ja Kiiran takana olevat luistelijat ovat etenkin hyppytaidoiltaan olleet täysin luokattomia muutamana viime vuonna. Sitä ollaan täällä Suomi24-sivuilla ihmetelty usein. Ilahduttavaa , että yksi nuori luistelija teki kolmoisflipin kansainvälisissä kisoissa tänään. Onhan sekin jo jotakin pitkästä aikaa eli eiköhän se taso ala pikkuhiljaa nousta kärjen takana.

      • ens-ka

        että kaikkien kolmeakymppiä hipovien ex-miesluistelijoiden pitäisi jättää perheensä, ottaa rahat liitosta ja katsoa, josko vielä nousisi

        Ottaa mitkä, rahat kun he eivät ole saaneet niitä aiemminkaan. Tää piste pirkko on siitä kiva kun hänellä toi mielikuvitus lentää.

        Kun Kiira , AP ja jo nyt pahalta näyttä että Laura jättää kansainväliset kilpaareenat ,
        näyttää pahalta ettei jatkajia heti tulevaisuudessa näytä' olevan.

        Liitto voisi todella harkita yksinluistelijoiden kohdalla organisaatiotaan ja muuttaa sitä tulevaisuutta vastaavaksi. Pois tällainen vastuuta välttelevä johtajuus ja yksin luistelijoile selkeä päävalmentaja joka kantaa vastuun niin menestyksessä kuin epä onnistumísissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe