EM-hopeaa ?

Ummikkosilmät

Mielestäni on erikoinen asia tuo taitiluistelu. Kun yhtäältä lajista kuin lajista mitään tietämätön katselee jotainj kilpailua niin voittajasta ja parista seuraavasta ei yleensä jää epäselvää. Siis yleensä, onhan tästä tuore Helenius-poikkeus.

Omilla luistelusta yhtään mitään tietämättömillä silmillä katsottuna en olisi millään saanut Korpea mitaleille, hopeasta puhumattakaan. Niin epävarmaa oli esiintyminen toisiin verrattuna.

11

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilpaurheilu???

      Niin, ei se avaudu edes selostajalle eikä asiantuntijana olevalle Uotilalle sen paremmin. Kovasti jännitti molempia pisteet, että mitähän sieltä milloinkin oikein tulee.
      Ei avautunut edes sekään, että Korpi hyppäsi väärän hypyn eikä saanut siitä pisteitä.
      Pillun vilahtamisen persolla näitä katsellaan, ei muuten.

    • jooooooo

      Jooo isolla rahalla mennään eikä kukaan ymmärrä mitään. Jotkut luulevat vain olevan toisia parempia, he ovat tuomareita. Varmaan he osaavat antaa pisteitä vaikkei kukaan luistelisikaan. Hienoa kun elämäntapa on toisten arvosteleminen vaikka itse olisi täyttä p*****.

    • politikointia ?

      Ei sitten taaskaan kiinnostanut em-mitalistia PM-kisat tulevana viikonloppuna, vai että kortisonipiikki. Hirmu noloa kun Helgessonin siskoksetkin ovat tulossa, olisi saatu jonkinlainen kisa. Taitoluisteluliitto vedätti peruutuksen täksi päiväksi asti, saivatpahan edes muutaman sata lippua myydyksi, no eipä ollut eka kerta.

    • Vastakäänne

      Aloittajalle ja niille joita ihan oikeasti kiinnostaa...
      Suomalaiset naisluistelijat, tarkoitan nyt Kiiraa ja Lauraa, ovat tällä hetkellä perusluistelutaidoiltaan täysin maailman huippuluokkaa. Tällä tarkoitan sitä osaa, joka täyttää niiden "temppujen" välit. Kokeilkaapa seuraavia kisoja seuratessa unohtaa hypyt ja tarkkailla vaikka pelkästään jalkoja. Maailman huiput pystyvät ylläpitämään vauhdin (ja jopa ottamaan lisää vauhtia) kaarilla, käännöksillä, käänteillä, kaarenvaihdoilla... Kun taas huipun takana olevat luistelijat joutuvat vauhdin eteen ottamaan pelkkää sirklausta. Toki hekin askelsarjassa askeleita tekevät, mutta muissa kohdissa askeleet on pelkästään yksittäisiä.
      Toivottavasti tästä oli apua.

    • 3lutz

      Suomalainen taitoluistelu on tunnettua maailmalla siitä, että jo hyvin nuorilla luistelijoilla (jotka kv-kisoíssa käyvät) on "basic"-asiat hallussa eli juuri nuo askeleet ja perusluistelu yms.
      Ehkä niiden harjoitteluun meneekin sitten niin paljon aikaa, että hypyissä laahataan perässä.

    • jkjkjkjkjkjkkk

      Siirtymiä voi alkaa lisäämään sitten, kun on hypyt joiden väliin niitä laittaa. Mielestäni japanilaisilla on kaunein perusluistelutekniikka, niin pehmeä ja kissamainen.

    • Ennen osattiin..

      Vaikka suomalaisten sanotaan olevan hyviä perusluistelutaidoiltaan, niin vain yksi luistelija tällä hetkellä saa yli kuutta ns. kakkospisteissä. Yli viidenkin pisteet ovat aika kova juttu monille. Vaikea sanoa, mikä oli esim. Pöykiön, Drein, Vähämaan ja Kettusen perusluistelutaito aikoinaan, mutta ainakin he osasivat tehdä kaikki kolmoishypyt. Nyt saamme tyytyä tulppiin ja schalkowiin.

    • Onko

      mahdollista Vähämaan tulla takaisin vielä? Hän taitaa olla vasta 19v. sen minkä nuorena oppii, sen vanha taitaa. Vaikutti edustavalta urheilijalta. Onko liitolla varaa hukata huippulahjakkuuksia.

      • .

        Eiköhän Jenni (Vähämaa) ole lopettanut omasta tahdostaan? Siinä on liiton eväät aika vähäiset...


      • ei

        Antakaa Jennin olla jo nyt rauhassa, kun on päätöksensä tehnyt. Eikä tässä lajissa se mene niin, että minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.


    • lapsitähdet

      Jennihän oli vastaava kuin nyt on Liubov, nuorena aivan äärimmilleen viritetty. Kun tuli lopulta pitkälle työnnetty kasvupyrähdys ei paluuta enää ollut. Kuitenkin liittokin nyt vahvistaa tätä mahdollisimman aikaisin kaikki kolmoishypyt strategiaa mm. bonuspistejärjestelmin. Vaikka tiedetään miten riskialtista se on kasvavalle lapselle ja kuinka epätodennäköistä on että sillä samalla kyydillä päästäisiin lähellekään 18 vuoden ikää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe