Väkivaltaisen liiton jälkeen uuteen suhteeseen

-arkajalka-

Hei, olen joutunut väkivallan uhriksi kotonani mieheni taholta. Eron jälkeen mies vainosi, pahoinpiteli kadullakin jne kunnes "katosin maan alle". Noista kaikista tapahtumista on jo aikaa. Olen päässyt jaloilleni ja saan nyt elää rauhassa.

Olen kuitenkin suht nuori (33v) ja tahtoisin jakaa elämäni vielä jonkun kanssa. Aina kun olen tavannut kivan ja kiinnostavan miehen (jota en pelkää, jonka käytöksessä/olemuksessa ei ole mitään uhkaavan oloista), alan nähdä väkivaltaisia painajaisia, heräilen, enkä saa nukuttua... koko elämisen rytmi menee sekaisin ja ahdistun. En siis ilmeisesti koskaan kykene enää suhteeseen miehen kanssa?

Aina kun tuo painajaisvaihe alkaa, peräännyn noista ihastumisjutuista. Ja painajaiset loppuu, mutta olen yksin :(. En halua olla yksin, mutta en myöskään kestäisi uudelleen samaa, mitä olen kokenut.

Millaisia kokemuksia muilla suhteista väkivaltaisen suhteen jälkeen? Miten uskaltaa uuteen suhteeseen?

13

761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtalotoveri

      Olen sinua vanhempi, lähes 50-kymppinen ja olin väkivaltaisessa liitossa 25 vuotta kunnes vihdoin sain erottua viime vuonna. Luulin etten koskaan enää uskaltaudu suhteeseen, mutta toisin kävi. Olen rakastuneempi kuin koskaan elämässäni. Tapasin ihanan miehen joka antoi minulle aikaa, purin tuntojani ja kerroin kauhukokemukseni. Mies ymmärsi ja ymmärtää. Hellii minua ja lohduttaa kun vanhat kauhut piinaavat unissa tai vielä joskus valveillakin. Anna itsellesi aikaa, yritä luottaa kun tapaat kivan miehen. Tottakai kykenet suhteeseen uudelleen. Ole luottavaisin mielin,vielä tapaat sen ihanan hellän miehen joka kohtelee sinua kuin kukkaa kämmenellä. Kaikkea hyvää sinulle :)

      • Niin entä mitallin toinen puoli,ei liitot ole yksi puolisia siinä kaksi osapuolta.
        Rehellisyyden nimissä on katsottava peiliin kuka on joka katsoo takaisin,se on oma persoona,jonka omistaa itsekukin.
        Aina kun on kaksi asioita on myös kaksi,en osoita sormella ketään,koska meissä on aina vikoja. Omaan itseensä on joksus vaikea mennä mitä minä olen tehnyt että karilla ollaan.


    • tuttu juttu

      Hei! MinäkinN olen kokenut saman kohtalon muutama vuosi sitten pitkäaikaisessa suhteessa ja lähdin pois suhteesta selviytyen omaan elämään. Elin n. vuoden täysin yksin surressani menneitä ja vasta sen jälkeen aloin katsella ympärilleni uusin silmin. Pitkä, välillä tuskainenkin tie kaikkine muistoineen oli elettävä läpi ja alkuaikojen painajaisetkin seurasivat toisiaan kunnes tulin vakuuttuneeksi elämäni muuttumisesta vähenivät painajaisetkin melkein olemattomiin ja uuden miehen avulla opin taas luottamaan toiseen ihmiseen vähitellen.

      Nyt olen uudessa avioliitossa kivan miehen kanssa ja elämäni on muuttunut täydellisesti kaikesta entisestä. Kertaakaan en ole katunut lähtöäni ja nyt olen saanut kaikkea kaunista elämääni roppakaupalla: perheen, ystävät, kodin! Ennen kaikkea olen saanut rakentaa koko elämän uudelle pohjalle ja olen äärettömän kiitollinen siitä. Joten tsemppiä paljon sinulle toivon ja uskallusta uuden ihanan elämän kohtaamiseen. Nauti täysin sydämin vapaudestasi nyt!

    • ruma mies

      Ei se ole niin paha kuin ruman miehen yksinäinen elämä. Olet sentään ollut suhteessa, mut minuun kukaan nainen ei halua tutustua koska olen ruma mut kiltti. Niinhän seon et ruma ja kiltti mies on tylsä ja naiset rakastuu väkivaltaisiin miehiin.
      Sinä saat miehen joskus vielä mut minä en saa naista ikinä koska olen ruma.

      • aloittaja...

        " naiset rakastuu väkivaltaisiin miehiin"

        En minä ainakaan rakastunut väkivaltaiseen mieheen, vaan siihen kilttiin ja "kunnolliseen" mieheen. Väkivalta tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tietenkin jälkiviisaana voin sanoa, että olisi pitänyt huomata merkit (esim. mustasukkaisuus) sen tulemisesta aikaisemmin.


        Kiitos kaikille kommenteista. ne on mulle tärkeitä, koska en pysty puhumaan tästä aiheesta "oikeessa elämässä" kenellekkään. Hyvä lukea muiden kokemuksista.


    • SuruTumma

      Olen tässä myös miettinyt, että suhde narsismimiehenkanssa teki minuun ikuiset haavat. Olen 53 v nainen, avioliitosta erosin muutama vuosi sitten ja uutena "suhteena" oli tuo narsistinen mies, joka henkisellä ja fyysiselläkin tasolla latisti itsei täysin. Haluaisin kovin tutustua uuteen ihmiseen, olen netin kautta hankkinut deittien kautta tuttavuuksia, kaikki menee hyvin siihen asti kunnes on edessä tapaaminen. Sen jälkeen ei enää miehestä kuulu mitään. Minulla on kuulemma kaunis puhelinääni, lienee syynä, että mielikuva minusta rakentuu puhelinäänen perusteella, vai mistä johtuu, en mielestäni ole kovin rumakaan nainen, aivan tavallinen tummahiuksinen ja normaalivartaloinen nainen.

      Mahdollista on, olen itse miettinyt, että "tosi kohtaamisessa" olen aivan kipsissä, koska pelkään, että vanhat jo eletyt kauheudet toistuvat???
      Surullista on olla aina yksin, kaipaan hellyyttä, turvaa ja luotettavaa suhdetta, näillä eväin se ei onnistu enää koskaan!!

    • ennakoi fiksusti

      Paras tapa on olla itsenäinen ja asua yksin. Seurustella toki voi,,mutta ei ole pakko muuttaa yhteen,,,,ainakaan kunnes on oppinut tuntemaan toisen,,,ja siihen menee useita vuosia. Parsta on todella kun pääsee omaan kotiin eikä toinen pysty hallitsemaan sua!

    • Rikkinainen

      Olen kuusikymppinen nainen ja eronnut n.30 vuotta sitten erittäin väkivaltaisesta avioliitosta.
      Mies pahoinpiteli myös lapsia.
      Sen jälkeen meni vuosia ennenkuin edes katsoin miehiin päin.
      En ole kumminkaan päässyt peloistani juurikaan ja olen yrittänyt tutustua muutamaan mieheenkin ,mutta sitten se vanha pelko uusiutuu ja lopetan suhteen.
      Olen tullut siihen tulokseen ,että olen yksin ,vailla pelkoa ja en anna sen häiritä elämääni, -siis yksin olon.
      Minusta olisi väärin antaa edes toiselle jotain ns."toivoa" suhteesta jos tiedän itse ,että en siihen pysy.
      Tämä on vain minun kohdallani näin,jokainen saa tehdä omat päätöksesnsä ,sillä en pysty edes antamaan mitään neuvoa.Olisi väärin pelotella sinua !
      Jokainenhan kumminkin tekee ne omat päätöksensä joka asiassa.
      Mikä sopii yhdelle ,ei välttämättä sovi toiselle.
      Eikä voi mitenkään yleistää sitä ,että kaikki miehet olisivat väkivaltaisia.Onhan niitä väkivaltaisia naisiakin : (((

    • kammo parisuhteisiin

      mä en enää mene läheisiin suhteisiin kenenkään ukon kanssa,en luota kehenkään.enin osa kapakoista löytyneet ovat jotain ongelmapersoonia.ja helkatin mustasukkaisia.enintään piipahdan jonkun hemmon luona ,aikaa viettäen,rakastelun merkeissä ja sit kotiin omaan rauhaan.tämä nykyinen on joskus hyvä ja joskus paha,elikä elän omaa elämääni ja hän luuli ensin omivansa mut,en anna sitä valtaa kellekään.omat ystävät,oma tahto,ja oamt harrastukset.en vaan ole onnistunut koskaan löytämää hyvää kumppania ankä enää haluakaan sitoa itseäni.olen saanut kammon sitoutumisiin ja rakastan omaa vapautta.yksikään karvanaama ei huitaise mua ilmaiseksi-se on heti ilmoitus ja lasku perään jos jälkiä tulee.

    • Ei enää väkivaltaa

      Väkivaltaisen avioliiton jälkeen en kyllä ihan heti solmisi uutta liittoa sillä ainakin minun olisi saatava ensin luottamus miehiin. On vaikeaa elää turvallisesti yhdessä pitkän riitaisen ja väkivaltaisen suhteen jälkeen. ystäviä kyllä voi, ja täytyykin olla, mutta vapauttakin voi oppia rakastamaan, eikä oma päätösvalta ole lainkaan pahaksi. Kun vain pystyisi syrjäyttämään mielestään sen entisen liiton ja siitä mielen syövereihin painautuneet niin hyvät kuin pahatkin hetket. se ei varmasti ole väkivaltaisenkaan liiton helpoin tehtävä ja miten se kiusaisi seuraavaa suhdetta sitä tuskin ainakaan heti osaisin arvioida.

    • JK

      AIKAMOISIA

    • Itsenäinenturvassa

      Minä en enää saman katon alle suostu... Niin traumat jäi. Seksisuhteita on ...

    • kokemustaonjo

      Oma koti on paras olla, jos on kokenut väkivaltaa aiemmin. Ei sitä heti ihmistä tunne, ja aina voi tulla uudessakin suhteessa väkivaltaa. Parasta luottaa itseensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe