Allianssin Hotel Employment UK

sood

Löytyisiköhän täältä ihmisiä, joilla on kokemusta Allianssin Hotel Employment UK-nuorisovaihdosta? Polttelisi vähän lähteä britteihin kesäksi hotellitöihin, mutta kaipaisin faktatietojen lisäksi vielä tuntemuksia ja fiiliksiä. Sana on vapaa!

6

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea matkaan

      Ei henkilökohtaisesti ole kokemuksia,mutta kuullut että oikein riistotyötä pienellä palkalla. Paljon paremman paikan saat ja halvemmalla kun etsit ite työtä hotelleista. Hyvä paikka aloittaa työnhaku on euresin sivut tai reed.co.uk :)

      • Make vaan

        Ootko siis vaikka ite löytäny noilta sivustoilta töitä? Mä haluaisin kesäksi ulkomaille töihin, mutta tuntuu oudolta hakea paikallisilta sivuilta töitä, kun ne luultavasti olettaa että pääsis paikan päälle haastatteluun...? No tietysti euresissa ne on kai ehkä varautunuki ulkomailta tuleviin ja hoitaa haastattelun jotenki muuten.


    • sood

      Kiitos vastauksesta, täytyypä käydä kurkkaamassa noi sivut!

    • kyllä

      Ite olin muutama vuosi sitten briteissa Allin kautta hotellityössä. Voin ainakin omasta puolesta suositella lähtöä, mulle se oli yksi parhaista kesistä. Plussaa oli, että kerkesi reissata enemmän briteissä ja näki muutakin kuin Lontoon. Kielitaito parantui ja huomasi, että kielitaito oli jo valmiiksi tosi hyvä. Varsinkin, kun vertasi monista muista euroopan maista tuleviin nuoriin. Tykkäsin kovasti englantilaisista, heidän aksentistaan ja huumorintajustaan. Ihanaa olivat myös useat illanvietot eri maista tulevien työkavereiden kanssa. Allin kautta oli helppo lähteä matkaan, he järjestivät työpaikan ja heiltä sai kattavan infopaketin kohdemaasta. Toisaalta miinusta sitten taas tulee Allin korkeista osallistumismaksuista ja pienestä palkasta (toimeen kyllä silti tulee, pystyy matkustelemaan jne.). Asuin hotellin alueella olevassa rakennuksessa, jossa oli useampi kahden hengen huone. Se oli kyllä vähän karu..kylmä jo alkusyksystä ja hometta suihkussa sekä ikkunoissa. Näin ei varmastikaan ole joka paikassa, mutta olen saanut sen kuvan, että monet työntekijöiden asuntolat ovat hyvin yksinkertaisia. Huono kuva jäi myös työpaikan pomoista. Työntekijöitä ei kunnioitettu yhtään, työt vaan käskettiin tekemään ja jos teit jotain vähänkään väärin niin heti huudettiin naama punaisena. Suomen pomoja tuli äkkiä ikävä. Työni oli myös rankinta, mitä olen koskaan tehnyt. Aivan liian paljon työtä yhdelle ihmiselle, joten kiirettä piisasi. Jotain rankkuudesta kertoo varmaan se, että laihduin ensimmäisen kk aikana 10kiloa, vaikka söinkin brittien rasvaruokia :)

      Näistä miinuksista huolimatta kokemus oli niin ihana, että voisin lähteä uudelleen milloin vain. Ulkomailla työskentelystä saa kuitenkin niin paljon ihania kokemuksia itselle ja olo on mahtava, kun huomaa pärjäävänsä.

    • londongirlw

      Älä mene. Itselläni on kokemusta ja todella huono kuva jäi koko jutusta näin jälkikäteen.

      Hieman taustaa siis..

      Hain siis Allianssin kautta tuohon Hotel employment-nuorisovaihto-ohjelmaan - tarkoituksenani oli päästä kokeilemaan elämää ulkomailla, minun tapauksessa englannissa. Minut hyväksyttiin ohjelmaan ja minulle tarjottiin paikkaa yllättäen ihan muusta kuin hotellista, nimittäin hyvin hienosta ravintolasta, mikä sijaitsi keskellä ei mitään peltojen keskellä. Minun piti vain hyväksyä se paikka, sillä parempaa tarjousta tuskin saisin ja en voinut vedota "en halua tonne"-syyhyn järjestön sääntöjen mukaan. Pakkasin siis kamani ja työtarjouksen jälkeen meni muutama viikko ja olin jo matkalla Englantiin, tuonne 5000 asukkaan pikkukylään tekemään tarjoilijan hommia, vaikka mitään kokemusta ei ollut(ei sen puolin koulutustakaan).

      Joka tapauksessa ravintola oli todella hieno, alue oli ihan mukavaa maalaisseutua, mutta se työilmapiiri oli jotain helvettiä. Asiat sanottiin toisille huutamalla ja haukkumalla kun ei osannut. Minulla meni kauan aikaa oppia tavaroiden nimet englanniksi ja sitten minulle huudettiinkin jatkuvasti naama punaisena kun en ymmärtänyt jotain asiaa. Pomo huusi ihan jatkuvasti kuinka laiska olen ja kuinka en osaa mitään ja kuinka teen kaiken väärin - asiat piti tehdä tasan niin kuin hän halusi. Itkin jokainen päivä töissä takahuoneessa, mutta koska olin päättänyt olla ulkomailla pitkään ja se oli ollut haaveeni, niin päätin olla luovuttamatta ja ajattelin, että alku on aina tällaista. Pomo jatkuvasti teki pilkkaa kielitaidostani, sillä jos lausuin jonkin sanan väärin tai en tiennyt jonkin sanan nimeä - hän ei itsekään ollut britti, joten siksi kummastelin, sillä hänelläkin oli oman maansa aksentti vielä tallella.

      Joka tapauksessa kahden kuukauden jälkeen asiat menivät siihen pisteeseen, että pomo tuli sanomaan minulle ettei voi jatkaa enää työsopimusta kanssani. Purskahdin itkuun(ainoastaan siksi, koska en halunnut vielä lähteä kotiin - olinhan irtisanonut asuntoni ja kaiken muunkin suomessa). Pomo sanoi, että pakkaa kamasi ja on sinun aika lähteä, sillä et osaa mitään. Olin maksanut sen jotain reilu 300euroa, että saan olla vuoden reissussa(minulle iso raha säästää). Olin järjestöön yhteydessä ja kerroin heille tilanteen, mutta ei kamalasti sympatioita pudonnut, vaadin nimittäin rahojani takaisin kun laittoivat minut tuollaiseen paskapaikkaan. Lopulta antoivat periksi ja sanoivat etsivänsä minulle uuden paikan - niin he löysivätkin vastaavan paikan vielä jostain syrjemmältä maaseudulta, tarjottiin työtä hotellin respasta. Sanoin ettei kielitaitoni riitä todellakaan sellaiseen, soitin vielä paikanpäälle ja hekin totesivat ettei kielitaitoni riitä sinne. Allianssi kuitenkin oli sitä mieltä, että nyt kun paikkaa oli tarjottu, niin he eivät tee asialle enää mitään. VAAn allianssi alkoi vaatia sijoitusmaksurahaa mitä en ollut vielä kerennyt maksaa tuon 300euron lisäksi(mikä oli joku ohjelmamaksu). Vitut maksan mistään parin kuukauden(oli muuten alle 2kk) työstä mitään sijoitusmaksua, kun puhe on vuodesta. Hankin omatoimisesti työpaikan Lontoosta, muutin sinne...ja no...oli pakko maksaa tuo sijoitusmaksu täysin turhasta, koska siitä olisi voinut tulla minulle jotain merkintöjä, kun pitkitin sitä jatkuvasti.

      Joka tapauksessa tuli ainakin selväksi ettei järjestöä edes kiinnosta tietää millaisiin paikkoihin he näitä nuoria lähettävät. Ymmärsin niin, että tuo järjestö on vain kohtaamispaikka työnhakijalle ja työnantajalle eli järjestö ei itsessään tiedä mistään mitään mikä liittyy työpaikkaan, joten heillä ei ole osaa tai arpaa siihen mihin nuori joutuu(mikä on mielestäni aika kummallista!).

      En ikinä maailmassa lähtisi uudestaan järjestön kautta, mutta en kyllä kadu omaa lähtöäni, sillä nyt olen miljoona kertaa paremmassa työssä Lontoossa(haistakoot kukkasen koko maalaiskylä:) ja paljon helpompi itse hakea työpaikkaa. Vaikkakin ymmärrän sen, että järjestön kautta pääsee todella helposti lähtemään ulkomaille pidemmäksi aikaa - Suomesta käsin on ehkä hankalampi löytää työpaikka ulkomailta jos ei koulutusta ja kielitaitokaan ei paras.

      • londongirlw

        Ainut hyvä puoli edellisessä kirjoituksessani(yläpuolella) oli palkka:

        Tarjoilijana saatiin noin 1000puntaa/kuukausi viikottaiset tipit olivat jotain 80-200punnan luokkaa, joten aika hyvin tienasi. Työntekijät asuivat ravintolan tiloissa, ei mitään laskuja mistään(ainoastaan puhelinlasku piti maksaa), ruuat sai ravintolasta työaikana(45h/viikko). Ja maalaiskylässä ei ollut mitään missä tuhlata rahoja, joten säästin tuona aikana lähes 2000euroa ja oli helppo vaihtaa maisemaa suurkaupunkiin Lontooseen:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      131
      2231
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      271
      2091
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      69
      1611
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1392
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1268
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1229
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      980
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      66
      968
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      895
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      871
    Aihe