Muuttaminen Haaparantaan?

2+4

Mitä etuja ja haittoja on asua Haaparannalla Suomen kansalaisena? Voiko suomalainen rakentaa sinne esim. omakotitalon ja muuttaa vakituisesti sinne? Ajatus Haaparannalla asumisesta houkuttelisi, mutta enpä oikein tiedä sitten onko se kannattavaa. Asunnot ja tontithan Ruotsissa on paljon halvempia kuin Suomessa, mutta entä sitten verot? Olisi kiva kuulla Torniosta Haaparannalle muuttaneiden kokemuksia, miten kaikki on mennyt ja mitä pitää tehdä, oletko Suomen vai Ruotsin kansalainen vai kaksoiskansalainen yms. kaikki oleellinen! Kiitokset jo etukäteen.

41

14479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elva

      Päivähoito on ilmasta, jos toi 4 sit tarkoittaa lapsia :)

    • Näppituntuma näin vajaa puoli vuosisataa rajan pinnassa asuneena on, että on Haaparannalla asuminen ainakin ollut halvempaa, joskus reilustikin. Nykyään taitaa olla homma tasoittumaan päin, mutta käsittääkseni nykyäänkin vielä pikkusen edukkaampaa on asua "väärällä" puolella rajaa. Mitään faktoja en kyllä osaa antaa, mutta tunteekos kukaan Haaparannalla syntynyttä, joka olisi muuttanut säästösyistä Tornioon? Ei taida moista ihan heti löytyä. Päinvastaisia tapauksia on kyllä paljon.

      • Anonyymi

        Kauppias Innala? Tuli veropakolaisena Suomeen.


    • Masut

      Eläkeläisenä PL-osoite Suomessa, vuokra-asunto ruottin puolella. Asuminen ja eläminen on halvenpaa kuin suomessa. Verot eläkkeestä maksetaan vain suomelle.
      Säästöä ehkä nelisen sataa kuukaudessa verrattuna jos asuisi suomessa.
      Jo puolenvuoden säästöillä tekee pari hienoa ulkomaan matkaa vuosittain.
      Jos työ suomessa nii kannattaa ottaa PL-osoite suomen puolelta, eipähän tule verotusta kahdessa maassa.
      Että tälleen. Toiset sutkaa vielä paremmin.

      • Anonyymi

        Minulla oli Poste restante Torniossa ja asunto tyttären nimissä Ruotsissa missä olin kunnes tajusin että kannattaa mennä töihin ja maksaa verot suomeen kun elämä alkoi olla liian helppoa ja nyt Orpo ja Purra antaa keppiä perseelle ja tunkee vielä sen porkkanankin sinne verojen muodossa! Ja jo pelkästään korkeiden sähkölaskujen takia on ihanaa olla taas kotimaassa


    • -oppia ikä kaikki-

      Näinpä !
      Mikähän "Masut" siitä tulee jos kaikki vain sutkaa ja kiertää veroja ?
      Luuletko yhteiskunnan toimivan siten edes välttävästi ?
      Noita yhteisiä velvollisuuksia kiertäviä ja itsekeskeisiä nilkkejä tosin on enenemässä määrin ja siksi tämä homma meillä meinaa hajota käsiin.
      Sitten kyllä ollaan ensimmäisenä vailla kaikkea ilmaispalveluja ja soskukorvauksia, kun itse sattuu tarvimaan.
      Tämän vuoksi mm. leikkauksia tulee ja peruspalvelut huononee sekä kaikki kallistuu ... tosin "hyvänä apuna" on myös jo rikkaiden (kokoomuslaisten) ahneus.

      • Masut

        Minä mittää veroja kierrä. Opettele lukemaan, kirjoitin että verot maksetaa Suomelle. Mitä väärää siinä on? Ikäni töitä tehneenä ja verot maksaneena, oman eläkkeeni ansainneenani kait asua saan missä huvittaa?
        Minähän en kierrä mitään yleisiä velvollisuuksia (kävin äänestämässäkin, jopa kaksi kertaa) enkä ole vailla sosiaalietuuksia enkä ilmaispalveluja.
        Jos sairastuisin vakavasti niin olisin veronmaksutietojeni mukaan oikeutettu yleiseen terveyspalveluun suomessa niinkuin kaikki muutkin veronsa laillisesti hoitaneet.
        Kerroin vain että ruottin puolella on edullisempi asua.
        Sikäli mikäli olisi mahdollista en maksaisi suomeen senttiäkään veroja. Valtio ottaa vaan lisää lainaa ja antaa sen jonnekkin tukipaketteihin joista ei ole takuita saadaanko rahat takaisin. Tästä syystä suomessa kaikkia veroja kiristetään ja maksuja korotetaan. Kuntiakin aletaan vähentään "säästö syistä". Ei hyvältä näytä, mutta pienestä eläkkeestäni veroni Suomelle maksan. Siitä tosiasiasta en pääse vaikka muuttaisin Bora Boralle
        Eläke ikääkin täällä nostellaan, saa nähä pääseekö tämän päivän parikymppiset ikinä eläkkeelle vai kuollaanko tulevaisuudessa "sorvin" äärelle?
        Että oppia ikä kaikki sullekki vaan ja piiiiitkää iiikäää.


    • jarppi

      haaparannalta saat hyvän talon samalla hinnalla kuin torniosta kerrostalo kaksion,halvemmallakin,mieki ostin talon jossa oli lämmitys vaihto ehtoja useita ja vasta rempattukin talo on. lasten hoito ilmanen ja koululaiset käyvät suomenkielistä koulua voi myös valita sen vaihtoehdon,että lapset käyvät koulun tornion puolella. töissä käyn kummulla ja verot maksan haaparannalle. talojen hinnat kyllä ovat nousussa nykyään,syynä varmaan edellä mainitut syyt.ainaki osaksi.

      • jeejsejsjejs

        Mites sulla palkka? Oos sulla ruottalainen tili johon maksettaan vaiko suomalainen?


    • kansalainen

      Kansalaisuudella aivan sama...

      • APINA

        Aivan,kansalaisuudelle sama.Molemmin puolin rajaa mamuja pilvin pimein loistoautoineen luxusasuntoineen ilman henkilötunnuksia tai sitten useilla henkilötunnuksilla.Minäkään en saanut äänestää,tai ei annettu vaalipaikalle kyytiä,kun tiesivät,että piirrän lappuun kuutosen,arvatkaa mikä on kuutonen ????,päätelkää itse.


    • jarppi

      kansalaisuudella ei merkitystä kiinteistöjen omistussuhteissa....jos sitä tarkoitit ?

    • prkl.

      Entäs sosiaaliturva? Saako sieltä enemmän rahaa jos on työtön?

    • ruottissa asuva..

      ruottissa asuva jos on työtön,ja et kuulu liittoon,niin et saa mistään mitään,kuin vaan sossusta...olikohan vuoden työttömänä olleena saa sit försäkringkassasta jotain rahaa.

    • jarppi

      sosiaali turvat ja työttömyys kassat hoituu kaiketi samoilla säännöillä kuin suomessakin,voi olla eroja,en tiiä varmasti.

    • Sosiaaliturvassa on suuria eroja maiden välillä. Mutta niitähän muutellaan koko ajan joten vaikea sanoa kauanko mikäkin sääntö pitää paikkansa. Ruotsissa työttömänä on työnhakualueena esimerkiksi KOKO MAA! Et voi kieltäytyä lähtemästä vaikka Göteborgiin jos töitä löytyy. Monet putoavat myös kokonaan sosiaalietujen välille eivätkä saa periaatteessa mistään mitään. Kassarahat saa muistaakseni vuoden (samoin sairauden yhteydessä)
      Myös sosiaalitoimisto vaatii että työtä haetaan koko maasta ja se on todistettava käyntien yhteydessä. He myös tarkistavat onko töitä tosiaan haettu. Jos työpaikka on tai eläke niin Ruotsissa pärjää paremmin mutta muuten on heikompaa - ainakin tällä hetkellä!

    • Vielä Suomessa.

      Ja sekin vielä,että jos oot töissä tai työtönki,niin jos lääkäri määrää sinut sairaslomalle,niin Ruotsin Kelan ei tarvi sitä hyväksyä.Eli joudut menemään töihin sairaana.Eläkeläisen ehkä kannattaaki muuttaa sinne.Minäki oon sitä miettiny,ko oon eläkkeellä,mut mies ei.On työtön.Tulee hänelle vaikeuksia.

    • olen suomalainen

      asuminen haaparannalla ja duuni torniossa,tosi hyvä yhdistelmä.asut halvalla ja tienaat paremmin. itellä kakkonen josta maksoin 20.000 egeä ja maksan vuokraa vajaat kolme sataa egeä ,autotalleineen ,lämmityksineen jne. olen suomen kelan kirjoilla,siis saikut toimii paremmin kuin ruotsissa,täys palkka ei karensseja.verot vie haaparannan kunta,mutta vastaavasti saan hyvät vähennykset,kilometrikorvaukset ym. ei mitään ongelmaa.p.s. en tiiä kouluista sun muista asun yksin. suomen kielellä pärjäät joka virastossa.

    • näin täällääää

      Asut Haparannalla tai Torniossa on melkein ihan sama. Saat ostaa, rakentaa, myydä kuten suomessakin. Hintataso asumisen suhteen ruotsissa vielä vähän halvempaa. Muuten ei isoja eroja. Sosiaalieduista ja turvasta ei kannatte puhua enää
      ruotsissa, se on kaikki viety niin että jos niillä aikoo elää kuolee nälkään. Nykyään kaikki verorahat menevät politikkojen ja Eu, palkka ym menoihin ei niistä kansalle mitään jää. Sama koskee koko yhteiskunnan palveluita, tiet surkeassa kunnossa, rautatiet samoin.... jne. sossuthan ne alko ensin tämän ruotsin alasajon ja nyt kokomus jatkaa. Se on kuule ruottalainen nykyään vähempi arvoinen kun lappalainen ja kaikki ulkomaalta tulevat, flyktingar skall man ha, sverige behöver dom.
      Totuus on että on paljon ruotsalaisia täällä malmikentilläkin jotka ovat vailla töitä kun firmat ottavat ennen ulkolaista halpatyövoimaa. Ei tajuta että verorahat häviävät muualle.

      • Allt annat än m

        Kyllä se kuule oli Bildtin kokoomushallitus joka alasajon aloitti, ihan niin kuin Suomessakin porvarihallitus, samalla lailla sai tuhoa aikaan 90-luvulla.

        Kattoppa vaikka paljonko Ruotsin valtionvelka kasvoi moderaattien "talouspolitiikan" myötä, kun Bildtin hallitus oli vallassa 1991 alkaen.
        Puolesta miljardista 170 miljardiin kruunuun muutamassa vuodessa.
        Osakkeenomistajille annettiin roimat veroalennukset, samoin yrityksille. Työntekijöitä sen sijaan kuritettiin, samoin työttömiä.

        Suomessa ja Ruotsissa on kokoomushallitusten aikana tehty aivan samat asiat ja huononnettu tavallisten kansalaisten oloja. Yritykset ja ennen kaikkea varakkaat osakkeenomistajat ovat sen sijaan saaneet valtaisia etuja.
        Vain järjetön ihminen äänestää kokoomusta, asuipa sitten Suomessa tai Ruotsissa.


    • -Mari-

      Muutimme 1.5 vuotta sitten mieheni ja 2 lapsen kanssa satakunnasta Haaparantaan. Ja ollaan huomattu kuinka helpompaa esim. virastoissa on täälä Haaparannalla asioida. Se mitä Suomen kelassa piti käydä jatkuvasti vaatimassa ja hoputtamassa että asiat alkaisivat rullaamaan, kävikin Försäkringskassassa todella sutjakkaasti. Asioitamme hoiti Tukholman försäkringskassalta käsin suomea puhuva nainen. Todella ystävällinen ja auttavainen. Ja itse ehdotteli mitä kaikkea tukia voisimme saada. Muutenkin Äitiyspäivärahojen kanssa on ihan eri käytäntö kuin mitä suomessa. Voit säästää päiviä ja ottaa nitä milloin haluat siihen asti kuin (jos muistan oikein) lapsi on 13 ikäinen. Todella helppoa ja yksinkertaista. Mies tekee töitä Suomessa ja maksaa verot suomelle.

      • imbesilli

        Enpä viittis paljoa kehuskella niinkuin nimimerkki "Mari" tekee. Mies maksaa verot suomeen ja vaimo nostaa tukia ruotsissa. En yhtään ihmettele ettei suomalaisista juuri pidetä ruotsissa, kiitos nimimerkin kaltaisille loiseläjille! Eikä ruotsissa todellakaan äitiyspäivärakoja voi säästää kunnes lapsi on 13-vuotias. Se on vanhempainraha ja päiviä voi säästää siihen asti kun lapsi on 7 vuotias.


    • Rajatyöntekijä

      Kyllä Mari nyt puhuu lööperiä, totta kai Suomessa työskentelevä mutta Ruotsissa asuva maksaa veronsa Ruotsiin, näin se lain mukaan menee. Sairauspäivärahamaksu maksetaan Suomeen koska Suomessa työskentelevä on oikeutettu suomalaiseen terveydenhuoltoon.

      Olen asunut sekä Suomessa että Ruotsissa ja tällä hetkellä vielä siellä kuningaskunnan puolella mutta paluumuutto on suunnitelmissa lähiaikoina. Molemmilla mailla on hyvät ja huonot puolensa, ei kai sitä ihannevaltiota vielä ole keksittykään ja me ihmisethän sen yhteiskunnan yhdessä luomme.

      • ex-rajatyöntekijä

        Oletko nimimerkkisi mukaisesti rajatyöntekijä? Jos olet, ihmettelen, koska tunnut olevan tietämätön asioista... Haaparannalla asuva, mutta Torniossa töissä oleva maksaa sotumaksut Suomeen ja verot Ruotsiin, mutta kauempana töissä oleva (ei-rajakaupungissa, esim. Kemi, Keminmaa) maksaa verotkin Suomeen. Mari siis puhui varmaan totta ja olen samaa mieltä: turhaa riehut!.


    • -Mari-

      Olen asunut Haaparannalla syntymästäni saakka ja siten pidän itseäni kyllä Haaparantalaisena. Muutama vuosi asuttiin suomessa. Mies opiskeli ja itse olin äitiysvapaalla. Todella tiukilla oltiin.
      Ja vielä vähän selvennystä miehen veroihin. 3 vuotta Ruotsiin muuton jälkeen mies saa maksaa verot Suomelle siten tehdä töitä suomen verokortilla. Mies on aina siis asunut suomessa. Ottakaapas asiasta selvää te kaikki tietäväiset. Kuten sanoin myös en ollut varma kuinka monta vuotta niitä päiviä voi säästää. Ja meinasin siis juuri vanhempainpäiviä..
      En myöskään pidä itseäni minään "loiseläjänä". Ihan normaalia pikkulapsi perheen arkea eletään. Jokaisella on oma elämänsä ja päätös miten sen käyttää. Ihmettelenpä mistä moinen agressiivisuus oikein tulee?

    • Rehellisyyttäkö

      Nythän on niin -Mari- että jos "mies on aina asunut Suomessa" niin olet Ruotsissa kirjoilla yksinhuoltajana ja tätä kautta keräät itsellesi avustuksia joita et saisi jos asuisitte yhdessä!
      Juuri tällaiset kieroilijat pilaavat maineen oikeilta yksinhuoltajilta joilla sitä "toista lompakkoa" ei ole käytössä!
      Pariskunniksi lasketaan vain yhdessä asuvat (elävät) ja silloin on ihan eri säännöt avustusten suhteen!
      Ja sehän on selvää että jos mies on aina asunut Suomessa ja on Suomessa töissä niin tottakai hän maksaa myös veronsa Suomessa - missäs muualla.
      Olitte siis tiukilla sen aikaa kun rehellisesti asuitte yhdessä (Suomessa) ja sitten muutit yksinhuoltajana Ruotsiin? Ainakin sen kuvan sinun tekstistäsi saa!
      Oikaise jos jossakin tuli virheitä!

    • suomi//

      Ruottissa palkka verotus kovempi kuin suomessa ja asunnot mitkä halvempia ei ole kovin kummosia hsp.n insatsi järjestelmä rahastusta, suomalaisia työtekijöitä syrjitään semmoisilla työpaikoilla missä paljon alkuperäsiä ruottalaisia

    • rehellisyyttäkö

      Kyllä "suomi//" puhuu nyt ihan palturia!
      Itte asuin reilut 35 vuotta Ruottissa eikä ikinä ole syrjitty kyllä suomalaisuuen takia. Mutta monet suomalaiset kerääntyy vain toisten suomalaisten seuraan eikä halua olla tekemisissä ruottalaisten kans ja sitte ne vikisee että heitä syrjitään. Kyllä se omasta olemuksesta lähtee miten mailmala pärjää! Eikä tuo verotuskaan kyllä vaikuta pitävän paikkaansa. Molemmissa maissa on halvempia ja kalliimpia asuntoja ja asuntojen taso on hintansa mukasta!

    • -Mari-

      Tämä keskustelu alkaa olemaan todella hupaisaa! Esim. kirjoittajalla "Rehellisyyttäkö" taitaa olla aika pessimistinen ja ahdistunut elämänkatsomus. Yhdessä me miehen kanssa asutaan ja onnellisia ollaan. Mistä sait päähäsi että olen yh äiti? :D Kun tämä veroitus näyttää tuovan niin paljon ongelmia sinulle niin kehoitan sinua menemään seuraavaksi verotoimistoon keskustelemaan asiasta niinkuin me tehtiin. Ihan lain mukaan ja rehellisesi mies maksaa Suomeen veronsa. Taitaa sinulla oma elämä olla vain aika finito. Voisit vähän miettiä omaa elämänkatsomustasi, entä kuin täälä yrität halventaa ja puhua ilkeästi muista ihmisistä. Ja mistä avustuksien keräämisestä oikein puhut? :D Saan ihan hyvin ansaittua vanhempainpäivärahaa (ainoastaan). Onko sinulla jotain sitä vastaan??

    • jari-petteri

      haaparannalla on monessa suhteessa hyvä asua,itsestä paljolti,kokonaan kiinni,miten sinuun suhtaudutaan,näinhän se on kaikkiala.asunnot halvempia,varsinkin talot,insatsit hyviä sijoituksia myös,katot vaan,ettet maksa älyttömyyksiä asumisoikeudestasi...senhän sitten myyt kun muutat pois.avustuksilla kikkailijoita on taatusti joka kylässä,niin torniossa kuin hapitsullakin,mutta niillä nyt ei kannata pullistella... joka tänne haluaa muuttaa,en pelottele,lapsi perheille varmasti monessa suhteessa jopa suosittelen.esim.ilmainen lasten hoito,siis kunnallinen sellainen !! mistä löydät suomesta saman ? joudut tietysti koulu maailamassa puolustamaan lapsesi oikeutta käydä koulua äidin kielellä,mutta kaikki järjestyy ja kieleten opetus siis lähinnä ruotsi tulee "ilmaseksi"n esim. kavereitten kautta . verot maksat tietty sinne mihin pitääkin,rajakunnissa työskennellessäsi siihen kuntaan missä olet kirjoilla. on muitakin malleja.suomen kielellä pärjäät kaikkialla.mutta kielitaitohan ei vahingoita ketään ja itte olen oppinut ruotsia puhumaan ja ymmärtämään marielundissa.

    • rehellisyyttäkö

      No kuten sanoin -Mari-, kysyin olinko ymmärtänyt tekstistäsi jotain väärin koska sanoit itse siinä ihan selvästi että asut Ruotsissa (Haaparannalla) ja "mies on aina asunut Suomessa"! Siitä sain tämän käsityksen! Ja jos se on väärä niin ehkä sinun olisi pitänyt kirjoittaa se selvemmin. Verotuksenne ei minua kiinnosta! Kuten sanoin: on päivän selvää että jos/kun mies asuu ja tekee töitä Suomessa niin tottakai se maksaa veronsa Suomessa!!!
      Sen sijaan on niin että ellei mies asu yhdessä kanssanne (mikä on melko mahdotonta jos hän asuu koko ajan Suomessa ja sinä lasten kanssa Ruotsissa) niin saat paljon parempaa asumistukea ja kyllä niitä muitakin etuja melko varmasti. Joten ihan itse tämän annoit julki!
      Ei tämä minun elämääni millään tavalla vaikuta mutta monen yksinhuoltajan maailmaan tällainen kyllä vaikuttaa.
      Minun maailmankatsomuksestani en ole kertonut tällä palstalla yhtään mitään joten sitä et voi tietää!

    • paluumuuttaja2

      Käväisin 7 vuoden mutkan Ruotsissa. Näistä kolmisen vuotta Haaparannalla. Työ Suomessa. Verotus Ruotsiin, oli edullisempi kuin Suomessa. Asunto ja auto huomattavasti halvempi. Palvelut paremmat, urheilu, kaupat, jopa virastoissa asiointi ( paitsi liikennevirasto ). Kaikki muu ajettu alas, tai yksityistä eli rahaa kuluu jos niihin joutuu. Ruotsalainen on positiivinen, pihi, yleensä laiska ja kateellinen, mutta on isänmaallinen eli jos kruunu on vierimässä rajan yli niin parempi että naapuri sen nappaa kuin ulkomainen. Myös sivistys on ammattikoulupohjalla suurella osalla kansaa eli hiton pinnallista porukkaa.

      Suomen verottaja oli sinne mennessä kolme vuotta perässä. Aiheutti tuplaverotusta yms jonka selvittäminen aikaa viepää ja hankalaa. Pientä piilorasismia oli ilmassa vaikka puhun ruotsia, ilman sitä on samassa asemassa kuin pakolaiset. Suomeen suhtaudutaan kuitenkin paljon paremmin kuin Suomen media antaa ymmärtää. Ruotsalainen on myös kova imuroimaan löysät rahat muilta, kaupantekijä ja erittäin nihkeä ostamaan, tinkaa loppuun asti, vain Kiinalaiset pahempia. Ruotsin talous vetää eli töitä on tietyillä aloilla ja alueilla paljon. Paluumuuto Suomeen söi taas ison loven pääomiin, jouduin myymään halvemmalla mitä olin maksanut. Auton tuonnista vei Suomen verottaja kovan potin, ei kannattanut, mutta tarvitsin pakua tullessa ja vuodenkaan vanhasta ei Ruotsissa olisi saanut sitäkään mitä Suomessa sai kun muuton jälkeen myin pois.

      Luonto on kauniimpaa ja paikat muutenkin upeampia, mutta hyvät paikat ovat kalliita.

      Loppupäätelmänä. Jos muutat sinne niin muuta etelään tai Tukholman seudulle, älä Haaparannalle. Ja pysy siellä. Se pieni taludellinen etu minkä muutosta saat katoaa muuttoon. Seikkailuna ihan ok, mutta on niitä muitakin maita, kiinnostavampia.

    • Johen

      Itse olen asunut Ruotsissa ja Suomessa.
      Nyt Suomessa mutta koska olen nyt eläkkeellä, muutan takaisin Ruotsiin.
      Muutan Haaparantaan jossa olen asunut aikaisemminkin.
      Hyvää Kesää lukijoille.

    • viimoinen

      Ruotsi on kohtuullisen hyvä maa asua ja tehdä töitä. Osittain sen pilaa joutilaat suomalaiset, ynnä muut lorvijat. Joka paikassa niihin törmää.
      Pienituloinen suomessa on kusessa jos ei saa moniaita yhteiskunnan tukia. Ne on joillekin erittäin tiukassa. Ei suomi ole likellekään tasa-arvoinen kaikille.
      Muuttolaatikoita pakkailen Ruotsiin lähtööni.

      • Anonyymi

        "Muuttolaatikoita pakkailen Ruotsiin lähtööni."

        Tervemenoa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Haaparanta on nykyään suomalaisten aduttama ja hallinnoima kunta ja he eivät halua yhtään lisää muita suomalaisia yhteisten lihapatojen ääreen. He suomalaisina tietävät kuinka laiskoja ja tukien hyväksikäyttäjiä suomalaiset ovat.
        Kerran kuussa käyvät rajalla huutelemassa kylttien kanssa RAJAT KIINNI muilta suomalaiselta


    • Anonyymi

      Ei muuttaminen Haaparantaan vaan Haaparannalle!

    • Anonyymi

      Ei kannata muuttaa haaparantaa, se on knapsu kylä.

    • Anonyymi

      Mihin olisit muuttamassa? Haaparanta on Suomessa. Haparanda Ruotsissa.

    • Anonyymi

      ei kannata muuttaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe