Sohvaperuna liikkumaan?

Kun haluaa saada kumppanin liikkumaan, parhain tapa tappaa innostus on arvostelu. Terveydestä tai liikunnan eduista luennoiminenkaan ei innosta sohvaperunaa kirpeään talvi-ilmaan tai puntille.

Fit-lehden vinkit:
1. Muistele hyviä hetkiä, jolloin olette liikkuneet yhdessä
2. Vetoa terveyteen: haluat viettää hänen kanssaan pitkän ja terveen elämän
3. Kehu hänen liikuntasuorituksiaan

Onko puolison tehtävä puuttua toisen liikkumattomuuteen? Millä sinä olet saanut kumppanin liikkumaan?

Mitä sen sijaan ei kannata tehdä?
http://www.fit.fi/elamanhallinta/tsemppaa-sohvaperuna-liikkeelle/1729

36

1589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • himoliikkuja

      Olin aikoinani naimisissa ja puolisoni "liikuntaharrastus" oli sohvalla kyljen kääntäminen ja rannevoimistelu kaljapullon avaamisessa, lisäefekteninä liikuntaan oli sulkijalihaksen rentouttaminen päästöjen ilmaantuessa. Erosin!

      • himoliikkuja

        Kieltämättä olin tyhmä, kun erehdyin naimisiin vätyksen kanssa. Mitä tulee väreihini, olen brunette ja rahat tienataan käymällä rehellisissä töissä. Läskikasasta puheenollen olen 170cm ja painan 64kg.


    • Walkman.

      Meillä se lähti hyötyliikunnasta. Kauppaan kävellen eikä autolla jne. Pienin askelin siitä tuli elämäntapa ja yhteinen keskustelutuokio, jota ei häiritse telkkari, netti eikä kännykkä. Pian sitä oikein alkoi kaivata ja lenkit ovat pidentyneet.

      • Hyvä Walkman

        Tämä on ihan sairaan hyvä!!!
        Ihan oikeasti, parisuhteellekin tekee niin hyvää käydä kävellen vaikka kaupassa, kunnolle kantaa ne ostokset kotiin ja rahapussille autolla ajamattomuus.
        Kännykän voi laittaa myös äänettömälle joskus, ja muutakin elämää pitäs olla kun telsu ja netti.
        Hitto tää oli hyvä juttu :)


      • vinkki

        Yhdessä liikkuminen voi saada sohvaperunan liikkeelle. On turha patistella toista liikkumaan, jos ei itse liiku.
        Uskon, että passiivisen puolison on helpompi aloittaa liikuntaharrastus jos pariskunta aloittaa yhdessä saman harrastuksen, samaan aikaan.
        Ei sen tarvise mitään hikijumppaa olla. Voi aloittaa vaikka keveästä keppijumpasta, venyttelystä, lyhyistä kävelylenkeistä... Yhdessä tekeminen on mukavampaa. Tärkeää on, että molemmat tuntevat olevansa samalla tasolla.


      • jumpattaa

        En minä ainakaan lähtisi tekemään kauppareissuja huonolla kunnolla. Enkä usko että walkmankaan sitä teki/tekee. Kunhan vain jotain neuvoja antaa. Huonolla kunnolla ei tehdä kauppareissuja kun matkaa on vaikka vain yksi kilometri. Takaisin tullessaan on kannettava 5-10 kg ostokset. Hyvällä kunnolla onnistuu ja jos on hyvä reppu. Mutta jonkun sanomalehden voi tietenkin kantaa ja yhden purkin maitoa. Kauppareissuja kävellen ei liikuntaa aloittavalle kannata suosittaa. Hyötyliikuntaa puolison kanssa yhdessä ei voi myöskään harrastaa jos ei ole sama työmatka. Marjassa voi käydä, mutta sehän ei ole enää hyötyliikuntaa vaikka siitä hyötyä onkin. Marjastaminen on sitä virkistysliikuntaa.
        Puolison kanssa voi lähteä tanssimaan. Tai jos asutaan lähellä sitä paikka jossa on tavattu, voi käydä kävelemässä niitä muistorikkaita paikkoja katsellen. Voi myöskin kävellä vaikka sinne syömäään. VAikka mennäänkin symäään, sinnne voi kävellä. Jos on liian pitkä matka, niin auton voi ajaa johonkin sopivaan paikkaan ja lähteä siitä kävelemään. Läpi kaupungin puiston, ohi ostoskorttelin - pujahtaa porttikogiin pussailemaan jne. Mielikuvitusta voi käyttää. Voi tehdä vaikka vuorotellen ideointia mihin nyt kävellään tai mihin mennään tanssimaan. Voitte mennä yhdessä uimahalliin vesijumppaan, ulos hiihtämään jne. Näitä yhteisiä liikuntahetkiä voisi olla alussa kerran viikossa. Sitten kaksi kertaa a jmuina päivänä voi harrastaa itsekkäästi omaa liikuntaharrastustaan.


    • Usein.

      Selkokielellä liikunnan eduista kertominen saa sohvaperunan liikkeelle. Voi sanoa puolisolle,katsopa peiliin,niin näet miten lihava olet,eikö olisi jo aika aloittaa liikuntaharrastus? Usein vedotaan ettei perheellisellä jää aikaa liikuntaan...Mutta tutkimusten mukaan,suomalaiset käyttävät n.3 tuntia vuorokaudessa television katselemiseen,eli kaikki on vain kiinni asenteesta. Saleille ei välttämättä tarvitse lähteä,kotona voi mainiosti harrastaa liikuntaa,kuten myös hyötyliikunnasta on hyötyä. Tv. Aikuinen ja timmimies.

      • no ei mulla ainakaan

        millekään salilla käymisellä ole, ainakaan säännöllisesti. 2 lasta ja olen molempien yksinhuoltaja. Mulla on työaika 8h päivässä, esim 8-16. Aamulla en kerkeä telkkaria kattoon, luen lehden ja teen vähän kotihommia ennenkuin lapset herätän. Sitten vähintään tuntia ennen töihin lähtöä lähden lapset viemään kävellen tarhaan ja sieltä töihin. Kun töistä pääsen niin se tunti menee ennenkuin ollaan kotona, siinä kun sitten ruoan laittaa ja lapsien kanssa vähän touhuilee niin äkkiä menee aika. Ja en kyllä halua illalla olla erossa lapsista, kun joutuvat tarhassa olemaan muutenkin pitkän päivän.
        Ei ihme jos perheillä onkin ongelmia kun ajatellaan itseä eikä lasten parasta. Tarhapäivän jälkeen lapset tarvitsee aikaa vanhemman tai vanhempien kanssa, mutta monet taitaa vaan nakata lapset toiseen hoitopaikkaan ja lähteä salille. Mie en tuohon kyllä pystyis


    • että silleen

      Kyllä puolison tehtävä on puuttua toisen liikkumattomuuten. Kenenkään ei ole pakko katsella toisen itsetuhoista elämäntapaa. Sama asia kuin päihteitä käyttävän kanssa, ei ole pakko jäädä katsomaan, vaan lähteä elämään omaa elämäänsä.

      • Supernaiset.

        Supernaiset eivät aina ole "Supernaisisia".

        Supernaisen syndrooma!

        Helsingin Sanomat 21.7.2002 oli laaja artikkeli otsakkeella "Naisia romahduksen partaalla"- Jatkuva suorittaminen töissä, kotona, kuntosalilla on käynyt nin rankaksi, että moni nuori nainen selviytyy arjesta vain psyykelääkkeillä. Olisiko sittenkin helpompaa, jos suomalaiset naiset saisivat olla heikompia?

        Nuoret naiset syövät psyykelääkkeitä selvästi enemmän kuin ennen. Masennus- ja mielialalääkkeiden käyttö on neljän vuoden aikana kasvanut huimat 38 prosenttia 15-44 vuotiaiden naisten keskuudessa. Noin 68.200 nuorta naista, seitsemän prosenttia ikäluokasta syö jo jotain psyykelääkettä.

        -Monet nuoret naiset ovat itse rakentaneet itselleen oravanpyörän, jonka tahdissa on pakko pysyä, ettei petä omia odotuksiaan. Nykyisin naiset melkein rehentelvät ylitöillään, kiireisillä aikatauluillaan ja kuntoilusuorituksillaan. Yhdysvalloissa ilmiötä kutsutaan sanalla "multitasking", monisuorittaminen. Moni nuori nainen yrittää olla mestari ja masentuu, ellei onnistu.

        -Nuorten naisten masennus ei kuitenkaan johdu vain työelämästä, vaan myös heidän omista odotuksistaan. Koulutuksessa, harrastuksissa ja parinvalinnassa on niin paljon vaihoehtoja, että jos tyytyy ensimmäiseen, tuntee helposti jäävänsä jostain paitsi. Naisten palapelissä on nyt paljon enemmän osia, kuin aikana jolloin työ oli uusi saavutus.

        Pitäisi olla kaunis, hoikka, tehokas, trendikäs ja nuorekas. Pitäisi olla ura, mies ja lapsia. Pitäisi ehtiä tehdä taidetta ja kiivetä Himalajalle, luettelee masennuksesta kärsivä Saara 32, joka opiskelee kuvaamataidon opettajaksi.

        -Suomessa on ollut vallalla supernaisen ihanne, jota me olemme yhdessä pönkittäneet sanoo naisten urakehitystä tutkinut Outi Raehalme Helsingin yliopistosta. "Siitä on päästävä eroon, koska muutoin naiset palavat loppuun".
        Raehalmen mielestä masentuneet nuoret naiset eivät välttämättä tajua, että raataminen verenmaku suussa ei enään kerro vahvuudesta.

        Suurempaa vahvuutta monisuorittajilta vaatisi päätös pitää taukoa töistä ja tulla vähemmällä toimeen.

        -On pakko... Pitäisi ehtiä... Ei riitä ellei. Mutta kuka käski haluta kaiken heti? Eikö omaa rimaa voi laskea?
        Ei se ole niin helppoa. Itsensä kanssa täytyy kamppailla jatkuvasti, että on lupa haluta vähemmän, sanoo luonnontieteiden opiskelija Maria 26.

        - Vasta kamppailessaan gradun, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa Maria on tajunnut, että hän olisikin halunnut tehdä jotain käsillään. Nuorempana se ei kuitenkaan kuullostanut tarpeeksi kunnianhimoiselta.

        -Ennen ajattelin, että minustahan ei kotiäitiä tule. Nyt olen alkanut lämmetä ajatukselle että muuttaisin Helsingistä Pohjois-Suomeen ja perustaisin perheen. Ehkä olisin onnellisempi.

        Rimaa on vaikea laskea myös siksi, että suoritukset ovat vakuutus tulevaisuuden varalle. Melkein puolet suomalaisiata avioliitoista päättyy eroon, joten joka toinen avioitunut nainen jää jossain vaiheessa omilleen -yksin, tai lasten kanssa.

        Mitä masennus on?

        Lievästä masennuksesta kärsivät ihmiset voivat yleensä käydä töissä, mutta elämä tuntuu ankealta. Täytyy potkia itseään liikeelle ja on vaikea keskittyä. Seurustelu muiden ihmisten kanssa alkaa tuntua vastenmieliseltä.

        Vaikeasti masentuneet ovat käytännössä työkyvyttömiä. On vaikea saada itseään aamulla sängystä ylös ja pystyy tuskn huolehtimaan syömisestä tai peseytymisestä. Päivät kuluvat sängyn pohjalla. Vaikeaan masennukseen saattaa liittyä itsetuhoisia ajatuksia ja psykoottisia harhoja, siitä että toiset puhuvat pahaa selän takana.

        Turun yliopiston psykiatrian professori Raimo K.R. Salokankaan mukaan yleisintä Suomessa on lievä masennus. Joka viidennen ihmisen arvellaan kärsivän masennuksesta jossain elämänvaiheessa.

        Kansaneläkelaitoksen tilastojen mukaan noin 530.000 ihmistä käytti vuonna 2001 joitain psyykelääkkeitä. Masennuslääkkeiden käytöstä sai viime vuonna korvausta 273.000 suomalaista. Masennuslääkkeitä käytetään myös paniikkihäiriöiden, ahdistuksen, syömishäiriöiden ja pakkoneuroosien hoitoon".
        *******
        Hesari 25.5.2010. Sinkkuelämää leffat ovat pahaksi imiskunnalle.
        Samaan kategoriaan kuuluvat Kauniit ja rohkeat. Kotikadulla. Salatut elämät. Akvaariorakkautta. Sinkut Nykissä.

        Tilanne oli tämä vuonna 2002- mikähän olisi tämänpäivän tilanne?
        On teinipissiksiä, aikuspissiksiä ja nyt myös muummupissiksiä.
        Kuinka näiden höhöjen kanssa tulee toimeen?
        ----------------


      • että silleen
        Supernaiset. kirjoitti:

        Supernaiset eivät aina ole "Supernaisisia".

        Supernaisen syndrooma!

        Helsingin Sanomat 21.7.2002 oli laaja artikkeli otsakkeella "Naisia romahduksen partaalla"- Jatkuva suorittaminen töissä, kotona, kuntosalilla on käynyt nin rankaksi, että moni nuori nainen selviytyy arjesta vain psyykelääkkeillä. Olisiko sittenkin helpompaa, jos suomalaiset naiset saisivat olla heikompia?

        Nuoret naiset syövät psyykelääkkeitä selvästi enemmän kuin ennen. Masennus- ja mielialalääkkeiden käyttö on neljän vuoden aikana kasvanut huimat 38 prosenttia 15-44 vuotiaiden naisten keskuudessa. Noin 68.200 nuorta naista, seitsemän prosenttia ikäluokasta syö jo jotain psyykelääkettä.

        -Monet nuoret naiset ovat itse rakentaneet itselleen oravanpyörän, jonka tahdissa on pakko pysyä, ettei petä omia odotuksiaan. Nykyisin naiset melkein rehentelvät ylitöillään, kiireisillä aikatauluillaan ja kuntoilusuorituksillaan. Yhdysvalloissa ilmiötä kutsutaan sanalla "multitasking", monisuorittaminen. Moni nuori nainen yrittää olla mestari ja masentuu, ellei onnistu.

        -Nuorten naisten masennus ei kuitenkaan johdu vain työelämästä, vaan myös heidän omista odotuksistaan. Koulutuksessa, harrastuksissa ja parinvalinnassa on niin paljon vaihoehtoja, että jos tyytyy ensimmäiseen, tuntee helposti jäävänsä jostain paitsi. Naisten palapelissä on nyt paljon enemmän osia, kuin aikana jolloin työ oli uusi saavutus.

        Pitäisi olla kaunis, hoikka, tehokas, trendikäs ja nuorekas. Pitäisi olla ura, mies ja lapsia. Pitäisi ehtiä tehdä taidetta ja kiivetä Himalajalle, luettelee masennuksesta kärsivä Saara 32, joka opiskelee kuvaamataidon opettajaksi.

        -Suomessa on ollut vallalla supernaisen ihanne, jota me olemme yhdessä pönkittäneet sanoo naisten urakehitystä tutkinut Outi Raehalme Helsingin yliopistosta. "Siitä on päästävä eroon, koska muutoin naiset palavat loppuun".
        Raehalmen mielestä masentuneet nuoret naiset eivät välttämättä tajua, että raataminen verenmaku suussa ei enään kerro vahvuudesta.

        Suurempaa vahvuutta monisuorittajilta vaatisi päätös pitää taukoa töistä ja tulla vähemmällä toimeen.

        -On pakko... Pitäisi ehtiä... Ei riitä ellei. Mutta kuka käski haluta kaiken heti? Eikö omaa rimaa voi laskea?
        Ei se ole niin helppoa. Itsensä kanssa täytyy kamppailla jatkuvasti, että on lupa haluta vähemmän, sanoo luonnontieteiden opiskelija Maria 26.

        - Vasta kamppailessaan gradun, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa Maria on tajunnut, että hän olisikin halunnut tehdä jotain käsillään. Nuorempana se ei kuitenkaan kuullostanut tarpeeksi kunnianhimoiselta.

        -Ennen ajattelin, että minustahan ei kotiäitiä tule. Nyt olen alkanut lämmetä ajatukselle että muuttaisin Helsingistä Pohjois-Suomeen ja perustaisin perheen. Ehkä olisin onnellisempi.

        Rimaa on vaikea laskea myös siksi, että suoritukset ovat vakuutus tulevaisuuden varalle. Melkein puolet suomalaisiata avioliitoista päättyy eroon, joten joka toinen avioitunut nainen jää jossain vaiheessa omilleen -yksin, tai lasten kanssa.

        Mitä masennus on?

        Lievästä masennuksesta kärsivät ihmiset voivat yleensä käydä töissä, mutta elämä tuntuu ankealta. Täytyy potkia itseään liikeelle ja on vaikea keskittyä. Seurustelu muiden ihmisten kanssa alkaa tuntua vastenmieliseltä.

        Vaikeasti masentuneet ovat käytännössä työkyvyttömiä. On vaikea saada itseään aamulla sängystä ylös ja pystyy tuskn huolehtimaan syömisestä tai peseytymisestä. Päivät kuluvat sängyn pohjalla. Vaikeaan masennukseen saattaa liittyä itsetuhoisia ajatuksia ja psykoottisia harhoja, siitä että toiset puhuvat pahaa selän takana.

        Turun yliopiston psykiatrian professori Raimo K.R. Salokankaan mukaan yleisintä Suomessa on lievä masennus. Joka viidennen ihmisen arvellaan kärsivän masennuksesta jossain elämänvaiheessa.

        Kansaneläkelaitoksen tilastojen mukaan noin 530.000 ihmistä käytti vuonna 2001 joitain psyykelääkkeitä. Masennuslääkkeiden käytöstä sai viime vuonna korvausta 273.000 suomalaista. Masennuslääkkeitä käytetään myös paniikkihäiriöiden, ahdistuksen, syömishäiriöiden ja pakkoneuroosien hoitoon".
        *******
        Hesari 25.5.2010. Sinkkuelämää leffat ovat pahaksi imiskunnalle.
        Samaan kategoriaan kuuluvat Kauniit ja rohkeat. Kotikadulla. Salatut elämät. Akvaariorakkautta. Sinkut Nykissä.

        Tilanne oli tämä vuonna 2002- mikähän olisi tämänpäivän tilanne?
        On teinipissiksiä, aikuspissiksiä ja nyt myös muummupissiksiä.
        Kuinka näiden höhöjen kanssa tulee toimeen?
        ----------------

        Mitä sää sekoat ? Mitä tekemistä tuolla on toisen liikkumattomuuden kanssa ? En muuten ole koskaan syönyt mitään psyykelääkkeitä enkä koskaan käynyt kuntosalilla. Menkää ihmiset luontoon tai vaikka kaupungin keskustaan kävelylle, sekin on liikkumista. Ja olispa muuten kiva tietää kuinka paljon ylipainoiset syövät masennus yms. psyykelääkkeitä, ainakin kovasti mainostavat kuin ne kilot vaan nousee kun onnellisuuspillereitä napsii.


      • abyzadaba
        että silleen kirjoitti:

        Mitä sää sekoat ? Mitä tekemistä tuolla on toisen liikkumattomuuden kanssa ? En muuten ole koskaan syönyt mitään psyykelääkkeitä enkä koskaan käynyt kuntosalilla. Menkää ihmiset luontoon tai vaikka kaupungin keskustaan kävelylle, sekin on liikkumista. Ja olispa muuten kiva tietää kuinka paljon ylipainoiset syövät masennus yms. psyykelääkkeitä, ainakin kovasti mainostavat kuin ne kilot vaan nousee kun onnellisuuspillereitä napsii.

        Liikkumattomuus on oma valinta. Ei kiinnosta käydä verenmaku suussa lenkillä, kun on muutakin tekemistä eikä toinen vaihtoehto aina ole pelkkä sohvalla löhöäminen, kuten terveysterroristit mielellään äärikuvittelevat. Kilot ovat myös oma valinta, haluan pitää oman mukavan vyötärörenkaani ja syödä kakkupalan pohtimatta sitä sen ihmeemmin silloin kun mieli tekee. Liikun sopivasti ja liikkuvan työn ansiosta olenkin mukavassa kunnossa lihaksistoltani, mutta rengas pysyy eikä sitä kukaan ymmärrä kai kun se on tullut jäädäkseen kauhean itserääkin jälkeen. Oravanpyörästä lähdettyäni, tällä hetkellä vain on pää tasapainossa, toisin kuin itselläsi.


      • että silleen
        abyzadaba kirjoitti:

        Liikkumattomuus on oma valinta. Ei kiinnosta käydä verenmaku suussa lenkillä, kun on muutakin tekemistä eikä toinen vaihtoehto aina ole pelkkä sohvalla löhöäminen, kuten terveysterroristit mielellään äärikuvittelevat. Kilot ovat myös oma valinta, haluan pitää oman mukavan vyötärörenkaani ja syödä kakkupalan pohtimatta sitä sen ihmeemmin silloin kun mieli tekee. Liikun sopivasti ja liikkuvan työn ansiosta olenkin mukavassa kunnossa lihaksistoltani, mutta rengas pysyy eikä sitä kukaan ymmärrä kai kun se on tullut jäädäkseen kauhean itserääkin jälkeen. Oravanpyörästä lähdettyäni, tällä hetkellä vain on pää tasapainossa, toisin kuin itselläsi.

        Kyllä minulla kuule on pää tasapainoisempi kuin sinulla. En ole ikinä laskenut kaloreita tai muutakaan, bmi on 19, ei ole jenkkakahvoja eikä läskiä missään. Ja joo, olen oravanpyörässä, mutten ota siitäkään stressiä kun satun tykkäämään työstäni ja työkavereistani. Taidat olla hiukan tyhmä, jos kuvittelet ettei ihminen voi liikkua, ilman verenmakua suussa. Ei minulla ole koskaan sellaista ollut, edes silloin kun vielä kilpailin.

        Ja kyllä pää pysyy tasapainossa kun muukin elämä on, jopa työssäkäyvillä. Ja mottoni on : KAIKKEA KOHTUUDELLA. Siinä olisi sinullekin elämänohjetta. Ei ole minun vika, että sinulla alkoi työelämässä päässä suttamaan, kun kaikilla ei vaan onnistu edes työssäkäynti.


    • Puolison tehtävä

      EI ole puuttua aikuisen ihmisen elämänvalintoihin. Miksi pitäisi harrastaa liikuntaa? Ollakseen pidempään hyödyllinen orja yritysmaailman rikkaille? Maataksen pidempään vaipoissa terveyskeskuksen vuodenosastolla? Pitkä elämä ei ole itseisarvo! Jos on jo nuorena perinnöllisesti huono terveys, se ei liikunnalla parane. Puolison mäkätys liikkumattomuudesta = puoliso haluaa timmimpää seuraa. Eipä paljon kannusta.

      • haima_

        Ehkä täällä haetaan sitä, että miten saisi puolison kuntoilemaan että tämä oli vähän haluttavampi.. Miksi tuhlata aikaa tonnikeijuun kun voi saada samoilla ominaisuuksilla olevan komean miehen/kauniin naisen. Miksi tyytyä olemaan loppuelämä yhdessä ihmisen kanssa joka vain makaa sohvalla ja lusikoi jäätelöä kitusiinsa? Se ei ole mielestäni väärin jos toinen puolisoista vähän vaati toista liikkumaan, siinä paranee molempien elämä!


      • haima_

        Ps. jos sinulla elämä on mennyt niin päin helvettiä että olet orja rikkaille, niin katso peilii ja mieti miksi samat eväät kaikilla on opiskella ja kouluttaa itseään tulevaisuutta varten. jos olet aikoinasi siivojanuran valinnut niin omapa on ongelmasi, ja jos haluat olla läskipaska niin mikäs siinä. mutta älä vaadi ketään kestämään sinua kiloinesi!


      • Hah !

        Ahaa ! Sie siis olet miinustanut kaikki päinvastaiset kommentit. Laiskuus on hyvä lahja kun sen osaa oikein käyttää - tai sitten ei.


      • Asennevammainen?
        haima_ kirjoitti:

        Ps. jos sinulla elämä on mennyt niin päin helvettiä että olet orja rikkaille, niin katso peilii ja mieti miksi samat eväät kaikilla on opiskella ja kouluttaa itseään tulevaisuutta varten. jos olet aikoinasi siivojanuran valinnut niin omapa on ongelmasi, ja jos haluat olla läskipaska niin mikäs siinä. mutta älä vaadi ketään kestämään sinua kiloinesi!

        Muuten huva mutta mikä sinä olet siivoojan ammattia halveeraamaan! Viisas ja valveutunut siistijäkin tietää ja ymmärtää kyllä liikunnan ja muittenkin terveellisten elämäntapojen merkityksen.


    • Siis viina vaivana

      >Sama asia kuin päihteitä käyttävän kanssa, ei ole pakko jäädä katsomaan,
      >vaan lähteä elämään omaa elämäänsä.

      Tästä asiasta olisikin nyt vähän kysyttävää, että mitä tehdä kun vaimo alkoi 45 vuotta täytettyään juoda alkoholia oikein enemmän kanssa? Pari taikka kolmekin pulloa kirkasta menee joka viikko ihan tosta vaan, vissyveteen sekoittaa ja juoda tissuttaa sitä pitkin iltaa sitten.

      Mitä tällaisen kanssa tehdä? Psykologin juttusilla on käynyt parikymmentä kertaa parin vuoden aikana. Yhdessä olleen käyty perheterapiassa pari kertaa keskustelemassa.

      Mutta se viinan juominen ei nyt vaan millään lakkaa, ja lisääntyy vaan vuosi vuodelta. Olen ihan varma että maksa tai munuaiset tai haima poksahtaa vaimolta jossain vaiheessa ja on sitten letkuissa muiden (ja minun) hoidettavana.

      Avioerokaan ei tässä iässä kovin houkutteleva vaihtoehto ole. Pari viikkoa jo asuttiin erossa, mutta yksin asuminen on loppujen lopuksi aika ikävää hommaa, pidemmän päälle. Melkeen sitä juopottelevaa muijaakin katselee mieluummin. Ja aina sitä toivoo että jospa se olisi vaikka muutaman päivän selvinkin päin, ja sillä voimalla taas ittekin jaksaisi.

      Mutta hiukan on vitsit vähissä, että mitä tehdä tässä tilanteessa. Valoisalta ei näytä lähivuosien tulevaisuus. Ihmettelen että mistä hitsistä se tuon kovan viinan juomisen noin vanhana itsellensä kehitti?

      • Ensimmäinen askel

        Soita auttava puhelin 09 750200 joka päivä 9-21 voit keskustella nimettömänä. Kertovat missä on avo-ryhmä jonne voi mennä puolisosi kanssa.


    • Hik,suvaitsevuutta

      Hik,tyhjistä pulloistahan saa rahaa ja rahallahan saa.Hik.Taas valtaa ja sivistystä.

    • Vaimo liikkeelle

      Oikeassa olet. Minäkin säännöllisesti muistutan vaimoni perseen leveydestä ja roikkkuvasta mahasta. Kyllä toimii.

    • JRnen

      Mikä helskotin liikunta-addiktio oikke kansaa vaivaa? joustaan ja hölkäsen-pöläytetään sinne-ja-tänne. Muuttakaa maalle puulämmitteiseen ok-taloon! On puun tekoa, lumen mättöä, haravoimista, lapioimista jne jne kaikenlaista hyötyliikuntaa. Oikke hiki hatusa saap rehkiä amusesta iltaan. Eikä tartte mitään hifistely-näyttö-tuuli-wiljo-werkkareita tai hip-hop-hyp-hyppykalossia. Runkkaset ja työwäline kouraa ja kinoxen kimppuun. Mätä kinos tohon ja sit tähän. Kylä turhat lekuttelut jää taustalle. :-D

    • dasasdasad

      Mä harrastan ihan himona liikuntaa, punttia, ja kamppailu-urheilua 7-9 krt viikossa. Siihen päälle vähän lenkkeilyä ja fyysistä työtä. Saa syödä ihan hemmetisti ja kroppa kunnossa. Välillä tosin pitää ottaa kunnon ryyppyputki, 4-6 päivää tintata viinaa ja sekoilla (päästää höyryjä) mutta niinhän me monet urheilijat tehhään,

    • turhaan kuntoilen

      Mä harrastan liikuntaa joka päivä ja salilla käyn ahkerasti. Siltin naiset ei tykkää minusta. Mulla ei ole edes naisytsäviä. Kadulla sen sijan näkee laihoja naisia joilla on läski mies käsipuolessa. Siis olenko tosiaan niin hirveä ihminen ja mies ettei naiset halua tutustua minuun. Oluttakaan en juo kun kerran kuussa ja silloinkaan en juo kovin paljoo. Baareissa en käy lainkaan. en mä sano et mä mikään maratooni kunnossa itsekkään ole mut en ole otsiaan huonokuntoinenkan. Miksi siis naiset rakastuu juoppoihin ja niihin renttuihin jotka makaavat sohvalla?

    • eilöyhöilylle

      Harrastan itse liikuntaa ja yritän pitää isteeni kunnossa ja kumppani makasi sohvalla söi karkkeja ja lihoi 20 kg suht lyhyssä ajassa.Mikään kanustus vetoomus kehu ei auttanut.Erohan siitä tuli..

    • Jaska'

      Minusta virhe on tullut jo siinä vaiheessa kun on yhteen päädytty. Jos ei itellä oo poltetta treenaamaan, niin ei siitä mitään tule.
      Kyllä itse edellytän tulevalta kumppanilta urheilullisuutta, hän on tehnyt sitä pitkään ja sillä mielin,että se ei lopu ikinä. 15vuotiaana syttyi oma rakkauteni urheiluun ja sillä tiellä ollaan oltu. En näe, että vois olla elämää ilman urheilua.

    • jk

      va in iin

    • Jo9090

      Läski ämmät on mielummin kavereiden kanssa baarissa.

    • nooh?

      No entisenä anorektikkona ei kauheasti innosta tollaset fasistiset aloitukset. Eikä mikään urheileminen muutenkaan - s*tanan kusipäät - koska jos on esimerkiksi harvinainen autoimmuunisairaus, missä vuotaa perseestä sitä enemmän verta, mitä enemmän lenkkeilykilometrejä tekee, ei tod. tee mieli mennä rääkkäämään itseään urheilulla. Ja kaloritaulutkotkin ulkoa tuntevana olen sitä mieltä, että se on laiha joka haluaa ja se joma ei halua, ei tartte - kusipäät!- olla sellaista!

      Itse en ikinä ole käsittänut, että kukaan edes paisuu miksikään ainakaan vuorinorsuksi ilman elimellistä syytä, mutta v*ttu että toi ottaa päähän, että vaaditaan kyttäämään jotakin perseen ympärystä tai runkustamaan elämä syömisten ympärille! Melkein yhtä sairasta toi kuin se, että että huorat haluaa plastiikkakirurgialla samanlaiset huulet, kuin vaikka mulla luonnostani on tai haluavat korkeat poskipääät.- umpitärähtäneimmät jopa silikonitissit, mistä hyvä esimerkki oli jokun vihannes, joka YLE:n ruotsalaisessa dokumentissa määkyi kahta sanaa ja sellaisten vatiipäinen ukko, kun häät peruuntui ja hutsu istuu pyörätuolissa ainoastaan narsistisista syistä plastiikkaleikattujen isojen tissien kanssa, mutta ilman puhekykyä - kun halvalla haluttiin tissejä...

    • laiskan lutjake

      Tsemppiä jk sulle :)

    • 123dk5

      Minusta aloitus oli asiallinen, mutta moni vastaus sitä taas ei ollut. Kuuluuko puolison liikkumattomuus, alkoholinkäyttö, terveys tms. asiat puolisolle? Minun mielestäni kuuluu, koska saman katon alla ollaan ja parisuhde on eräänlainen "yritys", jonka eteen kumpikin työskentelee ja sitä tehdään pitkäjänteisesti.

      Totta kai viime kädessä päätös liikunnasta/liikkumattomuudesta, alkoholin kohtuukäytöstä/juomattomuudesta/alkoholismista yms. on ihmisellä itsellään, mutta minusta on täysin sallittua, että voi kohteliaasti huomauttaa puolisolle, jos jokin asia on menossa liiallisuuksiin tai se haittaa parisuhdetta, perhe-elämää tai uhkaa ihmisen itsensä terveyttä.

      Itse päätin joitakin vuosia sitten, että vaikka en laihtuisi, niin voin ainakin elää terveellisemmin. Pyrin kävelemään portaita pitkin hissin sijasta silloin kun ei ole kantamuksia, harrastan liikuntaa noin 3 kertaa viikossa monipuolisesti, syön kasvispitoista terveellistä ruokaa, nukun riittävästi jne. Kunto ei ole ainakaan laskenut ja esimerkiksi kesän aikana polkupyöräily kohottaa kuntoa huomattavasti, kun vertaa kevään lähtötilannetta ja syksyn lopputasoa.

      Liikuntaa voi harrastaa niin monella tavalla, että jokainen löytää taatusti oman tapansa. Omakotitalossa hyötyliikuntaa voi harrastaa monella tavalla, mutta kerrostalossakin voi vaikka venytellä telkkaria katsoessa ja kävellä vaikka pari kertaa viikossa lähikauppaan, kun ostokset mahtuvat reppuun.

      • että kommenttia...,.

        Jaa. Minusta taas aloitus ei ollut asiallinen ( sitä en ole väittänyt, etteikö ylläpito voisi olla) ja perusteluni on se, että tämän foorumin ylläpito voisi käyttää aikansa mieluummin vaikkapa asiattomia laittomia uhkauksia palstoille kirjoittavien kirjoittajien tekstien poistamiseen foorumiltaan hieman aktiivisemmin, kuin mennä johonkin fasistiseen kuntoilutuputushysteriaan mukaan, mitä jo muutenkin pursuaa joka tuutista ja lehtien muodossa ihan liikaa...

        Olen sitäpaitsi ihan sadan prosentin varma, että Suomestakaan ei enää nykyisin löydy yhtäkään ihmistä, joka ei tietäisi miten laihtuu tai miten lihoo ja siksi siitäkin asiasta voisi puhua vähemmän, koska kuntoilufasismi liittyy samaan narsistiseen ulkonäkökeskeisen kulttuurin vaalimiseen ja sellaisten epäterveiden arvojen ihannoimiseen, jotka samat sitten aiheuttavat yhteiskunnassa myös sen, että monia ihmisiä aiheetta syrjitään niin työmarkkinoilla, kouluissa ja jos missä lie, jos ulkonäkö sattuu vähänkin poikkeamaan narsistien yli- ihmisihanteesta... Ja samaan kuluuttuuriin liittyy sekin, että hölmöläiset tahallaan tekee itsestään kuminaamoja plastiikkakirurgialla, mikä on iso ja saastainen bisnes - koska yksiselitteisesti ovat narsisteja, arvoiltaan narsistisia ihmisiä.

        Minä esimerkiksi todellakin olen entinen anorektikko ja koska tiedän kaiken kaloreista, kuntoilusta ja kaikesta tästä muusta ja kun olen aikoinani kauan sitten teininä itse vetänyt aivan överiksi kuntoilufanaattisuuden surullisin seurauksin, herää heti vastareaktio, jos sitä tietoutta tuputetaan. Lisäksi itselläni on autoimmuunisairaus, josta lääkäri on sanonut, että minun on parempi olla vaikka normaalipainon ylärajoilla, kuin yrittää pitää itseni painon osalta ns. missien mitoissa ( vaikka jos itsekurista olisi kiinni, olisin vaikka kuinka hoikka - en vain välitä) ja mieluummin kuuntelen viisasta lääkäriä, kuin paskalehtien kuntoilutuputusta.

        Uskon myös, että monet ovat niin kiireisiä, etteivät ehdi kuntoilemaan, kun on
        vastuut niin monista arjen asioista ja siinä tilanteessa esim. on mielestäni ihan ok., että jos vaikka makaa sohvalla harvoina vapaahetkinä, kuin laukkaa vaarantamassa terveyttään v*tun "puntilla" tai juoksemassa oravana lenkkipoluilla. Jo toi aloituksen sana "sohvaperuna" on rasistinen! Mulla ei ole puolisoa ja olen sinkkunainen, mutta varmaan mitkään puolisot tällaisilla palstoilla suostu mitään miehiään tai vaimojaan haukkumaan - ei ainakaan normaalijärkiset ihmiset, vaikka Suomi24:n ylläpito kuinka kannustaisi... Eikö tän Suomi24:n ylläpito ihan oikeasti tajua sitä, että tällä foorumilla _tyhmät ihmisert_ käyttävät anonyymiutta ainoastaan herjaamiseen. Miksi sitä vastenmielistä käytöstä tuetaan tollaisilla aloituksilla, en käsitä??!!

        Etusivun kautta itse tulin lukemaan. Muuten välttelen kuntoilupalstoja,en kä käy näillä ikinä, koska kuntoilusta ei kenelläkään Suomi24:ssa tai muillakaan ole minukle mitään sellaista opetettavaa, mikä minua kiinnostaisi.


    • liikunnallinen exä

      Exäni oli aivan mahtava tsemppaaja liikuntaan , aikoinaan juoksimme yhdessä ja teimme koiramme kanssa pitkiä lenkkejä.

      Minua vain ärsytti esim. kävelylenkeillämme se etten pysynyt hänen mukanaan. olihan hänellä paljon pidemmät jalatkin kuin minulla :)

      Joskus sohvaperunalla voi olla aivan piilevät terveydellisetkin syyt miksi hän ei jaksa liikkua, esim sydänvika, korkea verenpaine. Aina ennenkuin aloittaa kovan liikunnan täytyisi käydä terveystarkastuksessa.

      Voishan sitä kumppaniaan vaikka arvostelun sijasta pyytää mukaan lenkille sanoen että haluaisi turvaa ja seuraa lenkille. Kyllä minua ainakin joskus pelotti mennä yksin lenkille kun tiesi lehtiotsikoiden perusteella että raiskaaja oli liikkeellä lähistöllä.

    • pinkey

      Jos oot mennyt naimisiin ihmisen kanssa joka ei ennen naimisiin menoakaan ole harrastanut liikuntaa, ei sitä voi vaatia. Oot tiennyt minkälainen hän on. Mutta jos hän itse alkaa harrastamaan, vaikka vähänkin, niin silloin on hyvä kannustaa ja vedota tuohon terveyteen.

    • Hempp@

      Pitäisi myös löytää sellainen liikuntomuoto, jota tykkää tehdä ja josta saa hyviä fiiliksiä niin suoritteen aikana kuin sen jälkeen.

      Myös motivaatio ja tavoitteiden asettaminen on tärkeä juttu, siinä vaiheessa voi miettiä homman järkevyyttä jos se lenkillä / salilla käynti on aina sellaista meininkiä että "voi ei kun tää tuntuu ihan työlle ja nirinari". Myös moni elämäntapamuutos kariutuu siihen, kun lyödään liian korkeat tavoitteet "kaikki mulle heti nyt"-tyyliin ja lopetetaan ensimmäisen kuukauden jälkeen. Onhan se rankkaa lyödä välittömästi mieletön laihis kuntokuuri rasvanpoltto-jutut päälle samaan aikaan. Ei sallaista jaksa.

      Itsehän laihdutin 101 kiloisesta, passiivisesta sohvaperunasta ~80 kiloiseksi, vähän aktiivisemmaksi pyöräilijäksi ja salilla kävijäksi ruokailutottumusten muutoksella sekä ahkeralla liikunnalla josta saa hyviä kiksejä.
      Unelmien sixpack ei näy vieläkään mutta varmasti näin hyvässä kondiksessa en ole ollut sitten intin, jos silloinkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      320
      3751
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      270
      2155
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      109
      1505
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1373
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1358
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1227
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1208
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1048
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe