Millainen on normaalipainoinen?

QQ

Jotenkin tuntuu, että ihmisiltä on sumentuneet käsitykset siitä millainen on normaalipainoinen nainen. Katsotaanko silloin lukuja vai muotoja?

Joidenkin mielestä alipainoinen on normaalipainoinen, vaikkei se ole niin:

http://freshebook.com/wp-content/uploads/2011/04/Weight-Loss-Goals.jpg

Esimerkkejä mielestäni normaalipainoisista naisista:
http://superstarmagazine.com/images/uploads/2010/08/superstar-magazine-curvy-model-pink-bra.jpg

http://correct-weight-loss.net/wp-content/uploads/2010/01/marilyn-monroe-swimsuit1.jpg?w=236

http://www.rightpundits.com/wp-content/photos/Kate_Winslet_body.jpg

http://www.retrochick.co.uk/retroblog/wp-content/uploads/2011/01/portal-graphics-20_1158006a.jpg

Miksi naiset kuvittelevat että kun pitää laihduttaa niin sitten sitten pitää näyttää pelkältä luulta ja nahalta, kyllä muotoja pitää olla.

23

1098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei normaalia.

      Se vain on vähän niinkin, että ihmisten kropat ovat malliltaan erilaisia. Kaikki eivät ole normaalissa terveessä painossaan niitä uhkeita kaunottaria. Siinä painossa, missä toisella vatsanypärys kasvaa ja peppu levähtää, kertyy toisella kaikki ylimääräinen vain nätisti pyöreytenä rintoihin ja peppuun.

      Toiset ovat normaalipainossaan hyvin hoikkia ja pitkäraajaisia, eikä siinä muutama ylimääräinen kilo kerry kuin ikäviksi vatsamakkaroiksi. Ei siinä paljon auta lihottaa, kun se ei johda mihinkään.

      Toiset taas ovat malliltaan tanakampia ja varmasti peilikuvan ja yleisten ihanteiden mukaan ihan rakenteensakin puolesta "ylipainoisia" vaikkei näin ole.

      Kysymys on rasvan määrästä. Mallimainen kroppa ei ole fysiologisesti naiselle terve ratkaisu, kuten ei myöskään runsaan ylipainoinen. Tosin kuin nykyisin kuvitellaan, niin rasva kuuluu aivan luonnollisena ilmiönä naisen kroppaan. Mutta liika on liikaa. Sitä on vähän vaikea määritellä, mikä on kullekin sopiva määrä. Sen näkee sen ihmisen sopusuhtaisuudesta.

      Hiljattainhan nousi kohu laulaja Adelen painosta. Joku vanha setä oli möläyttänyt, että hän on lihava. Maailman naiset vaativat häntä perumaan sanojaan ja painottivat, että hän on normaali. Normaali hän ei ole vaan vähintäänkin lievästi ylipainoinen. On vähän riskialtista, että normaaliuden käsite määritellään sen perusteella, mitä normaaliväestö edustaa. Ei noitakaan normaaliusjuttuja toivoisi aivan kaikkeen sovellettavan.

    • 2+11

      Sinulla taas on sellainen vääristynyt käsitys, että kuvittelet normaalipainon tarkoittavan vain tuollaista rehevämpää normaalipainoista. Toisin sanoen käsityksesi normaalipainosta on kaventunut. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että ihmisillä on erilaisia vartalotyyppejä. Ektomorfin (pitkä ja hoikka) ja endomorfin normaalipaino ei ole sama asia. Tavallista, normaalia, identtistä elämää viettävät ihmiset näyttävät erilaisilta omien ominaisuuksiensa mukaan. Ja sitten on niitä, jotka ovat enemmän aktiivisia ja niitä, jotka ovat vähemmän aktiivisia ja on niitä jotka syövät enemmän ja niitä jotka syövät vähemmän.

      Laihuuskin on normaalia. Normaalipainon alarajana pidetään painoindeksiä 18,5 juuri sen takia, että on olemassa ihmisiä - eikä se edes ole mikään pieni vähemmistö - joille todellakin se terveellinen, normaali, luonnollinen paino liikkuu siellä painoindeksin 19 tuntumassa. Eivät nämä henkilöt ole mitenkään alipainoisia tai epänormaaleja, vaan he ovat normaalipainoisia. Heille painon nouseminen noihin mittoihin, joissa esimerkkikuviesi naiset ovat, olisi merkki epäterveellisistä syömistavoista.

      Normaalipaino vaihtelee painoindeksillä mitattuna välillä 18,5-24,9. Esim. 170 cm pitkällä ihmisellä tämä tarkoittaa painoa välillä 53,5 kg - 72 kg. Siis 53,5 kg on ihan yhtä normaali paino 170 cm pitkälle henkilölle kuin 63 kg tai 72 kg. On kuitenkin syytä huomata, että samalle henkilölle kaikki nuo vaihteluvälin painot eivät ole optimaalisia. Esim. luonnostaan laihalle painoindeksi 24 tarkoittaisi jo sitä, että hän on huonossa kunnossa ja syö väärin eikä liiku tarpeeksi. Ja vastaavasti luonnostaan pyöreä joutuisi laihduttamaan päästäkseen painoindeksiin 18,5 sillä heti murrosiän alussa tällaisen henkilön keho olisi kerännyt rasvaa niin, että paino asettuisi luonnostaan painoindeksin 20 suuremmalle puolelle, vaikka ruokailutavat ja liikunta olisivat olleet täysin normaalilla tasolla. Samaten ikä vaikuttaa siihen mihin paino asettuu normaaleilla ja terveellisillä elämäntavoilla ilman laihduttamista tai ylensyöntiä.

      Miltä siis 170 cm pitkä normaalipainoinen vartalo näyttää? Esimerkiksi tältä:

      http://www.mybodygallery.com/photos-11088-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-11481-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-12578-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-13926-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-4941-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-10263-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-13635-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-16008-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-8913-body-shape.htm#img
      http://www.mybodygallery.com/photos-15185-body-shape.htm#img


      On syytä huomata, että painon nousu ei tarkoita sitä, että vartalon pitäisi alkaa näyttää lihavalta. Jos henkilö näyttää lihavalta, mutta on indeksillä normaalipainoinen, niin todennäköisesti hänen oma terveellinen normaalipainonsa sijoittuisi lähemmäksi painoindeksin alapäätä. Tällaisessa tapauksessa on syytä miettiä omia ruokailu- ja liikuntatottumuksiaan. Siis terveyden kannalta. Ulkonäöstä on turha stressata kunhan vain itse sietää omat muhkuransa, arpensa ja näppynsä.

      • kjadkonaiosf

        "On syytä huomata, että painon nousu ei tarkoita sitä, että vartalon pitäisi alkaa näyttää lihavalta. Jos henkilö näyttää lihavalta, mutta on indeksillä normaalipainoinen, niin todennäköisesti hänen oma terveellinen normaalipainonsa sijoittuisi lähemmäksi painoindeksin alapäätä."

        Tässä tulikin se oleellinen pointti. Toiset ihmiset painavat luonnostaan enemmän ja toiset vähemmän, mutta koskaan ei normaalipaino ole lihavuutta. Vaikka painoindeksi sanoisi mitä. Se vaihteluväli ei tosiaan tarkoita sitä, että tietyn yksilön paino voisi vaihdella sen 20 kg ilman, että siinä olisi mitään "epänormaalia", vaan se bmi väli 18,5-24,9 kuvaa sitä mihin väestön tasolla normaalipainot sijoittuvat. Tietyn yksilön normaalipainon raja on sitten paljon tarkempi ja se mihin se rasvan määrä lopulta luonnostaan asettuu riippuu mm. vartalotyypistä.


      • Anonyymi

        Nuo painoindeksit ovat huvittavia... :)

        Vielä kymmenen vuotta sitten normaalipainon alaraja oli 20, mutta nyt sitä on laskettu selvästi anorektiseen suuntaan. Miksi laihuutta ihannoidaan niin valtavasti?

        Ja omalta kohdaltani voin sanoa, että painoindeksit ovat järjettömiä. Olen suurimman osan ikääni painanut 82 kiloa. Olen 182 cm pitkä eli painoindeksini oli tuolloin noin 25. Eli olin "normaalipainon" ylärajalla ja olin todella hoikka. Entäs jos olisin ollut jopa lihaksikas? Olisin ollut painoindeksin mukaan ylipainoinen! Jos taas olisin ollut "normaalipainon" alarajalla, olisin painanut vain 66 kg! Minähän olisin ollut kuollut!!! Nämä painoindeksit menevät älyttömyyksiin, jos ihminen on vähänkään pitempi.

        Ja ajatelkaapa nuoria tyttöjä, jotka nykyään näyttävät olevan paljon pitempiä kuin ennen. Jos 190 cm pitkä tyttö katsoo vain painoindekseihin, hän voi laihduttaa itsensä ihan kuoliaaksi.

        Kyllä näillä painoa kyttäävillä pitäisi olla jokin vastuu touhuistaan...


      • Anonyymi
        kjadkonaiosf kirjoitti:

        "On syytä huomata, että painon nousu ei tarkoita sitä, että vartalon pitäisi alkaa näyttää lihavalta. Jos henkilö näyttää lihavalta, mutta on indeksillä normaalipainoinen, niin todennäköisesti hänen oma terveellinen normaalipainonsa sijoittuisi lähemmäksi painoindeksin alapäätä."

        Tässä tulikin se oleellinen pointti. Toiset ihmiset painavat luonnostaan enemmän ja toiset vähemmän, mutta koskaan ei normaalipaino ole lihavuutta. Vaikka painoindeksi sanoisi mitä. Se vaihteluväli ei tosiaan tarkoita sitä, että tietyn yksilön paino voisi vaihdella sen 20 kg ilman, että siinä olisi mitään "epänormaalia", vaan se bmi väli 18,5-24,9 kuvaa sitä mihin väestön tasolla normaalipainot sijoittuvat. Tietyn yksilön normaalipainon raja on sitten paljon tarkempi ja se mihin se rasvan määrä lopulta luonnostaan asettuu riippuu mm. vartalotyypistä.

        "se bmi väli 18,5-24,9 kuvaa sitä mihin väestön tasolla normaalipainot sijoittuvat"

        Normaalipainot sijoittuvat? Nuo normaalipainot ovat kuvitteellisia ja perustuvat vain anorektikonlaihoihin malleihin. Eivät normaalit ihmiset niihin sovi.

        Näin juuri jonkin vaatemainoksen, jossa mainostettiin vaatteita plus-koon naisille. Olin ihan ihmeissäni: nuo naiset olivat ihan normaalinkokoisia naisia! Mallien yhteydessä pitäisi pikemminkin puhua miinus-koon naisista.


    • vcxvcxvcxvxc

      Kannattaa muistaa, että kaikki eivät puhu BMI taulukon mukaisesta normaalipainosta. Lievä alipaino on tuskin haitallista jos ihminen pysyy siinä normaalilla syömisellä. Minä puhun normaalipainosta jos se pukee kantajaansa. Jos vartalossa näkyy vatsamakkaroita, puhun ylipainosta, vaikka hän ei sitä välttämättä BMI taulukon mukaan olisikaan. Tällöin hänellä on kuitenkin selvästi ylimääräistä rasvaa.

      • voi huh huh...

        Eli jos hoikalla naisella on "pömppis" tai vatsamakkara niin hän on ylipainoinen? Aika omituista logiikkaa. Itse olen 160/53 ja vartaloni on sellainen naisellisen pehmeä eli rasvaakin on, mutta en kyllä todellakaan ole mikään ylipainoinen. En muutenkaan tajua miehiä jotka vaativat itselleen "rasvatonta" naista jonka vartalo on timmi ja kova kuin kivi. Onneksi monet miehet vielä pitävät myös naisellisen pehmeistä muodoista..


      • vcxvcxvcxvcx
        voi huh huh... kirjoitti:

        Eli jos hoikalla naisella on "pömppis" tai vatsamakkara niin hän on ylipainoinen? Aika omituista logiikkaa. Itse olen 160/53 ja vartaloni on sellainen naisellisen pehmeä eli rasvaakin on, mutta en kyllä todellakaan ole mikään ylipainoinen. En muutenkaan tajua miehiä jotka vaativat itselleen "rasvatonta" naista jonka vartalo on timmi ja kova kuin kivi. Onneksi monet miehet vielä pitävät myös naisellisen pehmeistä muodoista..

        Pehmeydessä ei ole mielestäni mitään naisellista, vaan muodoissa.

        Pömppis saattaa johtua huonoista vatsalihaksista. Eihän se raja tietenkään niin tarkka ole milloin hoikasta tulee lihava. Muuten siroilla naisilla pieni vatsamakkara ei tee häntä lihavaksi, mutta löysäksi kylläkin.


      • perinteisen naisen m
        vcxvcxvcxvcx kirjoitti:

        Pehmeydessä ei ole mielestäni mitään naisellista, vaan muodoissa.

        Pömppis saattaa johtua huonoista vatsalihaksista. Eihän se raja tietenkään niin tarkka ole milloin hoikasta tulee lihava. Muuten siroilla naisilla pieni vatsamakkara ei tee häntä lihavaksi, mutta löysäksi kylläkin.

        Se pyöreys alavatsalla on terveen naisen merkki. Se ei ole löysyyttä, vaan hedelmällisyyttä. Tämä jos mikä on vääristynyt joidenkin nykyihmisten ajattelussa.

        Pehmeys on naisellista, lihaksikkuus ei. Minä en yhtään pidä siitä, kun moni nainen nykyisin haluaa treenata itsensä lihaksikkaan näköiseksi - se ei enää ole millään muotoa naisellista.

        Makunsa kullakin, mutta kautta aikojen ihannenainen on ollut pehmeän muodokas, ei mikään kuiviin imetty sikspack-keskivartaloinen. Vyötärö saa olla selkeästi erottuva, mutta pieni vatsan pyöreys kuuluu siihen naisen muodokkuuteen. Eikä se pieni pyöreys tietenkään mitään kaljamahaa tarkoita.


    • voi voi

      ei se niin tärkeetä ole, kunhan on normaalipainon sisällä, joko ylä- tai alarajoilla. Toisille ruoka maistuu enemmän kuin toisille. Myös juomat turvottaa. Runsas juominen on kuitenkin terveellistä (ei alkoholi.)
      Yksi seikka mikä saa helposti näyttämään toisen paksummalta kuin toisen, vaikka olisivat samoissa mitoissa, on naaman rasvakerroksen varastointi. Joillakin ihmisillä ei paino ikinä kerry poskiin eikä kaulaan. Toisilla posket turpoaa oitis. Ideaalia onkin, että kasvojen luusto erottuu ihmisillä. Sitä ajetaan takaa ja se saa ihmiset näyttämään kauniilta, paitsi vanhuksilla. Vanhoille ihmisille sopii pieni pyöreys, sillä se usein saa naaman näyttämään siloisemmalta. Vanha ja laiha naama näyttää extra vanhalta.

    • Skinny Fatso

      Nykyään on hämärtynyt käsitys siitä mitä alipainoinen tarkoittaa. Ennen kauhisteltiin (ihan aiheellisesti) anorektisia huippumalleja ja vertailtiin niitä normaalipainoisiin malleihin kuten Cindy Crawford ja Naomi Campbell. Nykyään haukutaan suunnilleen kaikkia, joilla ei vatsamakkarat pursua alipainoisiksi ja syömishäiriöisiksi. On tavallaan vedetty överiksi se vastareaktio laihuuden ihannointia vastaan.

    • Näin se menee

      PIENI NORMAALIPAINOINEN:
      http://www.google.fi/imgres?q=Jessica Alba&hl=fi&safe=off&client=firefox-a&hs=WL9&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1366&bih=677&tbs=isz:l&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=MOHS3yeXzUUJ7M:&imgrefurl=http://celebslife.net/category/jessica-alba/page/12/&docid=5YTI9vYV8kwoKM&imgurl=http://celebslife.net/wp-content/uploads/2012/02/jessica-alba-sin-city.jpg&w=637&h=1382&ei=wQZST5CxIYKO4gT1gszWDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=166&vpy=68&dur=991&hovh=331&hovw=152&tx=101&ty=188&sig=108468451449138981340&page=3&tbnh=148&tbnw=68&start=46&ndsp=26&ved=1t:429,r:13,s:46

      KESKIVERTO NORMAALIPAINOINEN:
      http://www.google.fi/imgres?q=katy perry&hl=fi&client=firefox-a&hs=lqo&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1366&bih=677&tbs=isz:l&tbm=isch&tbnid=h6zcZ5bvJhLqNM:&imgrefurl=http://www.blogmi.be/2012/01/03/blogmi-babe-van-de-week-16/katy-perry-02/&docid=TJe0CRMiwfgrRM&imgurl=http://www.blogmi.be/wordpress/wp-content/uploads/katy-perry-02.jpg&w=760&h=1140&ei=TwlST5SrCu6K4gST-bnoDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=1143&vpy=4&dur=2299&hovh=275&hovw=183&tx=102&ty=99&sig=108468451449138981340&page=3&tbnh=165&tbnw=110&start=53&ndsp=29&ved=1t:429,r:28,s:53

      ISO NORMAALIPAINOINEN:
      http://www.google.fi/imgres?q=Jennifer Tilly&hl=fi&client=firefox-a&hs=gS9&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1366&bih=677&tbs=isz:l&tbm=isch&tbnid=3ODyOkZUZfYMeM:&imgrefurl=http://www.hotonlinenews.com/gallery/20080229/big_jennifer_tilly_at_heads_up_poker_championship_1.html&docid=pWtw9APAex6sQM&imgurl=http://www.superphotospace.com/images/jennifer_tilly01_47c8d94f2aaac.jpg&w=800&h=1220&ei=fQhST425E7CL4gS9vNjCDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=416&vpy=190&dur=1379&hovh=277&hovw=182&tx=78&ty=148&sig=108468451449138981340&page=3&tbnh=157&tbnw=103&start=63&ndsp=31&ved=1t:429,r:18,s:63

    • 132kölipo9+087

      Mitä enemmän keskiverto ihmisistä lihoo, sitä enemmän aletaan haukkumaan niitä, jotka vielä normaalin ja laihuuden rajoissa ovat.

      Puhumatta siitä, että tämä sama ainainen "pyöreys on naisellista" että ihankun ne, jotka ovat urheilullisia, terveellisiä ja hyvässä kunnossa, ovat sitten vähemmän naisellisia ja kovia kuin kivet?

      Kuulostaa siltä, ettei kyseinen kirjoittaja ole koskaan ollut hoikka. On se nainen pehmeä on hän sitten laiha tai pyöreä, laiha vaan painaa vähemmän.

      Mielestäni nämä lihavat naiset ovat kateellisia, kun yrittävät kohottaa itsensä "enemmän naisellisiksi" koska heillä on näitä "muotoja". Siis mitä muotoja, niitä että sinulla on enemmän rasvaa vatsassasi ja kroppasi heiluu puolelta toiselle kun itseäsi vähän ravistelet ja hypit?

      Se rasvako on siis naisellisuuden merkki?

      Eli periaatteessa voisimme sitten sanoa, että maailman lihavimmat naiset ovat tosi naisia. Jos se on sitä, mitä tosinainen on, niin minä olen mielummin sitten se "mies" kuin epäterveellinen tosinainen.

      • 1234567890+

        "On se nainen pehmeä on hän sitten laiha tai pyöreä, laiha vaan painaa vähemmän"

        Tämä on ihan täyttä potaskaa. Tai ehkä naisen iho sitten tuntuu pehmeältä omaa ihoa vasten - siitä en heteronaisena tiedä. Mutta sen tiedän, että jo pelkästään lyhyellä ja normaalilla halauksella vaatteet päällä voi tuntea, että laiha/hyvin hoikka nainen on todella kovan ja luisevan tuntuinen.

        Tästä ei pääse yli ei ympäri. Ja onhan joku mies sanonut, että laihan naisen kanssa tuntuu, kuin laudan- tai lankun pätkää pa*isi.


      • Hipsuliz
        1234567890+ kirjoitti:

        "On se nainen pehmeä on hän sitten laiha tai pyöreä, laiha vaan painaa vähemmän"

        Tämä on ihan täyttä potaskaa. Tai ehkä naisen iho sitten tuntuu pehmeältä omaa ihoa vasten - siitä en heteronaisena tiedä. Mutta sen tiedän, että jo pelkästään lyhyellä ja normaalilla halauksella vaatteet päällä voi tuntea, että laiha/hyvin hoikka nainen on todella kovan ja luisevan tuntuinen.

        Tästä ei pääse yli ei ympäri. Ja onhan joku mies sanonut, että laihan naisen kanssa tuntuu, kuin laudan- tai lankun pätkää pa*isi.

        Makuja on monia.

        Luojan kiitos jotkut miehet ei ajattele kuten kaltaisesi heteronaiset.. ;) ei tarvi sentää laardia ruveta suoneen tykittään väkisin.

        Eipä se kuule painosta riipu onko pehmeetä reisis, peffas tai rinnoissa. Ihan yhtä pehmeetä kudosta se naisella on, oli sitten 50 tai 70 kiloa. Lihaskaa rentona ei ole kovin kummosen kova.. (eri juttu sitten ehk ne ns. keskitysleiriltä karanneet tyypit, mut harva kuitenkaa näännyttää itteensä vaik kivahan se on ajatella silleen pulskempana)

        Toki olkapäät, selkä, käsivarret on tiukempaa kamaa hoikalla naisella ja silloin halatessa ei varmaan hylly tarpeeks sun makuun? Mut hei.. ei pannes yleensä niitä kohtia vasten kauheesti hytkytä kuin halatessa toista naista. Tai sitten mä halin ihan eri tyylillä ystäviäni.

        Yritän naisena jotenkin ymmärtää sua. Harmi vain, että mun makuun tähän maailmaan mahtuu kaikenkokoisia. Hyvä kun kelpaa oli sit lankku tai pallo. Mut tuo tyypillinen pulskien harrastama hoikempien naisten vähättely ja arvostelu.. jeps..


      • 1234567890+
        Hipsuliz kirjoitti:

        Makuja on monia.

        Luojan kiitos jotkut miehet ei ajattele kuten kaltaisesi heteronaiset.. ;) ei tarvi sentää laardia ruveta suoneen tykittään väkisin.

        Eipä se kuule painosta riipu onko pehmeetä reisis, peffas tai rinnoissa. Ihan yhtä pehmeetä kudosta se naisella on, oli sitten 50 tai 70 kiloa. Lihaskaa rentona ei ole kovin kummosen kova.. (eri juttu sitten ehk ne ns. keskitysleiriltä karanneet tyypit, mut harva kuitenkaa näännyttää itteensä vaik kivahan se on ajatella silleen pulskempana)

        Toki olkapäät, selkä, käsivarret on tiukempaa kamaa hoikalla naisella ja silloin halatessa ei varmaan hylly tarpeeks sun makuun? Mut hei.. ei pannes yleensä niitä kohtia vasten kauheesti hytkytä kuin halatessa toista naista. Tai sitten mä halin ihan eri tyylillä ystäviäni.

        Yritän naisena jotenkin ymmärtää sua. Harmi vain, että mun makuun tähän maailmaan mahtuu kaikenkokoisia. Hyvä kun kelpaa oli sit lankku tai pallo. Mut tuo tyypillinen pulskien harrastama hoikempien naisten vähättely ja arvostelu.. jeps..

        Arvasinkin, että joku alkaa puhumaan jotain hyllyvistä läskeistä, ikään kuin laihan ja tosi lihavan välissä ei olisi mitään.

        Laihalla naisella tuskin on pehmeää missään muualla kuin rinnoisssa, ja nekin ovat yleensä pienet.

        Tässä yksi esimerkki, jolla en usko olevan mitään pehmeää reisissä ta pepussa:

        http://www.mybodygallery.com/photos-23840-body-shape.htm#img

        Tässä taas esimerkki naisesta, joka todennäköisesti tuntuu pehmeältä, mutta jola ei ole silti mitään hyllyvää:

        http://www.mybodygallery.com/photos-25059-body-shape.htm#img

        Jos olet eri mieltä, niin me ymmärrämme pehmeän eri tavoin.

        Joo, makuja on monia, onneksi.


      • Hipsuliz
        1234567890+ kirjoitti:

        Arvasinkin, että joku alkaa puhumaan jotain hyllyvistä läskeistä, ikään kuin laihan ja tosi lihavan välissä ei olisi mitään.

        Laihalla naisella tuskin on pehmeää missään muualla kuin rinnoisssa, ja nekin ovat yleensä pienet.

        Tässä yksi esimerkki, jolla en usko olevan mitään pehmeää reisissä ta pepussa:

        http://www.mybodygallery.com/photos-23840-body-shape.htm#img

        Tässä taas esimerkki naisesta, joka todennäköisesti tuntuu pehmeältä, mutta jola ei ole silti mitään hyllyvää:

        http://www.mybodygallery.com/photos-25059-body-shape.htm#img

        Jos olet eri mieltä, niin me ymmärrämme pehmeän eri tavoin.

        Joo, makuja on monia, onneksi.

        No se välimuotohan juuri taitaa olla se, mitä yleensä liian laihaksi haukutaan. Vaikka olisi ihan terve, hyvin syönyt runko kysees. Katson, että niin kauan ku ei katso suupalojaan, liikkuu tarpeeks eikä liikaa on sopiva, painosta riippumatta. Jotkut sit on pienempiä, vaikka normaaleja silti. Läski-sanaa en tainnut käyttää? ;) Lihaskin pohkeessa hyllyy, ainakin mulla..

        Voi kuule.. tosta ekast kuvasta saa helposti puristettua irti vaik mitä. On meinaa mua painavempi, tosin pitempi.. persiis ja reisis on takuulla pehmeetä. Näyttää vaan sirolta. Ei tuo mikään langanlaiha ees ole vielä. Vatsas on lihasta. Jos tuo runko olis joku 45kg, ni voisin olla toista mieltä.. mutta tuossa on 55kg eli tiukempaan settiin vaan pakattu.

        Mun teini-iäs oli useimmat parikymppisetkin tuollatteesia. ;) Sä et vissiin vaa ite ole ollu sit ni hoikka penskanakaan?

        Juu, näemme pehmeän eri tavoin. Mulla on yks tyynyki superpehmeä, vaik se onkin aika littana.


    • Normaaliakomu

      Se rasvako on siis naisellisuuden merkki?"

      Hyvä kysymys..
      Kirjoituksesi oli muutenkin asiaa. Noin se tuntuu nykypäivänä menevän.

      Totta sekin, että mitä isommiksi, läskimmiksi ihmiset paisuvat, sitä korkeammalle "normaali" painon indeksi vedetään. Hienoa, läskit!

    • Näin mun mielestä

      Joo ei sitä painoindeksiä tosiaan niin kamalasti kanta tuijotella vaan katsoo ihmistä ja päättelee siitä onko normaalipainoinen.

    • fitsdsgsg

      painoindeksi on muutenkin täysin epätieteellinen kaava joka perustuu täysin ulkonäöllisiin perusteisiin eikä kerro oikeastaan yhtään mitää mistään ihmisen terveydestä tai muista riskeistä.Se on kaava jolla yritetään selittää turhan monta asiaa yhdellä lukemalla,BMI ei esimerkiksi kerro mitään mistä se paino koostuu,onko se lihasta vai onko se rasvaa.Näinollen huippuurheilijalla voi olla suurempi BMI kuin sohvaperunalla.Esimerkiksi itse kun laihdutin ja ravasin puntarissa eikä paino meinannut tippua sitten millään ja BMI oli edelleen "korkea",kokeilin vanhoja vaatteita ja nehän meni päälle heittämällä.

    • Anonyymi

      Muistutan että keskiarvopainoinen ei ole normaalipainoinen. Tämä ei ole demokratiaa.

    • Anonyymi

      Body Mass Index (BMI) antaa miehelle erittäin hyvällä varmuudella käsityksen tytön kehonmuodosta akselilla kaunis-ruma. Rumapainoinen on ruma riippumatta siitä onko kyseessä märehtijä vai moukarinheittäjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe