opiskelu+etäsuhde

tassjjo

Heippa!

Olen 20v poika ja parisuhteessa vuotta nuoremman tytön kanssa.
Kävin intin (vuoden, kotiuduin kesällä 2011) jonka aikana aloimme seurustella ja syksyllä muutin opiskelemaan eri paikkakunnalle kuin tyttöystäväni. Tähän mennessä olemme siis seurustelleet melkein vuoden.

tilanteesta tekee vaikean se että:

1.paikkakunnalla, jossa tyttö asuu, on vain yksi koulutus mikä voisi edes vähän kiinnostaa minua.
2. alaa jota tyttö opiskelee, voi vain opiskella siellä ja pääkaupungissa.
3. pääkaupunkiseudulle muutto ei ole vaihtoehto, joten hän ei voi opiskelukaupungistaan muuttaa mihinkään ja minun muutto sinne olisi pieni riski, koska en tiedä tykkäisinkö siitä koulutusohjelmasta mikä siellä olisi vaihtoehtona.
4. toisaalta en tietä itsekään mikä se oma ala olisi, joten välillä ajattelen että sama olisi muuttaa tytön paikkakunnalle opiskelemaan ja samalla voisi tutkia omia kiinnostuksia. opiskelu ei kuitenkaan menisi hukkaan vaikka sieltä muuttaisikin mahdollisen eron takia pois, sillä kyseessä on silti sama ala mitä kuitenkin opiskelisin joten saisin paljon kursseja hyväksyluettua.
5. mutta jos päätänkin jäädä nykyiselle paikkakunnalle opiskelemaan niin edessä olisi pitkä kaukosuhde. uskon että kestämme toisenkin vuoden, mutta koska kyseessä on yliopisto, kestäisi etäsuhteemme ainakin 2. vuotta lisää, todennäköisesti vielä kuitenkin 4. vuotta lisää, olettaen että tekisin gradun samassa paikassa.


siinä on jutun pointti, jos päätän jäädä tänne, onko se käytännössä pitkällä aika välillä loppu suhteellemme. vai pitäisikö kuitenkin muuttaa tytön luo.

helpottaisi kun itse tietäisi mitä haluaisi opiskella, niin sillon valinta olisi joko muuttaa tai ei muuttaa, riippuen kiinnostuksesta ja opiskelumahdollisuuksista.

mutta kun en oikeen itsekään tiedä mikä se oma koulutusohjelma olisi, ala on kyllä tiedossa.

rakastan kyllä tyttöäni mutta tuntuu että en voi enää ajatella asioita järkevästi koska alan olemaan aika stressaantunut, koska kohta pitäisi tietää mitä aikoo tehdä. Lisäksi olen alkanut kyseenalaistamaan että olenko kuitenkaan tarpeeksi kiintynyt tyttööni jotta kannattaa muuttaa yhteen. Olen huomannut että tilanteesta johtuen olen muuttunut jotenkin etäisemmäksi ja enkä edes osoita välitämistäni useasti.
Kai tämä on jotain tiedostamatonta valmistautumista pahimpaan..

Uskon kuitenkin että jos eläisimme yhdessä tai edes samalla paikkakunnalla ilman mitään huolia ja stressiä tulevaisuudesta, eläisimme onnellisina :) olemme niin samanlaisia ja sovimme kuitenkin hyvin yhteen, eikä meillä ole ollut mitään isojakaan riitoja.


viesti on kyllä sekava mutta toivon että tästä tulee keskustelua, jotta voin selventää asioita.

antakaa oikeasti neuvoja ja näkökulmia, en osaa kohta enää itse päättää mitään järkevää. tilanne alkaa syömään minua jo liiaksi, että kohta tämä pelkkä ongelma koituu suhteen kohtaloksi.

2

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menetettysydän

      Itse olin samassa tilanteessa oman (entisen) poikaystäväni kanssa noin vuosi sitten ja hän kävi täysin samoja ajatuksia läpi. Erohan siinä tuli, kun hänellä stressi kasvoi liikaa päättäessä mitä haluaisi elämältään. Nyt poikaystävä on osoittanut katumisen merkkejä, mutta ei meillä enää ole mitään toivoa, onnellisia oltaisi varmasti vieläkin, jos oltaisiin yhdessä pysytty. Hän ei loppujen lopuksi tosin hirveän kauas muuttanut. Älä missään nimessä jätä tyttöäsi, jos vähääkään tuntuu siltä että hän on se oikea. Yhteenmuutto voisi olla ratkaisu tai sitten jompi kumpi voisi muuttaa toista lähemmäs asumaan jos mahdollista, se helpottaisi jo varmasti paljon.

    • seurustelia 12

      Itsekkin seurustelen erään tytön kanssa. Minä asun Itä-Suomessa ja tyttö Länsi-Suomessa. Nyt opiskelemme samassa koulussa mutta keväällä palaamme kumpikin omiin koteihimme. Olemme miettineet sitä, kuinka tapaamiset hoidettaisiin sen jälkeen, kun olemme muuttaneert takaisin omiin koteihimme. Olemme tulleet tulokseen, että matkustelemme aina viikonloppuisin toistemme luo ja hoidetaan tapaamiset tällä tavalla. Tässä vain omakohtaisia kokemuksiani. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe