Hevosen kääntäminen

morsoporso

Aloitan ratsastamisen pian ja haluaisin tietää kuinka hevonen käännetään (mikä jalka ja mikä käsi?) ja niin kaikki muutkin kääntämiseen liittyvät asiat. Kiitos paljon jos vastaat ja tottakai toivon pikaisia kmmenttejaa! :)

9

6099

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morsoporso

      Kukaa osaa auttaa ? D:

    • NoloHeppaTyttö

      Kääntäminen on todella yksinkertaista. Kun haluat vasempaan, käännät vasemmanpuoleisestaohjasta ja kun haluat oikeaan, vedä oikeanpuoleisesta ohjasta. Jos hevonen ei sitten suostu menemään tai välttelee, on keino käyttää pohkeita. Kun haluat hevosen menevät vasempaan käytä oikeaa pohjetta. Vedä samanaikaisesti vasemmasta ohjasta. Sitten sama toiseen suuntaan ja eri pohje ja ohja.

      En oo mikää hevosexpertti joten en oo varma menikö toikaa oikein :D

    • morsoporso

      Kiitoksia paljon :D

    • snow ride

      joo ja sen vois vielä lisätä että kun käännyt niin samalla käännät koko kroppaasi lantiosta kääntäen niin että koko ylävartalosi kääntyy siihen suuntaan mihin haluat kääntyä. Eli tällöin istunluusi/peppu/jalat väistämättä kertoo hepalle mihin haluat sen menevän. Istut siis selkä suorassa ja et kallistu sivulle vert. pyörällä/mopolla ajo joilla kantataan sisäkurviin hepalla ei vaan koko ajan pystysuorassa.

    • assi

      Kannattaa tehdä kyllä pohkeilla heti suitset kääntää vain hevosen pää joten jos käännyt käytä heti pohkeita.Eli jos käännyt oikealle oikea ohja ja vasen pohje heti:)

    • junttu

      juu käytä pohkeita ja ohjia:D kun meet ekaa kertaa niin saat luultavasti aika automaatti hevosen joten älä stressaa.. kyllä sinulle opetetaan miten käännetään hevonen:)

    • hjmm

      Ensiksi : Nojaa taakse, itselläni on joskus tullut sellainen virhe, että kun käännän hevosta, nojaan eteen ja se on tietenkin vaikeuttanut kääntämistä.

      Kun käännyt oikealle, vedä hiljaa oikeasta ohjasta ( ei lujasti!) ja paina vasemmalla pohkeella niin lujaa, kuin vaatii. Jotkut hevoset kääntyvät jo pienistä avuista ja toiset vaativat esim. enemmän pohjetta.

      Niin ja tosiaan niinkuin tuo snow ride jo sanoi, käännät yläkroppaasi sinneppäin, mihin haluat kääntyä.

      Kyllä sulle siellä neuvotaan! =)

    • Merihullu666

      Ohjasta ei saa vetää! Yleensä aloittelijoille on tapana sanoa niin. Mutta kun käännät, sanotaampa vaikka oikealle, niin teet puolipidätteen oikealla ohjalla. Sitten autat myös pohkeella. Istunnallakin voi ohjata, niinkuin snow rider sanoikin. Myöhemmin opetellaan asettamaan hevonen. Se tapahtuu pidätteillä ja pohjeavuilla.

    • Aijemmat esimerkit ovat hyviä aloittelijalle, mutta kun olet ratsastanut hieman kauemmin, eri teiden pelkkä muoto riitä. Se otetaan myös huomioon miten hevonen liikkuu esim. voltilla. Sen täytyy liikkua eteenpäin voltilla taipuneena kyljestä (huom. ei kaulasta) ja asettuneena sisäänpäin. Opettaja kertoo termeistä tarkemmin. Tähän tarvitset sisäohjaa, molempia pohkeita ja ennen kaikkea istuntaa.

      Kuvitellaan nyt että olet oikeassa kierroksessa ja lähdet kääntämään siis sisään päin (eli vasemmalle) voltille. Asetat sisään päin vasemmasta ohjasta ja työnnät hevosta sisäpohkeella ulospäin voltilta ettei se lähde itse pienentämään volttia. Ja samalla ulkopohkeella pidätät hevosen ulkokylkeä ettei se lähde omatoimisesti jyräämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe