Keraaminen liesi, kokemuksia?

kokemuksia?

Olenko viimeinen ihminen maailmassa, joka hommaa nyt vasta keraamisen lieden??

Onko teillä kaikilla jo? kysyisin, mitä eroa käytössä ja etenkin puhdistuksessa? Onko parempi kuin tavallinen liesi?

15&height=415&interpolation=HighQualityBicubic

30

7266

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • kysyy hän

        Ompiko kallis?


      • ap.
        kysyy hän kirjoitti:

        Ompiko kallis?

        Ei sellaisia tavallisia liesiä oikein enää myydäkään. Eli normihintainen, mitä nyt liesihella maksaa.


    • Itse en tykkää keraamisesta liedestä. Se on fiinin näkönen ja vaatii enemmän huoltoa (mielestäni) kuin tavallinen liesi. Puunaa ja kiillota. Se menee helpommin pahan näköiseksi, koska puhtaana on hienomman näkönen :-)

      Laiskana miehenä tykkään enemmän tavallisesta liedestä, joka ei jokaista pikku tahraa pelästy. En myöskään jaksa pohtia mikä kattilamateriaali sopii millekin liedelle. Perusliesi on mun valinta.

      • Anonyymi

        Minä tykkään myös tavallisesta liedestä, kaikki on kokeiltu. Harmittaakin, kun muutin uuteen asuntoon niin täällä on keraaminen liesi. En tykkää.


    • Ei varmaasti kaikilla ole. Miksi hankkia uutta liettä, jos vanha on hyvä.. Ei liedet ole muotiasusteita.

      Mutta joo, on ollut kolmisen vuotta sellainen. Siinä on omat puhdistusaineet ja niitä kannattaa käyttää. Roiskeet on tavallaan helpompi puhdistaa keraamisesta. Käytössä ei juurikaan eroa, ellei ole induktio-liesi. Mutsilla on induktio-, ja mä en osaa käyttää sitä.. Blondille liian monimutkaista :D Hipaisunäppäimet on hankalia ja sit siinä on sellaisia miinus ja plus -palkkeja, ajastimia yms. sekavaa. Mut tavallinen kerääminen liesi on aika samanlainen kuin "tavallinen".

      • kuhan sanon

        Jos muistutat vähänkään Hilkka Ahdetta, niin sympatiani ovat Rädyn puolella.


      • kuhan sanon kirjoitti:

        Jos muistutat vähänkään Hilkka Ahdetta, niin sympatiani ovat Rädyn puolella.

        Öö, missä mielessä muistutan? Luonteelta vai ulkonäöltä? Ei tule oikein mitään yhteneväisyyksiä mieleen, onneksi.. En ole oikein koskaan digannu kyseistä perhettä.. :/ Ja ei ole mitään mielipidettä kiistasta, kun en tapausta tunne. En siis Rätyäkään, josta ei myöskään imartelevia juttuja ole luettavissa.


    • Keraamisen lieden pinnassa näkyy heti kaikki tahrat ja roiskeet. Sitä joutuu päivittäin puhdistamaan, joshaluaa pitäv sen puhtaana.
      Tavallisista pesuaineista jää raitoja. On oltava juuri keraamiselle liedelle tarkoitettua, nestemmäistä hoitoainetta (en muista nimeä). Jotkut padat ja kattilat saattavat naarmuttaa pintaa.
      Muuten olen ollut tyytyvvinen.

      Tämä ohje löytyi martat.fi sivuilta.

      "Keraaminen taso

      Epätasaisen tai pohjaltaan likaisen keittoastian vetäminen keraamisella pinnalla voi aiheuttaa naarmuja ja tahroja tason pintaan. Myös hankaavat aineet tai pesimet, teräsvillat ja karhunkielet voivat vaurioittaa pintaa.
      Keraamisen tason puhdistaminen

      Puhdista taso nihkeällä, käsiastianpesuaineella kostutetulla pyyhkeellä aina käytön jälkeen, koska rasva ja muu lika palavat pintaan helposti kiinni. Huuhdo ja kuivaa pinta.
      Jos lämpimälle keraamiselle tasolle joutuu sokeripitoista ainetta, muovia tai alumiinifoliota, poista se välittömästi metallikaapimella. Muuten pinta voi vahingoittua ja puhdistaminen on entistä vaikeampaa.
      Alumiinipohjaisista astioista voi jää tason pintaan harmaita jälkiä, jotka saa pois keraamiselle liesitasolle tarkoitetulla puhdistusaineella. Käytä erikoispuhdistusaineita aina ohjeen mukaan.

      Tinasta harmia keraamisella tasolla

      Jos sulaa tinaa pääsee roiskahtamaan keraamiselle tasolle, anna tason ja tinan jäähtyä rauhassa, jonka jälkeen irtotina lähtee kaapimalla. Työtehoseuran kokeessa tasoon jäi silti pysyvä rengasmainen tahra, joka ei lähtenyt pois edes erikoispuhdistusaineilla.

      Kokeissa yritettiin poistaa myös juoksevaa tinaa metallikaapimella välittömästi vahingon tapahduttua. Tina levisi metallikaapimen alla jättäen pintaan metallinhohtoisen tahran. Keraamisen tason hoitoaine ja teräspinnan puhdistukseen tarkoitettu aine eivät myöskään tehonneet toivotusti."

      • hmm..

        Mielenkiintoista, ajattelet, että tyypilinen nainen linkittäisi tämän martta-ohjeen.


      • hmm.. kirjoitti:

        Mielenkiintoista, ajattelet, että tyypilinen nainen linkittäisi tämän martta-ohjeen.

        Määrittele mainitsemasi "tyypillinen nainen".

        Liitin tuon marttojen ohjeen mukaan, kun siinä osataan selittää lyhyesti ja yksityiskohtaisesti keraamisen lieden huoltoa ja puhdistusta.


    • ***

      Ostin 27nv sitten. En pidä, on vaikea puhdistaa. Ostan uuden ja erilaisen sitten kun ei keraaminen enää toimi.

    • Jonssonni
    • Kokemus opettaa

      Mulla on kokemusta kahdesta keraamisesta liedestä. Niiden perusteella: ÄLKÄÄ OSTAKO KERAAMISTA LIETTÄ. Ensimmäisellä keitin ensimmäisenä päivänä pihlajanmarjahilloa, joka kiehui yli. Kun yritin puhdistaa sitä lastalla, irtosi pinnasta siruja ja lasipintaan tuli pieniä kuopia. No käytin liettä silti pari kymmentä vuotta. Kun sitten tuli keittiöremontin aika, tahtoi mies taas keraamisen lieden "kauneussyistä". Suostuin, mitä kadun. Ensinnäkin oli vaikea löytää sopivaa kokoa käytettävissä olevaan tilaan, koska liedet ovat nykyään suurentuneet. Meni milllimetripeliksi. Ei haluttu puuseppää muuttamaan rakenteita ja onneksi ei sitten tarvinnutkaan. Asennuksessa oli sitten ongelmia, kun jokin "takalevy" puuttui vanhasta systeemistä. Asentaja askarteli varmaan tunnin johtojen kimpussa. Uusi liesi on hyvin monimutkainen ja ohjekirja meidän mallissa heikko. Kun sähköt kerran katkes ja kello meni sekaisin, ei taidettu saada kelloa millään oikeaan aikaan. Eikä vaativampia ohjelmointeja uskalleta kokeilla ollenkaan, kun sähköjen katkaiseminenkaan ei poistanut virhevalintoja. Ja me ei kyllä olla mitään tumpeloita tekniikan kanssa noin yleensä. No ohjekirjan lukemisen jälkeen meni myös keittiöastiat uusiksi. Ohjekirjassa luki, että kuparipohjaiset voi jättää jälkiä. Siis mun hyvät kuparipohjaiset kattilat pantiin roskikseen. Sinne meni myös painavat valurautapannut ja -padat, kun en uskaltanut laskea niitä lasipinnalle niitä rikkomaan ja raaputtamaan. Kun sitten ruokaa ja vettä keitetään monta kertaa päivässä, vie puhdistus aikaa. Itse erikoisainetta kuluu puhdistuksessa vähän eli muutama tippa kerrallaan, mutta sitäkin enemmän kuluu pyyhkeitä ja talouspaperia, jolla pinta viimeistellään. Tulee kalliiksi. Jatkuva huoli on myös, ettei sokeria tai tärkkelystä tai mitään muovia ym. vahingossa putoa pinnalle. Siis, kokkaus ei ole enää huvi, vaan varsinainen työmaa.
      Mökillä on onneksi tavallinen liesi, jolloin nautin ruoanlaiton joka hetkestä. Kerran kesässä liesimustaa, ja siinä se. Jos jollekulle mahtuu induktioliesi, niin ostakaan ihmeessä se, jos varaa ja halua on. Mutta tavallisiakin, "vanhanaikaisia" liesiä on vielä kaupoissa saatavana, eikä hinta päätä huimaa esim. induktioon verrattuna.

      • Keraaminen liesi

        Valurautapannua voi käyttää kun ei vedä sitä pitkin tasoa.
        Se naarmuttaa. Sokeri tahrat kuten hillo poistettava välittömästi kaapimella.
        Induktio kattilat sopii hyvin. Ne sopii kaikille liesille ovat nopeitakin kiehumaan.
        Muuten se rikkoo pinnan. Yleensä lieden ohjekirjassa ohjeet.
        Itse pidän keraamisesta liedestä helpompi pitää puhtaan kuin perinteinen.
        Oikeat aineet ja tekniikka auttaa ja ohjekirja.


    • kun ei osata käyttää

      Ehkä omistusasujien joukossa, mutta yhdelläkään vuokra-asukilla ei keraamista liettä ole eikä tule.
      Vuokraisäntä vei astianpesukoneenkin pois.

    • Loistava keksintö nyt voi paistaa munakkaan tai makkaraa suoraan levyllä, niin ettei tarvitse sijoitaa turhaan mihinkään kalliisiin paistinpannuihin.

    • keraamisesta..

      Omissa asunnoissa ei ole missään ollut koskaan keraamista liettä. Ei edes vanhempien kanssa eläessä. Mutta matkoilla, kylässä, työelämässä olen törmännyt keraamiseen lieteen. En vaan koskaan ole tykästynyt niin paljoa, että oisin itselleni hommannut.

      Onhan se eräänlainen sisustuskappale ja siistinä hieno. Mutta ei vaan jaksa sen puunaamista ja induktiopannujen ja patojen haalimista yms varomista pintojen kanssa. Perinteinen liesi on oikeen passeli mun kokkauksilleni. :-) Ja uuni tietysti, jota ehkä enemmänkin tulee käytettyä.

    • Induktioliesi on hyvä. Nopea ja helppo pitää puhtaana.

    • -ok-

      turhaa hienostelua

    • Anonyymi

      Ostin ns. uudenaikaisen saksalaismerkkisen keraamisen lieden/uunin. Keittotasot kuumenevat epätasaisesti, päällä - pois päältä - päällä - pois päältä...... perunoiden keittokin aika taidetta. Vesi kiehuu hellalle tai ei kiehu ollenkaan?! Uunin toiminto vaatii mm.jäähdytystoiminnon, joka on päällä koko paistoajan. Huoneeseen puhaltaa 44 asteista poistoilmaa suhteelliseen pieneen keittiöön. Talvipakkasella voisi olla hyödyksi. Onneksi vanha Strömberi oli tallessa ja palasi palvelukseen. Varastossa 600 euron sähkötyöt erehdys. Virtakaapelikaan ei kelpaa Suomessa.
      PJ.

    • Anonyymi

      Minkälaisen uuden lieden ostan..meillä on vanha koulukeittiön iso kattila...jolla on hyvä tehdä isoja määriä ..omppuhillon..hirvikeittoa ja hernerokkaa...
      Pitääkö olla "rautalevyt"??

      • Anonyymi

        Keraamiselle liedelle on omanlaiset kattilat ja pannut.


    • Anonyymi

      Meillä on ja pysyy kaasuliesi.

      • Anonyymi

        Kaasuliesi onkin paras.


    • Anonyymi

      Skannaus keraaminen liesi itsari tilit uhkaus lääkäri tilit vammatuottamus soitot lääkärit.
      Electrolux neliö yksi harmaa kulma kahva, kun siitä painee kaikki punainen päälle puhelut myynti .

    • Anonyymi

      keraamiset tasot ovat helppoja puhdistaa, koska ei ole niitä kaikenlaisia kulmia ja onkaloita liedessä keittolevyjen välissä. Voi puhdistaa ikkunanpuhdistusaineella ja vaikka BIC-partahöyllä kiilloittaa vaan sitten oikealla aineella lopuksi.

    • Anonyymi

      En tykkää seuraava liesi vanha hyväksi todettu.

    • Anonyymi

      Keraaminen liesi säilyy hetken virheettömänä!
      Meille hankittiin keraaminen "kallis" liesi , vaan ei tuo sittenkään kestä aikaa!
      Puolen vuoden päästä keraaminen taso jo laikuilla, eikä todellakaan lähde puhdistusaineilla. Tämä vielä se kalliimpi taso??
      Nyt hankitaan toiseen asuntoon ihan tavallinen "valurauta liesi", se kestää!

    • Anonyymi

      Keraaminen liesi on paskin ostos ikinä. Varsinaista huijausta. Illat menee liettä kuuratessa. Sen saa kuurata ja kiilloittaa jokaisen keittämisen jälkeen. Liat eivät silti lähde millään ja seuraavassa kuumennuksessa taas pinttyvät pahemmin. Myös metellilastalla on pakko kuurata liettä jokaisen kuumentamisen jälkeen. Lastasta liesi ottaa taas osumaa ja naarmuja todella helposti. Kahden viikon jälkeen on jo pahempia naarmuja vaikka olen yrittänyt olla kuinka varovainen. Ja naarmut ovat rumia ja keräävät taas likaa. Ym. kierre on valmis.

      Jos haluat tehdä päivisin ja iltaisin muutakin kuin kuurata ja laaputtaa liettäsi ja pahoittaa mielesi jätä nämä suosiolla kauppaan. Säästyt paljolta vaivalta ja mielipahalta.

      Käytössä tämä on toki hyvä ja nopea ja liettä voi käyttää myös laskutasona. Siinä ovat kuitenkin tasan ja tarkkaan kaikki hyödyt, kaikki muu on ajan haaskuuta ja mielipahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe