Glam Metallin/Rockin keskeisimmät piirteet.

Jaaaaaaa

Eli ihan vain kiinnostaa, mitkä ovat nämä Glam Metallin ja Rockin keskeisimmät piirteet.

7

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paljonkoonrahaa

      Paljonko maksat käteistä rahaa jotta joku suostuu haastateltavaksi, 2000EUR vähintää kai, että kukaan viitsii edes vastata kysymyksiin...

    • Vanha-Hevari

      Ensinnäkin glam rock ja glam metal ovat kaksi täysin eri asiaa. Monet virheellisesti nykyisin sekoittavat ne toisiinsa vaikka tosiasiassa yhteyksiä löytyy vain pukeutumisesta.

      Glam rock syntyi 70-luvun alussa ja se oli lähinnä Britannian ilmiö. Se oli suosittua noin vuosina 1970-1975 ja 70-luvun puolivälissä punk ja disco syrjäyttivät sen suosituimpana musiikkityylinä. Glam rockin soundi saattoi vaihdella eri yhteiden välillä paljonkin. Glam rock -yhtyeet soittivat esimerkiksi hard rockia (esim. Queen), proto-punkia (New York Dolls), poppia (Mud) tai vaikkapa taiderockia (Roxy Music). Yhteistä näille yhtyeille oli naismainen pukeutuminen, toisilla yhtyeillä kimalteet, sekä joillakin hyvin näyttävä lavashow ja toisilla meikit. Monesti Marc Bolania ja T.Rexiä pidetään tyylin kehittäjänä, ja T.Rex onkin David Bowien ohella kenties tunnetuin Brittiläinen glam-yhtye. Jenkeissä puolestaan Alice Cooper edusti 70-luvun alussa glam rockin pimeää puolta shock rock-esityksillään. Cooper oli itseasiassa kenties jopa se kaikkein ensimmäinen glam-yhtye, sillä bändi käytti jo 60-luvulla androgyyniä tyyliä, naistenvaatteita ja meikkejä, vaikka koko glam rock -syntyikin varsinaisesti vasta 70-luvun alussa. Alkuperäisen glam rockin katsotaan kuolleen viimeistään vuonna 1977, kun T.Rexin keulahahmo Marc Bolan kuoli auto-onnettomuudessa ja punk ja disco olivat ohittaneet glam rockin suosiossa.

      Glam metal taas puolestaan tarkoittaa 80-luvulla suosiossa ollutta metallimusiikin tyylilajia, jonka esittäjät yhdistivät alkuperäisten 70-luvun glam rock-yhtyeiden räikeän ulkomuodon ja meikit raskaaseen heavy metal soundiin. Glam metaliakin oli toki erilaista. Oli raskaampaa New Wave of British Heavy Metaliin pohjautuvaa glam metalia (esim. Twisted Sister), sekä enemmän pop-painotteista ja melodista glam metalia (esim. Poison). Glam metal videot keräsivät paljon suosiota MTV-kanavalla. 80-luvulla erityisesti rankemman metallin, kuten thrash metalin fanit pilkkasivat naismaisia glam metal -yhtyeitä, eivätkä pitäneet niitä oikeana metallina niiden melodisuuden ja hittihakuisuuden takia. Muun muassa Megadethin Dave Mustaine antoi glam metallille haukkumanimen (GLAM = Gay Los Angeles Metal), koska Los Angelesissa oli suuri glam metalin keskittymä.

      Musiikillisesti siis näillä genreillä ei ole paljoakaan yhteistä. Yhteiset piirteet ovat lähinnä ulkonäöllisiä seikkoja.

      • Kiitti!

        Kiitos vastauksesta!


    • Jaaaaaaa

      Vois joku noita musiikillisia piirteitä vähän tarkentaa?

      • Quantanamo

        Eikö ne nyt tulleet jo tuossa Vanhan-Hevarin viestissä aika vahvasti esille. Musiikillisesti glam ROCK -bändi voi siis periaatteessa soittaa mitä tahansa rockia. Se on se ulkonäkö, mikä määrittelee glam-bändiksi.

        Sitten taas glam METALIN tapauksessa kyseessä on hyvin melodinen, kaupallinen, pop-vetoinen ja tarttuva metallimusiikin tyyli, mihin on yhdistetty tuo 70-luvun glam rockin lookki.

        Nämä ovat pitkälti ulkonäöllisiä genrejä, eivät niinkään musiikillisia määritelmiä.


      • ....................
        Quantanamo kirjoitti:

        Eikö ne nyt tulleet jo tuossa Vanhan-Hevarin viestissä aika vahvasti esille. Musiikillisesti glam ROCK -bändi voi siis periaatteessa soittaa mitä tahansa rockia. Se on se ulkonäkö, mikä määrittelee glam-bändiksi.

        Sitten taas glam METALIN tapauksessa kyseessä on hyvin melodinen, kaupallinen, pop-vetoinen ja tarttuva metallimusiikin tyyli, mihin on yhdistetty tuo 70-luvun glam rockin lookki.

        Nämä ovat pitkälti ulkonäöllisiä genrejä, eivät niinkään musiikillisia määritelmiä.

        Glam metalliin monesti yhdistetään jenkkityylinen vahvasti tuotettu soundi, joka itsessään jo merkitsee joillekin glam metallia ja se on sitten kauhistus, koska glam metal merkitsee usealle jotain Poison -linjaa. Esimerkiksi Acceptin Eat the Heat -levylle tuli jenkkiläisen laulajan lisäksi jenkkiläiset soundit, ja moni nipottaa juuri tästä ja haukkuu levyä huonoksi, vaikka levy ei itse asiassa ole yhtään hullumpi, eikä sillä ole mitään tekemistä glam metallin kanssa, mutta ne glam metallia leimaavat soundit saavat jotkut sanomaan tuotakin levyä glamiksi.


    • rölööh

      se kun pukeutuvat ja meikkaavat kuin ämmät ja luulevat olevansa koviakin staroja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe