alkoholisti työpaikalla

esimies ja alainen

On erittäin vaikeaa, kun työpaikalla on alkoholisti. Hoitoonohjausyritykset yms. tulkitaan helposti työpaikkakiusaamiseksi; toisaalta esimiehen ja työtoverien pitäisi jotakin voida tilanteelle tehdä, kun näkee että toinen on töissä kännissä, ei selviydy velvoitteistaan, ylittää valtuutensa, käyttäytyy asiattomasti ja häiritsee ehkä toisia. Yks kaks onkin koko työyhteisön tilanne solmussa. Piilevää alkoholismia on myöskin usein vaikea aluksi havaita, jos asianomaisella on selviä päiviä joukossa ja sujuva ulosanti.

Näistähän näkee esimerkkejä. Ihan näkyviä pestejä myöten.

11

865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koettu_on

      Esimies on asiasta vastuussa. Muilla työntekijöillä on oikeutensa, eli oikeus työrauhaan ja tasavertaiseen kohteluun.

    • hmmjoo..

      ""käyttäytyy asiattomasti ja häiritsee ehkä toisia.""

      Selvennä mitä tuolla tarkoitat? Millä tavalla häiritsee?

      • Saman kokenut

        Koetapa itse toimia järkevästi kännisen tai krapulaisen suurkuluttajan tai alkoholistin kanssa. Huomaat itse, ettei siitä mitään tule. Häiritsee ja on asiaton, aivan kuten edellinen sanoi.

        Minulla oli alkoholin suurkuluttaja työparina ja siinä sitä kuule oli kestämistä ikinä ei voinut luottaa mihinkään, ei edes siihen tuleeko toinen töihin.


    • Sitäsaa

      Ei nykyajan työelämää kestä kaikki selvin päin. Herrat nostaa bonuksiaan, ja köyhät vaan kyykkyyn. Perseet olalle ja nöyristely lopuumaan!

      • 23+4

        Myös esimiehet soveltavat perseet olalle -reseptiä. Minulla on pomo. joka käy töissä, kun sattuu sopimaan eli ryyppy- ja krapulapäivät eivät joukosta erotu. Jos kalenterissa on jotain tärkeää, saattaa pomo laittaa viestiä, jossa ilmoittaa tökeröstä esteestä. Aina häntä ei edes tavoiteta, mutta joku työpaikalla sijaistaa ja hoitaa homman kotiin. Työpaikan bileissä pomomme juo itsensä aina tiedottomaan tilaan. Esimiehen esimies ei tohdi puuttua tilanteeseen, vaikka ongelmaisen ulkonäkökin alkaa kieliä, missä mennään. Alaiset saavat kärsiä välinpitämättömyyden ja peittelyn seurauksista, koska johtaminen on retuperällä. Alkoholistin ajatusmaailma kieroutuu mm. koska hän pelkää aina paljastumistaan ja toimii siksi hätiköidysti.


    • mk

      Kun työpaikalla on alkoholin vaiokutuksen alaisena niin voi antaa lopputilin samantien jos ei mene hoitoon ja työntekijä häviää aina jutun jos menee oikeuteen ja esimies voi hommata alkometrin työpaikalle mihin puhalletaan. Yksi hyvä tapa oli aikoinaan firmassa missä työntekijät välillä ottivat niin johtaja lopetti palkan- maksun siihen paikkaan kun olivat ottaneen ja se lopettaa aika nopeasti työpaikkajuopottelun. Työlainsäädäntö on 0 promillea ja yksikin ryyppy tai alkoholin vaikutuksen alaisena töissä niin ei muuta kun lopputili niin pääsette alkoholistitsta eroon ja nopeasti.

    • NOLLAPOLLAONNOLLA

      KAIKENLAISET ALKOHOLISTIT PILAAVAT KOKO ELÄMÄN PUHUMATTAKAAN KAIKENLAISISTA JUOPOISTA.!!!!!

      • AHKERA.

        Laiskurit ja p.seen nuoliat aiheuttaa paljon alkoholiongelmia TYÖPAIKOILLA.


    • pomot kuriin

      Monet isot pomot ovat juoppoja ja heille moni ei edes uskalla sanoa mitään. Miehet ja naiset pyörivät viinalle haisevina töissä nenät punaisina.

      • 9+9

        Juurikin nän. Aina jaksetaan hokea, että esimiehen pitää puuttua, esimies on vastuussa hoitoon ohjauksesta,.. Onko tutkittu, millainen määrä pomoasemissa olevista on itse alkoholin suurkuluttajia? Entä kuinka auliisti esimiehen esimies suojelee toistaan ja muuta sisäpiiriä? Rivityöntekijän juomiseen on aina paljon helpompi puuttua, kuin johtoryhmään ja sisäpiiriin kuuluvien.


      • seliseliseli

        Erittäin totta kirjoitatte! Johto ja johdon nuoleskelijat huolehtivat toisistaan niin, että juoppo saa jatkaa juomistaan, kunnes terveys lopahtaa täysin.

        Meidän lähiesimies on aina ollut kaikilla mittareilla tasapainoton tapaus ja viime vuosina hän on myös alkoholisoitunut. Pomojensa sekä suosikkialaistensa tuella hän on voinut ja voi edelleen ryypätä huoletta. Silmien sulkemista, suojelua ja tukea valehteluun on aina tarjolla. Meno jatkuu ja kaikki sen tietävät. Rivityöntekijän kohdalla peli olisi jo vihelletty poikki kauan sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe