Voi ei.

..cvu..

149

4581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ristus sentään

      Jokainen voi vapaasti elää 1800-lukua, mutta silloin ei oikein voi enää toimia missään yhteisössä. Ei ole nämä lautamot ja marjokorvet huomata, että maailma ympärillä on hieman 1800-luvulta muuttunut, myös Kemijärvellä. Verorahoilla kun toimitaan niin eiköhän tasa-arvo ole yksi ihan perus jutuista.

      • hävetä_saa

        häjvettää aivan tällainen


    • Kokemusta on

      Olen kuullut, että Kemijärvellä on paljonkin tällaisia naispappeutta hyväksymättömiä ev.lut. seurakunnan viroissa olevia ja lisäksi muitakin naispappeutta vastustavia. Nämä naispappeutta vastustavat ovat muutenkin erittäin aktiivisia naisten oikeuksien polkemisessa. Eikö tälläisten tyyppien aika pitäisi jo olla ohi...

      • kyhöt

        Jos joku pystyy todistamaan Aki Lautamon sortaneen jossain naisia, niin todisteet kehiin vain. Itseään syrjitään työmarkkinoilla, kun evätään looginen eteneminen uralla uskonnollisen vakaumuksen takia. Se on keskiaikaa se.


      • kloitsut
        kyhöt kirjoitti:

        Jos joku pystyy todistamaan Aki Lautamon sortaneen jossain naisia, niin todisteet kehiin vain. Itseään syrjitään työmarkkinoilla, kun evätään looginen eteneminen uralla uskonnollisen vakaumuksen takia. Se on keskiaikaa se.

        Juuri niin! Aki Lautamoa hienompaa ja empaattisempaa ihmistä saa hakea. Pelkästään naispappeusasiaan juuttuneista ei löydy yhtään hänen tasoistaan ihmistä.


    • ristus sentään

      No mutta, johan on empaattinen hiippari kun ei voi naisen kanssa suorittaa jumalanpalvelusta. Kuten jo aiemmin sanoin voi pysytellä siellä 1800-luvlla jos haluaa mutta sitä ei voi tehdä nykyaikana verorahoilla, onko tässä jotakin epäselvää?

      • Isätmeidänlänttäpäin

        Kysymys on uskonnollisesta vakaumuksesta eikä mistään maallisesta tasa-arvokäsitteestä. Asia ei ole vuosiluvuista ja vuosisadoista kiinni. Jos kaikkea perusteltaisiin nykyajalla ja väitettäisiin niiden olevan hyviä asioita vain siksi että ne ovat nykyaikaisia, niin pieleen mentäisiin kovalla kohinalla. Ateistisilta tasa-arvovouhottajilta menee puurot ja vellit sekaisin. Miksi puututte kirkon asioihin, kun teillä ei kiinnosta siellä mikään muu kuin naispappeus?


      • Kokemusta on
        Isätmeidänlänttäpäin kirjoitti:

        Kysymys on uskonnollisesta vakaumuksesta eikä mistään maallisesta tasa-arvokäsitteestä. Asia ei ole vuosiluvuista ja vuosisadoista kiinni. Jos kaikkea perusteltaisiin nykyajalla ja väitettäisiin niiden olevan hyviä asioita vain siksi että ne ovat nykyaikaisia, niin pieleen mentäisiin kovalla kohinalla. Ateistisilta tasa-arvovouhottajilta menee puurot ja vellit sekaisin. Miksi puututte kirkon asioihin, kun teillä ei kiinnosta siellä mikään muu kuin naispappeus?

        Raamatusta valikoivat nämä tietyt tyypit itselleen sopivia kohtia kuten nyt tämä naisten polkeminen. Vuosisatojen kuluessa naiset ovat saaneet ihmisarvoaan lisättyä vähitellen. Eikös se ollut keskiajalla, että keskusteltiin sellaisestakin teemasta kirkon piirissä kuin että onko naisella sielua. Raamatun kirjoittelun aikaan naisilla ei muutenkaan ollut ihmisarvoa, ei myöskään ei-kristittyjen keskuudessa.


    • Syntinenkösiekii

      Te Aki Lautamon mollaajat! Tunnetteko miestä oikeasti lainkaan? Ajattelette putkimaisesti häntä vain naispappeuden vastustajana, ja siksi hänet voi haukkua alimpaan helvettiin tai polttaa vaikka roviolla. Menkää itseenne, te ensimmäisen kiven heittäjät ja syntiset!

    • pappi

      Mies ei voi työskennellä nais pappien kanssa. Mutta sallii nuokkarilla ihmisten oleskellä yön yli. Onko se uskovaisille sopivaa jos alle 16vuotias jääpi yöksi paikkaan jossa on yli 18vuotiaita? Ainoat valvojat ovat sitten näitä "vanhempia" jotka ovat nuokkarilla.

    • seurakuntalainen

      Minä haluan naisia papiksi, myös Kemijärvelle ja kirkkoherra on valittava sen mukaan.

    • kjf57t77

      Kyllä kai sitä lakia pitäs kaikkien noudattaa, myös pappien. Jos me muutkin toimittas samalla tavalla, että ei voitais työskennellä eri sukupuolta olevien kanssa, yhteiskunta pysähtys. Kyllä pitäs tulla jo tälle vuosisadalle myös naispappeja vastustavien.

    • Kokemusta on

      En tunne koko Lautamoa. Kerran joku vinkkasi minulle, katsoppa tuossa menee se Lautamo, joka ei hyväksy naispappeja. Olen ollut tekemisissä hänen hengenheimolaisen kanssa, josta on jäänyt hyvin ikävä kuva. Huomasin, että hän suhtautuu minuun negatiivisesti. Hänkin vastustaa naispappeutta. Ajattelin silloin, että tämä tyyppi ei pidä naisia minään. Että ei se ole vain naispappeus, vaan koko asenne naisia kohtaan..

    • 22..pirkko

      Kyllä. Ei ole luontevaa toimintaa naisten kanssa toimiessa. Ja tarkoitan nyt ihan toimisto yms. asioita. Että raamatussako sanotaan olevan oikein ettei naisia tartte arvostaa eikä työskennellä heidän kanssaan. Alanpa miettimään mitä ihmettä minä enää kirkossa teen. Ja vielä nauretaan muita uskontoja.. Hoh hoijaa..

    • vapaa maa

      On se jumalauta ihmeellistä,meillä on 2 naispresidenttiäkin ja nämä uskonveljet ei hyväksy naispappeutta, saunan taakse vietäviä. Nuo olisi välittömästi erotettava kirkon palveluksesta. Elävät vielä jotain kivikautisaikaa. Jos mie töissäni kieltäytyisin tekemästä töitä naisten kanssa, miehän saisin potkut.

    • varmistaa

      Kaipa nämä myös hyväksyy pedofiilisyydenki. Juttua vähän kuullut nuokkarin elämisestä. Siis tämä jossa nuoret kokoontuu "kuulemaan jumalan sanaa"

    • Naispapit rulettaa*

      Jos pappi vaimonsa kanssa ei elä tätä päivää niin turha pyrkiä johtotehtäviin kovalla palkalla.

    • Syväitsemyitäkin

      Täällä "suvaitsevaiset" naispappeuden kannattajat vihjailevat aivan päättömiä. Se on sitä suvaitsevaisuutta, jossa suvaitaan vain ne, jotka ajattelevat juuri niinkuin itsekin. Muita saa sitten pilkata ja haukkua miten hyvänsä ja vaikka potkia pois virasta yhden ainoan asian takia. Eipä ole koskaan moista roskaa ja ivaa tullut niiden suusta, jotka uskovat vakaumuksensa mukaisesti, että pappeus on tarkoitettu miehille. Mutta Raamatussahan ennustetaan Jumalan suulla, miten uskovaisten käy maallisen vallan ylivoiman alla: "Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen ... Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy ...se pelastuu..." muistakaamme tämä, me syntiset ja mitättömät!

    • Vaviskaammesyntiset

      Aki Lautamo on oikea kunnon pappi eikä mene maallisen ajattelun mukana. "Jeesus sanoi opetuslapsille:
 ”Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset.
 Pitäkää varanne, sillä ihmiset vievät teidät oikeuden eteen ja ruoskivat teitä synagogissaan(=mm.Suomi24.fi/keskustelu). Maaherrojen (mm. Piispat) ja kuninkaidenkin(mm. Tarja Halonen) eteen teitä tullaan viemään minun takiani, todistukseksi heille ja kansoille. Mutta kun teidät luovutetaan viranomaisten käsiin, älkää olko huolissanne siitä, miten tai mitä puhuisitte, sillä teille annetaan tuona hetkenä sanat, jotka teidän tulee puhua. Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki.
 Veli antaa veljensä surmattavaksi, isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tuottavat heille kuoleman. Kaikki tulevat vihaamaan teitä (mm. ne jotka uskovat Raamattuun eli pappeuden kuuluvan vain miehille) minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu (kuten Aki Lautamo ja Lasse Marjokorpi).” Matt 10:16-2"

    • fg mhtm

      Kannatan nais pappia..ei niissä ole mitään vikaa ihan samalla lailla kun muutkin papit

    • pastorisillisalaatti

      Uskovaiset lataa aina näitä raamatun lainauksia mutta jos kysyy mitä mieltä Sinä itse olet niin ei saa vastausta koska ainut todellisuus ja totuus on se mitä kirjassa sanotaan vaikka se olisi jotain täysin päätöntä.

      Opetelkaa käyttämään omia aivojanne. Emme enää elä 1200-luvulla.

    • ...sc...

      Voi hitto noita raamatusta poimittuja lainauksia. Syyllistäviä ja oikein ahdistavia. Hui. Jos johonkin uskoisin, niin en ainakaan tuollaiseen, jossa tulee kokoajan ahdistava olo. Teit mitä teit, niin aina joku huomaa, että väärin meni. Hrrrr.

      • tottakai perustelut

        Mielestäni on ihan oikein, että laitetaan tänne Raamatunkohtia. Sillä Raamattuunhan pelastus perustuu ja Raamattu kertoo miten se tapahtuu.
        Kyllä meidän tulee kestää myös heidän perustelut jotka Raamatun mukaan toimivat.
        Sain ylinopeussakon, myös poliisi esitti rangaistusmääräyksessä lain kohdat mihin rangaistusesitys perustuu. Elikkä ihan tuttua juttua nuo perustelut.
        Usko, Jumalan Sana on todellakin usein ahdistava ja syyllistävä. Mutta usko siihen sanaan ja iankaikkiseen pelastukseen sen Sanan perusteella antaa myös armon tuntea se, että saamme elää Jeesuksen nimessä ja veressä synnit sovitettuina, uskossa iankaikkisen elämän ihanuutta odotellen


    • ristus sentään

      Eiköhän nöiden lautamoiden olisi aika perustta ihan oma kirkko ja myösnitse rahoittaa sen toiminta. Siellä voi sitten vaalia sitä ehdotonta totuutta. Nyt he toimivat veronmaksajien rahoilla. Itse en ole edes mikään "naispappeuden kannattaja", ei kai sellaisia pitäisi ollakkaan enää nykyään. Nainen voi toimia pappina, se on itsestäänselvyys mistä ei enää pitäisi olla edes minkäänlaista keskustelun tarvetta.

    • poiespotkittu

      Kyllä meitä riittää. Ja lisää tulee, onhan suomessa menossa ihan julkinen rukouskamppanja Raamatun sanan puolesta, palaamisesta takaisin kirkon sanasta Jumalan Sanaan - sillä vain Jumalan Sana pelastaa, sen noudattaminen.
      Älkää mollatko Jumalan Sanan uskovia, he tottelevat Jumalan käskyjä. Älkää kärjistäkö sanomaanne sillä se voi käätyä itseänne vastaan.
      Suvaitsevaisuus ei ole vain oman ajatuksen ehdotonta hyväksyntää, vaan suvaitsevaisuuteen liittyy myös toisten ajatusten hyväksyntää.
      Meidän tulee muistaa, että pappi joka ei haluaa työskennellä naispapin kanssa, ei suinkaan väheksy naisia.
      Hyvä Aki, rukoillaan puolestasi ja odotetaan mitä kirkko ja kirkon uskon hyväksyneet sanovat lesdatiolaisten asemasta suomen kirkossa.
      Lesdatiolaisuuden kohdalla taitaa käydä niin, että kirkko joutuu hyväksymään asian joka kielletään toisaalla.
      Suvaitsevaisuuttako se vaiko tasa-arvoa.

    • .xcv.

      Ja tuoko muka suvaitsevaisuutta? Ei suvaita naisten tekevän papin hommia. Nyt läks tää kirkosta....

      • toinen poispotkittu

        XCV
        Jos tarkoitit "poiespotkitun" vastausta niin missä siinä on kielteinen ajatus naispappeuteen.
        Ajatus on siinä, että Raamatullinen usko ei vahvista naispappeutta.
        Jos nainen on pappi - eihän siinä ole mitään, tehköön papin hommia sillä ev.lut kirkon mukaan hänellä on siihen mahdollisuus ja oikeus.
        Raamatussa ei löydy siihen vahvistusta.
        Eikä kirkosta lähteminen vähennä uskosi määrää - mielestäni se vahvistaa pelastavaa uskoasi koska ev.lut kirkko on poikennut perinteisestä Jumalauskosta
        Mutta tämmöstä se on tänä suvaitsevaisuuden aikana - myös toisinajatteleville tulisi antaa sijaa - suvaitsevuuden ajatuksella


    • seurakuntalainen

      Minä kyllä uskon, että Jumala hyväksyy naisen toimivan pappina.
      Solloin, kun "pyhät miehet pyhän hengen vaikutuksesta" kirjoittivat raamatun sanomaa, oli eri aika.
      Jos ei tämän päivän "pyhät miehet" ymmärrä ajan olevan toinen, niin oi voi. Päivitettyä tietoahan, tuskin heilläkään on.

    • uskon asia..

      Usko on nimenomaan uskon asia. tiedon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Uskoa voi vaikka joulupukkiin, jeesukseen tai jeesusteippiin. Whatever rock your boat. Mutta älkää uskovaiset luulko olevanne jotenkin tietävämpiä.Teistä kukaan ei tiedä yhtään sen paremmin mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Ei vaikka olisitte lukeneet itsenne papiksi tai lukisitte raamattua 24/7. Kuitenkin te suu vaahdossa selitätte esim naisten sopimattomuudesta papiksi vaikka ette itse ole sen kummempia ettekä tiedä asiasta sen enempää kuin kukaan muukaan ihminen. Jos muuta väitätte niin valehtelette itsellenne. Tähän toki voitte laittaa litanian itsellenne parhaiten sopivia raamatun säkeitä mutta se ei asia muuksi muuta.

      • poiespotkittu

        "Uskon asia"
        Olet ihan oikeassa, kuoleman jälkeinen aika tai ajattomuus on vielä uskon asia. Se on uskon asia niin uskoville kuin uskon kieltävillekki.
        Siitä emme voi toisiamme moittia emmekä piikitellä, molemmilla on varmaan kuoleman jälkeiseen omat "litaniat" lausuttavana
        Olkoon litania sitten uskovan tai ei uskovan lausuma, iankaikkisuuden ilo tai murhe, on se uskon asia ja siinä olemme kaikki samalla lähtöviivalla.
        Itse olen elänyt "suruttoman" ajan ja nyt elän uskovan elämää. Enkä halua vaihtaa takaisin, en löydä yhtään syytä palata entiseen elämään - Herra siinä minua auttakoon.
        Mutta olen myös ajatellut tätä uskoa Raamattuun niinkin, että Raamattuun uskovana elän hyvää elämää. Ja kun kerran kuolen ja Jeesus herättää minut uskoni mukaan iankaikkiseen iloon ja rauhaan - olen pärjännyt uskossa elämässä ja sitten taivaassa.
        Entäpä jos Jeesus ei herättäisi, mitä olisin menettänyt - en mitään, vaan siitä huolimatta olen saanut elää raittiin, hyvän uskovan elämän. Näin ollen uskoni on minut pelastanut jo nyt tässä ajassa. Eikä minun tarvitse piikitellä uskovia ja ei uskovien kanssa saan olla ystävä, kaveri edelleen......myös naisten, pappienkin


    • Sellainen äiti

      Tytär kysyi:" Äiti, mikä on ero sillä, että luulee, että hampaassa on kuuntelulaite tai luulee, että joku voi muuttaa veden viiniksi tai herätä kuolleista tai uskoo neitseelliseen syntymään?" Vastasin, minun mielestä ei mitään eroa. Kumpikin on harhaluuloa. Uskonnon alaan kuuluvat asiat ovat suurten joukkojen harhaluuloja ja siksi niitä ei katsota sairaudeksi. Eli suoraan sanottuna uskonnon joukkopsykoosia ja itsesuggestiota"
      Eipä paljoa viitsi päätä vaivata Lautamon tapaisilla tyypeillä! Huomaan, että asia Kemijärvellä puhututtaa. Ihmettelen vähän.

      Että sellainen äiti minä olen!

    • Joopa joo

      Voi ei! Uskonvainoa vielä 2010-luvulla. Suomen ev.lut kirkolla näyttää olevan päämääränä erottaa kaikki hyvät papit kirkon toiminnasta.Kemijärvi on ollut tähän saakka turvallinen paikka mennä kirkkoon, ei mitään lässytyksiä. Tasa-arvokysymyshän tämä ei ole. Lautamo tai Saari kirkkoherraksi.

      • naapuri srklainen

        Joopa joo
        Näin on ollut ja toivottavasti pysyykin. Olisihan se mukavaa, että olisi seurakuntien joukossa myös teitä Kemijärven Raamatullisia seurakuntia.
        Mulle itselle Kemijärvi on riittävän lähellä käydä sunnuntaina JP:ssä siellä ja muissakin tilaisuuksissa.
        Ja uskon, että myös heillä jotka haluavat toisin Kemijärvellä niin aivan sama matka heillä on omaa mieltä miellyttävään tilaisuuteen.
        Mitäpä tässä asiasta riitelemään - asiat voidaan järjestää, ja toteuttaa seurakuntien kesken tasa-arvoa ja sitä kovin ihmeellistä suvaitsevaisuutta.
        Taitaa näitä Kristuksen kirkon seurakuntia olla jo vähemmistö kirkon kirkon seurakuntien joukossa - joten jo tasa-arvonkin vaatii pitämään perinteinen järjestys.
        Ja lopuksi ei tosiaan taivaan portilla kerran kysytä, että noudatitko tasa-arvolakia, ei vaan silloin kysytään pysyitkö uskossa Jeesukseen ja kunnioititko Hänen Sanaa.


    • Naispapin aika

      Kemijärvellä on pahat voimat pitäneet valtaa vuosikaudet. Yksi erittäin aktiivinen porukka ovat nämä naispappien vastustajat. Heistä monet ovat johtavilla paikoilla ei vain seurakunnassa vaan muuallakin. Pidetään tällaista hyvä veli-järjestelmää, jossa omalle porukalle kaikki konnuudet on sallittua. Nyt tänne on pyrkimässä oikein kaksi naispappeuden vastustajaa. Nyt on aika päästä eroon tällaisesta porukasta.

      • poispotkittu

        "Naispapin aika"
        Mutta eihän tuo esittämäsi asia edesauta konnuksissa. Vaan konnuudet tuodaan julki ja tutkitaan ja rangaistaan sen mukaan kuin laki määrää.
        Pitäkää te joilla vielä on olemassa Jumalan Sanan mukainen srk se jatkossakin pelastuksen srk:na.


      • Näin se on
        poispotkittu kirjoitti:

        "Naispapin aika"
        Mutta eihän tuo esittämäsi asia edesauta konnuksissa. Vaan konnuudet tuodaan julki ja tutkitaan ja rangaistaan sen mukaan kuin laki määrää.
        Pitäkää te joilla vielä on olemassa Jumalan Sanan mukainen srk se jatkossakin pelastuksen srk:na.

        Saa niitä konnuuksia tuoda esille, jos on varaa luopua esim. työpaikasta. Niin on tiukassa tuo hyvä veli-järjestelmä Kemijärvellä. Naispappeutta vastuutetaan, törötetään sunnuntaisin ehtoollisella ja tuodaan esille omaa hyvyyttä. Viikolla sitten voi työssä esim. polkea naisia, suunnitella uusia konnuuksia jne. Nämä tyypit saavat tehdä mitä tahansa kun on tukena tämä korruptoitunut järjestelmä


    • seurakuntalainen

      Täällä hurskastelu kukoistaa! Uskonsa kullakin.
      Kemijärven pitää valita kirkkoherra, tämänpäivän seurakuntatoimintaa johtamaan.
      Olen ollut naapuriseurakunnan tilaisuuksissa, kolmesti hautajaisissa, joissa pappi oli nainen.Mielestäni naisella oli erityinen "lämpöä" tuova vaikutus niihin tilaisuuksin.
      Olen ollut myös miehen toimittamissa siunauksissa, enkä tietenkään moiti niitä.

    • jhklo321

      Yksi syy, miksei kirkossa käydä, on varmaan naispappiviha tai oikeastaan sen harjoittajat.. Kirkossa käyvät ne, jotka hiljaa ja salaa hyväksyvät tämän järjettömän naispappien vastustamisen. No jokainen uskoo omalla tavallaan ja jokainen tulkoon onnelliseksi omassa uskossaan. Tuomitsijoita on tämä maapallo pullollaan, mutta onneksi meillä on vain yksi tuomari lopun ajan tullessa.

    • seurakuntalainen

      Naispappeuden vastustus on perua kivikaudelta.
      Silloinhan nainen "iskettiin" nuijalla päähän ja raahattiin hiuksista omaan luolaan.
      Onneksi kehittyneissä yhteiskunnissa, nuo kuhmut naisten päässä on vähentymässä. Niinkuin esim. arabimaissa nähdään, tuo kehitys on hidasta.

    • rapataan niin roisku

      Yhdyn nimim. naapuri srklaisen kantaan. Siinä olisi ratkaisu. Itsekään en ole varsinaisesti kemijärveläinen enää, mutta vietän siellä paljon aikaani ja käyn kirkossa lähes aina. Nykyisessä seurakunnassani olen joskus yrittänyt käydä kirkossa, mutta ne eivät tunnu kunnon kirkonmenoilta niin kuin K-järvellä. Täytyy todeta, että Kemijärvellä käy suhteellisesti enemmän väkeä kirkossa kuin esim. suurehkoissa naispappisissa seurakunnissa, joten kai siitäkin voi tehdä kukin omat johtopäätöksensä ajatusmaailmansa mukaan. Katsotaan, miten kehittyy. Kumpaakaan näkökantaa ei voi tietysti tuomita, mutta Lautamoa vastaan heitetty loka ainoastaan hänen pappeuskantansa perusteella on aika julmaa tuntematta häntä ihmisenä tarkemmin.

      • joopa joo

        höpö, höpö !!


    • Raamatulla päähän

      Ihminen on kokonaissuus. Jos vastustaa naispappeutta, se kuvastaa muutenkin suhtautumista naisiin. Tässäkin on esimerkki raamatulla päähän lyömisestä, sieltä haetaan tukea naisiin kohdistuvaan sortoon.

    • lautamolainen

      Usko on henkilökohtainen asia. Seurakunnan papit ja kirkkoherra valitaan uskon paimeniksi. Seurakunta on maallinen toiminta, jonka hyväksyvät kirkollisveron maksajat.
      Miehelle on velvoitettu seurakunnan johtaminen jo Jeesuksen aikana.

    • poiespotkittu

      Raamattu ennustaakin Jumalan Sanan hylkäämisestä - on mukavaa kun on vielä srk:ta joissa pidetään Jumalan Pyhää Sanaa esillä.
      Rukoillaan voimia Marjokorven Lasselle ja vuosia saarnata Sanaa meille ja rukoillaan Lautamon Akille voimia kestää tämä kaikki.
      Ei ole Jumala omilleen helppoa "taivalta" luvannut, jota mitä enemmän lokaa roiskuu sitä voimakkaammaksi Pyhän Sanan välittäjäksi loan heittäjät sinut tunnustavat teoillaan.
      Rukoilkaamme yhdessä Akin ja koko Kemijärven srk:n puolesta, että he saisivat pitää kristillisen seurakunnan ja myös niiden srk:n puolesta jotka ovat Jumalan Sanasta luopuneet, että he palaisivat siihen mistä ovat pois poikenneet ja julistaisivat Pyhää Jumalan Pelastuksen sanomaa.

    • seurakunta

      Jopas onkin loanheittoa, kun puolustaa naispappeutta.

    • muu suomi

      Uskotaanko Kemijärven seurakuntalaisten mielestä muissa seurakunnissa väärin kun muualla hyväksytään naispapit? Eikö tuomiokapituli tunnusta teidän kanssa samaa uskoa kun se ei hyväksy Lautamoa kirkkoherraehdokkaaksi? Onko koko muu suomi väärässä ja te oikeassa? Voiko ne seurakuntalaiset jotka uskovat kuten muu suomi maksaa kirkollisveronsa vaikka naapuriseurakuntaan?

    • Luudalle töitä

      Taitaa olla niin, että naispappi tai naispappeuden hyväksyjä ei halua hakea Kemijärvelle.Pitäisi vain jonkun olla niin rohkea, että hakee, jotta saadaan nämä naisten polkijat pois.Taitaa olla tuo Kemijärven kepun sisäinen juopa osaltaan sitä, että naisten hyväksyjät kuuluvat ns. kepun oppositioon. Ei se naisten polkeminen koske vain ev.lut seurakuntaa, vaan se on Kemijärvellä laajempi ilmiö.

    • Aki on hyvä mies

      Politiikassa on jo tarpeeksi akkoja hämmentämässä jo pilalle mennyttä keittoa, varsinkin täs pitäjäs, niin piretään kirkko puhtahana kanoista meitin kirkossa.

      • Näin on

        Kerrankin kunnon puhetta. Hyvä, että K-järvellä on vielä noin tervejärkisiä. Ei näytä menevän perille, että naispappeus ei ole maallinen tasa-arvoasia. Jos ihminen on kokonaisuus, niin myös loanheitto naispappeuden vastustajia kohtaan kuvastaa heittäjästä jotakin,


      • Maallinen kirkko
        Näin on kirjoitti:

        Kerrankin kunnon puhetta. Hyvä, että K-järvellä on vielä noin tervejärkisiä. Ei näytä menevän perille, että naispappeus ei ole maallinen tasa-arvoasia. Jos ihminen on kokonaisuus, niin myös loanheitto naispappeuden vastustajia kohtaan kuvastaa heittäjästä jotakin,

        Eikös se luterialainen kirkko ole lähtenyt uskonpuhdistuksen tielle 1500-luvulla? Uskonpuhdistus jatkuu edelleen ja nyt taistellaan naispappeuden puolesta. Muutos näyttää jatkuvan...
        Kuka määrittelee, mikä on maallista ja mikä ei? Kirkkolaitos on hyvin maallinen. Siellä mm. ilmenee erityisen paljon työpaikkakiusaamista


      • :}
        Maallinen kirkko kirjoitti:

        Eikös se luterialainen kirkko ole lähtenyt uskonpuhdistuksen tielle 1500-luvulla? Uskonpuhdistus jatkuu edelleen ja nyt taistellaan naispappeuden puolesta. Muutos näyttää jatkuvan...
        Kuka määrittelee, mikä on maallista ja mikä ei? Kirkkolaitos on hyvin maallinen. Siellä mm. ilmenee erityisen paljon työpaikkakiusaamista

        Totta puhut.


    • Vähitellen selviää

      On myös niin, että johtopaikoilla on näitä hyvä veli-tyyppejä, suoraan sanottuna suojatöissä ja kilttejä, avuttomia akkoja, joilta puuttuu omat aivot, on myös liikaa. Nämä naiset tekevat näiden johtajien työt. Kemijärvelle tarvitaan lisää koulutettuja, aivojaan käyttäviä naisia. Siitä tämä rappio näyttää johtuvan, että jämeriä naisia ei ole riittävästi eikä myöskään naisten ihmisarvoa kunnioittavia miehiä ole riittävästi. Nämä hyvä veli-tyypit asuvat väärässä maassa ja väärään aikaan!
      Näyttää kovasti näitä tyyppejä suututtavan, että lähistöltä on päässyt naisia eduskuntaan.
      Onko muuten niin, että Kemijärvelle ei myöskään hyväksytä sellaista miespappia, joka hyväksyy naispappeuden? Kuka osaa vastata? Ja miten tuo kirkkoherran vaali etenee? Katoin tuomiokapitulin sivuilta, että Kemijärvellä on kappalaisen virka auki. Tarkoittaako se Lautamon virkaa vai viransijaisuutta?

    • vihdoinkin.......

      Nyt on niin että tuomiokapituli taitaa päättää kuka on sovelias hakemaan kirkkoherraksi ja tuon ihmisen pitää pystyä tekemään työtä myös naispapin kanssa. Jos en ole väärin ymmärtänyt on Lautamo jo kahdesti todettu sopimattomaksi koska ei voi työskennellä naispapin kanssa. Eli nyt on Kemijärvellekin pakko valita sellainen ihminen joka pystyy toimimaan kirkon kannan mukaan.

      • poiespotkittu

        "vihdoinkin...."
        On totta niinko sanoit, että kirkon kannan mukaan tuomiokapuli päättää kuka on pätevä hakijaksi - sille emme voi mitään.
        Ja on totta, että perinteinen raamatullinen ev.lut srk toiminta loppuu kokonaan.
        Toivotaan, että jotkut muut voivat pitää pintansa. Ja annetaan myös heille joilla on Raamatullinen vakaumus elää ja tarvittessa julistaa Sanaa.


    • Huhupuheitako vai?

      Kuulemani mukaan ei ole vihkinyt eronneita tai kastanut avoparien lapsia yms. Kas kummaa muutama aika sitten muuttui suvaitsevammaksi näissä toimituksissaan,olisikohan silmissä jo siintänyt tuleva kirkkoherran valinta,kenties.Tulisi jo nykyaika edes tässä muodossa Kemijärvelle,hoh hoi.

    • plääh.....

      Noo. Enpä taida alkaa töihin enää uskovaisten kanssa. Heillehän se on arkipäivää tällainen erottelu. Minun pyhässä Jallussa sanotaan niin...

    • Näytelmä menossa

      Onko nyt niin, että kirkkoherran tulee hyväksyä naispappeus, mutta kappalaisten ei tarvitse ? Miten käy, jos kemijärvelle valitaan naiskirkkoherra? Eikö Lautamo enää voi tehdä töitä? Entäs se Vesa, onko naispappuden hyväksyjä vai vastustaja? No, taas saadaan seurata näytelmää ihan ilmaiseksi Kemijärven tyyliin. Eikö nämä naispappeuden vastustajat voi perustaa omaa kirkkoa?

    • seura ja kunta

      Ei ole huhupuhetta vaan totta. On kieltäydytty vihkimästä eronneita ja jopa avoliitossa olevaa henkilöä on kielletty tulemasta lapselle kummiksi. Eli ei ole ihme että ihmiset vieraantuu kotiseurakunnastaan,. Ja hyvä niin koska ei nämä vanhoillis lahkolaiset kuuluisi kansankirkon pariin ollenkaan vaan puuhastelemaan jossain maailmanloppua odottelevassa salaseurassa.

      • poiespotkittu

        Ei ole tosiaan huhupuhetta.
        Papilla on oikeus kieltäytyä vihkimästä eronneita. Käsittääkseni avioliittoon vihkimen voi tapahtua eronneelle myös Raamatun perusteella jos hän on eroon "syytön".
        Pappi voi kieltäytyä siunaamasta hautaan kirkkoon kuulumatonta. Tämä on siis oikeus omatunnon syihin vedotessa.
        Kun itse olin tilanteessa jossa puhuttiin kummiudesta niin silloin ei hyväksytty kirkkoon kuulumatonta eikä avoliitossa elävää pariskuntaa. Tuohon ei liittynyt suinkaan papin vakaumus vaan se oli "korkeammalta" taholta määritelty.
        Tämän päivän tilannetta en tiedä.


      • kysymys teille
        poiespotkittu kirjoitti:

        Ei ole tosiaan huhupuhetta.
        Papilla on oikeus kieltäytyä vihkimästä eronneita. Käsittääkseni avioliittoon vihkimen voi tapahtua eronneelle myös Raamatun perusteella jos hän on eroon "syytön".
        Pappi voi kieltäytyä siunaamasta hautaan kirkkoon kuulumatonta. Tämä on siis oikeus omatunnon syihin vedotessa.
        Kun itse olin tilanteessa jossa puhuttiin kummiudesta niin silloin ei hyväksytty kirkkoon kuulumatonta eikä avoliitossa elävää pariskuntaa. Tuohon ei liittynyt suinkaan papin vakaumus vaan se oli "korkeammalta" taholta määritelty.
        Tämän päivän tilannetta en tiedä.

        kirkkoon kuulumatonta voi kieltäytyä siunaamasta, mutta paikallislehden taannoisen kirjotuksen mukaan kieltäydytty siunaamasta kirkon jäsentä. Lindberg sitten tuli naapuriseurakunnasta ja siunasi. mitä mieltä olette tästä te, jotka kovasti puolustelette, miten hyvin nykyään on asiat Kemijärvellä


      • Pitkämuistinen
        kysymys teille kirjoitti:

        kirkkoon kuulumatonta voi kieltäytyä siunaamasta, mutta paikallislehden taannoisen kirjotuksen mukaan kieltäydytty siunaamasta kirkon jäsentä. Lindberg sitten tuli naapuriseurakunnasta ja siunasi. mitä mieltä olette tästä te, jotka kovasti puolustelette, miten hyvin nykyään on asiat Kemijärvellä

        Muistan tapauksen kauan kauan sitten. Siunauksesta ei oltu kieltäydytty. Ennen sitä käydyssä keskustelussa oli ilmeisesti valinnut väärät sanat.


    • Yx pakana

      Mistähän se johtuu, että tälläkin palstalla tuntuvat meuhkaavan enimmäkseen ne, joilla ei tunnu olevan muuta kiinnostusta seurakuntaan kuin tuo naispappeus. Tämä tulee ilmi useista viesteistä. Itsepähän tunnutte tämän näytelmän ohjanneen, joten katdokaa se loppuun. Lautamoa emme valitettavasti saa kirkkoherraksi, mutta toivokaamme hänen pysyvän seurakunnassa. Vaikka ansaitsevatkohan kemijärveläiset sitä.

    • serakuntalainen

      Naapuriseurakunnan naispappien toimintaa kokeneena sanon, ehdottomasti kemijävelläkin tarvitaan naisia.
      Sodenkylässäkin on 4 naista pappina, eikä yhtään miestä.

    • uutta sanomaa!!!

      Toivottavasti saadaan avarakatseinen kirkkoherra joka saa aikaan uuden suvaitsevaisuutta kannattavan seurakunnan. Kun saarnat muuttuvat nykyisistä pelottelusaarnoista sellaiseksi joita Jeesus puhui tulen mielelläni Jumalanpalveluksiin. Jeesus korosti suvaitsevaisuutta, kaikkien tasa-arvoa, kaikkia ihmisiä tuli kunnioittaa, hän oli heikkojen puolella jne. Nyt tämä on unohdettu ja puhutaan vaan vanhantestamentin mukaisia asioita ja usein niin ettei sieltä löydy sitä uudentestamentin sanomaa joka kuitenkin on meidän uskon pohjana.

      • poiespotkittu

        "uutta sanomaa"
        Tarkenna ajatuksesi, sanomasi


      • Paisioz

        Kristikunnan enemmistön (roomalaiskatoliset, ortodoksit ym.) mukainen virkakäsitys on Suomessa joutunut huonoon huutoon ja jonkinlaista ajojahtia ja alistamista olen näkevinäni. Tuomiokaputi ottaa liian suuren vallan ja roolin estäessään seurakuntaa itseään valitsemasta tai jättämättä valitsematta. Mutta jokainen joutuu omista valinnoistaan vastaamaan Jumalan ja ihmisten edessä.

        Tsemppiä vain Aki Lautamolle ja Arto Seppäselle. Itse olen hyväksynyt naispappeuden, mutta en hyväksy epäpoikeudenmukaisuutta enkä ajojahteja vakaumuksen vuoksi. Nämä papit eivät ole naisten sortajia. Ihan omituista olisi ajatellakin, että roomalaiskatoliset ja ortodoksit olisivat naisvihamielisiä. Neitsyt Marian kunnioitus näkyy muussakin elämässä.


      • Näin sen näen
        Paisioz kirjoitti:

        Kristikunnan enemmistön (roomalaiskatoliset, ortodoksit ym.) mukainen virkakäsitys on Suomessa joutunut huonoon huutoon ja jonkinlaista ajojahtia ja alistamista olen näkevinäni. Tuomiokaputi ottaa liian suuren vallan ja roolin estäessään seurakuntaa itseään valitsemasta tai jättämättä valitsematta. Mutta jokainen joutuu omista valinnoistaan vastaamaan Jumalan ja ihmisten edessä.

        Tsemppiä vain Aki Lautamolle ja Arto Seppäselle. Itse olen hyväksynyt naispappeuden, mutta en hyväksy epäpoikeudenmukaisuutta enkä ajojahteja vakaumuksen vuoksi. Nämä papit eivät ole naisten sortajia. Ihan omituista olisi ajatellakin, että roomalaiskatoliset ja ortodoksit olisivat naisvihamielisiä. Neitsyt Marian kunnioitus näkyy muussakin elämässä.

        Roomalaiskatoliset ja ortodoksit kunnioittavat Neitsyt Mariaa, luterialainen kirkko ei ainakaan siinä määrin ole koskaan kunnioittanut Neitsyt Mariaa. Muistanpa, että Luther oli jotenkin ylenkatseella suhtautunut Neitsyt Mariaan.
        Luterialainen kirkko on jo 1500-luvulta lähtenyt uudistusten tielle ja tämä prosessi jatkuu edelleen.Pitäisi olla niinkuin Amerikassa. Jokainen saa valita omanlaisensa yhteisön. Valtiokirkot pitäisi lakkauttaa.
        Ei kai kukaan sano, että sortaa naisia. Sellainen asenne täytyy verhota kuten esim. tässä tapauksessa raamatun sanaan.


    • taidan erota!

      VOI EI voi olla totta, Kantalahen lähetystyöhön kolehti ja SUOMEN näkövammaset saa maksaa omasta kukkarosta retkestä, ranuan kirkko pyhästä!

    • valitse vapaasti

      Käsittääkseni suuri osa Suomalaisista kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon ja silloin kai uskotaan näiden oppien mukaisesti. Jos haluaa tunnustaa roomalaiskatollista tai ortodoksista uskoa pitänee liittyä heidän kirkkoihinsa. Tai jos pitää vanhaa testamenttia ainoana oikeana lienee juutalainen seurakunta oikea vaihtoehto.

      • poiespotkittu

        "valitse vapaasti"
        Joku kertoi, että uusi testamentti on uskomme perusta.
        Uskomme perusta on Jumalan Sana, Jeesuksen opetukset ja lunastustyö on pelastuksemme.
        Jeesus käytti opetuksissa meidän vanhaa testamenttia.
        Raamattu kokonaisuudessaan on se kirja jota luemme. Siinä on profetia (VT) Vapahtajan tulemisesta ja kertomus (UT) Vapahtajan syntymästä, elämästä ja kuolemasta sekä profetia (ilm) Hänen toisesta tulemisesta ja iankaikkisesta ajasta
        Mitä tulee suvaitsevaisuuteen niin se edellyttää myös toisen kannan huomioimista - muuten se on suvaitsemattomuutta. Joten jos oltaisiin suvaitsevaisia niin annettaisiin srk:n päättää kuka on kirkkoherra ja minkälaisella ajatuksella.


    • Paizioz

      Roomalaiskatoliset ja ortodoksit ovat kristittyjä ja luterilainen usko seuraa lännen traditiota eli roomalaiskatolisuutta, vaikka Luther aloittikin reformaation eli 1500-luvulla oli aika katkoa rönsyjä ja palata vanhaan ja hyväksi koeteltuun.

      Luterilaisuus ei näe vanhassa virkakäsityksessä mitään hereettistä eikä voisi nähdäkään, kun olemme Lutheria seuraten tätä polkua kulkeneet. Minusta on väärin tämä ajojahti ja olisin sitä mieltä, että tuomiokapitulin pitäisi antaa seurakunnan ratkaista silloin, kun hakilja on ilmeisen pätevä kuten Lautamo.
      Seurakunta voisi näin päättää kenet se haluaa kirkkoherrakseen.

      Suomessa suvaitsevaisto on hyvinkin suvaitsevaista samanmielisiä kohtaan ja niitä kohtaan, joilla ei ole vakaumusta. Mitä tulee neitsyt Mariaan, niin jo Marian kiitosvirressä (Lk.1) nähdään, että kaikki sukupolvet ylistävät Mariaa autuaana. Näin myös Luther ja kaikki kristiityt.

    • erotkaa se auttaa

      Olemme ev.lut kirkon jäseniä ja tätä uskoa tunnustamme. Luotamme tuomiokapitulin tulkintaan ev.lut uskosta ja siitä kuka voi toimia kirkkoherrana. Ne jotka uskovat toisin voivat liittyä Luthersäätiöön ja tehdä omat johtopäätöksensä voivatko olla sellaisessa ev.lut seurakunnassa missä uskotaan kuten suuri osa Suomalaisista.

    • Paiziotz

      Ev.lut. uskon mukaan Raamattu on auktoriteetti. Jos tähän menisimme, niin sitten naispappeus olisi hylättävä, koska Raamatusta eikä traditiosta saa naispappeudelle tukea. Itse olen hyväksynyt naispappeuden vähän samanlaisena myönnytyksenä kuin Jeesus koskien avioeroa. Katson, että yhteiskunta on muuttunut. Mutta ymmärrän hyvin niitä, jotka pitäytyvät vanhassa kristikunnan yleisessä periaatteessa, sillä aina on vaara tehdä Raamatusta tavallista kirjasarjaa, jolla ei ole merkitystä ihmisen elämälle ja koko elämän tarkoitukselle, päämäärälle ja onnellisuudelle (joka ei ole vain helppoutta).

      Minä luottaisin tässä Kemijärven seurakuntaan, mutta olenkin tällainen demokrattisesti ajatteleva näissä asioissa, vaikka suurissa ihmistä koskevissa kysymyksissä ei kansa voi päättääkään. Minä kannustaisin Lautamoa valittamaan edelleen, koska tämä ei ole näitä suuria kysymyksiä. Suurissa asioissa Jumala päättää eikä meillä ole valitusoikeutta.

    • saahan sitä valittaa

      Voihan se Lautamo valittaa mutta tilanne ei miksikään muutu koska kelpoisuusehtona virkaan on kykeneminen toimimaan naispappien kanssa. Yksinkertaista ja selkeää. Naurettavaa että vielä vuonna 2012 tällaista keskustelua tarvitsee edes käydä.

      • Paizios

        Niin, minkälainen lusmuilija tahansa kelpaa kirkkoherran virkaan, mutta ei, jos on kahden miljardin muun kristityn kanssa samaa mieltä ja pitää traditionaalista virkakäsitystä oikeana. Suomessa ei edes vuonna 2012 olla tutustuttu kristinuskoon ja Raamattu on ihan tuntematon kirjasarja.


      • Koska tulee ratkaisu
        Paizios kirjoitti:

        Niin, minkälainen lusmuilija tahansa kelpaa kirkkoherran virkaan, mutta ei, jos on kahden miljardin muun kristityn kanssa samaa mieltä ja pitää traditionaalista virkakäsitystä oikeana. Suomessa ei edes vuonna 2012 olla tutustuttu kristinuskoon ja Raamattu on ihan tuntematon kirjasarja.

        Naispappeuden vastustajat voisivat perustaa oman kirkon tai liittyä ortodoksiseen tai roomalaiskatoliseen kirkkoon.
        Onko tällaista ongelmaa muualla?


    • Paisioz

      Eipä juuri ole.ja Suomessakin hyvät papit siirretään syrjään. Suomessa vain ei ymmärretä. Ehkä herätys saa aikaan muutoksen.

    • onko nyt toivoa?

      Olen asunut ympäri Suomea ja tavannut useita hyviä pappeja. Olen istunut Jumalanpalveluksissa ja kuunnellut erilaisten pappien saarnoja. Kemijärvellä en ole näitä hyviä pappeja tavannut en myöskään kuullut niitä hyviä saaarnoja. Kun käyn muualla menen mielelläni kirkkoon mutta en täällä Kemijärvellä. Toivon että nyt saamme myös Kemijärvelle hyviä pappeja, sellaisia joiden saarnat kutsuvat kirkkoon kuulemaan Jumalan sanaa.

    • Paisioz

      Usein kun herätystä tapahtuu, sana alkaa elää ja jumalanpalvelus tulee ymmärrettäväksi sekä saarnat puhuttelevat. Siihen asti ollaan poissa tai etsitään pappia, joka puhuu ns. korvasyyhyn.

    • tv:stä ja radiosta

      En ainakaan minä kaipaa mitään herätystä vaan sitä sanomaa mitä muualla kuulee. Onneksi tulee tv:stä Jumalanpalveluksia mitä voi katsoa ja kuunnella, näillä sitä on selvitty viimevuodet saa nähdä pitääkö myös jatkossa kuulla Jumalan sana tv:n kautta.

    • Paisioz

      Kyllä siellä Kemijärven kirkossa sana on myös näkyvänä, pyhässä ehtoollisessa. Ilman hengellistäkään ruokaa ei jaksa.

    • Mistä paikka

      Miksi muuten on televisiossa vain näitä kristillisiä jumalanpalveluksia, katsoisin mielelläni muitakin, kuten buddhalaisia,hindulaisia ja islamilaisia palveluksia ja miksei juutalaisiakin. Sitten saa katsoa, mitä haluaa tai olla kattomatta.
      Ahdasmielisyys on syrjäseutujen ongelma.
      Eikö näille naispappeuden vastustajille löydy joku reservaatti täällä Suomessa. että hekin saisivat toimeentulon.Vai onko Kemijärvi se reservaatti?

    • Paisioz

      Naispappeus on maailmassa niin marginaalinen ilmiö, että se ei isoa reservaattia tarvitsisi.

    • missä tasa-arvo

      Kemijärvi on ikävä kyllä naispappeuden vastustajien viimeinen reservaatti. Toivottavasti tähän tulee muutos. Meitä jotka hyväksymme naispapit ei täällä kohdella tasa-arvoisesti vaan meitä syrjitään.

    • aikataulu

      Milloin asia etenee? Koska kirkkoherra valitaan?

    • Tietämätön

      Kertokaapa joku, miten tämä kirkkoherran vaali etenee! Kuka valitsee kirkkoherran? Miksi naispappeuden vastustajat hakevat kirkkoherraksi ellei heitä kuitenkaan voi valita? Onko niin, että Kemijärven papeista kaikkien pitää hyväksyä naispappi vai onko toinen vaihtoehto se että kukaan ei hyväksy tai että ainakin kaikki ovat miehiä? Kuuluko tämä Lautamo tai se toinen hakija johonkin herätysliikeeseen? Vanhoilinen tai uusheräys tai Rauhan sana?

    • Paisioz

      Kemijärven kirkkoherran virka on auki. Hakijoiksi voi tulla pastoraalin ja johtajakoulutuksen käynyt pappi taui virassa oleva kirkkoherrra, jolla ei välttämättä tarvitse olla johtajakoulutusta käytynä. Nykyisen linjan mukaan tuomiokapituli ei anna ehdokassijaa vanhan virkakäsityksen papille, jos tämä ei suostu alttariyhteistyöhön naispapin kanssa, vaikka muuten olisikin yhteistyöhaluinen ja -kykyinen.

      Naispappi (vähän huuono sana, mutta...) voi hakea Kemijärven seurakunnan kirkkoherraksi ja hänen on aika helppo savustaa Aki Lautamo ulos Kemijärven kappalaisen virasta eli hän järjestää itsensä samaan työvuoroon jumalanpalvelukseen ja jos ja kun Lautamo kieltäytyy, valitus lähtee tuomiokapituliin.

      En pidä mitenkään hyvänä tätä kehitystä, jossa kristikunnan suuren enemmistön mielipide jyrätään niin, ettei anneta edes mahdollisuutta toimia ja etsiä mahdollisuutta yhteistyöhön niin, ettei kenenkään vakaumusta loukattaisi. Suomen oikeuslaitoksessa ymmärretään lakia, mutta ymmärretäänkö mihin tämä vakaumus perustuu.

      Kemijärven seurakunta saanee mahdollisuuden syksyllä vaaleissa valita kirkkoherransa, jos ei valitusta ehdollepanosta tehdä ja jos ei Lautamo edelleen valita.Toivon kyllä, että Lautamo valittaa ja ehkä Suoimessa voisi jopa uudet tuulet alkaa puhaltaa. Herramme sen tietää.

    • suuri enemmistö?

      Elät ilmeisesti eri yhteiskunnassa kuin ns normiväestö koska suuri enemmistö on lopettanut jauhamasta naispappeudesta iät ja ajat sitten. Kyllä tämä on ongelma vain Kemijärven kaltaisissa takapajuloissa jossa nykyinen kirkkoherra hännystelijöineen on saaneet mielin määrin tehdä kuten ahdasmieliseen katsantoonsa kuuluu.

      • Paiisioz

        Niin, olen ollut muuallakin kuin vain Suomessa ja Kemijärvellä.


    • yks persu

      Näitten juttujen takia ei meikäläinen käy kirkossa! SUORA YHTEYS JUMALAAN, ei tarvita ketään siihen väliin! On aivan turhaa jauhantaa, jos näitten "kirkon miestenkin menneisyys on niinkuin kylillä kerrotaan ei kyllä motivoi kirkossa kuunnella kuin syntiset kuuliat ovat tulleet herranhuoneeseen. Englannissa kirkon miehet menee ihmisten arkeen ja elävät ns. syntisten kanssa, eivätkä tee itsestään pyhymyksiä. Täällä on teeskentelyä molemminpuolin. USKON vain JUMALAAN!

      • Syntiä tehnyt

        Ehtoollisella voi käydä syntien anteeksisaamiseksi!
        Tämä on perusta.


      • Ihme juttu
        Syntiä tehnyt kirjoitti:

        Ehtoollisella voi käydä syntien anteeksisaamiseksi!
        Tämä on perusta.

        Miksi niitä ehtollisella pitää käydä anteeksi anomassa? Miksi ei selvitetä niiden kanssa , joille on vääryyttä tehty? Ylimielisesti suhtaudutaan osaan työntekijöistä työpaikoilla ja sitten nämä samat ihmiset nähdään ehtoollisella.


    • sitä ootellessa

      Jospa seuraavissa taivaantulissa tulisi esiin tänhetkisen kirkkoherrankin menneisyys.

    • Tulevaa viikkoa

      Arki taas alkaa, on oltu sanan kuulossa ja ehtoollisella ja eikun uusia konnuuksia suunnittelemaan.. naisten polkijat ja heidän hengenheimolaisensa...

    • Nokka pystyssä

      Eikös se Marjakorpi olekkaan lomalla ja jäämässä eläkkeelle, kun näyttää töissä olevan. Onko perunut eläkkeelle jäännin, jotta Kemijärvellä ei olisi mahdollisuutta muutokseen? Taas pääsiäisaikaan nämä ylimieliset saunaseuralaiset esittävät kirkossa paremmuuttaan... Pitääpä lähteä katsomaan..

    • Joopa joo

      Joopa joo. Kai sitä saarnata voi lomallakin. Aika yksoikoista ajattelua.

    • Nokka pystyssä

      Milläs tolalla on kirkkoherran vaali? Katsoin jotain nettisivua. Olivat Marjakorpi ja Alaräisänen vastustaneet homoparien siunausta. Voi kuuleman muuttua hääseremoniaksi! Voi tätä ihmisen sydämettömyyttä ja kovuutta! No miten se naispappeusasia? Eikö ole vielä löytynyt reipasta naispappia, joka hakisi Kemijärvelle kirkkoherraksi? Tuntuu aika rumalta miehen mennä naisen kanssa naimisiin, jos naisen kunnioitus puuttuu esim. siten, että ei hyväksy naispappia!

    • Hyi hel*****i!

      No taas saatiin lukea Koti-Lapista Marjakorven suulla, että naiset tuhoavat kirkon. Oliko se näin ? Nyt ei ole lehti edessä, mutta joka tapauksessa törkeä kannanotto. Kemijärvi ilmeisesti tulee jäämään ilman kirkkoherraa. Se on ihan oikein, kun näin taantumukselliset tyypit on päästetty valtaan! Kyseessä on raamattuun verhottua naisten polkemista, ei mitään muuta.

      • toinen pakana

        Kysymyksessä on Marjokorpi. On turha keskustella, jos ei tiedä edess oikeita nimiä. Sitäpaitsi tasa-arvokeskuselu ei kuulu naispasppeuskeskustelun yhteyteen. Näin on, mutta jokainen tullee uskollaan autuaaksi.


      • Maailma muuttuu
        toinen pakana kirjoitti:

        Kysymyksessä on Marjokorpi. On turha keskustella, jos ei tiedä edess oikeita nimiä. Sitäpaitsi tasa-arvokeskuselu ei kuulu naispasppeuskeskustelun yhteyteen. Näin on, mutta jokainen tullee uskollaan autuaaksi.

        Tasa-arvo kuuluu naispappeuskeskustelun yhteyteen, koska uskonnot ovat tämän maailman instituutioita,kulttuurin ilmentymiä. Sellainen asia kuin synnyttäminen ja aivan pienten lasten hoito eivät ole tasa-arvokysymyksiä, vaan luonnon lain ilmentymiä.
        Ihmettelin, kun luin jostakin, että ev.lut.kirkossa papeista 40% on naisia. Mistä lie johtuu?


      • toinen pakana
        Maailma muuttuu kirjoitti:

        Tasa-arvo kuuluu naispappeuskeskustelun yhteyteen, koska uskonnot ovat tämän maailman instituutioita,kulttuurin ilmentymiä. Sellainen asia kuin synnyttäminen ja aivan pienten lasten hoito eivät ole tasa-arvokysymyksiä, vaan luonnon lain ilmentymiä.
        Ihmettelin, kun luin jostakin, että ev.lut.kirkossa papeista 40% on naisia. Mistä lie johtuu?

        Turha meidän on keskustella, kaksi jääräpäätä. Sovitaan siis, että jokainen tulee uskollaan autuaaksi, minkälainen se sitten lieneekin. Oman kantani olen tehnyt elämänkokemukseni perusteella. Tämä palsta jää nyt minulta rauhaan.


    • kirkkoherrat

      Tosiasiassa se on Marjokorven kaltaiset kirkkoherrat jotka ovat tuhonneet kirkon.

      • poiespotkittu

        Koska uskonnot sivuilla ei haluttu vastata kysymykseni niin siirrän tämän tänne, koska täällä näkyy olevan paljon asiasta erittäin vakuuttavsti kertovia, tietäviä:

        poiespotkittu
        6.5.2012 15:43

        Näin uskovana on alkanut mietityttämään nämä väitteet Raamatusta. Ja täällä kun asiantuntijoita ovat kaikki, niin ajattelin kysyä:
        Kun Jeesus nousi taivaaseen niin Hän lupasi lähettää totuuden hengen eli Pyhän Hengen ihmisille. Ja Raamattu, Jumalan Sana kehottaa rukoilkaa hengessä - siis Pyhässä Hengessä. Tehkää työtä ja rukoilkaa.
        Kun kirkolliskokous pohti aikanaan naispappeusasiaa niin varmaan se rukoili Jumalalta viisautta päätöksiin - eikä naispappeutta tullut. Tämä toistui ainakin 1900 luvulla kaksi kertaa.
        Tuli kolmas kerta, uskon että kirkolliskokous jälleen pyysi Jumalan ohjausta Pyhässä Hengessä, ja naispappeus tuli.
        Elikkä. Muuttiko Jumala ajatusmaailmaansa, miksei Hän ilmoittanut sitä Raamatussa. Vai hylkäsikö ihminen Pyhän Hengen johdatuksen. Kansanomainen Raamatun laitos on nyt käytössä ja on "kansanomaistettu" kääntäjien toimesta - ei Jumalan.
        Vai jättikö kirkolliskokous rukoilematta Jumalaa, tai kuunteliko se Jumalaa. Ja päätti itse.
        Sillä kun aikojen saatossa oli naispappeutta mietitty useita kertoja ja aina päädytty kielteiseen päätökseen. Mistä ihminen nyt löysi viisauden, johtuiko se maallistuneesta Raamatunkäännöksestä vaiko pelkästään maallisesta tasa-arvoajatuksesta.
        Ei Jumalan tasa-arvoajatuksesta, menikö ihminen ohi opettajansa. Raamattu sanoo: ei oppilas voi olla opettajaansa viisaampi. Tehtiinkö tasa-arvolaki jotta naispappeus saadaan läpi maallistuneessa uskossa, Jumalasta piittaamatta.
        No, se on kuitenkin varma, että Raamatun usko kannattaa koska ei Ihmisen Poika tuomitse vaan se sana jonka Hän on sanonut, Raamatussa


      • Tasa-arvo
        poiespotkittu kirjoitti:

        Koska uskonnot sivuilla ei haluttu vastata kysymykseni niin siirrän tämän tänne, koska täällä näkyy olevan paljon asiasta erittäin vakuuttavsti kertovia, tietäviä:

        poiespotkittu
        6.5.2012 15:43

        Näin uskovana on alkanut mietityttämään nämä väitteet Raamatusta. Ja täällä kun asiantuntijoita ovat kaikki, niin ajattelin kysyä:
        Kun Jeesus nousi taivaaseen niin Hän lupasi lähettää totuuden hengen eli Pyhän Hengen ihmisille. Ja Raamattu, Jumalan Sana kehottaa rukoilkaa hengessä - siis Pyhässä Hengessä. Tehkää työtä ja rukoilkaa.
        Kun kirkolliskokous pohti aikanaan naispappeusasiaa niin varmaan se rukoili Jumalalta viisautta päätöksiin - eikä naispappeutta tullut. Tämä toistui ainakin 1900 luvulla kaksi kertaa.
        Tuli kolmas kerta, uskon että kirkolliskokous jälleen pyysi Jumalan ohjausta Pyhässä Hengessä, ja naispappeus tuli.
        Elikkä. Muuttiko Jumala ajatusmaailmaansa, miksei Hän ilmoittanut sitä Raamatussa. Vai hylkäsikö ihminen Pyhän Hengen johdatuksen. Kansanomainen Raamatun laitos on nyt käytössä ja on "kansanomaistettu" kääntäjien toimesta - ei Jumalan.
        Vai jättikö kirkolliskokous rukoilematta Jumalaa, tai kuunteliko se Jumalaa. Ja päätti itse.
        Sillä kun aikojen saatossa oli naispappeutta mietitty useita kertoja ja aina päädytty kielteiseen päätökseen. Mistä ihminen nyt löysi viisauden, johtuiko se maallistuneesta Raamatunkäännöksestä vaiko pelkästään maallisesta tasa-arvoajatuksesta.
        Ei Jumalan tasa-arvoajatuksesta, menikö ihminen ohi opettajansa. Raamattu sanoo: ei oppilas voi olla opettajaansa viisaampi. Tehtiinkö tasa-arvolaki jotta naispappeus saadaan läpi maallistuneessa uskossa, Jumalasta piittaamatta.
        No, se on kuitenkin varma, että Raamatun usko kannattaa koska ei Ihmisen Poika tuomitse vaan se sana jonka Hän on sanonut, Raamatussa

        Enpä oikein ymmärrä, mitä puhut. Mielestäni on niin, että raamattu on ihmisen kirjoittama, aikansa ihmisen. Kun aika muuttuu, niin ihminenkin muuttuu, kuten muinaiset roomalaiset sanoivat"Tempera mutantur, nos et mutamur in illis" Ajat muuttuvat ja me muutumme ajan mukana. Mielestäni on yksinomaan tästä kysymys. Eikös se katolinen kirkko aikanaan miettinyt, että onko naisella sielua? Tässä on kysymys samasta asiasta eli voiko nainen olla pappi. Jotkut elävät vanhaa aikaa ja hakevat erilaisia mahdollisuuksia naisten polkemiseen.Toiset ovat sitä mieltä, että kyllä nainen voi olla pappi. Ei tästä ole pitkä aika, kun nainen ei saanut opiskella yliopistossa.Kyllä on kysymys tasa-arvoasiasta eli ainakin meidän naisten tulee taistella naisten tasa-arvon puolesta.


      • poiespotkittu
        Tasa-arvo kirjoitti:

        Enpä oikein ymmärrä, mitä puhut. Mielestäni on niin, että raamattu on ihmisen kirjoittama, aikansa ihmisen. Kun aika muuttuu, niin ihminenkin muuttuu, kuten muinaiset roomalaiset sanoivat"Tempera mutantur, nos et mutamur in illis" Ajat muuttuvat ja me muutumme ajan mukana. Mielestäni on yksinomaan tästä kysymys. Eikös se katolinen kirkko aikanaan miettinyt, että onko naisella sielua? Tässä on kysymys samasta asiasta eli voiko nainen olla pappi. Jotkut elävät vanhaa aikaa ja hakevat erilaisia mahdollisuuksia naisten polkemiseen.Toiset ovat sitä mieltä, että kyllä nainen voi olla pappi. Ei tästä ole pitkä aika, kun nainen ei saanut opiskella yliopistossa.Kyllä on kysymys tasa-arvoasiasta eli ainakin meidän naisten tulee taistella naisten tasa-arvon puolesta.

        Et ymmärtänyt, niimpä niin.
        Kyllä Raamattu on ihmisen kirjottama, mutta Jumalan sanelema, Hänen henkeyttämä. Aika muuttuu vain kellon mukana - ajanmukana muuttuvat tavat siinä kun ihminen muuttuu.
        Raamatullisesti tavat on muuttuneet, aika on sama. Sama aika joka on ollut luomisesta asti - Jumalan Sanan mukaan kun Jeesus nousi taivaaseen ihmiset alkoivat odottamaan häneen paluuta takaisin. Tätä samaa aikaa elämme yhä, uskovat odottavat Hänen toista tulemista tänäänkin. Ja kautta historian on ollut ihmisiä jotka eivät usko kirjoituksiin, näitä on tänäänkin.
        Katollisen kirkon uskontoon en ota kantaa, mutta kyllä Jumalan Sana kertoo sielun olevan niin naisilla kuin miehilläkin.
        Jumalan tasa-arvo on, että nainen synnyttää ja kasvattaa lapset, mies hankkii siihen mahdollisuuden. Lyhyesti kerrottuna.
        Tänään hankkii elämiseen mahdollisuuden tasa-arvoisesti molemmat vanhemmat ja lapset viedään "laitoksiin" hoitoon, pois perheestä, pois vanhempien kasvatuksesta ja huolenpidosta. Lapset eivät ole tasa-arvoisia edes perheessä
        Ei naispappeus tuo tasa-arvoa ollenkaan lähelle. Naispappeus on virkamiesoikeudellisessa mielessä ok, mutta ei kirkko-oikeudellisessa mielessä. He jotka puolustelevat asiaa Jumalan Sanalla pitävät kiinni Kristuksen antamasta esikuvasta apostolinvalinnoissa. UT kirjoituksilla ja kirkon katkeamattomalla käytännöllä.
        Kun taas naispappeuden kannattajat perustelevat asiaa virkamiesoikeudellisesti tasa-arvolain kannalta joka on täysin ihmisen kehittämä laki jossa ollaan kaukana todellisesta tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta ja yhä kauemmas mennään.


    • tasa-arvo

      Luonnon lait ovat jumalan lakeja. Raamattu on yksinomaan ihmisen kirjoittama kuten muutkin tämän maailman kirjat. Jotkut ihmiset nostavat itsensä muiden yläpuolelle ja yrittävät puhua jumalan suulla. Miten voikin olla noin korkea omanarvontunto. Uskonnot ovat osa kulttuuria... Tätä naisten halveksuntaa on ollut sekä uskontojen piirissä että ns. maallisissa järjestelmissä..Kyse on toiseuden väheksymisestä, naisten ,eri rotuisten , homojen jne

      • sivustaseurannut

        tasa-arvo
        Sulla jäi kertomatta kuinka naiset ovat esim alistuneet seksuaalisessa asiassa kauppatavaraksi, sitten sulla jäi kertomatta se kuinka miehiä alistetaan terveysasioissa. Ei ole miehille ilmaista PSA, vastaavasti naisilla on rinta ja papa kokeita. Näin pilkunhalkomisjuttuna mainitakseni.
        Olisiko parempi käyttää tässäkin asiassa huumorilla sanottua asiaa: jos ihmisellä on toinen jalka lyhyempi on toinen vastaavasti pitempi.
        Elikkä mitä naiselta puutuu mieheen verrattuna on vastaavasti jotain muuta tilalle.
        Mitä tulee naispappeuteen ei siihen tarvitse ottaa homoja, eri rotuja vaan pelkästään naisen miehen keskinäinen suhde jonka Jumala on kerran asettanut ja Hän siitä myös kerran päättää ja tuomitsee. Ei ihminen.


    • Tarttis tehä jotain

      Kertokaapa, miten kirkkoherran vaali etenee? Kemijärvikö tulee olemaan lopullisesti ilman kirkkoherraa? Sitä naishakijaa tässä ootellaan. Onko asian käsittely haudattu? Kemijärvellä on tällainen sovinisti-sika- kertymä monissa paikoissa Tarttis tehdä asialle jotain!

    • ei tarvitse olla

      Ei sen tarvitse olla nainen. Riittää että on mies joka pystyy toimimaan sovittujen työehtojen mukaisesti eikä sähellä omien mieltymystensä mukaan.

      • Taistelu jatkuu

        Ei voi olla mies, koska Kemijärvellä vastustetaan naispappeutta ainakin se srk:n ydinjoukko. Jos valitaan mies, niin sama naisia polkeva linja jatkuu edelleen. Vaikka valittu kh hyväksyisi naispappeuden, niin sillä ei olisi käytännössä mitään merkitystä, koska muissa viroissa on naispappeuden vastustajia. Minulla on sellainen käsitys, että nämä naispappeuden vastustajat voivat työskennellä miespapin kanssa, joka hyväksyy naispappeuden. Olenko käsittänyt väärin? Miespappi on ihan ok, mutta ei Kemijärvellä.


    • Uusi aika

      Minulle on kerrottu, että yksi Kemijärven ev-lut.seurakunnan nokkamies on oikein ollut naispappeutta vastustavalla marssilla aikoinaan. Voi olla, että muistikuvani on väärä ja hän olikin homovastaisella marssilla. Marssilla kuitenkin vastustuksesta tiettyä kansanryhmää vastaan. Miten sellainen on ollut sallittua? Nyt näyttää Halla-aho saaneen tuomion vastaavanlaisesta toiminnasta.Onko aika muuttunut?

    • hyvin todennäköistä

      Todennäköisesti Kemijärven ev-lut.seurakunnan nokkamies on ollut molemmilla marsseilla mukana.. Vielä todennäköisemmin kuulunut järjestävään porukkaan. Oikeastaan hyvin suurella todennäköisyydellä ollut idean isä molemmissa tapauksissa.

      • Paha kaveri

        Taitaapa olla paha kaveri! Toivottavasti paha saa palkkansa!


    • Hellan janyrkin väli

      On kuuleman valittu Kemijärvelle vt.kirkkoherra Rovaniemen srk:sta vuodeksi. Mies tietenkin. Onko nyt niin, että Kemijärven srk:ssa pitää kaikkien pappien olla miehiä. Ilmeisesti sellainenkin mies kelpaa Lautamolle , joka hyväksyy naispapit? Olen muuten huomannut, että ne, jotka eivät hyväksy naispappeja, eivät hyväksy naisia muutenkaan. Ovat sitä mieltä, että naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä.

      • Vai niin

        Vai niin. Aika feminististä, yksipuolista ajattelua. Taitaa olla puurot ja vellit pahasti sekaisin.


      • Vanha miesnäkökulma
        Vai niin kirjoitti:

        Vai niin. Aika feminististä, yksipuolista ajattelua. Taitaa olla puurot ja vellit pahasti sekaisin.

        Mikä on sekaisin? Ei vanhakantainen ev-lut näkökulma naisen paikasta ole mitenkään ulkopuolella muusta yhteiskunnallisesta kehityksestä. On röyhkeää omaa katsantokantaa perustella siten, että jumalakin on sitä mieltä että"nainen vaietkoon seurakunnassa" Raamatussa lukee mitä vain ja tietysti voi sillä perustella, että nainen on jotenkin vähäarvoisempi. Raamattu on yksi kirja muiden joukossa ja kuvastaa menneiden aikojen miesnäkökulmaa, ei sen enempää...
        Katsopaanpa Teemalta tänään klo 21


    • kallaako kustaa

      Aki Lautamo on viimeisin henkilö, joka koskaan sortaisi ketään. Miksi tosiaan kirkon asioista täysin kiinnostumattomat tunkevat sinne vain siksi, että kannattavat naispappeutta. Muuten jopa pilkataan uskovia. Ymmärtäisi asian, jos nämä "naisten oikeuksien puolustajat" kävisivät ahkerasti kirkossa ja osallistuisivat kirkon vapaaehtoistoimintaan.

    • tosiköyhä

      Te puuhastelette siellä meidän verovaroilla, muistappa se kun harrastat.
      Minä ainakin olen kiinnostunut kuinka minun vähiä rahoja käytetään.

    • Syntipoisarmotilalle

      Heikko-osaisia auttava kirkko olisi ilmaan vapaaehtoisia kaatunut jo pelkkien verovarojen voimin. Uskolla ja rahalla ei ole mitään tekemistä. Te syntiset, olkaa kirotutu kostonne myötä!!!!

    • Aikoihin eletty

      Kävin ev-lut-konfirmaatiossa. Oli paljon virsiä, sanoista ei saanut selvää. Noustiin koko ajan ylös ja alas.Kaikista ihmeellisintä olivat kirkkovieraat, puolialastomia naisia, jonkinlainen roiskeläppä päällä. Konfirmoitavilla oli valkoiset albat, ilmeisesti sen vuoksi, ettei olisi kovin rivo näkymä.Ja sellainen laulu:"Tulisitko miehekseni..." Kyllä oli ihmettelemistä, ei ortodoksikirkkoon tuon näköistä porukkaa edes sisälle päästettäisi, moskeijoista puhumattakaan..

    • kyllähän se on

      rovaniemen seurakunnassakin tiedossa mikä meno kemijärvellä on. Tosin onpa ne muutkin hakijat ollu naisia sortavia yksilöitä.

    • ja nämä

      seurakunnan kirjeet lapsiperheille ovat järkyttäviä. Jos lapsille ei kemijärven seurakunnan mukaan saisi laittaa avopari-kummeja koske eivät ole soveliaita...niin miten sitten sellaiset vanhemmat kelpaa vanhemmiksi jotka eivät ole naimisissa?

      Sukulaiset HIUKAN tätä naureskeli ristiäisissä kk takaperin

    • Kokonaisuusko

      HYI! Onpas loanheittoa. Ja kun ihminen on kokonaisuus, niin eiköhän se ilkeys ole pinnalla muissakin asioissa. Eiköhän olisi kaikkein tasa-arvoisinta, että oltaisiin suvaitsevia molempia näkökantoja kohtaan. Suhtaudun kriittisesti naispappeuteen, mutta kun se on hyväksytty ev.lut. kirkossa, niin naispappia kannattavat/tarvitsevat, saakoon palvelunsa tältä osin. Tasa-arvon nimissä työrauha suotakoon kuitenkin toisinkin ajattelevile ja palvelukset niillekin, jotka eivät hyväksy naipappeutta.

      • Hellan&nyrkin väli

        On tullut niin huono kuva näistä naispappeuden vastustajista, ei vain papeista, vaan muistakin sitä mieltä olevista. Puolustavat pahantekijää vain sen vuoksi, että tekijä on mies.. Heidän mielestään naiselle on hyväksytty rooli ainoastaan hellan ja nyrkin välissä...
        Onkohan muita seurakuntia, jotka eivät hyväksy naispappeutta kuin Kemijärvi?


    • Katso fariseus!

      Taas tuli tietoon aika paha juttu. Nämä paikalliset (LM ja TA)kirkolliskokousedustajat v.2010 olivat oikein vastustaneet äänestyksessä homoparien siunausta. Kaikkea muuta saa siunata kauppakeskuksista lähtien.

      Miten Kemijärvelle on pesinyt tällaista porukkaa? Erityisen vastenmielisiä ovat nämä fariseukset, jotka nostavat itsensä muiden yläpuolelle.

      Te nostatte taakkoja toisten harteille, mutta ette halua niitä itse kantaa!

      • tästä asiasta

        Kemijärven seurakunnan toiminnassa on paljon arvosteltavaa, mutta tuossa asiassa nyt kai mielipiteeseensä kaikki oikeus. Kyse ei oo siitä, että kauppakeskuksia siunataan ja ihmisiä ei. Kaikki ihmiset kirkko siunaa, jos sitä pyytävät, parisuhde on eri asia. Ei avoliittoakaan siunata, siis heteroparinkaan, mutta avoliitossa elävät ihmiset kyllä.


      • Joka itsensä ylentää
        tästä asiasta kirjoitti:

        Kemijärven seurakunnan toiminnassa on paljon arvosteltavaa, mutta tuossa asiassa nyt kai mielipiteeseensä kaikki oikeus. Kyse ei oo siitä, että kauppakeskuksia siunataan ja ihmisiä ei. Kaikki ihmiset kirkko siunaa, jos sitä pyytävät, parisuhde on eri asia. Ei avoliittoakaan siunata, siis heteroparinkaan, mutta avoliitossa elävät ihmiset kyllä.

        En rinnastaisi avoliittoa ja rekisteröityä parisuhdetta. Heteroparihan saa siunauksen, jos menee kirkolliseen avioliittoon, mutta homopari ei saa. Homoparin liitto on aivan yhtä arvokas kuin heteroparin.
        Se on vain sitä itsensä ylentämistä näissä uskonnollisissa piireissä...


    • kopkem

      onhan kemijärvellä sellaisia pappeja jotka elävät aika vanhoillisesti. eivät hyväksy missään tapauksessa naispappeutta eikä homoavioutta. se on heidän mielestään rikos. on ne lehdessäkin asiasta ilmottaneet. eräs pappikin hautajaisissa meinas saada sydärin kun menimmä siskoni ja siskoni avovaimon kanssa lukemaan muistovärssyä. olihan se näkemisen arvonen ilme. mutta nojoo, annampa asian olla. :)

      • Kaikki sopii

        Olen tuota pappisporukkaa viime aikoina seurannut. Kemijärvellä on tätä itsensä ylentänyttä ja varsinkin naisia halveksuvaa pappisväkeä.Heillä on tietenkin paikkakunnalla samanmielisiä tukijoita. Rovaniemellä taas yksi kh-virkaan hakija syytettynä petoksista ja vaimojakin on ollut jo useampia. On kuuleman piispa asettanut 2.sijalle. Kuuleman riittää, että on itse ilmoittanut syytökset perättömiksi.No kaiken saa anteeksi, jos on jonkun mielestä jotakin väärin tehnyt. Mikäpä se siinä..


    • Hyvä veli kirkossa

      Kyllä ovat nämä kh-valinnat hankalia sekä Rovaniemellä että Kemijärvellä. Tämä kh-ehdokas Rovaniemellä on kuuleman seurakuntalaisille Pellossa laatinut kirjelmän, kuka on sopiva uskonveljeksi tai-sisareksi. Anteeksiannosta ei puhuta mitään. Itse tämä TK vetoaa anteeksiantoon, jonka on ilmeisesti saanut jumalalta, jos on sattunut jotain pientä rikettä tekemään.On kuuleman Oulun piispan lapsuuden kaveri ja siitä johtuu kh-vaalin 2.sija. Sellaista se on hyvä veli järjestelmä ev.lut.kirkonkin piirissä. No, asia on ollut tiedossani kymmeniä vuosia.

      Hoksasin muuten, että Kemijärvelle kelpaa miespappi, joka hyväksyy naispapit...

    • Järkyttynyt äiti

      No loppupelissä ihan sama nais vai mie pappi mutta se on paha ku 1992 yrittää 1998. Tuolla ''turvallisessa'' Nuokkarissa. Muutenhan se olisi varmaan mutta jos tuommoinen pedofiili on siellä niin eihän sinne lapsiaan uskalla päästää! Tuodaan iltasin autolla kotiin, varmaan käy jossakin mutkalla ja yrittää päästä vähän hommiin autossa. Miettikää ihmiset jos teidän lapsia alkaisi 5v vanhempi yrittämään!! pientä tyttöänne tai poikaa.

    • Nicemanpastour

      Naispappi, naispappi, naispappi, naispappi???? Eikö kirkolla ole nykyään muuta tehtävää kuin saada naispapit jokaiseen kirkkoon? Miten on uskon ja Raamatun opetuksen laita. Tehdäänkö sitä työtä enää lainkaan???

      • Sharia-laki

        Mikään muu ei ole tärkeää kuin se, että Kemijärvelle saadaan naispappi.
        Olen seuraillut tuota Saudi-Arabian touhua. Siellä ei ole naisilla äänioikeutta. Naiset eivät saa ajaa autoa. Tätä on perusteltu islamilaisilla säädöksillä eli uskonnolliset syyt on tähän. Meillä tosin mittakaava on vähäisempi, mutta kuitenkin samansuuntainen.


      • Paha mies

        Juuri näin. Vaikuttaa, että tälläkin palstalla meiskaa/meiskaavat eniten ne, joilla ei ole muuta mielessä kuin maallinen tasa-asrvoasia. Tältä osin selvitykset on saatu.Jossakin mielipiteessä esitettiin, että kuka määrää, mikä on maallista ja mikä hengellistä. Ja näyttipä tuo uskonpuhdistuskin olevan hakuteillä. Eiko se alkanut katolisen kirkon maallistumista vastaan ja näin syntyi luterilaisuus. Mikä merkitys enää on maallisella kirkolla?


      • Dialektiikkaa
        Paha mies kirjoitti:

        Juuri näin. Vaikuttaa, että tälläkin palstalla meiskaa/meiskaavat eniten ne, joilla ei ole muuta mielessä kuin maallinen tasa-asrvoasia. Tältä osin selvitykset on saatu.Jossakin mielipiteessä esitettiin, että kuka määrää, mikä on maallista ja mikä hengellistä. Ja näyttipä tuo uskonpuhdistuskin olevan hakuteillä. Eiko se alkanut katolisen kirkon maallistumista vastaan ja näin syntyi luterilaisuus. Mikä merkitys enää on maallisella kirkolla?

        Uskonpuhdistus alkoi vastareaktiona katolisen kirkon maallistumiselle.Nyt on kyllä toisinpaäin mm. luterialainen kirkko on maallisempi kuin katolinen tai ortodoksinen kirkko... No kehitys etenee vastakohtiensa kautta..


      • Toinen paha
        Dialektiikkaa kirjoitti:

        Uskonpuhdistus alkoi vastareaktiona katolisen kirkon maallistumiselle.Nyt on kyllä toisinpaäin mm. luterialainen kirkko on maallisempi kuin katolinen tai ortodoksinen kirkko... No kehitys etenee vastakohtiensa kautta..

        Tarvitaan siis luterlisen kirkon uskonpuhdistusta. Muuten ev.lut. kirkolla ei ole mitään merkitystä, vai onko se tarkoituskin. Naispappeus ei siinä ole pääasia. Hyvää jatkoa, minun Kemijärvikauteni päättyy lähipäivinä.


    • uusi aika

      Kemijärvelle ehdottomasti kirkkoherra (herra, mikä ilmaisu) joka on sukupuoleltaan nainen. Miehiä on ollut jo kautta aikojen.

    • kirvesmies1

      "Mutta jos he jotain oppia tahtovat, niin kysykööt miehiltänsä kotona; sillä häijysti se vaimoille sopii, että he seurakunnassa puhuvat"

      Kyse ei ole tasa-arvosta. Jos seurakunta perustuu omaan järkeen ja mielipiteisiin, ei se ole totuudellista. Kyse ei ole mielipiteistä.

      Jos perustetaan seurakunta raamattuun pohjaten, ja aletaan lisäämään rituaaleja, lakeja ja muuta, seurakunnalla ei ole enää perustaa. Se on turhaa.

      ”Mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan silmissä kauhistus.

      Teette kultaista vasikkaa, totuus täytyy löytää yksinäisyydessä ja nöyryydessä.

    • "etelän varis"

      Vastustaminen on ylpeyden hedelmää ja rakkauden sanoman vastaista.
      ”Nainen älköön myöskään opettako” miksi vastustajat eivät ota sitä kirjaimellisesti?

      Alkuseurakunnassa ei edes tunnettu pappi nimitystä, he olivat vanhimpia, paimenia, profeettoja, myös naiset kelpasivat.

      Jeesus lopetti leeviläisen pappeuden kerta heitolla omaan uhriin. Ei tarvita mitään väliMiestä alttarilla Jumalan ja ihmisen välillä. Jeesus on ainoa uhri ja välimies.
      Haudaltakin Hän kelpuutti naiset ilosanoman viejiksi.

      Temppelin esirippu repesi kahtia, Hänen verensä kautta meillä on pääsy kaikkein pyhimpään.

    • maanrakoon

      Kemijärvelle on pesiytynyt sellaista porukkaa, jotka eivät kunnioita toisten ihmisoikeuksia. Näitä on sukupuoleen kohdistuva syrjintä( naispappeuskysymys) Homoihin kohdistuva syrjintä. Ja sitten työpaikkakiusattuihin kohdistuva syrjintä ja kaltoinkohtelu. Näyttää siltä, että samat henkilöt haluavat polkea toisen ihmisen ihmisarvon lokaan.

      Ei kun alas vain

    • Hyi olkoon!

      Alkanut ärsyttämään tuo Päivi Räsänen. Miten ihminen voi olla noin sairaan kiinnostunut toisten ihmisten sukupuolielämästä kuten toisten homoudesta ja aborteista !

      Onpa hyvä juttu nuo Oulun agnostikkoillat. Täällä Kemijärvellä ei voi kuvitellakaan, että jotain sellaista järjestettäisiin. Joutuu katselemaan noita ylimielisiä, itsensä korokkeelle nostaneita tyyppejä..

      Hyvin sanoi se Oulun pappi Päivi Räsäsestä:" On ihan ok olla päiviräsänen kunhan ei toteuta itseään vrt. Räsäsen slogan:"On ihan ok olla homo, jos ei toteuta itseään"

      • Anonyymi

        Pitää varoa ettei syyllisty vihapuheisiin ja pahan tekemiseen jollekin ryhmälle, elikkä ei siis yllytetä. Valtuusto on maallinen elin, ei kirkollinen. Siellä on turha vedota raamattuun.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Aki Lautamo on todella ttaitava saarnaaja, jooka koskettaa sanoillaan sydäntä. Ikävää, että häntä on suotta paneteltu. Katsoin hänen jäähyväissaarna, joka on harvinaislaatuinen

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin on, olemme yhtä mieltä!

        Voihan valtuustossa saarnata, mutta kuunnellaanko, meneekö asiat läpi! Olisin kyllä miettinyt ehdokkuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan valtuustossa saarnata, mutta kuunnellaanko, meneekö asiat läpi! Olisin kyllä miettinyt ehdokkuutta!

        Mikä tää juttu on?


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe