14-vuotiaalle toiset korvikset?

Without

Olen 14-vuotias, kesällä 15 täyttävä tyttö länsisuomesta. Haluasin toset korva reiät, mutta ongelmani on että äitini on sitä mieltä että voin itse ottaa ne täysiikäsienä jos haluan.Hän on vastaan vain siksi, että kun itse nuorempana otti toiset reiät, ei tykännyt ollenkaan. Äiti ajattelee että niistä jää reiät korviin, joten ei. Toisaalta ymmärrän äitiäni. En halua ottaa salaa, mutta kun niin kovasti haluaisin. Suurimmalla osalla kavereistani on toiset, jopa kolmannet, jotka he ovat saaneet jo ala-asteella. TOisaalta minua ärsyttää se, että kun joskus 8-vuotiaana sain ensimmäiset, sihti taisi olla vähä pielessä, näet ensimmäinen reikä on niin, ett se on melkein siinä mihin yleensä laitetaan toinen, tavallaan voisin laitttaa siihen alas, mutta saattaisi olla liian alhaalla. Jos laitan toiset, joudun laittamaan ne siihen, mihin normaalisti tulevat kolmannet. Tavallaan se ei haittaa, sillä en kolmansia halua, mutta mietin näyttääkö typerältä? Mitä mieltä te olette?Antaisitteko lapsellenne toiset korvikset 14-vuotiaana? Ja jos teillä on toiset, milloin saitte, ja miten äitinne suhtautui siihen?

33

660

  Vastaukset

  • en todellakaan antaisi, jos useamman reiän korva harvoin näyttää hyvältä.

   • Mulla on korvissa yhteensä 9 korvista ja lisää aijon ottaa. Mielipide kysymys ja mun mielestä korvat näytää tyhmille ilman reikiä, enemmän kylläkin vaan yksillä reijillä. Mitä enemmän koruja korvissa, sitä parempi.


  • otin toiset reikäni 13 vuotiaana kysyin äidiltäni ja hän sanoi joo ei kä ollut mitään sitä vastaan menin lävistäjälle laitattamaan kaverini kanssa vanhempani ei ollut mukana. toki en tiedä oisiko äitini antanut ottaa nuorempana. mä tein 3 pv sitten toiseen korvaan 3. reijän äidiltäni lupaa kysymättä enkä aijo hänelle siitä mainita.
   se on tietenkin mielipide kysymyt että näyttääkö se kivalta mutta minä itse tekisin siihen alemmas vaikka se olisi liian alhaalla.

  • kiitos vastauksista(:

  • Itse olen 15 ja sain ekat reijät korviini 7 vuotiaana. Sen jälkeen olen aina tehnyt itse hakaneulalla eivätkä vanhemmat ole ikinä sanoneet mitään. Nyt reikiä on yhtennsä 6, joista yksi on 14mm venytys rustokoru. En ole ikinä kysynyt lupaa minkään lävistyksen ottamiseen, sillä mielestäni se ei ole vanhempien asia. Korvien lisäksi minulla on 2 kulmakorua. Kannattaa vain ottaa ne reijät tai tehdä itse, sillä tehtyä ei saa tekemättömäksi, vaikka vanhempasi siitä kuinka valittaisivat :) Joskus täytyy uhmata sääntöjä että saa sen mitä haluaa.

   • Mullakin on toiset ja kyllä äiti antaa ottaa, nää on ihanat. Jos se yks reikä siinä korvassa on väärässä kohassa niin voithan sä ottaa oikeelle kohalle sen reijän ja antaa sen toisen umpeutua. :)


  • itse otin ekat reijät korviin 7vuotiaana ja tokat 10 tai 11vuotiaana kuitenkin tokat tulehtui joten tein myöhemmin ite hakaneulalla eikä tullu mtn ongelmia ja teen tästä lähtienkin kaikki reijät korviin itse. minulla oli madonna ja äiti ei ollut yhtään sitä vastaan vaan varasi ajan mielellään koska ei jaksanut kuunnella sitä kuinka paljon halusin madonnan:D

  • itte sain ekat korviksen 3vuotiaana ja tokat n.10 vuotiaana eikä äitillä ollut mitään ongelmaa sen kanssa. oon aina ollu tyttömäinen tyttö joten itekki ns.ehotti nimpparilahjaks toisia ! :) kolmansiin ei oo kai suostumassa mutta empä oo VIELÄ haluamassa.. itte mami teki pentuna ite kolmetreijät korviin joten kaipa omallakin lapsella on oikeus reijittää korvat jos tahtoo jos kerran äitikin on niin tehnyt ? ;)

  • O-o Outoa, itse oon 12-vuotias ja mulla on toisessa korvassa 2reikää...

  • ei herranjumala oikeesti mite tiukka äiti!:O oon 13, ja otin ekat korvareiät kun olin 6, seuraavat 8 vuotiaana, ja parikuukautta sitte ite tein kolmannen, ja rustoonki meinasin ite. otan myös kulmakorun parin viikon päästä..

   • Onpa tiukka äiti. Mä otin 4,5 vuotiaana ekat korvikset ja 10 vuotiaana toiset ja 12 vuotiaaana rustokorun .. Sano sille että haluut ja ne on sun omat korvat eikä sen.


  • lue netistä tietoa ja perustele sille hyvin se ja kerro sille että siitä ei jää selviä reikiä yms. itse sain ekat reijät öö-öö varmaan 9v ja nyt kun täytin 14 sain vihdoinkin vakuutettua porukat siitä että saan lisää korva reikiä kun muualle en saa, ja koska ampuminen ei kannata ja lävistysliikket niin kalliita niin päädeyimme siihen että tilattiin crazyfactorystä korut ja välineet ja oonkin sen jälkeen itse ja kaverini taiteillut 7 uutta reikää korviini :) ei muuten varmaan kantti ite alkaa laittaa tai ainakaan ampuun koska yleensä tokat tai kolmannet menee jo ruston puolelle niin ei parannu oikein kivasti niin siksi näin olen lukenu paljon tietoo kaikesta ja siksi oon tosi tyytyväinen et sain lopulta laitettua aika vaikeitakin rustoläväreitä hyvin ! :)

   • edes neljännet reijät ei mene ruston puolelle jos oikein tehää. ihan omast päästä taisit ton keksii..
    nimim. kokemusta on


   • 6korvreikää kirjoitti:

    edes neljännet reijät ei mene ruston puolelle jos oikein tehää. ihan omast päästä taisit ton keksii..
    nimim. kokemusta on

    Riippuu korvanlehen koosta...


  • Toiset reikäni sain joskus 8-9 vuotiaana. äitini luvalla.

  • Minä sain aikanaan ensimmäiset korvikseni 10- vuotiaana, kovan väännön jälkeen, äitini ei pitänyt korviksia, eikä pidä vieläkään, eikä myöskään hyväksynyt että tytär pitää, mutta suopui lopulta asiaan kun olin 10. Toiset kävin laitattamassa juuri ennen 15- vuotis synttäreitäni, en kertonut etukäteen äidilleni, ja siitä selvittiinkin melko vähillä mutinoilla. kolmannet otin sitten 18- vuotiaana muutettuani omaan kämppään.
   Omille tyttärilleni olen sitten laitattanut korvikset 3- vuotiaana, vanhimman kanssa kävi samoin kun sinulla on käynyt, eli alkuun hyvässä paikassa olleet reiät jäivät iän myötä hassun ylös, ja 9- vuotiaana hänelle laitettiinkin toiset reiät alkuperäisten alapuolelle, nyt talvella, 12-vuotiaana hän sitten otti kolmannet reiät, ja on varsin kaunis nuori nainen.

   Kaksi nuorempaa tytärtäni otti toiset korvikset yhtä aikaa kun vanhin kolmannet, olivat silloin 10- ja 8-vuotta.

   Minun puolestani omat tyttäreni saavat ottaa korviksia niinpaljon kun haluavat, siihen minulla ei ole mitään vastaansanomista.

  • itse sain ensimmäiset korvakoruni kun olin 3v. ja ei oo tulehtunu sen jälkeen kertaakaan, toiset hankin 13v, kun kävin luokkaretkellä oulussa, äitini ei tiennyt asiasta silloin mitään, muttaku menin kotiin niin näytin heti korviani, joten en edes yrittäny salata että olen ottanut lisää korvanreikiä ! oma äitini ei siitä mitenkään suuttunut, sanoi vaan että omatpahan on korvasi .. (tuolloin mulla oli 2 korvista molemmilla puolilla..) sitten kävin about 14v ottamassa vasempaan korvaani 3 reiän, lahjakortilla, jonka sain rippilahjana, silloin sanoin vaan äitilleni että käyn ottamassa uusia korvanreikiä.. äiti sano vaa et ''ok'' en missään nimessä ottaisi lävistyksiä naamaani ilman äitini lupaa, koska oon tällähetkellä vasta 15v. (täytän kohta 16v.) viimevuoden marraskuussa kun täytin 15v. äitini makso mulle oikeeseen korvaan 3 korvanreiän, joten sitä ei tarvinnut ottaa salaa tai mitään muutakaan. :) tällähetkellä mulla on molemmissa korvissa 3 reikää, mutta aion vielä käydä liikkeessä tekemässä vasempaan 4 ja oikeeseen ruston, siihen se sitten jääkin ! meen ensviikolla ottaa kulmakorua , johon oon saanu luvan molemmilta vanhemmiltani ja isäni lupas kustantaa sen. : D seuraavan lävistyksen aion vasta ottaa kuhan asun omillani, ja sen aion ottaa kieleen. :) mutta ei missään nimessä kannata salassa ottaa, tai jos otat, kun tulet kotiin nii mee näyttämään äitillesi korviasi että oot ottanu lisää, koska jos et näytä ja käyt ottamassa, luultavammin suuttuu vielä enemmän jos oot salassa niitä pitänyt siihen asti kunhan se sai itse selville..

  • ..ja tuohon äsköseen vielä, mulla on itellä tulehtunu vasemmasta silloin ku kävin ottamassa liikkeessä kolmannen reiän, se tulehtu ja oli tajuttoman kipeä useamman päivän, kunnes alennuin ottamaan sen lopullisesti pois.. myöhemmin kävin liikkeessä ottamassa uudestaan korvakorun siihen samaan kohtaan. :)

  • mulla on kahet korvikset ja oon 12 ja harkinnassa huuli- tai kulmaläväri

  • Ensimäiset reikäni sain lahjaksi perheeltäni kun täytin kahdeksan ja toiset hankin sitten 15-vuotiaana mainitsematta asiasta sen enempää. Kotona näytin heti uudet reiät ja äitini hermostui. Totesin vain hänelle että tunsin päätöksen olevan enemmän minun kuin hänen. Asia oli käsitelty. Jos olisin kysynyt luvan, niin ei ongelmaa edes olisi ollut. Kolmannet reikäni olen hankkimassa nyt 19-vuotiaana, joten lupa-onglma on muutenkin ratkennut minun osaltani.

   En suosittele reikien ottamista salaa, mutta päätös on jokaisen oma. Tuollaisessa tilanteessa voisi esim. a) keskustella asiasta tai b) kertoa että aijot ottaa reijät, koska tunnet että olet valmis päättämään asiasta itsenäisesti. - Ota myös huomioon se että kaikki lävistäjät eivät tee edes peruslävistyksiä alle 16-18 - vuotiaille ilman huoltajan suostumusta. Käytännöt ovat hyvin paikkakohtaisi.

   Varoittaisin toisaalta liian alas korvalehdelle otettavista lävistyksistä. Ensimmäiset reikäni tehnyt henkilö hutiloi ja ne tulivat liian alas. Tämä on johtanut siihen että reiät ärtyvät helposti ja meinaavat umpeutua edelleen, jos unohdan korvakorut pöydälle pariksi päiväksi. Myös raskaammat korvakorut ja korujen tarttuminen vaatteisiin aiheuttavat enemmän ongemia kuin normaalisti.

  • moikka! mä oon nyt 13v kesällä 14 ja mulla on molemmissa korvissa 3reikää eli yhteensä 6 viimeiset on rustossa. lisäks mulla on huulilävistys. ekat reijät sain 6v, tokat 13v, ja nyt vähä aikaa sitte kävin ottaa kolmannet. huulilävärin sain kans 13 iskän luvalla/kanssa, äiti ei suostunnu:) mun ekat reijät on viel venytetty 10mm xD eli on aika paljon koruja korvissa enkä ite tykkää siitä et niit on paljon mut en vaa aina pidä noissa tokissa reijissä koruja joten ei näytä et olis hirveest sillon. äitille oon vaa sanonu: meen ottamaa lisää reikiä korviin ja asia on siinä. ei ne kultasepän liikkeet mitään lupia kysele:)

  • Ite sain ekat 6-vuotiaana ja toiset 10-vuotiaana jokaisen oma päätös käy ottamassa vaikka salaa.

  • Olen myös 14-vuotias tyttö, ja saan tässä lähipäivinä kolmannet korvareiät :) Ei todellakaan näytä typerältä edes nuo kahdet, enemmän typeriltä näyttävät yhdet reiät ! Ja ne reiäthän umpeutuu ajan kanssa......

  • Ite oon 12v tyttö ja sain ekat reiät korviin 10v.
   Ja nyt sit 22.5 saan toiset jos nyt lähimmän korukaupan reittäjä on paikalla.
   Äitini on itsekin ottanut 2 3 ja itsekin otan varmaan samanlaisen yhdistelmän. Joten vielä joskus myöhemmin pitää käydä ottamassa vielä yksi. :)

  • No... Itselläni on kahdeksan korvareikää, joista kaksi rustossa. Ala-asteella olen saanut kaikki. Ja minä laittaisin siihen ensimmäisen alapuolelle sen toisen korvakorun. Sinun oma päätöksesi, otatko salaa, mutta mieti ensin. :)

  • Minulla oli 13-vuotiaana kuudet reiät per korva. Vanhempani olivat vain sitämieltä että korvia saan lävistää, mutta siihen se saa luvan jäädä.

  • Antaisin, itse olen 15 ja toisessa korvassa kaksi ja toisessa kolme korvakorua tragus-lävistys :) ne on vaan korviksia !

  • Antaisin ottaa. Ite oon 14v tyttö, ja mulla oli kauan vaan toises korvas koru, koska toisesta umpeutu. Äiti oli kokoajan silleen "Mee nyt ottaan siihen toiseenki uudestaan". Nojaa, sitte mä vaan menin kavereitten kans, ja koska siinä paketishan on kaks korua, niin siihen koruttomaan korvaan otin sitte ne molemmat. Äiti vaan kehui :) Hmm.. nyt tekis mieli hakea vielä kaksi niin, että yhteensä olis 5 korvista.. En kuitenkaan ehkä itse halua.

   Eli selvennyksen, mulla on oikeassa korvassa kaksi normaalia korua, ja vasemmassa 6mm venytys.

  • mä oon 14 ja mul on 13 korvist, nenäkoru ja smiley :DD toises korvas 7 ja toises 6
   et kyl mä ainaki antaisin mun lapsen ottaa toiset korvisreijät

  • Mun mielestä 14 vuotiaan pitäisi saada ottaa toiset korvareiät sillä ite oon 12 vuotias ja mul on smiley 2rustokoruu ja 6tavallista korvakoruu et ei tavallisis korvarei’is oo sillee mitää ihmeellist kosk jos niist rei’ist ei tykkääkkää nii harkka korvikset voi ottaa parantumis aikana pois nii ne reiät ei näy enään parin viikon jälkee ja ne menee umpee

  • itse sain ensimmäiset korvikset kun olin 6vuotias toiset sain 12vuotiaana kun vain kysyin äidiltä ja hän vastasi myöntävästi ja kävimme ne sitten ottamassa ja itse tein kolmannet korvikset eikä äiti siitä suuttunut mutta hieman sanoin kovemmalla äänellä että ei enempää itse sitten ja nyt 13vuotiaana (täytän tänä vuonna 14) sain tragus korun joka ihan paranemisen alussa vielä:/

  • vähä myöhäs ja sillee ;D mut tosiaan mä sain ekat reijät ku olin yheksän, oisin kyl saanu aiemminki mut en vaa uskaltanu :D tokat otin joskus 10-11vuotiaan, ja en oo katunu ollenkaa! Oon atm 13.v ja mu vanhemmat suhtautu hyvin ku kummiski korviiha ne vaa tuli

  • Olen 12 ja äitini antoi sanoi mulle että on mun oma päätös ja pitää maksaa ite

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   322
   6754
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   658
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   86
   553
  4. Rinkinen iski Maisan

   Eikö se ollutkaan perhetuttu...? "Mikon edustama yritys oli kiinnostunut työskentelemään kanssani " -jessus mitä satuja se taas suoltaa Ilta Sanomiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   506