Ammattisukeltajia ???

dwes25481

Mitähän tämä taas tarkoittaa ?? Hepuilla ei ilmeisesti mitään oikeutta tehdä sukellustöitä ? Korjatkaa jos olen väärässä. Tilaajan kannalta varsin ikävä tilanne, entä jos joku kuolisi?

Ihan tavallinen scuba-vakuutus ei toimi. Ihmettelen suuresti Kainuun Urheilusukeltajien toimintaa...niin ja loppujenlopuksi tilaaja maksaa, kun joku pääsee hengestään. Tällaisia ei yhtään enempää...

http://kainuunurheilusukeltajat.nettisivu.org/seura/sukellustoiden-hinnat/

Ja tässä kuten hommat pitäisi mennä:

http://www.tyosuojelu.fi/fi/sukeltajanpatevyys

13

2102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,mu6ny5bt4vr3ce

      Elähän nyt ole katkera, jos joku seura varainkeruun merkeissä kadonneita silmälaseja ja perämoottoreita etsivät. Ei se nyt varsinaisesti ole mitään "sukellustyötä", vaikka sillä nimikkeellä tuolla mainostavatkin.
      Tuskin nyt mitään rakennushommia rupeavat tekemään (tuolla työsuojeluhallinnon sivuilla kun puhutaan "Työministeriön päätöksen rakennustyötä veden alla tekevän sukeltajan pätevyydestä").

    • dwes25481

      Ei tässä katkeruudesta ole kyse, ei ole minulta pois nuo "työsukellukset". Se on vain niin, että kaikki etsinnät ja nostotyöt lasketaan sukellustöiksi. Olihan siinä nähtävissä mm. hinnoittelu. Eli työsuorituksesta kyse.

      Mitenkähän on hoidettu työnantaja maksut, verot ja ne vakuutukset? No...työsuojelupiirit ja verottaja noita kyllä seuraa, että ehkä kannattaisi harkita, tai ainakin sitten merkitä sivuille mikäli seurasta noita ammattisukeltajia löytyy?

      Tilanne vähän sama kuin mopo kortin omistaja hyppäisi rekan nuppiin - onhan minulla kortti. No...kukin tyylillään ja omalta osalta lätinä riittäköön tästä...

      • h4ggf24qgt43

        Työnantajan maksuja, veroja ja pakollisia vakuutuksia ei tarvita, mikäli kyse on yhdistyksen varainhankinnasta ts. mikäli tuotto menee yleishyödylliselle yhdistykselle, joka ei maksa palkkaa suorittajalle. Tästä on lukuisia muitakin esimerkkejä olemassa.


    • dwes25481

      Ok...vielä kerran.
      Elinkeinotoiminnan muodossa harjoitettavalle tarjoilutoiminnalle on tyypillistä, että asiakkaina ovat muutkin kuin yhteisön jäsenet, toiminta on jatkuvaa, ulospäin suuntautunutta ja se tapahtuu kilpailuolosuhteissa. Tapauksissa, joissa myynti tapahtuu vain yhteisön omille jäsenille ja on pienimuotoista, on myyntitoiminnasta saatu tulo lähtökohtaisesti yhteisön verovapaata tuloa.

      Tuo lainattu SLU:n sivuilta, eli en kyseisen seuran jäsenenä haluaisi testata asiaa verottajalla. Lisäksi kyseisiä töitä ei ilman ammattikirjaa saa tehdä, ei edes niitä nostotöitä.Puhumattakaan: "Suuremmat ja pitempiaikaiset sukellustyöt sopimuksen mukaan."

      • prodyykkari

        mikä poliisi sä oot? vai ootko vaan joku kateellinen? mikä sun motivaatio on? ihmettelen vaikka asia ei mulle kuulu.


    • Jarre82

      Kyllä minä tuon pointin ymmärrän, vaikkei se minullekkaan kuulu.

    • Seuralle rahaa

      Ottamatta huomioon verutuksellisia näkökohtia (jotka ovat aika veteenpiirrettyjä koskien varainhankintaa..)

      ****
      Valtioneuvoston asetus rakennustyötä tekevän sukeltajan pätevyydestä ja turvallisuussuunnitelmasta 20.10.2011/1088
      1 §

      Soveltamisala

      Tässä asetuksessa säädetään vedessä rakennustyötä tekevän ja sukelluslaitteita käyttävän työntekijän (sukeltaja) erityisistä pätevyysvaatimuksista ja sukellustyötä varten tehtävästä turvallisuussuunnitelmasta.

      Vedessä tehtävästä rakennustyöstä säädetään lisäksi rakennustyön turvallisuudesta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (205/2009).
      ****

      Eli lain mukaan "määritys" koskee ainoastaan vedenalaisia rakennustoitä jotka tehdään sukelluslaitteita käyttäen. Tässähän toki ei määritellä mitenkään mitä sukelluslaite tarkoittaa. Tai mitä rakennustyö tarkoittaa.
      Mikäli asiaa käytäisiin oikeudessa jostain syystä uskoisin että koulutusjärjestelmien kautta pätevyyden etsintätöihin tai nostotöihin (perämoottori tms.) saanut sukeltaja, sukeltajaryhmä joka noudattaa ko. järjestelmän turvallisuusmääräyksiä ja huolehtii mahdollisista vero ja muista työnantaja/tekijä vastuista ei syyllisty lain rikkomukseen.

      Eli lakia luetaan kuten se on kirjoitettu.

      Käytännön esimerkkinä: poikkeuksetta suurimmassa osissa kaupunkeja esimerkiksi uimarantojen puhdistus/tarkistus hoidetaan sukellusseurojen toimesta.

    • näin...

      Työministeriö on päättänyt rakennustyön turvallisuudesta 23 päivänä kesäkuuta 1994 annetun Valtioneuvoston päätöksen (629/94) 4 §:n nojalla:

      1§ Soveltamisala

      Tässä päätöksessä määrätään veden pinnan alla työskentelevien henkilöiden (sukeltaja) pätevyydestä rakennustyön turvallisuudesta annetussa päätöksessä (629/94) tarkoitetussa työssä, jossa käytetään sukelluslaitteita (sukellustyö).

      Tämän päätöksen soveltamisesta puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen palveluksessa olevan henkilön tai asevelvollisen puolustusvoimien taikka rajavartiolaitoksen määräyksestä tai palveluksessa suorittamaan työhön on voimassa, mitä työturvallisuuslain ja työterveyshuoltolain soveltamisesta työturvallisuuslain 2 §:ssä tarkoitettuun työhön annetussa asetuksessa (475/88) säädetään.

      2 § Tehtävän mukainen pätevyys

      Sukellustyötä saa tehdä vain pätevä sukeltaja. Tehtävän edellyttämä pätevyys määräytyy työn laadun ja sukelluksen vaativuuden perusteella seuraavan ryhmittelyn mukaisesti:

      1) tarkastus-, pelastus-, tutkimus- tai muu vastaava sukellustehtävä enintään 30 metrin syvyydessä (kevytsukeltaja);

      2) myös muu kuin 1 kohdassa tarkoitettu työ enintään 50 metrin syvyydessä (ammattisukeltaja); tai

      3) yli 50 metrin syvyydessä tehtävä työ.

      3 § Pätevyyden tarkastaminen

      Sukeltajan tehtävänmukainen pätevyys on tarkastettava sitä koskevasta todistuksesta ennen palvelussuhteen solmimista tai viimeistään ennen sukellustyön aloittamista.

      *Pykälä 4 (Pätevyyden osoittaminen) muuttui 30.11.1998 ja uudelleen 14.2.2002. Alla viimeisin muutos lakiin kokonaisuudessaan:*

      Sosiaali- ja terveysministeriön asetus rakennustyötä veden alla tekevän sukeltajan pätevyydestä annetun työministeriön päätöksen 4 §:n muuttamisesta (annettu Helsingissä 14 päivänä helmikuuta 2002)

      Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti

      muutetaan rakennustyötä veden alla tekevän sukeltajan pätevyydestä 3 päivänä syyskuuta 1996 annetun työministeriön päätöksen (674/1996) 4 §, sellaisena kuin se päätöksessä 893/ 1998, seuraavasti:

      4 § Pätevyyden osoittaminen

      Tehtävän mukainen pätevyys sukellustyöhön osoitetaan:

      1) näyttötutkintona suoritetusta kevytsukeltajan tutkinnosta tai Pelastusopistossa suoritetusta soveltuvasta tutkinnosta annetulla todistuksella 2 §:n 1 kohdassa tarkoitettuihin tehtäviin;

      2) näyttötutkintona suoritetusta ammattisukeltajan ammattitutkinnosta tai sen soveltuvasta osasta annetulla todistuksella 2 §:n 2 kohdassa tarkoitettuihin tehtäviin.

      Ulkomailla sukeltajan pätevyyden saaneen henkilön kelpoisuudesta tehdä Suomessa tässä tarkoitettua rakennustyötä veden alla päättää hakemuksesta Uudenmaan työsuojelupiirin työsuojelutoimisto opetushallituksen alaista valtakunnallista sukellusalan tutkintotoimikuntaa kuultuaan. Pätevyyden osoittamiseksi hyväksytään ulkomailla suoritetusta tutkinnosta saatu tutkintotodistus taikka muu vastaava todistus tai muu koulutuksesta annettu asiakirja sen mukaisesti kuin siitä säädetään Euroopan yhteisön yleisen tutkintojen tunnustamisjärjestelmän voimaanpanosta annetussa laissa (1597/1992) tai määrätään Suomea sitovassa kansainvälisessä velvoitteessa.

      Uudenmaan työsuojelupiirin työsuojelutoimisto voi erityisestä syystä 2 momentissa tarkoitettua tutkintotoimikuntaa kuultuaan hyväksyä muunkin selvityksen riittäväksi pätevyyden osoitukseksi.

      Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2002.

      Helsingissä 14 päivänä helmikuuta 2002

      Peruspalveluministeri

      Osmo Soinivaara

      Vanhempi hallitussihteeri

      Antti Posio

      Lähde: www.finlex.fi / Oikeusministeriö ja Edita Publishing

    • vrtpoju

      Öö, mistäs tiedät, ettei kyseisen kerhon jäsen täytä kaikkia pykälänikkareiden vaatimuksia, vaikka kerhon nimi viittaakin urheilusukellukseen? Maksaa verot yms. ja kerho saa markkinoinnin kautta pienen provikan? Jospa jättäs turhan urputuksen poikkeen...

    • 10+6

      Kyllä se aika nappikauppa on noiden urheilusukeltajien "sukellustyö". Eipä sitä järveen pudonneita silmälaseja kannata "ammattisukeltajan" lähteä etsimään. Ja yleensäkin (ainakin yleiseltä) laiturilta pudonneiden pikkutavaroiden löytäminen on onnen kauppaa. Vai ajatteletko. että se olisi ammattitaidollesi sopivaa työtä?

      Tuttavapiiriini kuuluu sekä urheilusukeltajia että ammattisukeltaja. Erona pätevyyden lisäksi on se, että ammattisukeltaja ei näihin talkoosukelluksiin osallistu.

    • dyykkarivm70

      Homma toimii niin, että ilman ammattisukeltajan pätevyyttä ei urheilusukeltaja (koskee myös pelastuslaitoksen sukeltajia) saa vääntää edes yhtä ruuvia kiinni veden alla. Monet työntilaajat eivät tätä tiedosta. Työn tilaajan velvollisuuksiin kuuluu tarkastaa pätevyydet,voimassa oleva ammattisukeltajan lääk.todistus , sukellus-suunnitelma yms. Ei se niin helposti käy, että heitetään pullot selkään ja mennään hoitamaan homma.

      • h6t4grfeds

        " Ei se niin helposti käy, että heitetään pullot selkään ja mennään hoitamaan homma. "

        Se käy juuri niin helposti. Ja kun pitäytyy hommissa, joista varmasti selviää turvallisesti, niin voi sivutöinä tehtävässä pienimuotoisessa puuhastelussa aivan hyvällä omalla tunnolla jättää asiasta sivuun ihan kaikki pykälänikkarit verottajaa myöden.

        Eri asia on, jos tehdään vaativampia hommia ja selkeästi kaupallisesti, mutta jossakin poijuketjun kiinnittämisessä, perämoottorin nostossa tai potkurin tarkastamisessa kaverinkaverille ei todellakaan ole mitään järkeä ruveta teettämään työtä jollain 60-100 e/h ammattilaisella, joka maksaa siitä tuntihinnasta yli puolet valtiolle.


    • kuplantekijä

      Eri asia on, jos tehdään vaativampia hommia ja selkeästi kaupallisesti, mutta jossakin poijuketjun kiinnittämisessä, perämoottorin nostossa tai potkurin tarkastamisessa kaverinkaverille ei todellakaan ole mitään järkeä ruveta teettämään työtä jollain 60-100 e/h ammattilaisella, joka maksaa siitä tuntihinnasta yli puolet valtiolle.

      Tuohon hintaan et saa yhtään ammattisukeltajaa töihin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      402
      4075
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      225
      2024
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1510
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      993
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      947
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe