Mirtazapin 15mg kasvaako ruokhalu?

Uni ei oikein tule

Hei. Määrättiin unettomuuteen Mirtazapin lääke 15mg annoksella iltaisin säännöllisesti. Pakkausselosteessa oli maininta että sivuvaikutuksena ilmenee ruokahalun nousua ja painon nousua. Olen nyt syönyt lääkettä viikon ajan, hieman väsyttää päivällä vielä.

En ole aikaisemmin kyseistä lääkettä syönyt. Missä ajassa ruokahalu alkaa kasvaa, kasvaako se tasaisesti vai yhtäkkiä? Mikäli näin siis tapahtuu. Kysyn että voisin varautua ennakolta kun en haluaisi lihoa, varsinkin kun kesä on tulossa.

31

7587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .insomnia

      Aika korkea annos unettomuuteen, Mirta kun on siitä paradoksaalinen lääke että mitä matalampi annos, sitä paremmin se auttaa unettomuuteen.

      Eli annoksilla 3,75-7,5 mg yleensä kokeillaan unettomuuteen.

      Mirta lisää aika usein ruokahalua, se kerää nestettä kehoon ja hidastaa aineenvaihduntaa, tämä myönnetään ihan valmistajan toimestakin.

      Silti, sivuvaikutukset ovat aina yksilöllisiä. Itseäni jo tuo matalin annos syötätti ja aamuisin oli selvästi turvotuksia. Vaihdoin toiseen valmisteeseen kolmen kokeiluviikon jälkeen

      • .insomnia

        Heti viikon käytön jälkeen.


    • Uni ei oikein tule

      Milloin huomasit että tuo syötätys alkoi? Resepti on kirjoitettu tosiaan 15mg säännöllisesti iltaisin unettomuuteen.

    • iu5qqw

      älä opettele siihen, että otat sen joka päivä. Siitä riittää puolikaskin eli. 7-8mm
      helposti. Jos sairastat masennusta, väsymys tulee ilman lääkkettäkin. Haittavaikutuksena painon nousu.

    • Uni ei oikein tule

      Lihottaa säännöllisesti käytettynä puolikkaalla tuosta 15mg?

    • Mulla painon nousun huomasi jo kolmen viikon päästä, kahden kuukauden jälkeen sitä oli jo viisi kiloa. Kun otin sen illalla n.19 aikoihin, tuli hirvee nälkä kymmenen jälkeen...jos olin vielä hereillä.

    • Uni ei oikein tule

      Kun tämä lääke ilmeisesti aiheuttaa painon nousua niin tapahtuuko se hitaasti koko ajan vai tuleeko se kerralla? Mikäli painoa kertyy lääkityksen aikana niin voiko lääkkeen vaihtaa / lopettaa. Lähtevätkö kilot pois ilman lääkettä helposti?

      • Kait se vähitellen nousi, en käynyt puntarilla kuin kolmen viikon ja kahden kuukauden jälkeen. Mulla vaihdettiin Citalopramiin joka sekään ei tehonnut ja tuli haittaavia sivuvaikutuksia. Nyt on Cymbalta ollut pari kuukautta, ehkä niitä sänkypäiviä ei ole niin usein, mutta muuten ei paljon vaikutusta eikä sivuvaikutuksia. Kilot olen saanut pois ruoka-annoksia pienentämällä.


    • masu kasvaa

      Aiheuttaako tämä lääke keskivartalo lihavuutta? Olen syönyt lääkettä 7 viikkoa ja paino on noussut 7kg. annostus on 15mg masennuksen ja univaikeuksien hoitoon säännöllisesti iltaisin ennen nukkumaan menoa.

      Olen aina ollu päärynävartaloinen, eli aina kun olen lihonut niin paino mennyt peppuun ja reisiin.

      Nyt tuntuu että ylimääräinen paino on kerääntynyt mahan kohdalle joka on pyöreä, pehmeä pallo, joka roikkuu hieman. Näytän aivan kuin olisin raskaana.

      Peppu reidet ovat hieman kasvaneet.

      Muilla kokemuksia tälläisestä?

    • Mark I.

      Käytin Mirtazapinia 10kk, en tapani mukaan lukenut tarkkaan haittavaikutuksista, ja viime kesänä ihmettelin painonnousua ja sitä ettei paino laskenut vaikka urheilin suunnilleen maratonin päivässä enkä smielestäni syönyt paljon.

      Nyt tässä ihmetyttää kun kysyin lääkäriltä ja epäilin että painonnousu johtuu lääkkeestä - lääkäri nimenomaan kielsi sen! Lääkäritkään ei näköjään tunne asiaansa. Mirtazapinin haittavaikutus on anti-diureettinen, eli se kerrättää nesteitä kehoon.

      Lopetin ominpäin lääkkeen käytön 10pv sitten, paino on laskenut 6 kiloa vaikken ole liikkunut yhtään, pömpöttävä maha on hävinnyt.

      Ylipaino lähti kuin annikki tähti! Ovela lääke, masennus paranee kun käytön lopettaa ;-)

    • Panelia

      Olen kokeillut tätäkin lääkettä, huomasin saman että painoa tulee, huomasin housujen vyötäröstä.. - mulla pöhöttyi myös kasvot.
      Nyt lääkitsen muuten, mutta ei tuo paino putoa, kasvojen turvotus hupeni, mutta mahaa jäi. Söin vajaan kuukauden 7,5 - 15mg.
      Ruokahalu ei lisääntynyt, tosin syön epäterveellisesti muutenkin....

    • mooooooooooooooooooo

      vuoden oon syönyt, 10kg vaikka aktiivisesti liikun, jos pystyt älä aloita ! paljon sivuoireita

      • lääkäri ehdotti

        lääkäri ehdotti kyseistä lääkettä univaikeuksien ja masennuksen hoitoon. Millaisia sivuvaikutuksia kyseinen lääke voi aiheuttaa, milloin sivuvaikutukset alkavat? Onko lääke helppo lopettaa ja kestääkö lopettaminen pitkään?

        Millaisia suuria sivuvaikutuksia lääke voi aiheuttaa ja kestääkö niitä?


    • mebgsfdsfa

      Olin varma, että mullahan ei paino mistään lääkkestä tule nousemaan. Oon syönyt vuoden mirtazapinia 7,5 mg ja tullut lisää 10kg.

    • Lihotti minua

      Itsellä ko. lääke lisäsi painoa huikeat 10kg. Mikä pahinta, lääkkeestä ei edes ollut mitään hyötyä. Unettomuus paheni, ruokahalu meni, tunteet latistuivat. Ja aikaa meni semmonen puoltoista kuukautta tähän. Ja todella saatoin olla useita päiviä lähes kokonaan syömättä kun en jaksanut ruokaa ruveta laittamaan.

      Oli todella vapauttavaa päästä ensin lääkkeestä ja sitten kiloista (pinaattikeitto

    • Vaikutus painoon?

      Kuinka voimakas Lääkkeen vaikutus painon nousemiseen, kuinka paljon paino voi nousta tällä lääkkeellä? Paino on noussut 6kg kun lääkettä olen syönyt 7 viikkoa. Ruokahalu on kasvanut, makeaa tekee mieli ja olen fyysisen liikunnan suhteen laiskistunut.

      Pysähtyykö painon nousu kun lääkettä on syönyt pidemmän aikaa? Huolettaa kun tuntuu että paino nousee koko ajan :/

      • masennusta sairastava

        Itse sain saman annoksen tammikuussa, painoa oli 57kg silloin. Nyt kun oon syöny säännöllisesti niitä niin paino noussu 69kg. Eli 12kg paino noussu 5kk.
        Tosin sairastin ja sairastan vieläki masennusta. Ja pituutta löytyy 174cm joten olin alipainoinen.


    • Mietintää

      Millaiset annokset vaikuttavat eniten ruokahalun kasvamiseen vai onko annoksella merkitystä?

    • Käy itsetunnolle...

      Sain samalla annostuksella unettomuuteen ko. lääkettä. Liikun aika paljon, päivässä 1-2h aerobista 1h lihaskuntoa. Taustalla reuma ja neurologisia ongelmia... Mutta asiaan - 2vk alottamisesta kasvoin yhden vaate koon 36 -> 38, aloin nähdä painajaisia joista en pystynyt herämään ja tuli jatkuvaa aamupahoinvointia. Tarkoituksena oli tuplata annostus 2vk kokeilun jälkeen 30mg.

      Lääkärin kanssa päätimme vaihtaa metioniiniin(?).

      Mirta voi jäädä vaikuttamaan kroppaan jopa 2kk ajaksi. Odotan kauhulla rantareissuja. Koitan nyt vähentää entisestään hiilareita ja rasvoja, sekä lisätä aerobista liikuntaa ja vähentää salia. Saapi nähä miten käy!

      Toivottavasti selviät vähillä läskeillä! ;)

      • Puoliintumisaika 20-40h

        Millä perusteella mirta jää elimistöön noin pitkäksi aikaa?


    • ll

      30 mg on aivan liian suuri annos indikaatiolla unettomuus, unettomuudessa parhaita annoskokoja ovat 3,75-7,5, korkeitaan 15 mg. Kas kun mirta on siitä paradoksaalinen lääke että antaa unen mitä matalampi annos on.

      Melatooniiniin lienet vaihtanut....

    • Paisunut

      Lähteekös kuinka helposti tuo Mirtazapinin herkuttelun avulla kertynyt ylimääräinen paino pois kun lääkkeen on lopettanut? 9 kuukaudessa painoa kertyi 15kg ja kasvoi iso pallomaha. Annos oli 22mg vuorokaudessa lievään unihäiriöön ja masennukseen.

      • petettyolo

        Vanha viesti mutta jos joku asiaa vielä miettii niin kannattaa varoa tämän lääkkeen kanssa sillä mirtazapin voi sekoittaa hormoonitoiminnan (siitä se nesteenkertyminen johtuu) ja vaikkq lopetat lääkkeen niin tilanne voi jäädä silti päälle. Minulle kertyi kuukauden käytöstä 15kg nestettä (lääke ei lisännyt ruokahalua yhtään) ja näin 2 vuotta myöhemmin on todellisia ongelmia saada painoa alas. Olen liikunnallinen ja tarkka ruuan kanssa, mutta vaikka tekisin 3xviikossa 2h juoksulenkkejä ja salia ja olisin Paleo dietillä puoli vuotta niin paino ei hievahdakkaan. Lääkäreillä olen käynyt itkemässä asiasta mutta he haukkuvat että valehtelen syömisiäni eivätkä ota kuuleviin korviinsa sitä että kaikki tämä alkoi mirtazapinin aloituksesta. Onneksi lopulta löysin harvinaisen lääkärin joka halusi auttaa ja kertoikin että lääke vaikuttaa jollain tapaa kilpirauhaseen ja sainkin häneltä viimein avun....

        mutta tosiaan kannattaa miettiä ennen kuin rupee syömään lääkettä sillä lihoaminen on hyvin yleinen sivuvaikutus tälle lääkkeelle. Ja lääkäreitä ei vittuakaan kiinnosta auttaa jos lääke on aiheuttanut jotain muutoksia.


    • makeanhimo_

      Makeanhimo jää päälle lääkkeen lopetuksenkin jälkeen.

      Vajaa tunti tabletin otosta niin aivan järjetön makeanhimo. Himo jää päälle lääkkeen lopettamisen jälkeen.

    • Alexalex

      Olen ottanut mirtzaa jo 4-5v (7,5-15mg). Painoa ei tullut yhtään lisää. Toisaalta syön sen verran vähän ja vedän kolmesti viikossa kovaa treenia salil.

    • Uneton

      Hei! Minullakin paino alkoi nousta heti, kun aloitin ko. lääkettä käyttämään. Ei auttanut vähempi syöminen eikä liikunta. Painoa ei saa millään alenemaan, nousee vain. Koko ajan nälän tunne. Sitten kun lopetin, kyllä ne kilot itsekseen tippuivat. Ei tarvittu laihdutuskuureja. Oli helpottavaa päästä tästä lääkkeestä eroon.

    • OletNarkkari

      Hyvä alku huumehörhöksi.

      • Anonyymi

        Mulla kertynyt 6kk 20 kg kauhe väsymys aamulla.Pakko lopettaa.


      • Anonyymi

        Ilmeisesti Mirtza hidastaa aineenvaihduntaa. Olen hoikka ja syön niukasti, mutta vyötärö paisui 2 cm 6 viikon 7,5 mg/vrk annoksella. En yleensäkään syö, vaikka oliskin vähän nälkä, vaan sen mukaan, mikä on järkevää. Ehkä nälkää oli vähän vaikeampi hallita. Veikkaan, että Mirtzan lihottsva vaikutus on enemmänkin kiinni aineenvaihdunnasta kuin nälän hallitsemisesta. Mielestäni kumpikin vaihtoehto on huono asia, kun kaikkialla toitotetaan lihomisen haitoista terveydelle.


    • Anonyymi

      onko teillä veriarvot laskeneet?

    • Anonyymi

      Että tämmöistä kyseenalaista kamaa auktoriteettiasemassa olevat lääkärit ihmisille määräävät, ihmisille, jotka uskovat, että lääkäri tietää mitä tekee ja kantaa vastuuta ja huolta potilaan terveydestä, korostan, että terveydestä. Kaikki lääkärit ovat yhtä mieltä siitä, että lihominen on terveydelle haitallista. Voi hyvää päivää! Mitä lääketehdas maksaa Mirtzan määräämisestä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe